Drastičan pad u Kini: Sve manje dozvoljenih aplikacija

Kineske "prodavnice" za skidanje mobilnih aplikacija doživele su ogroman pad.

Tehnopolis

Izvor: B92, South China Morning Post

Nedelja, 26.12.2021.

12:30

Drastičan pad u Kini: Sve manje dozvoljenih aplikacija
Foto: Profimedia

U oktobru 2021. godine na "prodavnicama" bilo je 2,78 miliona aplikacija, za razliku od decembra 2018. godine, kada je na "prodavnicama" bilo 4,52 miliona aplikacija.

To je pad od 40% ove godine i to zahvaljujući novim zakonima koje je Peking sproveo.

Novi kineski zakoni o podacima, bezbednosti i privatnosti "ugušili" su Big Tech platforme i došlo je do velikog pada.

Kineska struktura tržišta za mobilne aplikacije je napravila veliki udar na sve što ima veze sa "prodavnicama" i aplikacijama za mobilne telefone, a South China Morning Post je to analizirao koristeći podatke MIIT (Ministarstva za industriju, tehnologiju i informacije).

Peking je pokrenuo kampanju sprečavanja stvaranja monopola na tržištu i akcije za zaštitu podataka protiv tehnoloških kompanija krajem 2020.

Vladajuća stranka brine da kompanije imaju preveliku kontrolu nad svojom industrijom i upozorila ih je da ne koriste svoju dominaciju kako bi blokirale konkurenciju.

Tako je skoro polovina aplikacija nestala sa kineskog tržišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: