Računari 5

22.03.2024.

9:39

Novo Windows ažuriranje "ubija" računare: Evo kako da ga deinstalirate

Microsoft često objavljuje ažuriranja za Windows, ali to ne prođe baš uvek onako kako su planirali.

Izvor: Digital Trends

Novo Windows ažuriranje "ubija" računare: Evo kako da ga deinstalirate
Shutterstock/Thannaree Deepul

Podeli:

Ovo je baš jedan od tih slučajeva - mnogi korisnici su prijavili da im najnovije ažuriranje "ubija" računare, odnosno da im se nakon njega prilikom pokretanja prikazuje "plavi ekran smrti" (BSoD).

U pitanju je ažuriranje KB5035853, i mada Microsoft nije zvanično dokumentovao nikakav problem, postoji čitav Reddit niz o ovom pitanju. Korisnici Windows 11 su iznervirani jer im se dešavaju različite greške koje sve vode do BSoD.

Ako se i vama desio isti problem, možete da deinstalirate poslednje ažuriranje koje ste odradili, i koje je uzrok tome. Kako biste to uradili, pratite sledeće korake: Prvo pokrenite svoj računar u "safe" režimu, onda idite u podešavanja.

Odatle, idite ovako: Windows Update > Update History > Uninstall Updates. Ovo bi trebalo da vas vrati na prethodnu poznatu verziju i da vam popravi stvari.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: