Računari 4

23.04.2024.

20:48

Windows 11 ima četiri nove funkcije: Olakšaće vam život, a evo i na koji način

Windows 11 Moment 5 je trenutno najnovija verzija ovog operativnog sistema.

Izvor: PCWorld

Windows 11 ima četiri nove funkcije: Olakšaće vam život, a evo i na koji način
Melnikov Dmitriy / Shutterstock.com

Podeli:

Windows 11 oment 5 luži kao priprema za Windows 11 24H2, i dok su neke funkcije nove, neke su znatno poboljšane. Evo četiri najbolja primera.

Brisanje sistemskih aplikacija

Ako imate Windows 11 Moment 5, možete da deinstalirate veći broj unapred instaliranih aplikacija nego što je to ranije bilo moguće. Tu, na primer, spadaju, Microsoft Edge, ali i druge aplikacije kao što su Camera ili Photos.

Bolji raspored

Prevlačenjem određenog prozora aplikacije do ivice ekrana, Windows 11 sada predlaže "inteligentan raspored". 

Ako pomerite strelicu preko ikone da biste povećali prozor, Windows 11 će prikazati ovo bez potrebe da držite i prevlačite prozor - ova funkcija se zove "Snap Layout", a nudi se više opcija za automatsko raspoređivanje prozora. 

Ako često radite sa nekoliko aplikacija istovremeno, brzo ćete naučiti kako da koristite ovu funkciju, i biće vam dragocena.

Poboljšani Windows Airdrop

Sa Windows funkcijom "Nearby", takođe poznatom kao "Nearby Sharing", korisnici mogu lakše da dele datoteke između Windows računara. 

Ova funkcija je zasnovana na Airdropu koji ima macOS, a sa novim ažuriranjem korisnici mogu da kontrolišu više detalja deljenja — na primer, ime računara kada koriste funkciju.

Lakše rešavanje problema

U budućnosti će opcija "Fix problems using Windows Update" biti dostupna u podešavanjima operativnog sistema, i to kada odete na System -> Recovery. 

Ako Microsoft pronađe šta je problem i postoji ažuriranje koje će vam pomoći da ga rešite, možete ga instalirati odatle.

Tokom procesa, Windows 11 se ponovo instalira koristeći trenutnu verziju. Sva podešavanja i podaci se čuvaju, pa je postupak sličan instalaciji sa klauda. 

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: