Olakšano podešavanje podrazumevanog internet pregledača u Windowsu 11

Microsoft konačno menja kontradiktornu opciju kod podešavanja podrazumevanog internet pregledača.

Tehnopolis

Izvor: B92, Verge

Ponedeljak, 06.12.2021.

12:22

Olakšano podešavanje podrazumevanog internet pregledača u Windowsu 11
Foto: A9 STUDIO / Shutterstock.com

Iako Windows 11 nije imao kontroverzne izmene korisničkog interfejsa kakve smo viđali u Windows 8 verziji, Microsoft je i kod nove verzije operativnog sistema načinio neke neobične izbore kada su u pitanju podešavanja.

To se posebno odnosi na podrazumevani internet pregledač. Ukoliko korisnik zaboravi da podesi podrazumevani brauzer prvi put kada ga pokrene, nakon toga postaje veoma komplikovano da se pregledač podrazumevano podesi (za razliku od onoga što smo imali kod Windowsa 10).

Dobra vest je da je Microsoft svestan negativnih komentara i reakcija korisnika i sada testira novu verziju Windowsa, koja će olakšati podešavanje podrazumevanih internet pregledača.

Promenu je otkrio developer Rafael Rivera, a korisnici sada mogu da izaberu da podese svoje podrazumevane brauzere na sličan način kao što su to radili u Windowsu 10.

Do sada, ukoliko korisnik ne bi postavio podrazumevane vrednosti tokom prvog pokretanja pregledača, morao bi da ode u Windows 11 podešavanja i promeni protokol za HTTP, HTTPS, .HTML i .HTM, što može biti zbunjujuće za one koji nisu vični tehnologijama.

Microsoft je u međuvremenu potvrdio ove promene, ali nije poznato kada se očekuje da će biti dostupne javnosti. Trenutno je funkcija u fazi testiranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: