Adobe će objaviti besplatnu verziju Photoshopa za pregledače

Adobe planira da predstavi svedeniju verziju svog popularnog Photoshop alata za uređivanje fotografija, koja će biti dostupna samo za veb, kako izveštava The Verge.

Izvor: B92, Verge
Podeli
Foto: monticello / Shutterstock.com
Foto: monticello / Shutterstock.com

Kompanija trenutno testira novu freemium verziju sa korisnicima u Kanadi, ali će je na kraju načiniti dostupnom široj publici. Za sada, svako u Kanadi ko otvori Adobe nalog može da pristupi besplatnoj verziji Photoshopa samo za pregledač.

Photoshop je dugo bio industrijski standard za uređivanje slika, ali njegova mesečna naknada verovatno većinu korisnika odvraća od upotrebe. U međuvremenu, besplatni ili freemium softveri za uređivanje fotografija kao što su Pixlr, Canva i Photopea prigrabili su povremene korisnike i takođe postali sofisticiraniji u svojoj ponudi.

Kako napominje The Verge, Adobe svoje osnovne alate za uređivanje fotografija čini dostupnim besplatno kako bi vratio korisnike koji ne pripadaju kompanijinoj uobičajenoj publici. Adobe se nada da će neki korisnici freemium Photoshopa postati pretplatnici, posebno zato što kompanija planira da ponudi naprednije funkcije na verziji za veb, koja se može otključati samo uz pretplatu.

Adobe je prošle jeseni lansirao svoju veb verziju Photoshopa i Illustratora za pretplatnike, mada je njihova funkcionalnost bila ograničena na osnovno uređivanje i deljenje komentara među saradnicima na projektima.

Ova nova, besplatna veb verzija Photoshopa značajno proširuje dostupne alate i omogućava korisnicima da započnu nove projekte, kao i pristup naprednijim alatima za korekciju boja i uređivanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.