Exynos se ipak vraća u Samsungove najjače telefone?

Ako je za suditi prema informacijama koje je na Twitteru objavio dojavljivač Revegnus, Exynos 2400 naći će se u svim modelima Galaxy S24 serije u Evropi i Jugoistočnoj Aziji.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 12.05.2023.

11:45

Exynos se ipak vraća u Samsungove najjače telefone?
Foto: DANIEL CONSTANTE / Shutterstock.com

Do predstavljanja Galaxy S23 serije, Samsungovi vodeći pametni telefoni koristili su kompanijin Exynos ili Snapdragon, u zavisnosti od regije.

Iako je Exynos na papiru izgledao kao konkurent Qualcommovom SoC-u, to u stvarnosti nije bilo tako. Evropski korisnici neretko su se žalili na pad performansi usled preteranog pregrevanja telefona i lošu autonomiju.

Imajući to na umu, nije ni čudo zbog čega je Galaxy S23 serija hit među evropskim korisnicima. Snapdragon 8 Gen 2 donosi odlične performanse i dobru autonomiju, a pregrevanja gotovo da ni nema.

Ali, prema informacijama koje je objavio renomirani dojavljivač na Twitteru, Revegnus, Samsung će u predstojeću Galaxy S24 seriju telefona vratiti "zloglasni" Exynos procesor. Naime, Revegnus kaže će se trenutno još uvek neobjavljeni Exynos 2400 naći u Galaxy S24, S24+ i S24 Ultra modelima, koji će se prodavati u Evropi i Jugoistočnoj Aziji. S druge strane, američko tržište će, baš kao i nekada, dobiti Qualcommov dolazeći Snapdragon 8 Gen 3 čip.

Detalja o Exynos 2400 čipu još nema mnogo, ali ako se pogledaju procurele informacije, trebalo bi da ima 10 jezgara i bolje performanse od Snapdragona 8 Gen 2 i Apple A16 Bionic čipseta. Više informacija bit će poznato u predstojećim mesecima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: