Računari 10

13.06.2024.

8:20

Verovali ili ne: Microsoft Edge...

Da li koristite Microsoft Edge?

Izvor: B92

Verovali ili ne: Microsoft Edge...
Shutterstock/monticello

Podeli:

Velike su šanse da je odgovor na prethodno pitanje "ne", ali to ne znači da ovaj pregledač ipak nema svoje poklonike širom sveta kada su u pitanju desktop računari.

U novom izveštaju kompanije Statcounter, piše kako je u maju Microsoft Edge dostigao svoj novi rekord - 13,14% korisnika od ukupnog uzorka, i tako dospeo na drugo mesto najpopularnijih pregledača.

Teško da će u skorije vreme ovo postatio najpopularniji pregledač na svetu - verovatno delom za uspeh treba da zahvali i agresivnoj kampanji Microsofta da "tera" korisnike upravo ka njemu.

Što se ostalih rezultata tiče, na prvom mestu ostaje neprikosnoveni Google Chrome (64,87%), drugi Edge kao što smo rekli, a treći je Apple Safari (8,79%).

Top 5 upotpunjuju Mozilla Firefox (6,64%) i Opera (3,23%).

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Podeli: