Niko nije bezbedan: Čak i Notepad dobija AI poboljšanja

Microsoft je najavio da će 2024. biti "godina AI PC uređaja" i to se polako obistinjuje.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 11.01.2024.

10:05

Niko nije bezbedan: Čak i Notepad dobija AI poboljšanja
Foto: sdx15 / Shutterstock.com

Izgleda da Microsoft priprema novu generativnu AI funkciju za svoju Notepad aplikaciju, koja je ugrađena u Windows.

Iako softverski gigant još nije ništa zbanično objavio, na društvenim mrežama su se pojavili delovi koda iz Microsoftove najnovije test verzije Windowsa 11, koji ukazuju na "Cowriter" funkciju koja bi uskoro mogla da stigne. Deluje da funkcija koristi isti sistem sa "kreditima", koje Microsoft koristi u svojoj Cocreator funkciji za Paint, kako bi Windows korisnicima stavio do znanja koliko još puta mogu da iskoriste AI-pokretane funkcije.

Veruje se da je Microsoft blizu toga da zvanično najavi Cowriter u okviru beta testiranja.

Microsoft je tokom poslednjih godina značajno unapredio Notepad za Windows 11, kojiem je dodatm tamni mod rada, tabovi, brojač karaktera, funkcije kao što su autosave i automatsko vraćanje tabova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: