Microsoft Edge preotima korisnike Google Chromeu

Google Chrome je već godinama najpopularniji internet pregledač, ali izgleda da konkurencija polako staje na noge.

Tehnopolis

Izvor: B92, Statcounter

Petak, 10.12.2021.

13:00

Microsoft Edge preotima korisnike Google Chromeu
Foto: Wachiwit / Shutterstock.com

Od kako je Microsoft odbacio Internet Explorer i objavio redizajnirani Edge, koji je zasnovan na Chromiumu, ova strategija bi se mogla dobro isplatiti kompaniji.

Prema najnovijoj statistici analitičke kompanije Statcounter, Chrome je jedini internet pregledač koji je izgubio tržišno učešće tokom prethodnog meseca.

Tako je Chrome tokom novembra imao učešće od 64,4% (naspram 65,27 procenata iz oktobra). S druge strane, Edge je zabeležio manji rast.

Naravno, Chrome je daleko od toga da bude u bilo kakvoj opasnosti da izgubi veliki deo udela na tržištu i još uvek je najdominantniji internet pregledač.

Na drugom mestu po tržišnom učešću se nalazi Safari (19%), potom slede Edge (4,19%) i Firefox (3,91%).

Microsoftova taktika izgleda daje rezultate. Kompanija maksimalno forsira Edge u odnosu na druge pregledače.

Već smo pisali o čudnim porukama koje se korisnicima prikazuju kada pokušaju da promene pregledač, a Microsoft je najavio olakšano podešavanje podrazumevanog internet pregledača u Windowsu 11.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: