Tehnopolis

Petak, 02.12.2022.

13:45

Apple testira jedan od bitnih noviteta za iOS

Trenutna treća beta iOS-a 16.2 konačno daje mogućnost potpuno crnog prikaza sa always-on funkcijom.

Izvor: B92, tportal.hr

Apple testira jedan od bitnih noviteta za iOS
Foto: Framesira / Shutterstock.com

iPhone 14 Pro i 14 Pro Max sa sobom donose nekoliko 'ekskluzivnih' softverskih funkcija, kao što je Dynamic Island i dugo iščekivani always-on prikaz.

Always-on funkcija, doduše, nije ništa novo, ali to Apple nije spriječilo da u čitavu stvar ubaci prepoznatljiv dizajnerski slogan i staru funkciju načini svojom.

Always-on prikaz iPhonea 14 Pro prikazuje vreme i datum na zatamljenoj verziji pozadinske slike. Neki koji su se navikli na sličnu funkciju na Androidu često su bili zbunjeni jer su mislili da je smartfon upaljen. Bilo kako bilo, baš ti neki korisnici uspeli su da podstaknu Apple da uvede rešenje koje ekran gasi na sličan način kako to rade i Android uređaji – crni ekran i par vidžeta.

Ako želite da isprobate novu opciju, sve što je potrebno jeste da uđete u podešavanja i pritisnete 'Display and Brightness' a potom da izaberete Always On Display. Tamo ćete videti opcije za prikaz pozadinske slike ili podsetnika. Gašenjem prikaza pozadinske slike, odnosno Show Wallpaper dobićete crni ekran s par widgeta.

Neki korisnici tvrde da im Appleova nova always-on opcija zadaje glavobolje i prazni smartfon. Ova karakteristika bi tim ljudima mogla biti od velike koristi.

iOS 16.2 je trenutno u fazi beta testiranja, a finalna verzija će postati dostupna tokom decembra, kaže analitičar Mark Gurman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

17 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: