Dva giganta sklopila partnerstvo za kreiranje metaverzum čipseta

Tokom CES sajma imamo priliku da vidimo veliki broj proizvoda, a dve velike kompanije su sada najavile novo partnerstvo.

Tehnopolis

Izvor: B92, Gizbot

Sreda, 05.01.2022.

11:19

Dva giganta sklopila partnerstvo za kreiranje metaverzum čipseta
Foto: Profimedia

Microsoft i Qualcomm su objavili da se udružuju u naporima da dodatno istraže mogućnosti metaverzuma.

Dve kompanije će raditi na metaverzum čipsetu za AR naočare. Novi čipovi će omogućiti i preduzećima i potrošačima da rade na aplikacijama u okviru AR ekosistema.

Saradnja kompanije će uključivati i softver za developere, kako bi se kreirale aplikacije u virtuelnom svetu.

Qualcomm sa Microsoftom radi na softveru, pod nazivom Mesh. Pojašnjeno je da će Microsoft Mesh biti od vitalnog značaja za realistična AR iskustva.

"Mesh omogućava korisnicima da preslikaju svoju realističnu pojavu u AR uređaj drugog korisnika. To će za oba korisnika omogućiti iskustvo kao da se nalaze u istoj prostoriji", kaže Kristijano Amon - izvršni direktor Qualcomma.

AR i metaverzum se promovišu kao budućnost tehnologije, a Qualcomm već značajno ulaže u ove nove trendove. Kompanija je objavila i Snapdragon Spaces softver za mapiranje fizičkog prostora kako bi u njega mogli da se smeste digitalni objekti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: