Utorak, 29.04.2014.

12:36

Samsung prodao 89 miliona smartfona

Izvor: B92

Samsung prodao 89 miliona smartfona IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

super mario

pre 9 godina

Kypio sam Samsung Note 3 pre dva dana i evo ne odvajamo se jedno od drugog sve vreme. Neverovatan telefon. Pre toga, 4-5 godina sam ima Samsung duos koji se realno isplato deset puta do sad. Milion puta je ispao a jednom je cak upao u vodu. I nista, i dalje radi.

St3fan KG

pre 9 godina

Bravo za Samsung. Znaju kako da profitabilno posluju. I nisam samsungovac niti navijam za njih, koristim LG, ali navijam za što jaču konkurenciju. Jedino tako mi krajnji potrošači možemo da profitiramo. Zato ne razumem vas fanbojse. Nekad sam koristio Nokiu, Samsung, Sony Ericsson, Phillips, trenutno LG, možda ću sutra Iphone ili Huawei, ali nikada neću slepo braniti telefon koji trenutno posedujem bez obzira koliko bio oduševljen njime. Za nas je najbolje da što više kompanija izbacuje što više premium modela, tako će da raste kvalitet proizvoda a istovremeno će padati cene.
P.S. Premium modeli bilo kog proizvodjača ne baguju, može da se desi poneki ako se namerno izuzetno preoptereti, zato molim vas ne pišite gluposti. Ništa manje ne baguje S4, ili S5 od Iphona 5, 5S, Z1, ili Htc One. Rođeni brat mi ima Note 2, koji posle 2 godine radi savršeno. Desi se da moj LG Optimus L7II zakuca ponekad, ali ovako radi isto izuzetno, ja sam jako zadovoljan. Da imam para uzeo bih G2, ali dobro, šta je tu je :)

neutralni felsh

pre 9 godina

@neutralni felsh Kao što je Mac propao? :) Marginalizacija iPhone-ovog udela na celokupnom tržištu telefona je nebitna, jer je prouzrokuje masovno kupovanje jeftinih androida. Kada se iPhone bude marginalizovao na svom segmentu tržišta tad već može da mu se lamentuje sudbina, ali se upravo suprotno dešava. (Mavs, 30. april 2014 13:30)

nisam mislio na apple u kompjuterskom smislu, tojest na macove i ostale iz kompujterske porodice. ali sto se iphone-a tice, cini mi se da inercija tihog smanjenja trzisnog udela medju njihovom target zonom potrosaca vec odavno traje. i nisam mislio na period od godinu dve in future, nego na otprilike deceniju. i sam znas da ce apple verovatno da smanjuje cene i siri paletu iphoneova na brojnije modele u vise cenovnih rangova, recimo i "iphone mini" (jer praksa nas uci da one product kampanje ne mogu dugo da drze vodu, tojest preimucstvo), sto ti lepo svedoci da se oni malo vise oprezni spram buducih vremena, malo vise od tebe ;)

d.j.

pre 9 godina

Данас добио од супруге као рођендански поклон ?5. Од 2010 сам корисник ајфона.
Након сат времена истраживања, схватио сам да је најобичнија играчка у питању. Величина екрана му је једина предност у односу на ајфон. узели смо рачун и отишли до продавнице да нам врате новац. Новац нам нису вратили, успео сам да га заменим за 5?. (иако сам имао год дана стар 5).
Драго ми је да сам пробао Андроид и Самсунг. Покушао сам да дам једну објективни анализу и поређење.
(Marko, 30. april 2014 22:47)

Da se nadovežem na moj prethodni post....
Evo ga još jedan "stručnjak" koji je ocenio valjanost, ma kog to bilo operativnog sistema, a sve to za fantastičnih sat vremena.
Pa ni "Veselu svesku", ako znaš šta je to, ne možeš prelistati za sat vremena.

nikola

pre 9 godina

dakle. .
mislio sam da sa s4 neće preći na s5 ali prešao sam.
razlika je zaista velika. mozda ne vredna 300e koje sam dodao ali ...ipak se ne kajem.
svaki model ima nešto sto pruža
htc zvuk
iphon veličinu (manjinu)
samsung sve ostalo :)
imao sam sve aparate i najduže sam na Samsung u .
s5 ima nerealnu kameru i boje
meni se dizajn dopada. prosto nije ravan i poliran.
i jos nesto moram da kažem da staklo preko ekrana jeee ja ne znam kao čelik zaista.
iphon mi je pao i :(
samsung :)))

Pero

pre 9 godina

Crna gora ima iphone, albanija pa cak i kosov zna zasto su bolji apple proizvodi! Al eto srbija ima tu cas da se samo u njoj koriste bagovate samsung verzije! Kopije itd. Barem da narod koristi nesto sto je barem naliku kvaliteta iphone, kao htc, nokia...

Slavko

pre 9 godina

Imao samsug s5 pa uzeo iphone 5. Nebo i zemlja! Tek sada vidim da su price da iphone radi mnogo bolje istinite. I da nije bitna komfigiracija, dok telefon ne upotrebite. A i vrh velicina ekrana od 4 inca. Ovo posle mi je table! Moje vidjenje stvari!

Marko

pre 9 godina

Данас добио од супруге као рођендански поклон ?5. Од 2010 сам корисник ајфона.
Након сат времена истраживања, схватио сам да је најобичнија играчка у питању. Величина екрана му је једина предност у односу на ајфон. узели смо рачун и отишли до продавнице да нам врате новац. Новац нам нису вратили, успео сам да га заменим за 5?. (иако сам имао год дана стар 5).
Драго ми је да сам пробао Андроид и Самсунг. Покушао сам да дам једну објективни анализу и поређење.

d.j.

pre 9 godina

Imao Note3 i stalno bagovao. Zamenio ga sa iPhone5S. Ljudi, tek sada vidim jajve brze i kvalitetne masinice postoje! Android je cista decija igracka sa jakim decijim bojicama!
(Stefan, 30. april 2014 16:19)

Izvini Stefane, ali ja ti ne verujem da si imao Note3. Vrlo mi je blisko zdravom razumu da ti, kao i ostali koji pricaju o bagovima, virusima i sl. glupostima navodite kako ste eto posedovali neki od premium modela, pa ste se, jel'te razocarali i doziveli preporod kupivsi jabuku. To posedovanje uredjaja koji te je toliko razocarao bi trebalo da da verodostojnost izjavama kako nesto baguje, resetuje se, ima virusa...
Sta baguje? Sta se bre resetuje? Pokazi mi nekog ko je "zaradio" virus na telefonu. Gluposti. S3,4,5, cela Note serija radi besprekorno.

stripp

pre 9 godina

ne znam zasto ali moja odbojnost prema samsungu traje oduvek. To ne znaci da ga pljujem na sve strane samo mi se ne dopada ni kako izgleda ni kakvi ljudi ga imaju posebno u mojoj skoli.

Stefan

pre 9 godina

Imao Note3 i stalno bagovao. Zamenio ga sa iPhone5S. Ljudi, tek sada vidim jajve brze i kvalitetne masinice postoje! Android je cista decija igracka sa jakim decijim bojicama!

Mavs

pre 9 godina

@neutralni felsh
Kao što je Mac propao? :) Marginalizacija iPhone-ovog udela na celokupnom tržištu telefona je nebitna, jer je prouzrokuje masovno kupovanje jeftinih androida. Kada se iPhone bude marginalizovao na svom segmentu tržišta tad već može da mu se lamentuje sudbina, ali se upravo suprotno dešava.

Jedemo korenje, mrzimo apple

pre 9 godina

"iphone izumire sitnim ali sve brzim koracima. jos ih drzi ogroman profit, ali ako se nesto ne promeni, globalno ce postati kao nokia pre tri godine. skupa igracka za izuzetno posvecene fanove.
(neutralni felsh, 29. april 2014 13)".

Ovako izgleda tipična vizija korporativnog biznisa u zemlji sa budžetom manjim od godisnjeg profita korporacije "koja izumire".

neutralni felsh

pre 9 godina

(Mile.1337, 29. april 2014 15:43)

nisam rekao da ce da propadne apple, nego iphone, i to ne na bankrot nacin nego kao sve vise marginalni udeo na global trzistu. nisam tzv hejter, kao sto me a priori kvalifikujes, nemam nista protiv ejpla, niti sam za samsung. to su kategorije za decu ili dokone fanbojeve.

Ske

pre 9 godina

Sa objektivne strane, Android i na octa core sa 8gb rama ce pre ili kasnije poceti da baguje, jednostavno je tako, virusi mogu da ulete sa svih strana, dok na iOS to nije slucaj. Dakle, opet kazem vecina karakteristika je stvar licnog ukusa, ali objektivno otvoreni sistem nikad nece moci da bude bolji od zatvorenog
(Korisnik iPhona, 29. april 2014 13:26)

Ne moze da ima 8GB RAM-a sve i da hoce.
4GB plafon za sada, mada, uskoro ce i to postati malo ako ovako nastave.
Android pod hitno mora na 64bit-a
Biti jos uvek na 32bit-noj arihetukturi je tako... ne znam pravu rec na srpskom... 1999-ish...

Ljudisav

pre 9 godina

Racunica kaze da oko 350 miliona telefona godisnje iznosi prodaja svih mobilnih telefona Samsunga zajedno (preko 30 modela).
Pokojna baba Nokia je za 4 godine prodala oko 2 milijarde komada glupih telefona (1100, 1110...sedam modela) i jos uvek sije pametnice na listi najprodavanijih ikada. Ni jedan jedini Samsungov model nije u top30 najprodavanijih.
U proizvodnji usisivaca situacija je drugacija, Samsungov model Vaccum-1123 dominira.......

Mile.1337

pre 9 godina

@Neutralni Felsh

Apple je prodao 51 Milion iPhone-a 5s. u prvom kvartalu ove godine.

Samsung je prodao 89 Miliona RAZNIH MODELA.

Cenim ja sve to hejtovanje.Ali realnost je da ce pre samsung da propadne nego Apple. Procitaj malo vesti van B92 pa vidi kolku lavinu je pokrenulo to sto su prodavali Tab2 iako je bio neuspeh i vraceno je preko 30% jedinica jer su bile defektne. Cudan smo mi narod moram priznati

Miloš

pre 9 godina

Ne volim ono što nose svi , nisi tada IN , u ovakvom slučaju Nokija 3310 je bolje rešenje od ovih CIGLA na sve strane. Realno idem ulicom samo bulje u cigletine i kao ono ovo , pre neki dan čovek 40'tak godina visi na telefon i hteo da me udari a ekran ko Roletna... Strašno

Goran Matić -Split

pre 9 godina

89 milijuna smartphonea... i to u rasponu od SG Young pa do SG Note 3 i S5. Za svakog ponešto i u skladu sa financijskim mogućnostima i potrebama krajnjeg korisnika. Zato ih i ima u svakom, pa i najzabačenijem dijelu svijeta.
p.s. Ne koristim Samsung (kao i ni jedan drugi poznati brand), trenutno sam na Tele2fon V5... pure android bez bloatwarea, odlično optimiziran i sa karakteristikama smartphonea srednje klase, a za samo 120 €. Jednostavno ne patim od "brandomanije".

zeldi

pre 9 godina

@Miloš
Očigledno nisi shvatio čemu služe današnji telefoni koji su ponajmanje telefoni a više kompjuteri.
@iphone botovi
Ne kapiram vašu opsednutost jednim brendom,ako već ne želite malo više od vašeg skupog uređaja,to je u redu ali nemojte nas ostale da smarate manama koje vi želite da predstavite kao prednosti.Usput daleko sam od Samsung fana,ali izgleda da im marketing i poneki dobar model zaista rade posao...

neutralni felsh

pre 9 godina

iphone izumire sitnim ali sve brzim koracima. jos ih drzi ogroman profit, ali ako se nesto ne promeni, globalno ce postati kao nokia pre tri godine. skupa igracka za izuzetno posvecene fanove.

Stefan

pre 9 godina

Jadan Samsung, opet nije naucio lekciju da pod hitno promene ojadjeni sistem koji vecito baguje. A o virusima da ne govorimo. Apple je car u smart telefonima.

Korisnik iPhona

pre 9 godina

Sa objektivne strane, Android i na octa core sa 8gb rama ce pre ili kasnije poceti da baguje, jednostavno je tako, virusi mogu da ulete sa svih strana, dok na iOS to nije slucaj. Dakle, opet kazem vecina karakteristika je stvar licnog ukusa, ali objektivno otvoreni sistem nikad nece moci da bude bolji od zatvorenog

Nebojša

pre 9 godina

Bravo za samsung nisam nikad imao njihov smartfone ali navijam za njih da budu još uspešniji po najviše zbog pljuvača ovde kod nas kojima ništa što samsung napravi ne valja ili izmišljaju neke mane koje kao drugi nemaju.

Nebojša

pre 9 godina

Bravo za samsung nisam nikad imao njihov smartfone ali navijam za njih da budu još uspešniji po najviše zbog pljuvača ovde kod nas kojima ništa što samsung napravi ne valja ili izmišljaju neke mane koje kao drugi nemaju.

neutralni felsh

pre 9 godina

iphone izumire sitnim ali sve brzim koracima. jos ih drzi ogroman profit, ali ako se nesto ne promeni, globalno ce postati kao nokia pre tri godine. skupa igracka za izuzetno posvecene fanove.

Goran Matić -Split

pre 9 godina

89 milijuna smartphonea... i to u rasponu od SG Young pa do SG Note 3 i S5. Za svakog ponešto i u skladu sa financijskim mogućnostima i potrebama krajnjeg korisnika. Zato ih i ima u svakom, pa i najzabačenijem dijelu svijeta.
p.s. Ne koristim Samsung (kao i ni jedan drugi poznati brand), trenutno sam na Tele2fon V5... pure android bez bloatwarea, odlično optimiziran i sa karakteristikama smartphonea srednje klase, a za samo 120 €. Jednostavno ne patim od "brandomanije".

zeldi

pre 9 godina

@Miloš
Očigledno nisi shvatio čemu služe današnji telefoni koji su ponajmanje telefoni a više kompjuteri.
@iphone botovi
Ne kapiram vašu opsednutost jednim brendom,ako već ne želite malo više od vašeg skupog uređaja,to je u redu ali nemojte nas ostale da smarate manama koje vi želite da predstavite kao prednosti.Usput daleko sam od Samsung fana,ali izgleda da im marketing i poneki dobar model zaista rade posao...

Stefan

pre 9 godina

Jadan Samsung, opet nije naucio lekciju da pod hitno promene ojadjeni sistem koji vecito baguje. A o virusima da ne govorimo. Apple je car u smart telefonima.

d.j.

pre 9 godina

Imao Note3 i stalno bagovao. Zamenio ga sa iPhone5S. Ljudi, tek sada vidim jajve brze i kvalitetne masinice postoje! Android je cista decija igracka sa jakim decijim bojicama!
(Stefan, 30. april 2014 16:19)

Izvini Stefane, ali ja ti ne verujem da si imao Note3. Vrlo mi je blisko zdravom razumu da ti, kao i ostali koji pricaju o bagovima, virusima i sl. glupostima navodite kako ste eto posedovali neki od premium modela, pa ste se, jel'te razocarali i doziveli preporod kupivsi jabuku. To posedovanje uredjaja koji te je toliko razocarao bi trebalo da da verodostojnost izjavama kako nesto baguje, resetuje se, ima virusa...
Sta baguje? Sta se bre resetuje? Pokazi mi nekog ko je "zaradio" virus na telefonu. Gluposti. S3,4,5, cela Note serija radi besprekorno.

Ljudisav

pre 9 godina

Racunica kaze da oko 350 miliona telefona godisnje iznosi prodaja svih mobilnih telefona Samsunga zajedno (preko 30 modela).
Pokojna baba Nokia je za 4 godine prodala oko 2 milijarde komada glupih telefona (1100, 1110...sedam modela) i jos uvek sije pametnice na listi najprodavanijih ikada. Ni jedan jedini Samsungov model nije u top30 najprodavanijih.
U proizvodnji usisivaca situacija je drugacija, Samsungov model Vaccum-1123 dominira.......

Mile.1337

pre 9 godina

@Neutralni Felsh

Apple je prodao 51 Milion iPhone-a 5s. u prvom kvartalu ove godine.

Samsung je prodao 89 Miliona RAZNIH MODELA.

Cenim ja sve to hejtovanje.Ali realnost je da ce pre samsung da propadne nego Apple. Procitaj malo vesti van B92 pa vidi kolku lavinu je pokrenulo to sto su prodavali Tab2 iako je bio neuspeh i vraceno je preko 30% jedinica jer su bile defektne. Cudan smo mi narod moram priznati

Korisnik iPhona

pre 9 godina

Sa objektivne strane, Android i na octa core sa 8gb rama ce pre ili kasnije poceti da baguje, jednostavno je tako, virusi mogu da ulete sa svih strana, dok na iOS to nije slucaj. Dakle, opet kazem vecina karakteristika je stvar licnog ukusa, ali objektivno otvoreni sistem nikad nece moci da bude bolji od zatvorenog

Jedemo korenje, mrzimo apple

pre 9 godina

"iphone izumire sitnim ali sve brzim koracima. jos ih drzi ogroman profit, ali ako se nesto ne promeni, globalno ce postati kao nokia pre tri godine. skupa igracka za izuzetno posvecene fanove.
(neutralni felsh, 29. april 2014 13)".

Ovako izgleda tipična vizija korporativnog biznisa u zemlji sa budžetom manjim od godisnjeg profita korporacije "koja izumire".

Miloš

pre 9 godina

Ne volim ono što nose svi , nisi tada IN , u ovakvom slučaju Nokija 3310 je bolje rešenje od ovih CIGLA na sve strane. Realno idem ulicom samo bulje u cigletine i kao ono ovo , pre neki dan čovek 40'tak godina visi na telefon i hteo da me udari a ekran ko Roletna... Strašno

neutralni felsh

pre 9 godina

(Mile.1337, 29. april 2014 15:43)

nisam rekao da ce da propadne apple, nego iphone, i to ne na bankrot nacin nego kao sve vise marginalni udeo na global trzistu. nisam tzv hejter, kao sto me a priori kvalifikujes, nemam nista protiv ejpla, niti sam za samsung. to su kategorije za decu ili dokone fanbojeve.

d.j.

pre 9 godina

Данас добио од супруге као рођендански поклон ?5. Од 2010 сам корисник ајфона.
Након сат времена истраживања, схватио сам да је најобичнија играчка у питању. Величина екрана му је једина предност у односу на ајфон. узели смо рачун и отишли до продавнице да нам врате новац. Новац нам нису вратили, успео сам да га заменим за 5?. (иако сам имао год дана стар 5).
Драго ми је да сам пробао Андроид и Самсунг. Покушао сам да дам једну објективни анализу и поређење.
(Marko, 30. april 2014 22:47)

Da se nadovežem na moj prethodni post....
Evo ga još jedan "stručnjak" koji je ocenio valjanost, ma kog to bilo operativnog sistema, a sve to za fantastičnih sat vremena.
Pa ni "Veselu svesku", ako znaš šta je to, ne možeš prelistati za sat vremena.

Ske

pre 9 godina

Sa objektivne strane, Android i na octa core sa 8gb rama ce pre ili kasnije poceti da baguje, jednostavno je tako, virusi mogu da ulete sa svih strana, dok na iOS to nije slucaj. Dakle, opet kazem vecina karakteristika je stvar licnog ukusa, ali objektivno otvoreni sistem nikad nece moci da bude bolji od zatvorenog
(Korisnik iPhona, 29. april 2014 13:26)

Ne moze da ima 8GB RAM-a sve i da hoce.
4GB plafon za sada, mada, uskoro ce i to postati malo ako ovako nastave.
Android pod hitno mora na 64bit-a
Biti jos uvek na 32bit-noj arihetukturi je tako... ne znam pravu rec na srpskom... 1999-ish...

Slavko

pre 9 godina

Imao samsug s5 pa uzeo iphone 5. Nebo i zemlja! Tek sada vidim da su price da iphone radi mnogo bolje istinite. I da nije bitna komfigiracija, dok telefon ne upotrebite. A i vrh velicina ekrana od 4 inca. Ovo posle mi je table! Moje vidjenje stvari!

Stefan

pre 9 godina

Imao Note3 i stalno bagovao. Zamenio ga sa iPhone5S. Ljudi, tek sada vidim jajve brze i kvalitetne masinice postoje! Android je cista decija igracka sa jakim decijim bojicama!

stripp

pre 9 godina

ne znam zasto ali moja odbojnost prema samsungu traje oduvek. To ne znaci da ga pljujem na sve strane samo mi se ne dopada ni kako izgleda ni kakvi ljudi ga imaju posebno u mojoj skoli.

St3fan KG

pre 9 godina

Bravo za Samsung. Znaju kako da profitabilno posluju. I nisam samsungovac niti navijam za njih, koristim LG, ali navijam za što jaču konkurenciju. Jedino tako mi krajnji potrošači možemo da profitiramo. Zato ne razumem vas fanbojse. Nekad sam koristio Nokiu, Samsung, Sony Ericsson, Phillips, trenutno LG, možda ću sutra Iphone ili Huawei, ali nikada neću slepo braniti telefon koji trenutno posedujem bez obzira koliko bio oduševljen njime. Za nas je najbolje da što više kompanija izbacuje što više premium modela, tako će da raste kvalitet proizvoda a istovremeno će padati cene.
P.S. Premium modeli bilo kog proizvodjača ne baguju, može da se desi poneki ako se namerno izuzetno preoptereti, zato molim vas ne pišite gluposti. Ništa manje ne baguje S4, ili S5 od Iphona 5, 5S, Z1, ili Htc One. Rođeni brat mi ima Note 2, koji posle 2 godine radi savršeno. Desi se da moj LG Optimus L7II zakuca ponekad, ali ovako radi isto izuzetno, ja sam jako zadovoljan. Da imam para uzeo bih G2, ali dobro, šta je tu je :)

Mavs

pre 9 godina

@neutralni felsh
Kao što je Mac propao? :) Marginalizacija iPhone-ovog udela na celokupnom tržištu telefona je nebitna, jer je prouzrokuje masovno kupovanje jeftinih androida. Kada se iPhone bude marginalizovao na svom segmentu tržišta tad već može da mu se lamentuje sudbina, ali se upravo suprotno dešava.

Marko

pre 9 godina

Данас добио од супруге као рођендански поклон ?5. Од 2010 сам корисник ајфона.
Након сат времена истраживања, схватио сам да је најобичнија играчка у питању. Величина екрана му је једина предност у односу на ајфон. узели смо рачун и отишли до продавнице да нам врате новац. Новац нам нису вратили, успео сам да га заменим за 5?. (иако сам имао год дана стар 5).
Драго ми је да сам пробао Андроид и Самсунг. Покушао сам да дам једну објективни анализу и поређење.

nikola

pre 9 godina

dakle. .
mislio sam da sa s4 neće preći na s5 ali prešao sam.
razlika je zaista velika. mozda ne vredna 300e koje sam dodao ali ...ipak se ne kajem.
svaki model ima nešto sto pruža
htc zvuk
iphon veličinu (manjinu)
samsung sve ostalo :)
imao sam sve aparate i najduže sam na Samsung u .
s5 ima nerealnu kameru i boje
meni se dizajn dopada. prosto nije ravan i poliran.
i jos nesto moram da kažem da staklo preko ekrana jeee ja ne znam kao čelik zaista.
iphon mi je pao i :(
samsung :)))

Pero

pre 9 godina

Crna gora ima iphone, albanija pa cak i kosov zna zasto su bolji apple proizvodi! Al eto srbija ima tu cas da se samo u njoj koriste bagovate samsung verzije! Kopije itd. Barem da narod koristi nesto sto je barem naliku kvaliteta iphone, kao htc, nokia...

neutralni felsh

pre 9 godina

@neutralni felsh Kao što je Mac propao? :) Marginalizacija iPhone-ovog udela na celokupnom tržištu telefona je nebitna, jer je prouzrokuje masovno kupovanje jeftinih androida. Kada se iPhone bude marginalizovao na svom segmentu tržišta tad već može da mu se lamentuje sudbina, ali se upravo suprotno dešava. (Mavs, 30. april 2014 13:30)

nisam mislio na apple u kompjuterskom smislu, tojest na macove i ostale iz kompujterske porodice. ali sto se iphone-a tice, cini mi se da inercija tihog smanjenja trzisnog udela medju njihovom target zonom potrosaca vec odavno traje. i nisam mislio na period od godinu dve in future, nego na otprilike deceniju. i sam znas da ce apple verovatno da smanjuje cene i siri paletu iphoneova na brojnije modele u vise cenovnih rangova, recimo i "iphone mini" (jer praksa nas uci da one product kampanje ne mogu dugo da drze vodu, tojest preimucstvo), sto ti lepo svedoci da se oni malo vise oprezni spram buducih vremena, malo vise od tebe ;)

super mario

pre 9 godina

Kypio sam Samsung Note 3 pre dva dana i evo ne odvajamo se jedno od drugog sve vreme. Neverovatan telefon. Pre toga, 4-5 godina sam ima Samsung duos koji se realno isplato deset puta do sad. Milion puta je ispao a jednom je cak upao u vodu. I nista, i dalje radi.

Stefan

pre 9 godina

Jadan Samsung, opet nije naucio lekciju da pod hitno promene ojadjeni sistem koji vecito baguje. A o virusima da ne govorimo. Apple je car u smart telefonima.

Korisnik iPhona

pre 9 godina

Sa objektivne strane, Android i na octa core sa 8gb rama ce pre ili kasnije poceti da baguje, jednostavno je tako, virusi mogu da ulete sa svih strana, dok na iOS to nije slucaj. Dakle, opet kazem vecina karakteristika je stvar licnog ukusa, ali objektivno otvoreni sistem nikad nece moci da bude bolji od zatvorenog

Miloš

pre 9 godina

Ne volim ono što nose svi , nisi tada IN , u ovakvom slučaju Nokija 3310 je bolje rešenje od ovih CIGLA na sve strane. Realno idem ulicom samo bulje u cigletine i kao ono ovo , pre neki dan čovek 40'tak godina visi na telefon i hteo da me udari a ekran ko Roletna... Strašno

Ljudisav

pre 9 godina

Racunica kaze da oko 350 miliona telefona godisnje iznosi prodaja svih mobilnih telefona Samsunga zajedno (preko 30 modela).
Pokojna baba Nokia je za 4 godine prodala oko 2 milijarde komada glupih telefona (1100, 1110...sedam modela) i jos uvek sije pametnice na listi najprodavanijih ikada. Ni jedan jedini Samsungov model nije u top30 najprodavanijih.
U proizvodnji usisivaca situacija je drugacija, Samsungov model Vaccum-1123 dominira.......

Nebojša

pre 9 godina

Bravo za samsung nisam nikad imao njihov smartfone ali navijam za njih da budu još uspešniji po najviše zbog pljuvača ovde kod nas kojima ništa što samsung napravi ne valja ili izmišljaju neke mane koje kao drugi nemaju.

Mile.1337

pre 9 godina

@Neutralni Felsh

Apple je prodao 51 Milion iPhone-a 5s. u prvom kvartalu ove godine.

Samsung je prodao 89 Miliona RAZNIH MODELA.

Cenim ja sve to hejtovanje.Ali realnost je da ce pre samsung da propadne nego Apple. Procitaj malo vesti van B92 pa vidi kolku lavinu je pokrenulo to sto su prodavali Tab2 iako je bio neuspeh i vraceno je preko 30% jedinica jer su bile defektne. Cudan smo mi narod moram priznati

neutralni felsh

pre 9 godina

iphone izumire sitnim ali sve brzim koracima. jos ih drzi ogroman profit, ali ako se nesto ne promeni, globalno ce postati kao nokia pre tri godine. skupa igracka za izuzetno posvecene fanove.

Ske

pre 9 godina

Sa objektivne strane, Android i na octa core sa 8gb rama ce pre ili kasnije poceti da baguje, jednostavno je tako, virusi mogu da ulete sa svih strana, dok na iOS to nije slucaj. Dakle, opet kazem vecina karakteristika je stvar licnog ukusa, ali objektivno otvoreni sistem nikad nece moci da bude bolji od zatvorenog
(Korisnik iPhona, 29. april 2014 13:26)

Ne moze da ima 8GB RAM-a sve i da hoce.
4GB plafon za sada, mada, uskoro ce i to postati malo ako ovako nastave.
Android pod hitno mora na 64bit-a
Biti jos uvek na 32bit-noj arihetukturi je tako... ne znam pravu rec na srpskom... 1999-ish...

Stefan

pre 9 godina

Imao Note3 i stalno bagovao. Zamenio ga sa iPhone5S. Ljudi, tek sada vidim jajve brze i kvalitetne masinice postoje! Android je cista decija igracka sa jakim decijim bojicama!

Goran Matić -Split

pre 9 godina

89 milijuna smartphonea... i to u rasponu od SG Young pa do SG Note 3 i S5. Za svakog ponešto i u skladu sa financijskim mogućnostima i potrebama krajnjeg korisnika. Zato ih i ima u svakom, pa i najzabačenijem dijelu svijeta.
p.s. Ne koristim Samsung (kao i ni jedan drugi poznati brand), trenutno sam na Tele2fon V5... pure android bez bloatwarea, odlično optimiziran i sa karakteristikama smartphonea srednje klase, a za samo 120 €. Jednostavno ne patim od "brandomanije".

Jedemo korenje, mrzimo apple

pre 9 godina

"iphone izumire sitnim ali sve brzim koracima. jos ih drzi ogroman profit, ali ako se nesto ne promeni, globalno ce postati kao nokia pre tri godine. skupa igracka za izuzetno posvecene fanove.
(neutralni felsh, 29. april 2014 13)".

Ovako izgleda tipična vizija korporativnog biznisa u zemlji sa budžetom manjim od godisnjeg profita korporacije "koja izumire".

Marko

pre 9 godina

Данас добио од супруге као рођендански поклон ?5. Од 2010 сам корисник ајфона.
Након сат времена истраживања, схватио сам да је најобичнија играчка у питању. Величина екрана му је једина предност у односу на ајфон. узели смо рачун и отишли до продавнице да нам врате новац. Новац нам нису вратили, успео сам да га заменим за 5?. (иако сам имао год дана стар 5).
Драго ми је да сам пробао Андроид и Самсунг. Покушао сам да дам једну објективни анализу и поређење.

Pero

pre 9 godina

Crna gora ima iphone, albanija pa cak i kosov zna zasto su bolji apple proizvodi! Al eto srbija ima tu cas da se samo u njoj koriste bagovate samsung verzije! Kopije itd. Barem da narod koristi nesto sto je barem naliku kvaliteta iphone, kao htc, nokia...

Slavko

pre 9 godina

Imao samsug s5 pa uzeo iphone 5. Nebo i zemlja! Tek sada vidim da su price da iphone radi mnogo bolje istinite. I da nije bitna komfigiracija, dok telefon ne upotrebite. A i vrh velicina ekrana od 4 inca. Ovo posle mi je table! Moje vidjenje stvari!

zeldi

pre 9 godina

@Miloš
Očigledno nisi shvatio čemu služe današnji telefoni koji su ponajmanje telefoni a više kompjuteri.
@iphone botovi
Ne kapiram vašu opsednutost jednim brendom,ako već ne želite malo više od vašeg skupog uređaja,to je u redu ali nemojte nas ostale da smarate manama koje vi želite da predstavite kao prednosti.Usput daleko sam od Samsung fana,ali izgleda da im marketing i poneki dobar model zaista rade posao...

neutralni felsh

pre 9 godina

(Mile.1337, 29. april 2014 15:43)

nisam rekao da ce da propadne apple, nego iphone, i to ne na bankrot nacin nego kao sve vise marginalni udeo na global trzistu. nisam tzv hejter, kao sto me a priori kvalifikujes, nemam nista protiv ejpla, niti sam za samsung. to su kategorije za decu ili dokone fanbojeve.

stripp

pre 9 godina

ne znam zasto ali moja odbojnost prema samsungu traje oduvek. To ne znaci da ga pljujem na sve strane samo mi se ne dopada ni kako izgleda ni kakvi ljudi ga imaju posebno u mojoj skoli.

d.j.

pre 9 godina

Imao Note3 i stalno bagovao. Zamenio ga sa iPhone5S. Ljudi, tek sada vidim jajve brze i kvalitetne masinice postoje! Android je cista decija igracka sa jakim decijim bojicama!
(Stefan, 30. april 2014 16:19)

Izvini Stefane, ali ja ti ne verujem da si imao Note3. Vrlo mi je blisko zdravom razumu da ti, kao i ostali koji pricaju o bagovima, virusima i sl. glupostima navodite kako ste eto posedovali neki od premium modela, pa ste se, jel'te razocarali i doziveli preporod kupivsi jabuku. To posedovanje uredjaja koji te je toliko razocarao bi trebalo da da verodostojnost izjavama kako nesto baguje, resetuje se, ima virusa...
Sta baguje? Sta se bre resetuje? Pokazi mi nekog ko je "zaradio" virus na telefonu. Gluposti. S3,4,5, cela Note serija radi besprekorno.

Mavs

pre 9 godina

@neutralni felsh
Kao što je Mac propao? :) Marginalizacija iPhone-ovog udela na celokupnom tržištu telefona je nebitna, jer je prouzrokuje masovno kupovanje jeftinih androida. Kada se iPhone bude marginalizovao na svom segmentu tržišta tad već može da mu se lamentuje sudbina, ali se upravo suprotno dešava.

nikola

pre 9 godina

dakle. .
mislio sam da sa s4 neće preći na s5 ali prešao sam.
razlika je zaista velika. mozda ne vredna 300e koje sam dodao ali ...ipak se ne kajem.
svaki model ima nešto sto pruža
htc zvuk
iphon veličinu (manjinu)
samsung sve ostalo :)
imao sam sve aparate i najduže sam na Samsung u .
s5 ima nerealnu kameru i boje
meni se dizajn dopada. prosto nije ravan i poliran.
i jos nesto moram da kažem da staklo preko ekrana jeee ja ne znam kao čelik zaista.
iphon mi je pao i :(
samsung :)))

d.j.

pre 9 godina

Данас добио од супруге као рођендански поклон ?5. Од 2010 сам корисник ајфона.
Након сат времена истраживања, схватио сам да је најобичнија играчка у питању. Величина екрана му је једина предност у односу на ајфон. узели смо рачун и отишли до продавнице да нам врате новац. Новац нам нису вратили, успео сам да га заменим за 5?. (иако сам имао год дана стар 5).
Драго ми је да сам пробао Андроид и Самсунг. Покушао сам да дам једну објективни анализу и поређење.
(Marko, 30. april 2014 22:47)

Da se nadovežem na moj prethodni post....
Evo ga još jedan "stručnjak" koji je ocenio valjanost, ma kog to bilo operativnog sistema, a sve to za fantastičnih sat vremena.
Pa ni "Veselu svesku", ako znaš šta je to, ne možeš prelistati za sat vremena.

neutralni felsh

pre 9 godina

@neutralni felsh Kao što je Mac propao? :) Marginalizacija iPhone-ovog udela na celokupnom tržištu telefona je nebitna, jer je prouzrokuje masovno kupovanje jeftinih androida. Kada se iPhone bude marginalizovao na svom segmentu tržišta tad već može da mu se lamentuje sudbina, ali se upravo suprotno dešava. (Mavs, 30. april 2014 13:30)

nisam mislio na apple u kompjuterskom smislu, tojest na macove i ostale iz kompujterske porodice. ali sto se iphone-a tice, cini mi se da inercija tihog smanjenja trzisnog udela medju njihovom target zonom potrosaca vec odavno traje. i nisam mislio na period od godinu dve in future, nego na otprilike deceniju. i sam znas da ce apple verovatno da smanjuje cene i siri paletu iphoneova na brojnije modele u vise cenovnih rangova, recimo i "iphone mini" (jer praksa nas uci da one product kampanje ne mogu dugo da drze vodu, tojest preimucstvo), sto ti lepo svedoci da se oni malo vise oprezni spram buducih vremena, malo vise od tebe ;)

St3fan KG

pre 9 godina

Bravo za Samsung. Znaju kako da profitabilno posluju. I nisam samsungovac niti navijam za njih, koristim LG, ali navijam za što jaču konkurenciju. Jedino tako mi krajnji potrošači možemo da profitiramo. Zato ne razumem vas fanbojse. Nekad sam koristio Nokiu, Samsung, Sony Ericsson, Phillips, trenutno LG, možda ću sutra Iphone ili Huawei, ali nikada neću slepo braniti telefon koji trenutno posedujem bez obzira koliko bio oduševljen njime. Za nas je najbolje da što više kompanija izbacuje što više premium modela, tako će da raste kvalitet proizvoda a istovremeno će padati cene.
P.S. Premium modeli bilo kog proizvodjača ne baguju, može da se desi poneki ako se namerno izuzetno preoptereti, zato molim vas ne pišite gluposti. Ništa manje ne baguje S4, ili S5 od Iphona 5, 5S, Z1, ili Htc One. Rođeni brat mi ima Note 2, koji posle 2 godine radi savršeno. Desi se da moj LG Optimus L7II zakuca ponekad, ali ovako radi isto izuzetno, ja sam jako zadovoljan. Da imam para uzeo bih G2, ali dobro, šta je tu je :)

super mario

pre 9 godina

Kypio sam Samsung Note 3 pre dva dana i evo ne odvajamo se jedno od drugog sve vreme. Neverovatan telefon. Pre toga, 4-5 godina sam ima Samsung duos koji se realno isplato deset puta do sad. Milion puta je ispao a jednom je cak upao u vodu. I nista, i dalje radi.