Tehnopolis

Sreda, 31.03.2021.

13:38

Facebook uvodi korisnu funkciju - uz jedno veliko "ali"

Društvena mreža Facebook olakšava korisnicima kontrolu nad News Feed-om, odnosno početnom stranicom i algoritmom zahvaljujući kom vam se na njoj prikazuju objave.

Izvor: B92

Facebook uvodi korisnu funkciju - uz jedno veliko
EPA-EFE/LUKAS COCH

Među nekoliko novih funkcija koje je Facebook predstavio, nalazi se i ona koja omogućava isključivanje algoritamski uslovljenog ređanja sadržaja koji vam se prikazuje kada stisnete "Home" dugme.

U novom ažuriranju, bolje je pozicionirana i funkcija prikaza najnovije objavljenog sadržaja. Ovo je i ranije postojalo, ali je bilo dobro "zakopano" među nekim drugim opcijama, a često nije ni funkcionisala kako treba.

Filteri "Favorites" i "Recent" su, tako, sada postavljeni na znatno istaknutiju poziciju - odmah pri vrhu početne stranice.

Kako piše portal The Verge, ove inovacije ipak dolaze sa jednim velikim "ali" - ukoliko ne koristite "Favorites" ili "Recent" sedam dana, filteri će nestati, pa ćete morati ponovo da ih aktivirate iz menija u News Feed-u.

Novo ažuriranje trenutno je dostupno samo za Facebook Android aplikaciju, a očekuje se da će uskoro biti omogućeno i za iOS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: