Tehnopolis

Subota, 05.08.2023.

08:10

Evo šta će Google moći da uradi ako se vaši privatni kontakt podaci pojave na internetu

Google uvodi nove alate i opcije zaštite kako bi pomogao da zadržite kontrolu nad svojim ličnim podacima na internetu. Alat "Results about you" iako nije novost, donosi neka poboljšanja.

Izvor: bug.hr

Evo šta će Google moći da uradi ako se vaši privatni kontakt podaci pojave na internetu
Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Pronalaženje i uklanjanje kontakt podataka iz Google rezultata pretraživanja dodatno je olakšano i automatizovano.

Nakon što u svoj Google profil unesete kontakt podatke (adresa, telefonski broj, e-mail) Google će vas obavestiti kada ih pronađe u rezultatima pretraživanja, uz mogućnost da zatražite njihovo brisanje.

Lakši način za pronalaženje i uklanjanje rezultata

Alat "Results about you" (Rezultati o vama) koji je predstavljen prošle godine ostaje u svom izvornom obliku izadržava sve postojeće opcije.

Ono što je novo je da više ne morate ni da izvršite pretragu svojih ličnih podataka, nego će to Google raditi automatski prema onome što se nalazi u vašem Google profilu.

Rezultati koje Google pronađe biće prikazani u novoj kontrolnoj tabli, putem koje će biti moguće poslati zahtev za njihovim uklanjanjem. Važno je znati da uklanjanje sadržaja iz Google pretraživanja ne uklanja sadržaj uopšteno s veba ili drugih pretraživača, navedeno je u objavi.

Alatka je trenutno dostupna samo u SAD-u na engleskom jeziku, a radi se na tome da uskoro bude omogućena za nove lokacije i više jezika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

21 h

Podeli: