Subota, 23.05.2015.

09:58

Apple iOS 9 će biti dostupan i za starije telefone

Izvor: benchmark.rs

Apple iOS 9 æe biti dostupan i za starije telefone IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

loodak011

pre 8 godina

@vladica kada kazem tehnoloski vek,ne mislim na radni vek koji je svakako dosta duzi,ali i dosta zavisi od potreba samog korisnika. I meni s2 radi sa poslednjim update-om,ali kada ga dam caletu da ga koristi. Za moje potrebe,taj telefon je neupotrebljiv. Prosto ne mogu sebi da dozvolim taj liksuz da mi aplikacija za mail baguje ili sporo radi,blokira i sl... Moj brat koristi galaxy spiku koji je jos matoriji telefon i nije bio high end. Cak ga nikad nije ni update-ovao jer ne zna to da uradi. Ali je prosto takav korisnik i njemu to zavrsava sve sto treba. A slozices se to nije merilo pouzdanosti odredjenog uredjaja.

Istina

pre 8 godina

Imao sam sgs2 od 2011. i za 4 godine imao sledece update-ove: na android 4.0 koji je katastrofalno radio (telefon mi se sam od sebe gasio mesec dana, po nekoliko puta nedeljno), zatim 4.0.4 koji je ispravio taj bag i 4.1.2, plus jedan mali dodatak, kako bi se stabilizovala verovatno verzija postojeceg softvera i poslednjeg za taj telefon. Dakle tri update-a. Iphone sam kupio pre skoro tri meseca i vec sam imao tri update-a softwera, racunajuci i onaj koji sam update-ovao prvog dana koriscenja telefona. Ne kazem da nema
bagova, desilo mi se par puta da su neke aplikacije zabagovale. Ali za tri meseca nekoliko baga! Na androidu sam imao taj broj bagova u svega nekoliko dana. Mnogo stabilniji softver je iOS i pritom je jednostavniji i lepsi od androida. Ipak, svako neka koristi u skladu sa svojim potrebama i mogucnostima softver koji mu odgovara. Drug mi je rekao, pa mogli bi da budu malo i jeftiniji iPhone telefoni. Ali sustina visoke cene ovih telefona je u softveru koji Apple naplacuje u skladu sa redovnim update-om koji dobijate za vas uredjaj u narednih nekoliko godina. Zato i jesu skupi.

Levi

pre 8 godina

A ko je tebi to sine rekao da baguje?Mora da si čuo od nekoga to pa i ti sad ponavljaš k'o papagaj.Za tvoju informaciju imam S3,telefon star 3 godine,rootovan naravno i nikad zamucnuo nije.Bolje malo prostudiraj Android kao OS,pa onda pljuj iz ličnog iskustva a ne tudjeg!
(Dare, 23. maj 2015 21:39)

Te price da ne baguje mozes da pricas deci od 6 godina a tesko da ce i oni da ti poveruju.

mick

pre 8 godina

jel vecina cita tekst pre nego sto komentarise? cemu update kada ce ukloniti sve nove funkcije? sta onda samo se promeni broj verzije? da, ceo update za to ce biti promena teme i to je. android od pre 3 godine je imao sve funkcije sto sadasnji ios ima ili ce tek da dobije.

legionar

pre 8 godina

(Laki, 23. maj 2015 18:40)
Poslednji je bio 4.1.2,koji je mogao da podeli vesti sa B92 preko whatsappa ili bilo koje druge aplikacije trece strane,otvori odt. file,deli preko bluetooth-a sa drugim uredjajima i slicno,sve ono sto Iphone iz tog vremena ne moze ni danas.
Jos da dodam,da danas taj S2 radi na Androidu 5.1.1,sa pojacanom baterijom i u brzinizi (licno proverio) prozdire za dorucak Iphone 5s,a 4s vise nije ni za staro gvozdje

Vladica

pre 8 godina

@loodak011
ne bih se sasvim složio da je tehnološki vek 2 god - meni Desire HD i dalje lepo radi i sa poslednjim oficijelnim ROM-om za njega (2.3.5) mi radi 90% app sa play store, za razliku od IPhone 3G koji je postao neupotrebljiv par meseci nakon izlaska IOS 4.3 (4.21 je poslednji) a to je bilo marta 2011 - dve ipo godine nakon izlaska 3G modela...do kraja 2011 vise nije bilo moguće pronaći skoro ništa za Iphone 3G da radi na AppStore, i recimo bez hakovanja je nemoguće dići viber, whatsup, skajp (stari više ne radi zbog M$a)...
Za pomenuti Desire HD koji je izašao 2010 god, sa oficijelnim 2.3.5 iz 2011, i dan danas skoro sve potrebno mi radi kako valja... da je po Appleu - još pre dve godine bih mogao da bacim DHD. Druga je priča što se HTC pokopao jer nije hteo da izbaci 4.04 za DHD, a izbacio ga je za hrpu novijih modela koji su hardverski daleko slabiji od DHD... ali sama činjenica da nemaš update na droidu te ne ostavlja bez sofvera za isti.


A što se tiče jurnjave za novim OS - recimo da sam na Nexus 7 vratio na 4.4.4 jer mi neuporedivo bolje radi nego sa 5.xx, i do sada nisam primetio ni jednu aplikaciju koja neće da mi radi jer nije na 5.x... za razliku od Apple-a kod kojeg izlaskom novog OS, u roku od par meseci sve app zahtevaju taj OS. E to je ono što mi najviše smeta kod IOSa i što me odbija od korišćenja istog.

Zoran Loznica

pre 8 godina

@ Nisam zaludjenik ios-a , ali treba biti realan. Apple izbacuje update os za telefone koji su stari 5 godina, dok braca Koreanci (Samsung , Lg ) cim izadje novi model, stari zaborave kao da se ne poznaju.(Eric Cantona, 23. maj 2015 10:59)

Mnogi od android telefona su i tada bili preslabi a kamoli danas. Sa druge strane, postojalo je i dosta dobrih i jakih modela koji bi mogli da teraju današnji softver. Aple je uvek izbacivao skupe uređaje, prirodno je da su još konkurentni. Ti si se uhvatio za android telefone koji su 2010 vredeli 150€.

loodak011

pre 8 godina

@zavidim na ovome apple korisnicima - iskreno,lepo si ti to smislio. I u neku ruku se slazem... Ali moras da shvatis da ni jedan proizvodjac onda vise ne bi imao interesa da proizvodi telefone. Zasto... Pa zato sto bi bili samo proizvodjaci hardvera. Ni to nije toliki problem da masu hardvera nisu outsource-ovali manjim kompanijama. Koji bi onda pecat proizvodjaca bio na finalnom proizvodu? Ne bi ga bilo. I svi telefoni bi se zvali google... Kao sto su se nekad svi pametni telefoni zvali Nokia (symbian). A te aplikacije koje dolaze uz telefon, to su prosecne,jednostavne aplikacije koje u 80% slucajeva samo zauzimaju mesta. Ali su tu da bi ti uzeli jos koji dinar na neki svoj servis i na taj nacin zaradili. Zato ih nece obrisati. I za sve to uglavnom postoje mnogo bolje i kvalitetnije aplikacije. Pa ko se upeca,upeca se. Kao sto vec napisah pre... Zato je apple tu gde jeste. A vrlo brzo ce microsoft poterati android sa trzista zbog jeftinih telefona,daleko stabilnijeg sistema i redovnog update-a i onda cemo dobiti pravu trku! Sve ovo do sada je prosto neuporedivo jer je iz tog ugla apple sam protiv svih. Zato se samsung koprca sa tizenom, samo sto mnogo kasne i generalno su jako spori.

Washington

pre 8 godina

A lollipop u poredjenju sa kit kat ima 0.00001% razlike. Znaci bukvalno isti OS ali kao sigurniji je.Bezi bre. IOS novi kad izadje 3 dana se igras i istrazujes.

Lolipup

pre 8 godina

Sta ce vam update androidasi. Kukate tu, a sustinski stvar je samo psiholoske naravi. Kao da se nesto promeni. Bolje promenite maskicu mobitela, izgledace kao da ste uradili update. Ne zna se ko je gori, ovi sto kukaju da nemaju Lolipop, ili ovi ajfonci koji provociraju. Fabricki postavljen OS uglavnom bolje radi nego azurirani.

Boss

pre 8 godina

Skidam kapu, iskreno da za telefon iz 2010/11 dobije update neverovatno. Kod androida jeste velika mana brzo zastarevanje telefona i to stoji bez obzira na ostalo.

Dare

pre 8 godina

Za sve vas koji govorite kako ce ios9 samo da uspori jos vise 4s (inače izašao davne 2011 godine) da bi korisnici presli na noviji model.. Možda ste u pravu, ali vama Samsung nema sta da uspori i da izbacuje update, jer vam telefon baguje od kada ste ga kupili, pa onda sami prelazite na noviji model...
(Čččč, 23. maj 2015 14:24)

A ko je tebi to sine rekao da baguje?Mora da si čuo od nekoga to pa i ti sad ponavljaš k'o papagaj.Za tvoju informaciju imam S3,telefon star 3 godine,rootovan naravno i nikad zamucnuo nije.Bolje malo prostudiraj Android kao OS,pa onda pljuj iz ličnog iskustva a ne tudjeg!

Aleksandar

pre 8 godina

Meni počinje ozbiljno ozbiljno da ide na živce ovo ažuriranje androida. Osećam se svaki put kao budala. Puknem pare na dobar telefon i za godinu i po nema više apdejta i postaje zastareo. Neću da menjam svake godine telefon da bih imao novi android!

ja zbog toga imam nexus...

Jovan

pre 8 godina

Vi gospodo ako hoćete da dobijate novi Android čim se pojavi kupite Nexus i ćao. Verujte mi da Apple licencira svoj ios drugim proizvođačima telefona bila bi ista frka kao i sa Androidom. Uostalom za sve vas koji tvrdite da poznajete mobilne platforme tako dobro trebali bi ste da znate da u suštini većina Androida je prešla u Play store kao aplikacije kao i u system app koji se zove Google Play services I redovno se updatuje. Imate čak i Google now launcher koji možete da ubacite mesto onog krsa koji vam gurne Samsung ili LG ili bilo koji drugi proizvođači. Ako želite da idete u ekstreme ili vam je telefon stariji neki proizvođači vode svoj UI kao app koja može da se disable. Nakon toga koristite Google now launcher kao default system UI.
Svako ko ima Android 4.1 može to da uradi. To što masa ljudi kupi smeće telefon je njihov problem. Danas se za 100 eura može kupiti sasvim pristojan fon.
A inače Galaxy Note 2 koji je star preko dve godine treba da dobije Lollipop. Toliko.

Laki

pre 8 godina

Pitanje za vlasnike drndroida.S2 i 4s su izasli u isto vreme.koji je poslednji oficijalni update koji je izasao za s2(bez prica o rootovanju)

Safety

pre 8 godina

Za ios 9 se najavljuje vec duze potpuno drugacija strategija razvoja i dosta se pricalo da ce se raditi na performansama samog sistema. Ova prica za 4s me iznenadjuje, ali i raduje jer ako je istina znadi da su napravili djavolski dobar posao. To bi bila peta velika verzija OS-za 4s, nesto o cemu korisnici android telefona mogu samo da sanjaju.

loodak011

pre 8 godina

@vladica tehnoloski vek trajanja ovih uredjaja je maksimum dve godine. To o cemu ti pricas je kao kada kupis televizor,koji savrseno radi posle 5 godina,ali ti daljinski recimo crkne i odes kod proizvodjaca i on ti kaze da na zalost to nije vise aktuelan model i da ne mogu da ti pomognu. Prosto tako je. Apsurdno je ocekivati da 3gs dobije poslednj update,narocito ako uporedis karakteristike tog telefona pa i sa 4s. A posto si napisao da ne zelis nikad vise ios,zanima me na koju si tu platformu presao pa si sada zadovoljan?! Poslednji android koji sam kupio u trenutku kada je bio top model je bio sgs2. Prvi veliki update(da nije sigurnosni) sam dobio posle godinu i po dana. I to je to... Sve ostalo su bile neke zakrpe. Pa ti sada ako pogledas on ima i kao neki procesor i neki ram koji imaju prosecni telefoni danas,ali nema ni jedan update vec duze od godinu dana,cak ni zakrpu neku. To sto ti pricas nije ni malo realno...

zavidim na ovome apple korisnicima

pre 8 godina

Meni počinje ozbiljno ozbiljno da ide na živce ovo ažuriranje androida. Osećam se svaki put kao budala. Puknem pare na dobar telefon i za godinu i po nema više apdejta i postaje zastareo. Neću da menjam svake godine telefon da bih imao novi android! A muka mi je više od toga da čitam šta je izašlo novo u novom androidu a jedini način da ga imate je da opet kupite nov telefon (i ne pominjite custom romove)! Čak i kad dođe update dođe toliko kasno da se već priča o sledećem. Ja sam ubeđen da će android kao operativni sistem pući ako google to ne reši. Ljudima je muka više od svih tih problema sa androidom. Evo ažurirao sam na oficijelni lolipop i telefon mi radi duplo gore! Više ništa ne ide glatko nego radi kao low end telefon a baterija kao da je prepolovljena. Pa znate šta...sve ima svoju granicu pa tako i ovo strpljenje da će google konačno rešiti te probleme. Već se priča o Androidu M a kažu da lolipop ima tek nekih 6%?! E zato Apple ima toliko verne kupce. Zato što se osećaju cenjeno. A na nas zaborave istog trenutka kad platimo telefon. Po meni jedno od rešenja je da svi telefoni moraju da imaju stock android koji bi se apdejtovao kao iOS a da proizvođači samo prave svoje aplikacije koje možete naknadno da instalirate ako hoćete takav izgled. Na taj način update bi stizao do svih čim izađe a ako neko hoće UI ili neku aplikaciju od Samsunga, HTC-a, LG-a...neka lepo skine sa playstore-a. A ne da čekamo prvo google, pa onda proizvođača pa onda operatera da bi došlo do nas.

zver

pre 8 godina

pa naravano da apple izbacuje update kada ljudi godisnje naprave po 1 do 2 telefona....a ovi ostali prave kao na traci,ko ce sve to da optimizuje...pogotovu samsung...i ne znaju koliko "s" i "grand"
telefona imaju...

Smolvind

pre 8 godina

Bilo bi super kad bi mogao android 5.1 da bude dostupan za sve starije android uredjaje.
(jediburaniju, 23. maj 2015 13:51)

A ko kaže da ne može? Ja imam LP na mojoj Xperiji iz 2011. Istina, koristim je kao drugi telefon jer imam i jednu noviju Xperiju, ali ima LP. I radi bez problema.

Shone

pre 8 godina

Koristim iphone 5s. Na ios 8.1.3 je radio fantasticno. Posle update na ios 8.3 lajsnule su neke app i aplikacija za muziku je izgubila bas skoro pa totalno. Ja fon koristim najise za muziku pa minje to zasmetalo. Neke sistemske aplikacije su poboljsane ali i neke unazadjene. Ja sam uspeo jednom da vratim sistem ali sad ne moze blokirali su. Preporucujem svakom da ne radi update ako ima nekih koji nisu. A o ios-9 iskreno mislim da ce biti bas tres za starije fonove i da se izbacuje zbog stabilnosti ip6 i ovog novog sto izlazi. Pozz svima

iOS & Windows

pre 8 godina

@Nikola Skines redsnow ili ultrasnow sa neta, instaliras u komp, imas lepo manuals na youtube-u i lagano. Drug na petici koristi iOS6 jer nije neki zahtevan korisnik dok sam ja sa 4s sasvim zadovoljan osmicom. Te price da baguje ne piju vodu. Imas na youtube-u lepo: How to downgrade iOS to an older version. Pola h posla, ma ni toliko. ;)

Nebojsa

pre 8 godina

iPhone 4S - 2011. godine lansiran i najnoviji iOS ce raditi na njemu. Galaxy S3 bas nesto nije dobio ni 4.4 KitKat. Hvala na paznji, dovidjenja.
(iOS & Windows, 23. maj 2015 13:37)

Ios9 će raditi na iphoneu 4s a dali će iphone 4s raditi na ios9? to je veće pitanje.

Čččč

pre 8 godina

Za sve vas koji govorite kako ce ios9 samo da uspori jos vise 4s (inače izašao davne 2011 godine) da bi korisnici presli na noviji model.. Možda ste u pravu, ali vama Samsung nema sta da uspori i da izbacuje update, jer vam telefon baguje od kada ste ga kupili, pa onda sami prelazite na noviji model...

iOS & Windows

pre 8 godina

iPhone 4S - 2011. godine lansiran i najnoviji iOS ce raditi na njemu. Galaxy S3 bas nesto nije dobio ni 4.4 KitKat. Hvala na paznji, dovidjenja.

Alex

pre 8 godina

Sve dok postoji softverska podrška ne prestajem da koristim 4s. Bas me zanima koliko ce izdrzati dok ne poklekne. Inače ga koristim od januara 2012 još uvek sa istom baterijom.

vladica

pre 8 godina

lepo kad je 4s stariji, ja pomislio po naslovu da ce da ponude za 3g, 3gs, prvi ipad, ipod touch 1-2-3.......a ne za uredjaj predstavljen pre manje od 4 godine.
Oni pobrojani stvarno stari 4-6 god su uglavnom ispravni, ali otpisani sa app store jos pre vise godina i to je razlog sto vise nikad apple... moj 3g je postao otpisan posle nepune dve godine i vise nista za njega nije moglo da se legalno skine.

zoky

pre 8 godina

Zato Android nema azuriranje ni za telefone od pre dve godine. A i ako izbace ono nije dobro uradjeno i telefoni su mnogo gori. ps i ja ga koristim

niko-poseban

pre 8 godina

oni sa malo vise para uzivaju u iOS-u. Ko razume i zna, shvata o cemu govorim. Da ne bude zabine, koristim i android premium segment, ali nema te jednostavnosti da u 3 klika zavrsis sve.. pozz svim citaocima tehnopolisa. jjack ddaniels.

Nikola

pre 8 godina

iOS 9 će biti ono što je bio Snow Leopard za OS X seriju. Samo bi po mom mišljenju bilo lepo da omoguće downgrade na 4S ukoliko se korisnicima ne svidi sistem, ali bojim se da se to ipak neće desiti.

niko-poseban

pre 8 godina

lepe vesti stizu iz apple-a. samo pouzdanost. samo kvalitet. svaka cast za brigu o korisnicima. iako sam na trenutak odlutao sa note 4 i sgs6 ipak je iphone 6 najupotrebljiviji i najjednostavniji za upotrebu. o brzini iOS-a ne treba trositi reci. neka i jedni i drugi gruvaju nove stvari i za nas krajnje korisnike nece biti problema. konkurencija je pozeljna. ziveo android. ziveo iOS. premium segment oba ekosistema je zaista kvalitetan. pozz svim citaocima tehnopolisa. jjack ddaniels.

allstar

pre 8 godina

to je znaci kljuc uspeha, na iOS-u rade i 5 godine stare uredjaji a na androidu nemaju support ni 2 godine stare uredjaje, lollipop je najbolji release do sada ali neznam da li je na 10% uredjaja ako gledamo koliko telefona android ima koji bi trebali imati vec lollipop

Eric Cantona

pre 8 godina

Nisam zaludjenik ios-a , ali treba biti realan. Apple izbacuje update os za telefone koji su stari 5 godina, dok braca Koreanci (Samsung , Lg ) cim izadje novi model, stari zaborave kao da se ne poznaju.

tuvaluu

pre 8 godina

Najbitnije je da li će moći da se jailbreakuje, ako ne bude moglo ios definitivno odlazi u istoriju što se naprednih korisnika tiče. Jednostavno bez jailbreak ios je katastrofa.

ssssss

pre 8 godina

Klasican "Planned obsolescence". Apple ce da gurne iOS 9 na starije uredjaje koje ce usporiti i tako naterati korisnike da kupuju novi iPhone.

iOS & Windows

pre 8 godina

iPhone 4S - 2011. godine lansiran i najnoviji iOS ce raditi na njemu. Galaxy S3 bas nesto nije dobio ni 4.4 KitKat. Hvala na paznji, dovidjenja.

Eric Cantona

pre 8 godina

Nisam zaludjenik ios-a , ali treba biti realan. Apple izbacuje update os za telefone koji su stari 5 godina, dok braca Koreanci (Samsung , Lg ) cim izadje novi model, stari zaborave kao da se ne poznaju.

zoky

pre 8 godina

Zato Android nema azuriranje ni za telefone od pre dve godine. A i ako izbace ono nije dobro uradjeno i telefoni su mnogo gori. ps i ja ga koristim

Laki

pre 8 godina

Pitanje za vlasnike drndroida.S2 i 4s su izasli u isto vreme.koji je poslednji oficijalni update koji je izasao za s2(bez prica o rootovanju)

Alex

pre 8 godina

Sve dok postoji softverska podrška ne prestajem da koristim 4s. Bas me zanima koliko ce izdrzati dok ne poklekne. Inače ga koristim od januara 2012 još uvek sa istom baterijom.

niko-poseban

pre 8 godina

lepe vesti stizu iz apple-a. samo pouzdanost. samo kvalitet. svaka cast za brigu o korisnicima. iako sam na trenutak odlutao sa note 4 i sgs6 ipak je iphone 6 najupotrebljiviji i najjednostavniji za upotrebu. o brzini iOS-a ne treba trositi reci. neka i jedni i drugi gruvaju nove stvari i za nas krajnje korisnike nece biti problema. konkurencija je pozeljna. ziveo android. ziveo iOS. premium segment oba ekosistema je zaista kvalitetan. pozz svim citaocima tehnopolisa. jjack ddaniels.

Čččč

pre 8 godina

Za sve vas koji govorite kako ce ios9 samo da uspori jos vise 4s (inače izašao davne 2011 godine) da bi korisnici presli na noviji model.. Možda ste u pravu, ali vama Samsung nema sta da uspori i da izbacuje update, jer vam telefon baguje od kada ste ga kupili, pa onda sami prelazite na noviji model...

allstar

pre 8 godina

to je znaci kljuc uspeha, na iOS-u rade i 5 godine stare uredjaji a na androidu nemaju support ni 2 godine stare uredjaje, lollipop je najbolji release do sada ali neznam da li je na 10% uredjaja ako gledamo koliko telefona android ima koji bi trebali imati vec lollipop

loodak011

pre 8 godina

@vladica tehnoloski vek trajanja ovih uredjaja je maksimum dve godine. To o cemu ti pricas je kao kada kupis televizor,koji savrseno radi posle 5 godina,ali ti daljinski recimo crkne i odes kod proizvodjaca i on ti kaze da na zalost to nije vise aktuelan model i da ne mogu da ti pomognu. Prosto tako je. Apsurdno je ocekivati da 3gs dobije poslednj update,narocito ako uporedis karakteristike tog telefona pa i sa 4s. A posto si napisao da ne zelis nikad vise ios,zanima me na koju si tu platformu presao pa si sada zadovoljan?! Poslednji android koji sam kupio u trenutku kada je bio top model je bio sgs2. Prvi veliki update(da nije sigurnosni) sam dobio posle godinu i po dana. I to je to... Sve ostalo su bile neke zakrpe. Pa ti sada ako pogledas on ima i kao neki procesor i neki ram koji imaju prosecni telefoni danas,ali nema ni jedan update vec duze od godinu dana,cak ni zakrpu neku. To sto ti pricas nije ni malo realno...

zavidim na ovome apple korisnicima

pre 8 godina

Meni počinje ozbiljno ozbiljno da ide na živce ovo ažuriranje androida. Osećam se svaki put kao budala. Puknem pare na dobar telefon i za godinu i po nema više apdejta i postaje zastareo. Neću da menjam svake godine telefon da bih imao novi android! A muka mi je više od toga da čitam šta je izašlo novo u novom androidu a jedini način da ga imate je da opet kupite nov telefon (i ne pominjite custom romove)! Čak i kad dođe update dođe toliko kasno da se već priča o sledećem. Ja sam ubeđen da će android kao operativni sistem pući ako google to ne reši. Ljudima je muka više od svih tih problema sa androidom. Evo ažurirao sam na oficijelni lolipop i telefon mi radi duplo gore! Više ništa ne ide glatko nego radi kao low end telefon a baterija kao da je prepolovljena. Pa znate šta...sve ima svoju granicu pa tako i ovo strpljenje da će google konačno rešiti te probleme. Već se priča o Androidu M a kažu da lolipop ima tek nekih 6%?! E zato Apple ima toliko verne kupce. Zato što se osećaju cenjeno. A na nas zaborave istog trenutka kad platimo telefon. Po meni jedno od rešenja je da svi telefoni moraju da imaju stock android koji bi se apdejtovao kao iOS a da proizvođači samo prave svoje aplikacije koje možete naknadno da instalirate ako hoćete takav izgled. Na taj način update bi stizao do svih čim izađe a ako neko hoće UI ili neku aplikaciju od Samsunga, HTC-a, LG-a...neka lepo skine sa playstore-a. A ne da čekamo prvo google, pa onda proizvođača pa onda operatera da bi došlo do nas.

Safety

pre 8 godina

Za ios 9 se najavljuje vec duze potpuno drugacija strategija razvoja i dosta se pricalo da ce se raditi na performansama samog sistema. Ova prica za 4s me iznenadjuje, ali i raduje jer ako je istina znadi da su napravili djavolski dobar posao. To bi bila peta velika verzija OS-za 4s, nesto o cemu korisnici android telefona mogu samo da sanjaju.

niko-poseban

pre 8 godina

oni sa malo vise para uzivaju u iOS-u. Ko razume i zna, shvata o cemu govorim. Da ne bude zabine, koristim i android premium segment, ali nema te jednostavnosti da u 3 klika zavrsis sve.. pozz svim citaocima tehnopolisa. jjack ddaniels.

Nikola

pre 8 godina

iOS 9 će biti ono što je bio Snow Leopard za OS X seriju. Samo bi po mom mišljenju bilo lepo da omoguće downgrade na 4S ukoliko se korisnicima ne svidi sistem, ali bojim se da se to ipak neće desiti.

zver

pre 8 godina

pa naravano da apple izbacuje update kada ljudi godisnje naprave po 1 do 2 telefona....a ovi ostali prave kao na traci,ko ce sve to da optimizuje...pogotovu samsung...i ne znaju koliko "s" i "grand"
telefona imaju...

iOS & Windows

pre 8 godina

@Nikola Skines redsnow ili ultrasnow sa neta, instaliras u komp, imas lepo manuals na youtube-u i lagano. Drug na petici koristi iOS6 jer nije neki zahtevan korisnik dok sam ja sa 4s sasvim zadovoljan osmicom. Te price da baguje ne piju vodu. Imas na youtube-u lepo: How to downgrade iOS to an older version. Pola h posla, ma ni toliko. ;)

ssssss

pre 8 godina

Klasican "Planned obsolescence". Apple ce da gurne iOS 9 na starije uredjaje koje ce usporiti i tako naterati korisnike da kupuju novi iPhone.

Aleksandar

pre 8 godina

Meni počinje ozbiljno ozbiljno da ide na živce ovo ažuriranje androida. Osećam se svaki put kao budala. Puknem pare na dobar telefon i za godinu i po nema više apdejta i postaje zastareo. Neću da menjam svake godine telefon da bih imao novi android!

ja zbog toga imam nexus...

Levi

pre 8 godina

A ko je tebi to sine rekao da baguje?Mora da si čuo od nekoga to pa i ti sad ponavljaš k'o papagaj.Za tvoju informaciju imam S3,telefon star 3 godine,rootovan naravno i nikad zamucnuo nije.Bolje malo prostudiraj Android kao OS,pa onda pljuj iz ličnog iskustva a ne tudjeg!
(Dare, 23. maj 2015 21:39)

Te price da ne baguje mozes da pricas deci od 6 godina a tesko da ce i oni da ti poveruju.

Boss

pre 8 godina

Skidam kapu, iskreno da za telefon iz 2010/11 dobije update neverovatno. Kod androida jeste velika mana brzo zastarevanje telefona i to stoji bez obzira na ostalo.

Nebojsa

pre 8 godina

iPhone 4S - 2011. godine lansiran i najnoviji iOS ce raditi na njemu. Galaxy S3 bas nesto nije dobio ni 4.4 KitKat. Hvala na paznji, dovidjenja.
(iOS & Windows, 23. maj 2015 13:37)

Ios9 će raditi na iphoneu 4s a dali će iphone 4s raditi na ios9? to je veće pitanje.

tuvaluu

pre 8 godina

Najbitnije je da li će moći da se jailbreakuje, ako ne bude moglo ios definitivno odlazi u istoriju što se naprednih korisnika tiče. Jednostavno bez jailbreak ios je katastrofa.

Washington

pre 8 godina

A lollipop u poredjenju sa kit kat ima 0.00001% razlike. Znaci bukvalno isti OS ali kao sigurniji je.Bezi bre. IOS novi kad izadje 3 dana se igras i istrazujes.

Dare

pre 8 godina

Za sve vas koji govorite kako ce ios9 samo da uspori jos vise 4s (inače izašao davne 2011 godine) da bi korisnici presli na noviji model.. Možda ste u pravu, ali vama Samsung nema sta da uspori i da izbacuje update, jer vam telefon baguje od kada ste ga kupili, pa onda sami prelazite na noviji model...
(Čččč, 23. maj 2015 14:24)

A ko je tebi to sine rekao da baguje?Mora da si čuo od nekoga to pa i ti sad ponavljaš k'o papagaj.Za tvoju informaciju imam S3,telefon star 3 godine,rootovan naravno i nikad zamucnuo nije.Bolje malo prostudiraj Android kao OS,pa onda pljuj iz ličnog iskustva a ne tudjeg!

Jovan

pre 8 godina

Vi gospodo ako hoćete da dobijate novi Android čim se pojavi kupite Nexus i ćao. Verujte mi da Apple licencira svoj ios drugim proizvođačima telefona bila bi ista frka kao i sa Androidom. Uostalom za sve vas koji tvrdite da poznajete mobilne platforme tako dobro trebali bi ste da znate da u suštini većina Androida je prešla u Play store kao aplikacije kao i u system app koji se zove Google Play services I redovno se updatuje. Imate čak i Google now launcher koji možete da ubacite mesto onog krsa koji vam gurne Samsung ili LG ili bilo koji drugi proizvođači. Ako želite da idete u ekstreme ili vam je telefon stariji neki proizvođači vode svoj UI kao app koja može da se disable. Nakon toga koristite Google now launcher kao default system UI.
Svako ko ima Android 4.1 može to da uradi. To što masa ljudi kupi smeće telefon je njihov problem. Danas se za 100 eura može kupiti sasvim pristojan fon.
A inače Galaxy Note 2 koji je star preko dve godine treba da dobije Lollipop. Toliko.

Istina

pre 8 godina

Imao sam sgs2 od 2011. i za 4 godine imao sledece update-ove: na android 4.0 koji je katastrofalno radio (telefon mi se sam od sebe gasio mesec dana, po nekoliko puta nedeljno), zatim 4.0.4 koji je ispravio taj bag i 4.1.2, plus jedan mali dodatak, kako bi se stabilizovala verovatno verzija postojeceg softvera i poslednjeg za taj telefon. Dakle tri update-a. Iphone sam kupio pre skoro tri meseca i vec sam imao tri update-a softwera, racunajuci i onaj koji sam update-ovao prvog dana koriscenja telefona. Ne kazem da nema
bagova, desilo mi se par puta da su neke aplikacije zabagovale. Ali za tri meseca nekoliko baga! Na androidu sam imao taj broj bagova u svega nekoliko dana. Mnogo stabilniji softver je iOS i pritom je jednostavniji i lepsi od androida. Ipak, svako neka koristi u skladu sa svojim potrebama i mogucnostima softver koji mu odgovara. Drug mi je rekao, pa mogli bi da budu malo i jeftiniji iPhone telefoni. Ali sustina visoke cene ovih telefona je u softveru koji Apple naplacuje u skladu sa redovnim update-om koji dobijate za vas uredjaj u narednih nekoliko godina. Zato i jesu skupi.

vladica

pre 8 godina

lepo kad je 4s stariji, ja pomislio po naslovu da ce da ponude za 3g, 3gs, prvi ipad, ipod touch 1-2-3.......a ne za uredjaj predstavljen pre manje od 4 godine.
Oni pobrojani stvarno stari 4-6 god su uglavnom ispravni, ali otpisani sa app store jos pre vise godina i to je razlog sto vise nikad apple... moj 3g je postao otpisan posle nepune dve godine i vise nista za njega nije moglo da se legalno skine.

Zoran Loznica

pre 8 godina

@ Nisam zaludjenik ios-a , ali treba biti realan. Apple izbacuje update os za telefone koji su stari 5 godina, dok braca Koreanci (Samsung , Lg ) cim izadje novi model, stari zaborave kao da se ne poznaju.(Eric Cantona, 23. maj 2015 10:59)

Mnogi od android telefona su i tada bili preslabi a kamoli danas. Sa druge strane, postojalo je i dosta dobrih i jakih modela koji bi mogli da teraju današnji softver. Aple je uvek izbacivao skupe uređaje, prirodno je da su još konkurentni. Ti si se uhvatio za android telefone koji su 2010 vredeli 150€.

Shone

pre 8 godina

Koristim iphone 5s. Na ios 8.1.3 je radio fantasticno. Posle update na ios 8.3 lajsnule su neke app i aplikacija za muziku je izgubila bas skoro pa totalno. Ja fon koristim najise za muziku pa minje to zasmetalo. Neke sistemske aplikacije su poboljsane ali i neke unazadjene. Ja sam uspeo jednom da vratim sistem ali sad ne moze blokirali su. Preporucujem svakom da ne radi update ako ima nekih koji nisu. A o ios-9 iskreno mislim da ce biti bas tres za starije fonove i da se izbacuje zbog stabilnosti ip6 i ovog novog sto izlazi. Pozz svima

loodak011

pre 8 godina

@zavidim na ovome apple korisnicima - iskreno,lepo si ti to smislio. I u neku ruku se slazem... Ali moras da shvatis da ni jedan proizvodjac onda vise ne bi imao interesa da proizvodi telefone. Zasto... Pa zato sto bi bili samo proizvodjaci hardvera. Ni to nije toliki problem da masu hardvera nisu outsource-ovali manjim kompanijama. Koji bi onda pecat proizvodjaca bio na finalnom proizvodu? Ne bi ga bilo. I svi telefoni bi se zvali google... Kao sto su se nekad svi pametni telefoni zvali Nokia (symbian). A te aplikacije koje dolaze uz telefon, to su prosecne,jednostavne aplikacije koje u 80% slucajeva samo zauzimaju mesta. Ali su tu da bi ti uzeli jos koji dinar na neki svoj servis i na taj nacin zaradili. Zato ih nece obrisati. I za sve to uglavnom postoje mnogo bolje i kvalitetnije aplikacije. Pa ko se upeca,upeca se. Kao sto vec napisah pre... Zato je apple tu gde jeste. A vrlo brzo ce microsoft poterati android sa trzista zbog jeftinih telefona,daleko stabilnijeg sistema i redovnog update-a i onda cemo dobiti pravu trku! Sve ovo do sada je prosto neuporedivo jer je iz tog ugla apple sam protiv svih. Zato se samsung koprca sa tizenom, samo sto mnogo kasne i generalno su jako spori.

Smolvind

pre 8 godina

Bilo bi super kad bi mogao android 5.1 da bude dostupan za sve starije android uredjaje.
(jediburaniju, 23. maj 2015 13:51)

A ko kaže da ne može? Ja imam LP na mojoj Xperiji iz 2011. Istina, koristim je kao drugi telefon jer imam i jednu noviju Xperiju, ali ima LP. I radi bez problema.

loodak011

pre 8 godina

@vladica kada kazem tehnoloski vek,ne mislim na radni vek koji je svakako dosta duzi,ali i dosta zavisi od potreba samog korisnika. I meni s2 radi sa poslednjim update-om,ali kada ga dam caletu da ga koristi. Za moje potrebe,taj telefon je neupotrebljiv. Prosto ne mogu sebi da dozvolim taj liksuz da mi aplikacija za mail baguje ili sporo radi,blokira i sl... Moj brat koristi galaxy spiku koji je jos matoriji telefon i nije bio high end. Cak ga nikad nije ni update-ovao jer ne zna to da uradi. Ali je prosto takav korisnik i njemu to zavrsava sve sto treba. A slozices se to nije merilo pouzdanosti odredjenog uredjaja.

Lolipup

pre 8 godina

Sta ce vam update androidasi. Kukate tu, a sustinski stvar je samo psiholoske naravi. Kao da se nesto promeni. Bolje promenite maskicu mobitela, izgledace kao da ste uradili update. Ne zna se ko je gori, ovi sto kukaju da nemaju Lolipop, ili ovi ajfonci koji provociraju. Fabricki postavljen OS uglavnom bolje radi nego azurirani.

mick

pre 8 godina

jel vecina cita tekst pre nego sto komentarise? cemu update kada ce ukloniti sve nove funkcije? sta onda samo se promeni broj verzije? da, ceo update za to ce biti promena teme i to je. android od pre 3 godine je imao sve funkcije sto sadasnji ios ima ili ce tek da dobije.

Vladica

pre 8 godina

@loodak011
ne bih se sasvim složio da je tehnološki vek 2 god - meni Desire HD i dalje lepo radi i sa poslednjim oficijelnim ROM-om za njega (2.3.5) mi radi 90% app sa play store, za razliku od IPhone 3G koji je postao neupotrebljiv par meseci nakon izlaska IOS 4.3 (4.21 je poslednji) a to je bilo marta 2011 - dve ipo godine nakon izlaska 3G modela...do kraja 2011 vise nije bilo moguće pronaći skoro ništa za Iphone 3G da radi na AppStore, i recimo bez hakovanja je nemoguće dići viber, whatsup, skajp (stari više ne radi zbog M$a)...
Za pomenuti Desire HD koji je izašao 2010 god, sa oficijelnim 2.3.5 iz 2011, i dan danas skoro sve potrebno mi radi kako valja... da je po Appleu - još pre dve godine bih mogao da bacim DHD. Druga je priča što se HTC pokopao jer nije hteo da izbaci 4.04 za DHD, a izbacio ga je za hrpu novijih modela koji su hardverski daleko slabiji od DHD... ali sama činjenica da nemaš update na droidu te ne ostavlja bez sofvera za isti.


A što se tiče jurnjave za novim OS - recimo da sam na Nexus 7 vratio na 4.4.4 jer mi neuporedivo bolje radi nego sa 5.xx, i do sada nisam primetio ni jednu aplikaciju koja neće da mi radi jer nije na 5.x... za razliku od Apple-a kod kojeg izlaskom novog OS, u roku od par meseci sve app zahtevaju taj OS. E to je ono što mi najviše smeta kod IOSa i što me odbija od korišćenja istog.

legionar

pre 8 godina

(Laki, 23. maj 2015 18:40)
Poslednji je bio 4.1.2,koji je mogao da podeli vesti sa B92 preko whatsappa ili bilo koje druge aplikacije trece strane,otvori odt. file,deli preko bluetooth-a sa drugim uredjajima i slicno,sve ono sto Iphone iz tog vremena ne moze ni danas.
Jos da dodam,da danas taj S2 radi na Androidu 5.1.1,sa pojacanom baterijom i u brzinizi (licno proverio) prozdire za dorucak Iphone 5s,a 4s vise nije ni za staro gvozdje

ssssss

pre 8 godina

Klasican "Planned obsolescence". Apple ce da gurne iOS 9 na starije uredjaje koje ce usporiti i tako naterati korisnike da kupuju novi iPhone.

vladica

pre 8 godina

lepo kad je 4s stariji, ja pomislio po naslovu da ce da ponude za 3g, 3gs, prvi ipad, ipod touch 1-2-3.......a ne za uredjaj predstavljen pre manje od 4 godine.
Oni pobrojani stvarno stari 4-6 god su uglavnom ispravni, ali otpisani sa app store jos pre vise godina i to je razlog sto vise nikad apple... moj 3g je postao otpisan posle nepune dve godine i vise nista za njega nije moglo da se legalno skine.

tuvaluu

pre 8 godina

Najbitnije je da li će moći da se jailbreakuje, ako ne bude moglo ios definitivno odlazi u istoriju što se naprednih korisnika tiče. Jednostavno bez jailbreak ios je katastrofa.

Nebojsa

pre 8 godina

iPhone 4S - 2011. godine lansiran i najnoviji iOS ce raditi na njemu. Galaxy S3 bas nesto nije dobio ni 4.4 KitKat. Hvala na paznji, dovidjenja.
(iOS & Windows, 23. maj 2015 13:37)

Ios9 će raditi na iphoneu 4s a dali će iphone 4s raditi na ios9? to je veće pitanje.

Jovan

pre 8 godina

Vi gospodo ako hoćete da dobijate novi Android čim se pojavi kupite Nexus i ćao. Verujte mi da Apple licencira svoj ios drugim proizvođačima telefona bila bi ista frka kao i sa Androidom. Uostalom za sve vas koji tvrdite da poznajete mobilne platforme tako dobro trebali bi ste da znate da u suštini većina Androida je prešla u Play store kao aplikacije kao i u system app koji se zove Google Play services I redovno se updatuje. Imate čak i Google now launcher koji možete da ubacite mesto onog krsa koji vam gurne Samsung ili LG ili bilo koji drugi proizvođači. Ako želite da idete u ekstreme ili vam je telefon stariji neki proizvođači vode svoj UI kao app koja može da se disable. Nakon toga koristite Google now launcher kao default system UI.
Svako ko ima Android 4.1 može to da uradi. To što masa ljudi kupi smeće telefon je njihov problem. Danas se za 100 eura može kupiti sasvim pristojan fon.
A inače Galaxy Note 2 koji je star preko dve godine treba da dobije Lollipop. Toliko.

Smolvind

pre 8 godina

Bilo bi super kad bi mogao android 5.1 da bude dostupan za sve starije android uredjaje.
(jediburaniju, 23. maj 2015 13:51)

A ko kaže da ne može? Ja imam LP na mojoj Xperiji iz 2011. Istina, koristim je kao drugi telefon jer imam i jednu noviju Xperiju, ali ima LP. I radi bez problema.

Dare

pre 8 godina

Za sve vas koji govorite kako ce ios9 samo da uspori jos vise 4s (inače izašao davne 2011 godine) da bi korisnici presli na noviji model.. Možda ste u pravu, ali vama Samsung nema sta da uspori i da izbacuje update, jer vam telefon baguje od kada ste ga kupili, pa onda sami prelazite na noviji model...
(Čččč, 23. maj 2015 14:24)

A ko je tebi to sine rekao da baguje?Mora da si čuo od nekoga to pa i ti sad ponavljaš k'o papagaj.Za tvoju informaciju imam S3,telefon star 3 godine,rootovan naravno i nikad zamucnuo nije.Bolje malo prostudiraj Android kao OS,pa onda pljuj iz ličnog iskustva a ne tudjeg!

niko-poseban

pre 8 godina

oni sa malo vise para uzivaju u iOS-u. Ko razume i zna, shvata o cemu govorim. Da ne bude zabine, koristim i android premium segment, ali nema te jednostavnosti da u 3 klika zavrsis sve.. pozz svim citaocima tehnopolisa. jjack ddaniels.

iOS & Windows

pre 8 godina

iPhone 4S - 2011. godine lansiran i najnoviji iOS ce raditi na njemu. Galaxy S3 bas nesto nije dobio ni 4.4 KitKat. Hvala na paznji, dovidjenja.

Washington

pre 8 godina

A lollipop u poredjenju sa kit kat ima 0.00001% razlike. Znaci bukvalno isti OS ali kao sigurniji je.Bezi bre. IOS novi kad izadje 3 dana se igras i istrazujes.

Čččč

pre 8 godina

Za sve vas koji govorite kako ce ios9 samo da uspori jos vise 4s (inače izašao davne 2011 godine) da bi korisnici presli na noviji model.. Možda ste u pravu, ali vama Samsung nema sta da uspori i da izbacuje update, jer vam telefon baguje od kada ste ga kupili, pa onda sami prelazite na noviji model...

Shone

pre 8 godina

Koristim iphone 5s. Na ios 8.1.3 je radio fantasticno. Posle update na ios 8.3 lajsnule su neke app i aplikacija za muziku je izgubila bas skoro pa totalno. Ja fon koristim najise za muziku pa minje to zasmetalo. Neke sistemske aplikacije su poboljsane ali i neke unazadjene. Ja sam uspeo jednom da vratim sistem ali sad ne moze blokirali su. Preporucujem svakom da ne radi update ako ima nekih koji nisu. A o ios-9 iskreno mislim da ce biti bas tres za starije fonove i da se izbacuje zbog stabilnosti ip6 i ovog novog sto izlazi. Pozz svima

Lolipup

pre 8 godina

Sta ce vam update androidasi. Kukate tu, a sustinski stvar je samo psiholoske naravi. Kao da se nesto promeni. Bolje promenite maskicu mobitela, izgledace kao da ste uradili update. Ne zna se ko je gori, ovi sto kukaju da nemaju Lolipop, ili ovi ajfonci koji provociraju. Fabricki postavljen OS uglavnom bolje radi nego azurirani.

niko-poseban

pre 8 godina

lepe vesti stizu iz apple-a. samo pouzdanost. samo kvalitet. svaka cast za brigu o korisnicima. iako sam na trenutak odlutao sa note 4 i sgs6 ipak je iphone 6 najupotrebljiviji i najjednostavniji za upotrebu. o brzini iOS-a ne treba trositi reci. neka i jedni i drugi gruvaju nove stvari i za nas krajnje korisnike nece biti problema. konkurencija je pozeljna. ziveo android. ziveo iOS. premium segment oba ekosistema je zaista kvalitetan. pozz svim citaocima tehnopolisa. jjack ddaniels.

Aleksandar

pre 8 godina

Meni počinje ozbiljno ozbiljno da ide na živce ovo ažuriranje androida. Osećam se svaki put kao budala. Puknem pare na dobar telefon i za godinu i po nema više apdejta i postaje zastareo. Neću da menjam svake godine telefon da bih imao novi android!

ja zbog toga imam nexus...

zoky

pre 8 godina

Zato Android nema azuriranje ni za telefone od pre dve godine. A i ako izbace ono nije dobro uradjeno i telefoni su mnogo gori. ps i ja ga koristim

Eric Cantona

pre 8 godina

Nisam zaludjenik ios-a , ali treba biti realan. Apple izbacuje update os za telefone koji su stari 5 godina, dok braca Koreanci (Samsung , Lg ) cim izadje novi model, stari zaborave kao da se ne poznaju.

Laki

pre 8 godina

Pitanje za vlasnike drndroida.S2 i 4s su izasli u isto vreme.koji je poslednji oficijalni update koji je izasao za s2(bez prica o rootovanju)

Zoran Loznica

pre 8 godina

@ Nisam zaludjenik ios-a , ali treba biti realan. Apple izbacuje update os za telefone koji su stari 5 godina, dok braca Koreanci (Samsung , Lg ) cim izadje novi model, stari zaborave kao da se ne poznaju.(Eric Cantona, 23. maj 2015 10:59)

Mnogi od android telefona su i tada bili preslabi a kamoli danas. Sa druge strane, postojalo je i dosta dobrih i jakih modela koji bi mogli da teraju današnji softver. Aple je uvek izbacivao skupe uređaje, prirodno je da su još konkurentni. Ti si se uhvatio za android telefone koji su 2010 vredeli 150€.

Vladica

pre 8 godina

@loodak011
ne bih se sasvim složio da je tehnološki vek 2 god - meni Desire HD i dalje lepo radi i sa poslednjim oficijelnim ROM-om za njega (2.3.5) mi radi 90% app sa play store, za razliku od IPhone 3G koji je postao neupotrebljiv par meseci nakon izlaska IOS 4.3 (4.21 je poslednji) a to je bilo marta 2011 - dve ipo godine nakon izlaska 3G modela...do kraja 2011 vise nije bilo moguće pronaći skoro ništa za Iphone 3G da radi na AppStore, i recimo bez hakovanja je nemoguće dići viber, whatsup, skajp (stari više ne radi zbog M$a)...
Za pomenuti Desire HD koji je izašao 2010 god, sa oficijelnim 2.3.5 iz 2011, i dan danas skoro sve potrebno mi radi kako valja... da je po Appleu - još pre dve godine bih mogao da bacim DHD. Druga je priča što se HTC pokopao jer nije hteo da izbaci 4.04 za DHD, a izbacio ga je za hrpu novijih modela koji su hardverski daleko slabiji od DHD... ali sama činjenica da nemaš update na droidu te ne ostavlja bez sofvera za isti.


A što se tiče jurnjave za novim OS - recimo da sam na Nexus 7 vratio na 4.4.4 jer mi neuporedivo bolje radi nego sa 5.xx, i do sada nisam primetio ni jednu aplikaciju koja neće da mi radi jer nije na 5.x... za razliku od Apple-a kod kojeg izlaskom novog OS, u roku od par meseci sve app zahtevaju taj OS. E to je ono što mi najviše smeta kod IOSa i što me odbija od korišćenja istog.

legionar

pre 8 godina

(Laki, 23. maj 2015 18:40)
Poslednji je bio 4.1.2,koji je mogao da podeli vesti sa B92 preko whatsappa ili bilo koje druge aplikacije trece strane,otvori odt. file,deli preko bluetooth-a sa drugim uredjajima i slicno,sve ono sto Iphone iz tog vremena ne moze ni danas.
Jos da dodam,da danas taj S2 radi na Androidu 5.1.1,sa pojacanom baterijom i u brzinizi (licno proverio) prozdire za dorucak Iphone 5s,a 4s vise nije ni za staro gvozdje

mick

pre 8 godina

jel vecina cita tekst pre nego sto komentarise? cemu update kada ce ukloniti sve nove funkcije? sta onda samo se promeni broj verzije? da, ceo update za to ce biti promena teme i to je. android od pre 3 godine je imao sve funkcije sto sadasnji ios ima ili ce tek da dobije.

allstar

pre 8 godina

to je znaci kljuc uspeha, na iOS-u rade i 5 godine stare uredjaji a na androidu nemaju support ni 2 godine stare uredjaje, lollipop je najbolji release do sada ali neznam da li je na 10% uredjaja ako gledamo koliko telefona android ima koji bi trebali imati vec lollipop

Alex

pre 8 godina

Sve dok postoji softverska podrška ne prestajem da koristim 4s. Bas me zanima koliko ce izdrzati dok ne poklekne. Inače ga koristim od januara 2012 još uvek sa istom baterijom.

zver

pre 8 godina

pa naravano da apple izbacuje update kada ljudi godisnje naprave po 1 do 2 telefona....a ovi ostali prave kao na traci,ko ce sve to da optimizuje...pogotovu samsung...i ne znaju koliko "s" i "grand"
telefona imaju...

loodak011

pre 8 godina

@zavidim na ovome apple korisnicima - iskreno,lepo si ti to smislio. I u neku ruku se slazem... Ali moras da shvatis da ni jedan proizvodjac onda vise ne bi imao interesa da proizvodi telefone. Zasto... Pa zato sto bi bili samo proizvodjaci hardvera. Ni to nije toliki problem da masu hardvera nisu outsource-ovali manjim kompanijama. Koji bi onda pecat proizvodjaca bio na finalnom proizvodu? Ne bi ga bilo. I svi telefoni bi se zvali google... Kao sto su se nekad svi pametni telefoni zvali Nokia (symbian). A te aplikacije koje dolaze uz telefon, to su prosecne,jednostavne aplikacije koje u 80% slucajeva samo zauzimaju mesta. Ali su tu da bi ti uzeli jos koji dinar na neki svoj servis i na taj nacin zaradili. Zato ih nece obrisati. I za sve to uglavnom postoje mnogo bolje i kvalitetnije aplikacije. Pa ko se upeca,upeca se. Kao sto vec napisah pre... Zato je apple tu gde jeste. A vrlo brzo ce microsoft poterati android sa trzista zbog jeftinih telefona,daleko stabilnijeg sistema i redovnog update-a i onda cemo dobiti pravu trku! Sve ovo do sada je prosto neuporedivo jer je iz tog ugla apple sam protiv svih. Zato se samsung koprca sa tizenom, samo sto mnogo kasne i generalno su jako spori.

Levi

pre 8 godina

A ko je tebi to sine rekao da baguje?Mora da si čuo od nekoga to pa i ti sad ponavljaš k'o papagaj.Za tvoju informaciju imam S3,telefon star 3 godine,rootovan naravno i nikad zamucnuo nije.Bolje malo prostudiraj Android kao OS,pa onda pljuj iz ličnog iskustva a ne tudjeg!
(Dare, 23. maj 2015 21:39)

Te price da ne baguje mozes da pricas deci od 6 godina a tesko da ce i oni da ti poveruju.

iOS & Windows

pre 8 godina

@Nikola Skines redsnow ili ultrasnow sa neta, instaliras u komp, imas lepo manuals na youtube-u i lagano. Drug na petici koristi iOS6 jer nije neki zahtevan korisnik dok sam ja sa 4s sasvim zadovoljan osmicom. Te price da baguje ne piju vodu. Imas na youtube-u lepo: How to downgrade iOS to an older version. Pola h posla, ma ni toliko. ;)

zavidim na ovome apple korisnicima

pre 8 godina

Meni počinje ozbiljno ozbiljno da ide na živce ovo ažuriranje androida. Osećam se svaki put kao budala. Puknem pare na dobar telefon i za godinu i po nema više apdejta i postaje zastareo. Neću da menjam svake godine telefon da bih imao novi android! A muka mi je više od toga da čitam šta je izašlo novo u novom androidu a jedini način da ga imate je da opet kupite nov telefon (i ne pominjite custom romove)! Čak i kad dođe update dođe toliko kasno da se već priča o sledećem. Ja sam ubeđen da će android kao operativni sistem pući ako google to ne reši. Ljudima je muka više od svih tih problema sa androidom. Evo ažurirao sam na oficijelni lolipop i telefon mi radi duplo gore! Više ništa ne ide glatko nego radi kao low end telefon a baterija kao da je prepolovljena. Pa znate šta...sve ima svoju granicu pa tako i ovo strpljenje da će google konačno rešiti te probleme. Već se priča o Androidu M a kažu da lolipop ima tek nekih 6%?! E zato Apple ima toliko verne kupce. Zato što se osećaju cenjeno. A na nas zaborave istog trenutka kad platimo telefon. Po meni jedno od rešenja je da svi telefoni moraju da imaju stock android koji bi se apdejtovao kao iOS a da proizvođači samo prave svoje aplikacije koje možete naknadno da instalirate ako hoćete takav izgled. Na taj način update bi stizao do svih čim izađe a ako neko hoće UI ili neku aplikaciju od Samsunga, HTC-a, LG-a...neka lepo skine sa playstore-a. A ne da čekamo prvo google, pa onda proizvođača pa onda operatera da bi došlo do nas.

Istina

pre 8 godina

Imao sam sgs2 od 2011. i za 4 godine imao sledece update-ove: na android 4.0 koji je katastrofalno radio (telefon mi se sam od sebe gasio mesec dana, po nekoliko puta nedeljno), zatim 4.0.4 koji je ispravio taj bag i 4.1.2, plus jedan mali dodatak, kako bi se stabilizovala verovatno verzija postojeceg softvera i poslednjeg za taj telefon. Dakle tri update-a. Iphone sam kupio pre skoro tri meseca i vec sam imao tri update-a softwera, racunajuci i onaj koji sam update-ovao prvog dana koriscenja telefona. Ne kazem da nema
bagova, desilo mi se par puta da su neke aplikacije zabagovale. Ali za tri meseca nekoliko baga! Na androidu sam imao taj broj bagova u svega nekoliko dana. Mnogo stabilniji softver je iOS i pritom je jednostavniji i lepsi od androida. Ipak, svako neka koristi u skladu sa svojim potrebama i mogucnostima softver koji mu odgovara. Drug mi je rekao, pa mogli bi da budu malo i jeftiniji iPhone telefoni. Ali sustina visoke cene ovih telefona je u softveru koji Apple naplacuje u skladu sa redovnim update-om koji dobijate za vas uredjaj u narednih nekoliko godina. Zato i jesu skupi.

Nikola

pre 8 godina

iOS 9 će biti ono što je bio Snow Leopard za OS X seriju. Samo bi po mom mišljenju bilo lepo da omoguće downgrade na 4S ukoliko se korisnicima ne svidi sistem, ali bojim se da se to ipak neće desiti.

loodak011

pre 8 godina

@vladica tehnoloski vek trajanja ovih uredjaja je maksimum dve godine. To o cemu ti pricas je kao kada kupis televizor,koji savrseno radi posle 5 godina,ali ti daljinski recimo crkne i odes kod proizvodjaca i on ti kaze da na zalost to nije vise aktuelan model i da ne mogu da ti pomognu. Prosto tako je. Apsurdno je ocekivati da 3gs dobije poslednj update,narocito ako uporedis karakteristike tog telefona pa i sa 4s. A posto si napisao da ne zelis nikad vise ios,zanima me na koju si tu platformu presao pa si sada zadovoljan?! Poslednji android koji sam kupio u trenutku kada je bio top model je bio sgs2. Prvi veliki update(da nije sigurnosni) sam dobio posle godinu i po dana. I to je to... Sve ostalo su bile neke zakrpe. Pa ti sada ako pogledas on ima i kao neki procesor i neki ram koji imaju prosecni telefoni danas,ali nema ni jedan update vec duze od godinu dana,cak ni zakrpu neku. To sto ti pricas nije ni malo realno...

Safety

pre 8 godina

Za ios 9 se najavljuje vec duze potpuno drugacija strategija razvoja i dosta se pricalo da ce se raditi na performansama samog sistema. Ova prica za 4s me iznenadjuje, ali i raduje jer ako je istina znadi da su napravili djavolski dobar posao. To bi bila peta velika verzija OS-za 4s, nesto o cemu korisnici android telefona mogu samo da sanjaju.

Boss

pre 8 godina

Skidam kapu, iskreno da za telefon iz 2010/11 dobije update neverovatno. Kod androida jeste velika mana brzo zastarevanje telefona i to stoji bez obzira na ostalo.

loodak011

pre 8 godina

@vladica kada kazem tehnoloski vek,ne mislim na radni vek koji je svakako dosta duzi,ali i dosta zavisi od potreba samog korisnika. I meni s2 radi sa poslednjim update-om,ali kada ga dam caletu da ga koristi. Za moje potrebe,taj telefon je neupotrebljiv. Prosto ne mogu sebi da dozvolim taj liksuz da mi aplikacija za mail baguje ili sporo radi,blokira i sl... Moj brat koristi galaxy spiku koji je jos matoriji telefon i nije bio high end. Cak ga nikad nije ni update-ovao jer ne zna to da uradi. Ali je prosto takav korisnik i njemu to zavrsava sve sto treba. A slozices se to nije merilo pouzdanosti odredjenog uredjaja.