Tehnopolis

Petak, 18.08.2023.

10:00

Microsoft ima lepe vesti za gejmere

Microsoft je upravo u svoju prodavnicu aplikacija za Windows uvrstio Microsoft Teams Play Together. Ovaj novi alat omogućava igračima da se u stvarnom vremenu druže, gledaju i igraju igre.

Izvor: Tportal.hr, Makeuseof

Microsoft ima lepe vesti za gejmere
Foto: photo_gonzo / Shutterstock.com

Microsoft Teams i njegove funkcije najčešće povezujemo sa poslovnom primenom, ali sada u kompaniji idu korak dalje. Uz Teams Play Together moguće je deljenje ekrana igre koju igrate putem Teamsa na računaru koji pokreću Windows 10 ili 11, s minimalnom verzijom sistema Windows 10 17763.0 ili novijom (i x86 i x64).

Prijatelji zatim mogu da se pridruže pozivu i da gledaju igru ili da se čak pridruže i sami igraju. Funkcija takođe podržava video pozive, tako da mogu razgovarati dok igraju.

"Xbox Game Bar i Microsoft Teams udružili su se tako da vi i vaši prijatelji imate mesto za druženje dok gledate i igrate igre. Moraćete da kreirate ili da se prijavite na svoj lični Microsoft nalog da biste dobili vidžet Teams Play Together. Podijelite ga putem Teamsa dok igrate na računaru sa Windows 11 sistemom i održavajte razgovor uz video pozive koje ćete videti putem video preklapanja Game Bara", stoji u opisu u Microsoftovoj prodavnici aplikacija.

Microsoft očigledno opet pokušava da igranje načini dostupnijim na Windows platformi integracijom funkcija u Teams, kako prenosi sajt MS Power User.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

17 h

Podeli: