Nedelja, 20.01.2013.

14:04

20 trenutno najboljih telefona

Izvor: Techradar.com

20 trenutno najboljih telefona IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

184 Komentari

Sortiraj po:

Marko

pre 10 godina

Narode, ova lista ni malo nije ispravna.. Stavljaju u prve redove telefone koji su odavno izasli i na neki nacin pregazilo vreme, kao na primer htc one s gde je kvalitet srednje klase, dirke se brzo ljuste i odpadaju po iskustvima drugim. Daleko je gori od sony xpiria t. Xperia t ima idealnu kameru od 13 megapiksela, savrsen ekran ( puno bolji od S3 i One x) i td... Ali dobro, sva ko ima svoje misljenje, verovatno neko je ovo pisao po misljenju drugih i na osnovu popularnosti, a ne po samom kvalitetu i mogucnosti fona. PoZzZ

DarkoZ

pre 11 godina

Ukoliko vam zazvoni telefon od strane nekog broja izvan zemlje, nikako se ne javljajte na te brojeve! +381 je pozivni broj za Srbiju i jedini pozivni broj od koga mozete primiti poziv! Zasto? U zadnjih nekoliko dana kruzi bezbroj laznih poziva koji upucuju hakeri. Uglavnom dolaze pozivi ciji brojevi pocinju sa +382 i +385 mogu biti lazni. Ako se javite, cucete sustanje ili tisinu, ali je nemoguce prekinuti poziv. U stvari, vi na mobilnom spustite slusalicu, ali u centrali poziv ostaje otvoren i kucaju impulsi pa vam racun kasnije bude 15 ili 20 hiljada dinara ukoliko ste postpaid broj. Prepaid brojevi na dopunu mogu da ostanu bez kredita nakon sto se budu javili na takav broj! Koga god da imate iz inostranstva, neka vam se javi na facebook da ce vas pozvati, ili sms-om da najavi poziv! Takodje se ne javljajte na Private Number (Pozive sa sakrivenim brojem) jer se isto desava.

GN4

pre 11 godina

Nexus 4 kosta 24.000 din na Google Playu, druga stvar sto ga ovi nasi monopolisti prodaju za 74.ooo !
I ako uzmemo u obzir da ga kupuju od LG-a umesto googla on i dalje kosta $600 ili ti 50.ooo, dakle 24.000 je ugradnja ovih lopurda ...
Ako ga platite 50 ili 24 hiljade to je svakako najbolji telefon trenutno na trzistu !

dile

pre 11 godina

Brate traktor je bolji od Porshe! Moze i da ore i da se vozi po blato i kaljuzu, moz' i Zivadinku da stavim na tocak a u prikolicu prasice i kukuruz.

E tako su isto ti vasi sto svasta mogu bolji od Iphone-a ;)
(dizajn je za one finije, 22. januar 2013 11:45)

Ako uz sve to taj traktor moze da ide 300 na sat i obrzava od o do 100 za par sekundi, onda jeste bolji od Porshea.

Oroku Saki

pre 11 godina

Ja imam S III već nekih mesec dana i prezadovoljan sam. mada sam pre njega nosio neku drljavu Nokiu, tako da je ovo za mene kao da sam iz fiće seo u Mercedes :-) Medjutim, moj rođak je malo posle mene uzeo i phone 5, i baš sam ih upoređivao (laički) koliko je koji dobar. što se tiče ekrana, S III je nesumnjivo bolji, pre svega veći je, ali nije prevelik, može da se rukuje njime (Note je meni ipak prevelik za telefon, a premali za tablet), dok je i phone-ov ekran, meni lično, premali. S druge strane, i phone-ovo kućište i kvalitet izrade je vrh vrhova. i Samsungova plastika je dobra, ali u poređenju sa ovim je smešna... što se tiče softvera, kamere (performansi uopšte), kao i cene, veoma su slični. Nijanse su u pitanju, potpuno zanemarljivo. Tako da izmedju ova dva telefona odlučuje ukus i prioritet. Ali i pristupačnost. Ja sam S III uzeo na ugovor kod nas za 48 hiljada, a moj rodjak puk'o preko 650 € za i phone u inostranstvu. A vi što se prepucavate ovde koji je bolji, stvarno ne mogu da vas razumem. Kao da vas Apple i Samsung/Google plaćaju da se prepucavate... Gori ste od njih. Oni na ovome zarađjuju milione.

Nowica

pre 11 godina

Moje misljenje je da na listi treba da bude i HTC HD2. Pa telefon ima preko 10 operativnih sistema i sve ih nosi! Ja ga vise ne koristim ali ne bih ga dao nizasta na svetu!Ima 3 godine i hardverski je jaci od 80% smart phone-a koji se danas prodaju.

dizajn je za one finije

pre 11 godina

Brate traktor je bolji od Porshe! Moze i da ore i da se vozi po blato i kaljuzu, moz' i Zivadinku da stavim na tocak a u prikolicu prasice i kukuruz.

E tako su isto ti vasi sto svasta mogu bolji od Iphone-a ;)

Vlada

pre 11 godina

Pogledajte malo testove, nemojte da gledate samo specifikacije, na papiru moze svasta da pise kao sto na busu pise "Lasta" a ne leti.Vidim prepucavanja izmedju S3 i One X, jel znate da galaxy S2 brze radi od One X

Milanovic

pre 11 godina

Greska je da iPhone stoji u ovakvoj listi. On nema vete sa plasticnim aparatima koju baguju i koju su puni android virusa. Da vas potsetim: IPHONE ne poznaje viruse!

Ajfon

pre 11 godina

Iphone je meni licno najljepsi.

Ne mogu da se otmem utisku da se ovdje mljubitelji Iphone-a drze za pokondirene tikve a sam Iphone za los samo iz zavisti ili eto cisto pljuvacine radi. Valjda zato sto je skup pa je u Srbiji prvenstveno statusni simbol.
E na zapadu to nije tako jer svi imaju smartphone kao i gaće.

oooo

pre 11 godina

Ovo nepriznavanje da je iphone vrh je kao kad pocnu da me ubjedjujuda su japanski automobili bolji od nemackih. To zato sto su jeftiniji. A da mu nudis na poklon da bira audi ili mazdu onda bi bila druga prica.

number One

pre 11 godina

Alcatel I ZTE nikako ne zasluzuju da se nadju na listi .Samo mi nije jasno kako po cemu je s3, sem po prodajnim rezultatima,bolji od One X +a,ko je imao priliku da drzi u ruci bilo koji HTC moze da vidi razliku od Samsunga koji krcka u ruci zbog jeftine plastike .Steta samo Sto HTC nema pare za marketing ;(

PPeca@SER

pre 11 godina

Evo, odlucio sam se za Galaxy S2... posle duze razmisljanja... i cekanja na Nexus 4. Mislim da mi je to prava mera, obzirom da ne volim prevelike telefone. Znaci, zlatna sredina :)

Ivan

pre 11 godina

Не разумем баш најбоље коме је потребан телефон од 200€ и више. За мало више новца можете купити рачунар. Сигуран сам да велики број људи не користи ни десети део могућности оваквих телефона а да се ниво познавања технологије своди на то да се не зна ни значење скраћеница одређених сервиса. Почнимо од најпростијих SMS i WiFi. Претпостављам да се у већини ради о тинејџерима којима је све ово наметнуто као статусни симбол. Будите паметни, боље инвестирајте тај новац у курсеве страних језика (чије познавање је у просеку на катастрофалном нивоу), викенд у некој европској престоници. Затровани смо обожавањем брендова и сами смо томе криви.

NIKOLA

pre 11 godina

kako to da je sony arc s,sony xperia mini pro sa tastaturom i xperia miro gori od huaweia g 300 kad imaju bolji android,na njima se igraju brze neke igrice...

PVC vs Al

pre 11 godina

Plastika vs. aluminijum: aluminijum sigurno izgleda bolje ali za telefon je plastika mnogo, mnogo prakticnija. Komentar o formuli je dobro objasnjenje zasto je to tako.

mrmr

pre 11 godina

Nexus 4...zanimljiv hardver u odvratnom kucistu za veliku cenu, mana mu je stock rom te kao takav nije namenjen sirokom krugu korisnika.
(Nenad-EU, 21. januar 2013 00:56)
Stock rom je UVEK prednost, kao i redovan update na Nexus-ima.

mil_ch

pre 11 godina

Ljubitelji iphone-a znaju da kazu samo plastikaneri i nema ih za dinar! Za ovo prvo,koja je korist od metalnog telefona,hocu ja sa njim kamen tucati,zasto vecina kotisti razne maske kad je on neunistiv.....dzabe sve,kad mu ekran puca kao od sale,brat ga dva puta menjao i treci put mu pukao,ne pada mu na pamet da ga opet menja!? Sto se tice ovog drugog,zivim u Svajcarskoj i ovde ga ima za 1 franak,ali u mom okruzenju vecina koristi neke druge telefone,u velikoj vecini Samsung,a zasto,pa zato sto mesecnu pretplatu ne moraju da placaju preko 100 franaka,nego mogu da placaju 50-70!

Dima

pre 11 godina

Iphone 5 zasluzuje prvo mesto... Koristio sam i Samsung Galaxy S3 a sad imam Iphone 5... I mogu vam reci da je Iphone 5 po mom misljenju bar 10 puta bolji od Samsung s3.. Moje misljenje :D

Ranko

pre 11 godina

A gde su tu Alcatel-ovi novi telefoni sa double jezgrom i ZTEovi modeli sa 4oro jezgarnim procesorom od 1.7 GHz ?!?

Najbolji telefoni kada se gleda odnos cena - kvalitet su definitivno ovi koje sam naveo.

Ostali su nepotrebno i nerelano preskupi.

Nikada ali nikada vise necu kupiti ni jedan Iphone, Samsung i sl. nabedjene i izreklamirane telefone pored ovih duplo jeftinijih koji rade savrseno.

Danijel

pre 11 godina

Imam sgsII od od skoro.Pre toga imao sgs3,meni iskreno minimalna razlika u brzini rada,gotovo nikakva.Vizuelno,meni je 2 lepši,e sad..Što se iphone-a tiče,sklonite mu zagriženu jabučicu sa leđa pa ga uporedite sa ostalima,realno,korektno ali ništa spektakularno i posebno.Note,i 1 i 2 mi dođu kao fableti,ne znam koliko je to telefon.Ako ZTE izbaciš sa liste,koje mesto gore dole,realno je.

analiticar amater

pre 11 godina

Mnogi ovde ne prave razliku izmedju doabr i popularan telefon. Kako da vam objasnim, ne moze Opel Corssa biti bolji od BMW serije 1 samo zato sto se vise proda, ili neko misli da bolje izgleda.
Iphone nije na listi NAJBOLJIH telefona iz prostog razloga sto ima isuvise ogranicenja. Dakel taj telefon ima manju rezoluciju i ekran od na primer S3, ne podrzava prenos fajlova preko BT, mogucnosti podesavanja jedva i da postoje, sloboda u kreiranju softvera NE postoji. Ne podrzava prosirenje memorijskim karticama, a skuplji je od S3. I kako onda takav telefon moze biti najbolji? Da li bi ste ikada auto koji nema airbag i kontrolu stabilnosti proglasili za najbolji?
Dajte uozbiljite se, samsung Galaxy S3 danas jeste najbolji telefon jer se moze kupiti sasvimlegalno u svakom delu sveta, mozete u njega staviti sta god hocete, mozete sami praviti aplikacije ili ih nabaviti odakle hocete. Nikakva ogranicenja u koriscenju BT ne postoje, a pride i tu je podrska za NFC. Ako tome dodamo i krjanje primitivan sistem notifikacije, zaista se postavlja pitanje i cemu je tacno iPhone "najbolji" osim u obmanjivanju kupaca da dobijau "vrhunski" proizvod?
Iphone je od trendsettera postao trend follower, sad drugi postavljaju hardverske i softverse specifikacije, Apple ih od 4-ke samo prati, pa ako znate kako da ga drzite i ne smeta vam da trosi mobilni internet u isto vrmee kad mu je dostupan WI-FI, onda ok, nem asumnje da je to najbolji telefon za vas, ali to nije realno.

stefan

pre 11 godina

kao bivsi veliki fan jabuke, i od skora vlasnik s3 mogu reci , na zalost, da iphone polako gubi trku...da li zbog smrti Dzobsa ili je nesto drugo ne znam.... jedino sto je ostalo bolje na ios-u jeste malo bolji odziv touch-a

Realan

pre 11 godina

@MarkoBg idi samo proveri benchmark testove i vidi sta taj dual-core radi quad-core-u...
Isto ko da si naveo da sgs3 ima bolju rezoluciju, ima ali na mnogo vecem ekranu, tu se gledaju dpi ne rezolucija...

Vlada

pre 11 godina

iPhone 5 mi je odlican telefon, umrezen mi je kalendar sa Macbook-om i iPad-om tako da sve sastanke i obaveze imam na svim uredjajima istovremeno. Nije tacno da se fajlovi ne mogu prebacivati sa uredjaja na uredjaj, aplikacija Bump moze sve to da uradi... a i kome vise treba klasican blutooth pored silnih wi-fi mreza, slanja preko maila ili sl.
Mozda sa tehnicke strane Samsung jeste bolji ali meni telefon ne treba da bi radio graficki dizajn. ;-) Sve je na iPhone-u ukomponovano da radi besprekorno, da je korisnik zadovoljan i, naravno, o dizajnu i da ne govorimo! :-)

oi

pre 11 godina

Ne razumem ljude koji koriste iPhone u Srbiji. Prvo, vecina njih, koliko sam mogao da primetim, nemaju Mac kompove. Druga stvar, ne moze da se koristi Apple-ov sevis za aplikacije! Debilizam.

A ne razumem ni one koji koji koriste Galaxy 3 kao najobicniji telefon! To mi je tek kretenski, a ima ih koliko hoces. Ista slucaj je i kod iPhonea.

misternobg

pre 11 godina

@imenabez Za tvoju informaciju iphone ima bluetooth ali samo za uparivanje sa slusalicom ili sa hands free sistemom u kolima, nije moguce ono sto tebi treba a to je transfer fajlova preko bt-a, sto se tice galaxy note II sve se slazem sa tobom.

Joe

pre 11 godina

U kom univerzumu je S3 bolji od HTC OneX? OneX ima jači procesor, NVIDIA Tegra 3 SoC with a 1.5 GHz quad-core ARM Cortex-A9 CPU, dok Samsung ima neku od 1,4 u svojoj proizvodnji. Da stvar bude gora, ovde je naveden OneX+ koji ima 1,7GHz procesor. O ramu, OS, i displeju 720p neću ni da govorim...

Vlasnik

pre 11 godina

Svi vi sto dizete HTC i samsung u nebesa a pljujete po iPhone to radite iz razloga sto ste svesni da nosite te plastične igračke umesto prave masine od telefona! Voleo bih da vidim da iPhone udje na neku mrezu kao samsung u telenor pa da vidim koliko bi telefona prodali za 6 meseci npr. Pa niko vise ne bi nosio one plastikanere, za dinar bi ih davali :)

Mimi

pre 11 godina

Svi ovde koji su komentarisali ustvari nikad nisu koristili IPhone i pricaju gluposti. Pa Iphone 5 se ne moze meriti ni sa jednim telefonom, svi su smešni naspram njega,dovoljno je samo da ga uzmeš u ruku... Sad, drugi i najveci problem je cena i to sto ga je tesko sebi priuštiti pa onda malo iz ljubomorice ga pljujemo :-) Ne stvarno, po mom kriterijumu je 1. Apple Iphone, 2. svi ostali...

Крајина

pre 11 godina

1. НОКИА 3310

Има феноменалну апликацију у виду огромних размакнути типки, која омогућује куцање порука током вожње без гледања у телефон.
Друга јединствена апликација је Снејк. Најзаразнија игрица на тел. икад
И треће, батерија која траје седам дана, за нас заборавне који скоро никад нисмо у кући :)

jej

pre 11 godina

Imala sam HTC mytouch 4g dve godine, menjala sam bateriju jednom, a inace telefon odlicno radi I dalje. Pre nekih 15 dana sam kupila galaxy s3 I nemam zamerki. Baterija mi traje skoro dva dana, sto je I ocekivano, jedino mi je zao sto u USA nije izasao sa quadcore-om. Galaxy note 2 ga doduse ima ali mi je bio preveliki ipak. Ovaj mi je odlican. Sto se tice htc one x+, nekako mi je delovao glomazno, a iphone 5 mi deluje bezveze u odnosu na ostale.

igor

pre 11 godina

evo ovako...lista je skroz ok, osim mozda iphone dva mesta nazad.nexus bi bio prvi da ima vecu memoriju I da se uopste moze nabaviti tel, jer ga nigde skoro nema.htc losa baterija, nema memorijsku...inace, lista verizona, att-a I t-mobila je slicna, samo sto je iphone na 4 mestu, a tu listu prave korisnici tih mreza...pad apple akcija sa 700 na manje od 500 sve govori, jednostavno poceli ljudi shvacati da ovi stagniraju od 2010...pa, ne mozes prebaciti fajl preko bt, ne mozes jednostavno prikljuciti tel na bilo koji komp I prebaciti film, jer ili nema I-tunesa komp ili apple ne podrzava taj format, pa moras konvertovati. ..slide notifikicike koje su pokrali od androida su I dalje smesne...ali hej, ubacili su opciju panorama slike, mozda zato vredi 1000 evra :-D sve u svemu, sahranice ih sgs4 sve...sa octa procesorom I jos milion stvarno inovativnih stvari I opcija

imenabez

pre 11 godina

Alo ljudi sta je sa vama??!! Galaxy note 2 je najbolji fon na svetu!! Imam ga i mnogo je dobar i brz(preterano brz)... Ae recite mi koji fon ima 1.6 GHZ i 2 GB ram/a?? Nijedan osim Nouta 2... Znaci ubedljivo najbolji fon na svetu... A Iphone? Ok,ne kazem mnogo je dobar,ali da li neko zna uopste zna da Iphone nema Bluetooth?!?! Moja sestra ima iphone 4s i ja hocu da prebacim slike neke sa nouta na iphone i suprotno i ono naravno nece... Galaxy Note 2,Be a creative...

Nenad-EU

pre 11 godina

Nisam ljubitelj Samsunga ali lista je realna. Neko pomenu ZTE...pa ko to kupuje u zapadnoj Evropi? Mnogi ne znaju da tako nesto i postoji. Nexus 4...zanimljiv hardver u odvratnom kucistu za veliku cenu (preko Googla nije velika ali ne moze da se kupi), mana mu je stock rom te kao takav nije namenjen sirokom krugu korisnika. Note 2 je phablet i uopste ne kontam zasto ga guraju medju telefone.

Prodavac

pre 11 godina

Licno koristim SGS3 peezadovoljan sam.... Koristio sam vecinu ovde navedenih telefona... Po meni lista je ok samo sto bih note2 podigao malo vislje mozda cak i ispred iPhon-a 5, meni kupci vise traze iPhon 4s nego 5, a i razlika u ceni je mala!

a lg?

pre 11 godina

Nepravedno izostavljen lg optimus L9. ko ga ima zna o cemu govorim. telrfon je vrh, potcenjen je samo zbog ne tako atraktivnog proizvodjaca

voodoons

pre 11 godina

S3 može biti najbolji samo ako se kvalitet ogleda u broju prodatih primeraka. Svakom nesto fali a svakom SAMSUNGU fali kvalitet izrade. Svi su bolji po tom pitanju sem možda ZTE i Huawei telefona...

Laza kamikaza

pre 11 godina

Imam s2 punih godinu dana i telefon je fantastican. Ne bi ga menjao za iPhone 5(na njemu radim na poslu). Drugar mi rekao pre neki dan za igru Anargor i odusevljen sam, igra leti. Igru radili neki likovi iz Novog Sada. Probao sam je skinuti na iPhone ali izgleda da nema na marketu.

...

pre 11 godina

@op,kako moze nexus 4 da bude prvi pored htc-a i sonya...a da je ova lista pravljena po pravim specifikqcijama, a ne po broju prodanih modela onda bi sljamsung i jabuka bili ne u prvih 10, nego u 20-50...mogu s'ponosom reci da je sgs2 bolji telefon od sgs3, jer je sgs3 samo brzi za 0,2GHz i ima dva jezgra vise, ali ima veci ekran, koji trazi dosta vise od onog sto sgs2 ima...samo je sgs3 skuplji...

ceda

pre 11 godina

Jel moguce da vas hiljadu ima dilemu u vezi sa objektivnovcu onoga ko je sastavljao listu... Jeste skontali i da je cena bitan faktor... pa zatim ocene korisnika... nije samo hardver u pitanju...

Cage

pre 11 godina

Imam S3 i drago mi je uvek kada vidim ovakve stvari... Ali je dosta ne realna lista jer nema recimo HTC dna koji ima bolji ekran od svih ovih telefona.... Ali sta ces i da je bila drugacija nikom ne bi odgovarala...

stpavic

pre 11 godina

@Ivan
Huawei G300 je verovatno i best buy u zadnjih 6 meseci, tesko da neko moze da mu pridje na ovoj listi po odnosu cena/kvalitet.
Koristim ga preko 6 meseci i ne mogu da zamislim sta moze S1/S2 i ostali bolje od njega. Android ICS, Gorila Glass, 800X480. Jednostavno neverovatan telefon.
Preporuka kome treba stvarno kvalitetan poslovni Andriod, ostali koji se pale na cenu slobodno neka zaobidju.

STrider

pre 11 godina

Realna je lista, ovde je rec o uredjajima za proslu godinu, a da se racunao period do danas prva bi bila Xperia Z, a i HTC Butterfly bi bio medju prvih pet. Note 2 mnogim ljudima ne odgovara zbog svoje velicine, to nije ni telefon vec tzv "fablet", znaci nije ni telefon ni tablet, pa zato ni cudi njegova pozicija na listi

Nikola

pre 11 godina

Stvar ukusa.. Koristim iphone 5, moja devojka ima Galaxy S3.. Ja ne volim plastiku, ona ne voli iphone kaoo dizajn.. Svako ima svoje..

Gos'n

pre 11 godina

Da Samsung naprave od aluminijuma, a Ajfon od gline, pa ga svako ispece u rerni kuci da dobije boju koju zeli, svi koji imaju ajfon bi rekli da je glina bolja od aluminijuma. Malo sire pogledajte. Ja ne znam koji je bolji, ali necu da branim svoje po svaku cenu. Evo, meni licno je najbolja Lumia, iako je nemam i necu je nikad ni imati, jer je 700 evra.

StG

pre 11 godina

Koristio sam S2 godinu dana i bio sam zadovoljan (napominjem kupio sam original a ne skinut sa mreze). Sada koristim Note2 isto original i mogu vam reci samo jedno, Note2 je nenormalno brz i funkcionalan telefon. Neprevazidjena varijanta biznis telefona i tab-a u isto vreme! Za posao je meni fantastican a ponekad i za igru!!! I sto rece neko ovde kada jedno naviknete na lcd od 5+ incha, nema povratka na manji lcd!!!

Milos

pre 11 godina

Posle vise od 3 godina koriscenja HTC-a,mogu da kazem da sam razocaran. Na HTC Legend-u su mi se skoro svi dugmici pokvarili, a memorija je uvek puna... Sve u svemu, sledeci tel ce biti od Sony-ja, mislim da su trenutno najbolji za cenu.

Мљих

pre 11 godina

Све у реду, ал по ком основу је галакси нексус на 16. месту? Бољи је макар од две трећине телефона изнад њега. А и Хатеце се високо рангира на овој листи, по мени незаслужено, из личног искуства, користио два топ модела и у односу на остале, слабо.

igor

pre 11 godina

@ tata u pravu si , imai s2 samo nesto baguje kupio motorolu i stcarno je telefon savrsen ali ubediti srbina da ja motorola trenutno mozda najbolji android telefon je jako tesko!!! samsung sa onom olastikom pored motorole izgleda ko kineski digitron!!!

Jelena

pre 11 godina

@ Nokia e52 business, 20. januar 2013 16:48 - katastrofa od telefona! Katastrofa! Privatni mi je iphone 4, ovo mi je bio sluzbeni do skoro. Nervne slomove sam dobijala. Reply all mail ucitava BEZ PRETERIVANJA 5min. Sada mi je sluzbeni samsung galaxy 3 i zadovoljna sam. Ipak, kao korisnik i androida i iosa skoro u svemu dajem prednost iosu. Samsung je definitivno plastikaner. U ruci je kao decija igracka u odnosu na iphone.

...

pre 11 godina

po cemu je molim vas sgs3 bolji od htc one x+, a da po ceni ima jacu cenu za 100$ vise...koja je ovo glupost...kakav bre sgs3, on trenutno nije u prvih 10 po specifikacijama...htc one x+,htc one x,htc droid dna, lg nexus 4, sony experia z, pa huawei i zte...svi oni imaju jace specifikacije od sgs3, ali neee iphone 5 i sgs3 moraju da budu u prvih 10 iako nisu za mesto gde su postavljeni...ovo je neki nas samsungovac i njegov brat appleovac pravili listu...

Steva

pre 11 godina

Imao sam pa ni sam ne znam vise koliko telefona, i pre i sad ovih pametnih da tako kazem , sad trenutno imam iphone 4s ( imao sam sve iphone, i mnogo galaxy i raznih drugih) i mogu slobodno da kazem da se dobro razumem u dobre telefone jer to zaista volim, stoga, ova lista ovde je cista glupost i ofrlje napisana!!! Nije u pitanju veliki ekran da bi telefon bio dobar uma dosta toga sto je jako bitnije, imao sam note 1 i note 2 i veze to nema , tel jeste dobar ali po mnogo cemu ni taj mnogi drugi ne mogu da pridju iphonu po preterano tacnom i preciznom tach ekranu, cistoci ekrana i kvalitetu hardvera! Pa i brzini! Iphone 5 nisam uzeo zato sto sem malo veceg ekrana nemam nista vise sto na ovom! A za htc tek necu da komentarisem! Dva su mi crkla iz neobjasnjivih razloga i mozete tada da ih bacite u kantu kao ja! Vise ne istrazujem jer sam sam dokazao iphone i nista drugo iz dobrog iskustva! Cekam taj 5s da vidim sta ce da pojacaju inace nista drugo!

Petar

pre 11 godina

Ja sam moj Samsung galaxy s3 pretopio u rubikovu kocku. Stvarno je kvalitetna plastika! A onda sam kupio iPhone. Jos ga koristim jer nisam uspeo da ga pretopim. Izgleda da je od aluminijuma.
"najvise volim da se druzim sa mojim kerom, iPhone-om i kumom..."

aj pa tako...

Pazarac

pre 11 godina

Sto se tice androida, pre bih se odlucio za HTC nego za samsung. Koristio sam oba i vise sam zadovljan sa HTC. Ali iphone je tata za sve.

crazy processor

pre 11 godina

Ne zanima me koji je bio najbolji, zanima me kako doci do njega:)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gWysHOjl95E

lemmy

pre 11 godina

Note1 je bolji od barem 10 telefona sa liste a Note2 apsolutno ubija i treba obavezno da bude na 1 mestu.Ko jednom proba i navikne se na ekrane od 5+ inca tesko da moze da se vrati na nesto manje.

Dzordz

pre 11 godina

(Slucajni prolaznik, 20. januar 2013 18:48) Nisam siguran o cemu pricate ovde. Ako Vas buni fabricki dajler skinite neku aplikaciju sa marketa. Upravo je to glavni adut androida. Ako Vam nesto nije po meri, nadjite zamenu. Ja koristim exDialer umesto difoltnog JB dajlera i neverovatno dobro radi, a besplatna je. Kliknete na slusalicu, krenete da kucate ime po brojevima. Izadju rezultati i sada svajp na levo poziv, a na desno sms. Skype iskljucite i namestite da difolt bude poziv preko telefona. Da ne idem tako daleko van teme: Nexus 4 je pobedio sto se mene tice. I moram dodati da je prijatno iznenadjenje G300.

Nikola

pre 11 godina

@(Valente, 20. januar 2013 18:55)
Ti kao da ces da cuvas tel 10god pa ti treba aluminijsko kuciste.A ako si smotan pa ti tel svakodnevno ispada iz ruke onda uzmi neki tel sa gumirano kuciste.Samsung ulaze u display,memoriju,procesor.... a apple u lim.

DaLanik

pre 11 godina

Citam i ne verujem, koliko znalaca, sve sam genijalac do genijalca, a verovatno su svi do jednog promasaji koji nista u zivotu nisu uradili. Lista je srkoz OK, verovatno su uzeli vise stvari u obzir, i popularnost i prodaju i tehnicke karakteristike. A u Srbiji, svako svog konja hvali i svako je u pravu. I meni se Neksus vise svidja od S3, ali to je samo moje misljenje. S3 je popularniji i smesno je da ja sada tvrdim kako je N4 bolji.

Aleksandar

pre 11 godina

@Valente

Evo jos jedan koji ima smisla za poredjenje. Oba telefona imaju jedno dugme. Sve ostalo je touch screen. A unutar operativnog sistema, imas settings, gallery, medija....itd.
Sve je prakticno isto. Samo sto kod androida, veliki plus za paljenje WiFi i ostalih stvarcica se nalazi tako sto prevuces prstom sa vrha na dole. I odmah su ti tu neke opcije.
I jos sto volim kada lupate o tome sto je "plastikaner", a do sada ste promenili stotine telefona koji su plastikaneri. Pa su padali, odvajala se maska od baterije i stosta drugo, pa vam to nije smetalo. A sad vam naprasno smeta. I bolje je da se telefon raspadne od siline udarca, na delove koji se mogu sklopiti, nego ovaj blindirani iPhone, koji ce preneti silu udarca na sve zivo. Primer vam je bolid za formulu 1. Malo procesljajte zasto je tako.

P.S. Android se bolje "krekuje"/rootuje, nego iPhone i posle otvaras mnoge mogucnosti, dok jailbreak usporava fon. Pride, Android cusom rom...itd.

Slucajni prolaznik

pre 11 godina

Blackberry je zakon! Moj provajder mi poklonio Samsung S3 i rado bih se vratila na stari BB samo kad bi imao aplikacije na koje sam se navukla! Bb je milion puta jednostavniji za koriscenje. Primer, kad hocu nekog da pozovem na Samsungu prvo moram da izaberem Kontakti pa da naciljam gde se kucaju imena, pa da tamo kliknem da mi da tastaturu, pa onda da otkucam bar par slova da bi mi dao listu pa da izaberem i onda kad kliknem na ime onda da biram da li hocu poziv na skype, mail, poruku, ili vec sta. Prodje minimum 30 sek dok ne okrenem onoga ko mi treba. Druga varijanta je da udjem u pozive pa u Dnevnik i da tamo kliknem na skorasnje pozive pa opet da biram opcije. Suvise komplikovano. Kod BB samo pocnem kuckati slova po tastaturi i odmah mogu da zovem.
Da o mailovima ne pricam, jer i tu BB ubedljivo vodi.
Samsung jedino ima aplikacije koje BB nema.

Valente

pre 11 godina

Po čemu je ta plastika od S3 bolja od Iphone 5 ?!? Imao sam priliku korisiti jedan i drugi i kažem da je bolji Iphone i po kvaliteti i jednostavnošću i diznajnom itd...

savrsenstvo bez mane: one x+

pre 11 godina

od svih telefona koje je provajder imao u ponudi ja uzeh x+. ne da nisam pogresio nego da mogu da vratim vreme unazad, ponovo bih isto ucinio.
telefon je perfektan u svakom pogledu, nisu samo specifikacije u pitanju - ko ga je drzao u ruci zna o cemu pricam...

цзбг истина

pre 11 godina

чим је сЗ на првом месту ова листа пада у воду јер је тај тел више модни детаљ и справица за шепурење, јесте брз али ипак мени огаван. Ко воли андроид окружење само Нексус.

miki

pre 11 godina

Neznam ko je pravio ovu listu ali covek nema dodira sa realnoscu.kao prvo svi strucnjaci cak i fanovi samsunga kazu da je note2 kompletniji telefon od s3, drugo sto se tice androida tu je neksus mnogo ispred s3 jer dobija uvek prvi update a treci kriterijum sto se tiče izrade htc one je ispred S3 a po specifikacijama su podjednaki mozda je s3 malo jači ali u upotrebi se to nevidi.Po mom nekom ukusu redosled android telefona je Htc onex+,note2,nexus pa tek onda s3.Iphone i lumija920 je glupo uporedjivati sa ovim aparatima jer imaju drugačiji os a ipak apple je neki drugi svet kome android nije dorastao mada je i iphone počeo da stagnira u inovacijama

Realan

pre 11 godina

Ne bih da se ovde raspravljam sa neukim ljudima, ali 1. Note 2/1 ne spada u telefone po meni vise je hybrid, mozda cak i tablet...2. Po kojim specifikacijama je sgs3 bolji od iPhone-a.3.Lumia 920 definitivno zasluzuje mesto u prva 3,4.
Kao sto je naveo Miki u komentaru drugacije platforme ne mogu da se uporedjuju ko je bolji, vec samo ko ima bolje spec.
Toliko od mene...Prst na celo pa se zapitajte
P.s. nije mi jasno toliko potenciranje samsunga...

Nokia e52 business

pre 11 godina

Imao skoro tri godine nokiju e52 business, verujte telefon je vrhunski. Mene je sluzio idealno. Upadao u vodu, gazio sam ga tri puta, nista, radio kao sat. Tako da, ne mora uvek biti dobar telefon ako je napravljen pre mesec dana i ako ima vise opcija nekog neki drugi fon.

Tip

pre 11 godina

Zašto se potencira da je Samsung najbolji?! Nije! Po korisnicima iPhone 5 je bolji, to možete naći gde god hoćete, pustite plaćene stručnjake!

Nikola

pre 11 godina

Iphone na trecem mestu,po kom kriterijumu?Ako se gleda odnos cene/performansi onda nije medju prvih 50.Ako se gleda uopsteno performanse onda nije medju prvih 20.Note2 pa i 1 su daleko napredniji telefoni od iphona ali opet su po glupoj listi ispod.Ovo je obicna politicki korektna lista,od svih po malo,ali nema veze sa realnoscu.

Kvasac

pre 11 godina

Imam tegra 3 tablet, a moj drug sgs3 sa grafikom mali-400, meni podrzava sve igrice a ona mora da trazi posebne verzije za slabiju grafiku.Isti taj tegra 3 cipset se nalazi u one x+, i plus on ima i 300MHz brzi procesor. To je sto se tice hardvera, a ostale stvari su slicne ili u korist htc-a jer u ovom + modelu je sve perfektno...

Denis Dazdarevic

pre 11 godina

iphone 5 majka sve sam koristio telefone ali od kako sam uzeo Iphone 5 ubedlji o je najbolji ni sec ne kasni nit blokira kao androidi eto toliko od mene

milan

pre 11 godina

lista nema veze sa vezom. note 2 ako nije na prvom trebao bi da bude bar u top 3. optimus g ili nexus 4 je hradverski jaci telefon od 95 posto ovig telefona na listi tako da i oni su na nezasluzenim pozicijama.

sgs3 jeste dobar telefon ali ne sigurno na 1 jer mu je softver obogaljen od samsunga.

zasto samo cist android i nexus.

Fatality

pre 11 godina

Kakvu god listu napravili 90% njih se nece slagati ali tako je, svako ima svoje misljenje, nekom je bitniji ekran od procesora, nekom ram od kamere itd..

brzi

pre 11 godina

Ovo je valjda spisak najboljih telefona u 2012. Jer da ukljucuje i najnovije modele onda bi lezerno na vrhu spiska bio Sony Xperia Z. Ko zna razumece.

EU Citizen

pre 11 godina

Realno bi bilo da je Galaxy Note 2 tamo gde je S3, a S3 na drugom ili trećem mestu, trenutni top-model HTC-a je takođe sjajan telefon. Ostalo je realtivno realno, mada, po objektivnim tehničkim parametrima iPhone, naravno, spada barem nekoliko prečaga niže, to jest, tako visoko vrednovanje korisničkog iskustva i marketinga kao najjačih strana iPhone-a (dizajn to više sasvim sigurno nije, ako je ikada i bio), je po meni malo diskutabilno.

дурантула

pre 11 godina

mogu samo da kazem: hahahhahahahahahahahah! 1. One X+ je bolji od S3 2. kako moze oneS da bude sesti, a oneX i nije na ovoj listi? 3. najbolji je htc, pa sony, pa svi ostali

stefan

pre 11 godina

ova lista je napravljena prema broju prodatih komada. a i verovatno na principu glasanja, a moderan svet se dzabe zaleteo na s3 i izglasao ga kao broj 1. lista je skroz morbidna. dalji komentar nemam

Jovan

pre 11 godina

Лепо, али онда их сложи по цени у малопродаји и победник је јасан: број 4.
Са ког управо куцам овај коментар. Јесте да се чекало месец дана да стигне али је јефтинији дупло.

op

pre 11 godina

Po čemu je ova lista pravljena uopšte? Zašto Nexus 4, nije na prvom mestu i zašto je iPhone 5, navidno bolji od njega? Kakav crni Blekberi? Gde je HTC Dna sa svojim 1080p ekranom?

Fatality

pre 11 godina

Kakvu god listu napravili 90% njih se nece slagati ali tako je, svako ima svoje misljenje, nekom je bitniji ekran od procesora, nekom ram od kamere itd..

op

pre 11 godina

Po čemu je ova lista pravljena uopšte? Zašto Nexus 4, nije na prvom mestu i zašto je iPhone 5, navidno bolji od njega? Kakav crni Blekberi? Gde je HTC Dna sa svojim 1080p ekranom?

analiticar amater

pre 11 godina

Mnogi ovde ne prave razliku izmedju doabr i popularan telefon. Kako da vam objasnim, ne moze Opel Corssa biti bolji od BMW serije 1 samo zato sto se vise proda, ili neko misli da bolje izgleda.
Iphone nije na listi NAJBOLJIH telefona iz prostog razloga sto ima isuvise ogranicenja. Dakel taj telefon ima manju rezoluciju i ekran od na primer S3, ne podrzava prenos fajlova preko BT, mogucnosti podesavanja jedva i da postoje, sloboda u kreiranju softvera NE postoji. Ne podrzava prosirenje memorijskim karticama, a skuplji je od S3. I kako onda takav telefon moze biti najbolji? Da li bi ste ikada auto koji nema airbag i kontrolu stabilnosti proglasili za najbolji?
Dajte uozbiljite se, samsung Galaxy S3 danas jeste najbolji telefon jer se moze kupiti sasvimlegalno u svakom delu sveta, mozete u njega staviti sta god hocete, mozete sami praviti aplikacije ili ih nabaviti odakle hocete. Nikakva ogranicenja u koriscenju BT ne postoje, a pride i tu je podrska za NFC. Ako tome dodamo i krjanje primitivan sistem notifikacije, zaista se postavlja pitanje i cemu je tacno iPhone "najbolji" osim u obmanjivanju kupaca da dobijau "vrhunski" proizvod?
Iphone je od trendsettera postao trend follower, sad drugi postavljaju hardverske i softverse specifikacije, Apple ih od 4-ke samo prati, pa ako znate kako da ga drzite i ne smeta vam da trosi mobilni internet u isto vrmee kad mu je dostupan WI-FI, onda ok, nem asumnje da je to najbolji telefon za vas, ali to nije realno.

Крајина

pre 11 godina

1. НОКИА 3310

Има феноменалну апликацију у виду огромних размакнути типки, која омогућује куцање порука током вожње без гледања у телефон.
Друга јединствена апликација је Снејк. Најзаразнија игрица на тел. икад
И треће, батерија која траје седам дана, за нас заборавне који скоро никад нисмо у кући :)

DaLanik

pre 11 godina

Citam i ne verujem, koliko znalaca, sve sam genijalac do genijalca, a verovatno su svi do jednog promasaji koji nista u zivotu nisu uradili. Lista je srkoz OK, verovatno su uzeli vise stvari u obzir, i popularnost i prodaju i tehnicke karakteristike. A u Srbiji, svako svog konja hvali i svako je u pravu. I meni se Neksus vise svidja od S3, ali to je samo moje misljenje. S3 je popularniji i smesno je da ja sada tvrdim kako je N4 bolji.

Ivan

pre 11 godina

Не разумем баш најбоље коме је потребан телефон од 200€ и више. За мало више новца можете купити рачунар. Сигуран сам да велики број људи не користи ни десети део могућности оваквих телефона а да се ниво познавања технологије своди на то да се не зна ни значење скраћеница одређених сервиса. Почнимо од најпростијих SMS i WiFi. Претпостављам да се у већини ради о тинејџерима којима је све ово наметнуто као статусни симбол. Будите паметни, боље инвестирајте тај новац у курсеве страних језика (чије познавање је у просеку на катастрофалном нивоу), викенд у некој европској престоници. Затровани смо обожавањем брендова и сами смо томе криви.

Denis Dazdarevic

pre 11 godina

iphone 5 majka sve sam koristio telefone ali od kako sam uzeo Iphone 5 ubedlji o je najbolji ni sec ne kasni nit blokira kao androidi eto toliko od mene

oi

pre 11 godina

Ne razumem ljude koji koriste iPhone u Srbiji. Prvo, vecina njih, koliko sam mogao da primetim, nemaju Mac kompove. Druga stvar, ne moze da se koristi Apple-ov sevis za aplikacije! Debilizam.

A ne razumem ni one koji koji koriste Galaxy 3 kao najobicniji telefon! To mi je tek kretenski, a ima ih koliko hoces. Ista slucaj je i kod iPhonea.

StG

pre 11 godina

Koristio sam S2 godinu dana i bio sam zadovoljan (napominjem kupio sam original a ne skinut sa mreze). Sada koristim Note2 isto original i mogu vam reci samo jedno, Note2 je nenormalno brz i funkcionalan telefon. Neprevazidjena varijanta biznis telefona i tab-a u isto vreme! Za posao je meni fantastican a ponekad i za igru!!! I sto rece neko ovde kada jedno naviknete na lcd od 5+ incha, nema povratka na manji lcd!!!

Valente

pre 11 godina

Po čemu je ta plastika od S3 bolja od Iphone 5 ?!? Imao sam priliku korisiti jedan i drugi i kažem da je bolji Iphone i po kvaliteti i jednostavnošću i diznajnom itd...

miki

pre 11 godina

Neznam ko je pravio ovu listu ali covek nema dodira sa realnoscu.kao prvo svi strucnjaci cak i fanovi samsunga kazu da je note2 kompletniji telefon od s3, drugo sto se tice androida tu je neksus mnogo ispred s3 jer dobija uvek prvi update a treci kriterijum sto se tiče izrade htc one je ispred S3 a po specifikacijama su podjednaki mozda je s3 malo jači ali u upotrebi se to nevidi.Po mom nekom ukusu redosled android telefona je Htc onex+,note2,nexus pa tek onda s3.Iphone i lumija920 je glupo uporedjivati sa ovim aparatima jer imaju drugačiji os a ipak apple je neki drugi svet kome android nije dorastao mada je i iphone počeo da stagnira u inovacijama

Nikola

pre 11 godina

@(Valente, 20. januar 2013 18:55)
Ti kao da ces da cuvas tel 10god pa ti treba aluminijsko kuciste.A ako si smotan pa ti tel svakodnevno ispada iz ruke onda uzmi neki tel sa gumirano kuciste.Samsung ulaze u display,memoriju,procesor.... a apple u lim.

Nikola

pre 11 godina

Iphone na trecem mestu,po kom kriterijumu?Ako se gleda odnos cene/performansi onda nije medju prvih 50.Ako se gleda uopsteno performanse onda nije medju prvih 20.Note2 pa i 1 su daleko napredniji telefoni od iphona ali opet su po glupoj listi ispod.Ovo je obicna politicki korektna lista,od svih po malo,ali nema veze sa realnoscu.

savrsenstvo bez mane: one x+

pre 11 godina

od svih telefona koje je provajder imao u ponudi ja uzeh x+. ne da nisam pogresio nego da mogu da vratim vreme unazad, ponovo bih isto ucinio.
telefon je perfektan u svakom pogledu, nisu samo specifikacije u pitanju - ko ga je drzao u ruci zna o cemu pricam...

Aleksandar

pre 11 godina

@Valente

Evo jos jedan koji ima smisla za poredjenje. Oba telefona imaju jedno dugme. Sve ostalo je touch screen. A unutar operativnog sistema, imas settings, gallery, medija....itd.
Sve je prakticno isto. Samo sto kod androida, veliki plus za paljenje WiFi i ostalih stvarcica se nalazi tako sto prevuces prstom sa vrha na dole. I odmah su ti tu neke opcije.
I jos sto volim kada lupate o tome sto je "plastikaner", a do sada ste promenili stotine telefona koji su plastikaneri. Pa su padali, odvajala se maska od baterije i stosta drugo, pa vam to nije smetalo. A sad vam naprasno smeta. I bolje je da se telefon raspadne od siline udarca, na delove koji se mogu sklopiti, nego ovaj blindirani iPhone, koji ce preneti silu udarca na sve zivo. Primer vam je bolid za formulu 1. Malo procesljajte zasto je tako.

P.S. Android se bolje "krekuje"/rootuje, nego iPhone i posle otvaras mnoge mogucnosti, dok jailbreak usporava fon. Pride, Android cusom rom...itd.

stefan

pre 11 godina

kao bivsi veliki fan jabuke, i od skora vlasnik s3 mogu reci , na zalost, da iphone polako gubi trku...da li zbog smrti Dzobsa ili je nesto drugo ne znam.... jedino sto je ostalo bolje na ios-u jeste malo bolji odziv touch-a

lemmy

pre 11 godina

Note1 je bolji od barem 10 telefona sa liste a Note2 apsolutno ubija i treba obavezno da bude na 1 mestu.Ko jednom proba i navikne se na ekrane od 5+ inca tesko da moze da se vrati na nesto manje.

Milos

pre 11 godina

Posle vise od 3 godina koriscenja HTC-a,mogu da kazem da sam razocaran. Na HTC Legend-u su mi se skoro svi dugmici pokvarili, a memorija je uvek puna... Sve u svemu, sledeci tel ce biti od Sony-ja, mislim da su trenutno najbolji za cenu.

...

pre 11 godina

po cemu je molim vas sgs3 bolji od htc one x+, a da po ceni ima jacu cenu za 100$ vise...koja je ovo glupost...kakav bre sgs3, on trenutno nije u prvih 10 po specifikacijama...htc one x+,htc one x,htc droid dna, lg nexus 4, sony experia z, pa huawei i zte...svi oni imaju jace specifikacije od sgs3, ali neee iphone 5 i sgs3 moraju da budu u prvih 10 iako nisu za mesto gde su postavljeni...ovo je neki nas samsungovac i njegov brat appleovac pravili listu...

Pazarac

pre 11 godina

Sto se tice androida, pre bih se odlucio za HTC nego za samsung. Koristio sam oba i vise sam zadovljan sa HTC. Ali iphone je tata za sve.

brzi

pre 11 godina

Ovo je valjda spisak najboljih telefona u 2012. Jer da ukljucuje i najnovije modele onda bi lezerno na vrhu spiska bio Sony Xperia Z. Ko zna razumece.

Jovan

pre 11 godina

Лепо, али онда их сложи по цени у малопродаји и победник је јасан: број 4.
Са ког управо куцам овај коментар. Јесте да се чекало месец дана да стигне али је јефтинији дупло.

EU Citizen

pre 11 godina

Realno bi bilo da je Galaxy Note 2 tamo gde je S3, a S3 na drugom ili trećem mestu, trenutni top-model HTC-a je takođe sjajan telefon. Ostalo je realtivno realno, mada, po objektivnim tehničkim parametrima iPhone, naravno, spada barem nekoliko prečaga niže, to jest, tako visoko vrednovanje korisničkog iskustva i marketinga kao najjačih strana iPhone-a (dizajn to više sasvim sigurno nije, ako je ikada i bio), je po meni malo diskutabilno.

Steva

pre 11 godina

Imao sam pa ni sam ne znam vise koliko telefona, i pre i sad ovih pametnih da tako kazem , sad trenutno imam iphone 4s ( imao sam sve iphone, i mnogo galaxy i raznih drugih) i mogu slobodno da kazem da se dobro razumem u dobre telefone jer to zaista volim, stoga, ova lista ovde je cista glupost i ofrlje napisana!!! Nije u pitanju veliki ekran da bi telefon bio dobar uma dosta toga sto je jako bitnije, imao sam note 1 i note 2 i veze to nema , tel jeste dobar ali po mnogo cemu ni taj mnogi drugi ne mogu da pridju iphonu po preterano tacnom i preciznom tach ekranu, cistoci ekrana i kvalitetu hardvera! Pa i brzini! Iphone 5 nisam uzeo zato sto sem malo veceg ekrana nemam nista vise sto na ovom! A za htc tek necu da komentarisem! Dva su mi crkla iz neobjasnjivih razloga i mozete tada da ih bacite u kantu kao ja! Vise ne istrazujem jer sam sam dokazao iphone i nista drugo iz dobrog iskustva! Cekam taj 5s da vidim sta ce da pojacaju inace nista drugo!

Oroku Saki

pre 11 godina

Ja imam S III već nekih mesec dana i prezadovoljan sam. mada sam pre njega nosio neku drljavu Nokiu, tako da je ovo za mene kao da sam iz fiće seo u Mercedes :-) Medjutim, moj rođak je malo posle mene uzeo i phone 5, i baš sam ih upoređivao (laički) koliko je koji dobar. što se tiče ekrana, S III je nesumnjivo bolji, pre svega veći je, ali nije prevelik, može da se rukuje njime (Note je meni ipak prevelik za telefon, a premali za tablet), dok je i phone-ov ekran, meni lično, premali. S druge strane, i phone-ovo kućište i kvalitet izrade je vrh vrhova. i Samsungova plastika je dobra, ali u poređenju sa ovim je smešna... što se tiče softvera, kamere (performansi uopšte), kao i cene, veoma su slični. Nijanse su u pitanju, potpuno zanemarljivo. Tako da izmedju ova dva telefona odlučuje ukus i prioritet. Ali i pristupačnost. Ja sam S III uzeo na ugovor kod nas za 48 hiljada, a moj rodjak puk'o preko 650 € za i phone u inostranstvu. A vi što se prepucavate ovde koji je bolji, stvarno ne mogu da vas razumem. Kao da vas Apple i Samsung/Google plaćaju da se prepucavate... Gori ste od njih. Oni na ovome zarađjuju milione.

igor

pre 11 godina

@ tata u pravu si , imai s2 samo nesto baguje kupio motorolu i stcarno je telefon savrsen ali ubediti srbina da ja motorola trenutno mozda najbolji android telefon je jako tesko!!! samsung sa onom olastikom pored motorole izgleda ko kineski digitron!!!

Tip

pre 11 godina

Zašto se potencira da je Samsung najbolji?! Nije! Po korisnicima iPhone 5 je bolji, to možete naći gde god hoćete, pustite plaćene stručnjake!

Petar

pre 11 godina

Ja sam moj Samsung galaxy s3 pretopio u rubikovu kocku. Stvarno je kvalitetna plastika! A onda sam kupio iPhone. Jos ga koristim jer nisam uspeo da ga pretopim. Izgleda da je od aluminijuma.
"najvise volim da se druzim sa mojim kerom, iPhone-om i kumom..."

aj pa tako...

crazy processor

pre 11 godina

Ne zanima me koji je bio najbolji, zanima me kako doci do njega:)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gWysHOjl95E

дурантула

pre 11 godina

mogu samo da kazem: hahahhahahahahahahahah! 1. One X+ je bolji od S3 2. kako moze oneS da bude sesti, a oneX i nije na ovoj listi? 3. najbolji je htc, pa sony, pa svi ostali

Dzordz

pre 11 godina

(Slucajni prolaznik, 20. januar 2013 18:48) Nisam siguran o cemu pricate ovde. Ako Vas buni fabricki dajler skinite neku aplikaciju sa marketa. Upravo je to glavni adut androida. Ako Vam nesto nije po meri, nadjite zamenu. Ja koristim exDialer umesto difoltnog JB dajlera i neverovatno dobro radi, a besplatna je. Kliknete na slusalicu, krenete da kucate ime po brojevima. Izadju rezultati i sada svajp na levo poziv, a na desno sms. Skype iskljucite i namestite da difolt bude poziv preko telefona. Da ne idem tako daleko van teme: Nexus 4 je pobedio sto se mene tice. I moram dodati da je prijatno iznenadjenje G300.

Realan

pre 11 godina

Ne bih da se ovde raspravljam sa neukim ljudima, ali 1. Note 2/1 ne spada u telefone po meni vise je hybrid, mozda cak i tablet...2. Po kojim specifikacijama je sgs3 bolji od iPhone-a.3.Lumia 920 definitivno zasluzuje mesto u prva 3,4.
Kao sto je naveo Miki u komentaru drugacije platforme ne mogu da se uporedjuju ko je bolji, vec samo ko ima bolje spec.
Toliko od mene...Prst na celo pa se zapitajte
P.s. nije mi jasno toliko potenciranje samsunga...

Joe

pre 11 godina

U kom univerzumu je S3 bolji od HTC OneX? OneX ima jači procesor, NVIDIA Tegra 3 SoC with a 1.5 GHz quad-core ARM Cortex-A9 CPU, dok Samsung ima neku od 1,4 u svojoj proizvodnji. Da stvar bude gora, ovde je naveden OneX+ koji ima 1,7GHz procesor. O ramu, OS, i displeju 720p neću ni da govorim...

mil_ch

pre 11 godina

Ljubitelji iphone-a znaju da kazu samo plastikaneri i nema ih za dinar! Za ovo prvo,koja je korist od metalnog telefona,hocu ja sa njim kamen tucati,zasto vecina kotisti razne maske kad je on neunistiv.....dzabe sve,kad mu ekran puca kao od sale,brat ga dva puta menjao i treci put mu pukao,ne pada mu na pamet da ga opet menja!? Sto se tice ovog drugog,zivim u Svajcarskoj i ovde ga ima za 1 franak,ali u mom okruzenju vecina koristi neke druge telefone,u velikoj vecini Samsung,a zasto,pa zato sto mesecnu pretplatu ne moraju da placaju preko 100 franaka,nego mogu da placaju 50-70!

Kvasac

pre 11 godina

Imam tegra 3 tablet, a moj drug sgs3 sa grafikom mali-400, meni podrzava sve igrice a ona mora da trazi posebne verzije za slabiju grafiku.Isti taj tegra 3 cipset se nalazi u one x+, i plus on ima i 300MHz brzi procesor. To je sto se tice hardvera, a ostale stvari su slicne ili u korist htc-a jer u ovom + modelu je sve perfektno...

stefan

pre 11 godina

ova lista je napravljena prema broju prodatih komada. a i verovatno na principu glasanja, a moderan svet se dzabe zaleteo na s3 i izglasao ga kao broj 1. lista je skroz morbidna. dalji komentar nemam

Slucajni prolaznik

pre 11 godina

Blackberry je zakon! Moj provajder mi poklonio Samsung S3 i rado bih se vratila na stari BB samo kad bi imao aplikacije na koje sam se navukla! Bb je milion puta jednostavniji za koriscenje. Primer, kad hocu nekog da pozovem na Samsungu prvo moram da izaberem Kontakti pa da naciljam gde se kucaju imena, pa da tamo kliknem da mi da tastaturu, pa onda da otkucam bar par slova da bi mi dao listu pa da izaberem i onda kad kliknem na ime onda da biram da li hocu poziv na skype, mail, poruku, ili vec sta. Prodje minimum 30 sek dok ne okrenem onoga ko mi treba. Druga varijanta je da udjem u pozive pa u Dnevnik i da tamo kliknem na skorasnje pozive pa opet da biram opcije. Suvise komplikovano. Kod BB samo pocnem kuckati slova po tastaturi i odmah mogu da zovem.
Da o mailovima ne pricam, jer i tu BB ubedljivo vodi.
Samsung jedino ima aplikacije koje BB nema.

Nikola

pre 11 godina

Stvar ukusa.. Koristim iphone 5, moja devojka ima Galaxy S3.. Ja ne volim plastiku, ona ne voli iphone kaoo dizajn.. Svako ima svoje..

milan

pre 11 godina

lista nema veze sa vezom. note 2 ako nije na prvom trebao bi da bude bar u top 3. optimus g ili nexus 4 je hradverski jaci telefon od 95 posto ovig telefona na listi tako da i oni su na nezasluzenim pozicijama.

sgs3 jeste dobar telefon ali ne sigurno na 1 jer mu je softver obogaljen od samsunga.

zasto samo cist android i nexus.

Nokia e52 business

pre 11 godina

Imao skoro tri godine nokiju e52 business, verujte telefon je vrhunski. Mene je sluzio idealno. Upadao u vodu, gazio sam ga tri puta, nista, radio kao sat. Tako da, ne mora uvek biti dobar telefon ako je napravljen pre mesec dana i ako ima vise opcija nekog neki drugi fon.

stpavic

pre 11 godina

@Ivan
Huawei G300 je verovatno i best buy u zadnjih 6 meseci, tesko da neko moze da mu pridje na ovoj listi po odnosu cena/kvalitet.
Koristim ga preko 6 meseci i ne mogu da zamislim sta moze S1/S2 i ostali bolje od njega. Android ICS, Gorila Glass, 800X480. Jednostavno neverovatan telefon.
Preporuka kome treba stvarno kvalitetan poslovni Andriod, ostali koji se pale na cenu slobodno neka zaobidju.

Mimi

pre 11 godina

Svi ovde koji su komentarisali ustvari nikad nisu koristili IPhone i pricaju gluposti. Pa Iphone 5 se ne moze meriti ni sa jednim telefonom, svi su smešni naspram njega,dovoljno je samo da ga uzmeš u ruku... Sad, drugi i najveci problem je cena i to sto ga je tesko sebi priuštiti pa onda malo iz ljubomorice ga pljujemo :-) Ne stvarno, po mom kriterijumu je 1. Apple Iphone, 2. svi ostali...

igor

pre 11 godina

evo ovako...lista je skroz ok, osim mozda iphone dva mesta nazad.nexus bi bio prvi da ima vecu memoriju I da se uopste moze nabaviti tel, jer ga nigde skoro nema.htc losa baterija, nema memorijsku...inace, lista verizona, att-a I t-mobila je slicna, samo sto je iphone na 4 mestu, a tu listu prave korisnici tih mreza...pad apple akcija sa 700 na manje od 500 sve govori, jednostavno poceli ljudi shvacati da ovi stagniraju od 2010...pa, ne mozes prebaciti fajl preko bt, ne mozes jednostavno prikljuciti tel na bilo koji komp I prebaciti film, jer ili nema I-tunesa komp ili apple ne podrzava taj format, pa moras konvertovati. ..slide notifikicike koje su pokrali od androida su I dalje smesne...ali hej, ubacili su opciju panorama slike, mozda zato vredi 1000 evra :-D sve u svemu, sahranice ih sgs4 sve...sa octa procesorom I jos milion stvarno inovativnih stvari I opcija

Vlasnik

pre 11 godina

Svi vi sto dizete HTC i samsung u nebesa a pljujete po iPhone to radite iz razloga sto ste svesni da nosite te plastične igračke umesto prave masine od telefona! Voleo bih da vidim da iPhone udje na neku mrezu kao samsung u telenor pa da vidim koliko bi telefona prodali za 6 meseci npr. Pa niko vise ne bi nosio one plastikanere, za dinar bi ih davali :)

Ranko

pre 11 godina

A gde su tu Alcatel-ovi novi telefoni sa double jezgrom i ZTEovi modeli sa 4oro jezgarnim procesorom od 1.7 GHz ?!?

Najbolji telefoni kada se gleda odnos cena - kvalitet su definitivno ovi koje sam naveo.

Ostali su nepotrebno i nerelano preskupi.

Nikada ali nikada vise necu kupiti ni jedan Iphone, Samsung i sl. nabedjene i izreklamirane telefone pored ovih duplo jeftinijih koji rade savrseno.

PVC vs Al

pre 11 godina

Plastika vs. aluminijum: aluminijum sigurno izgleda bolje ali za telefon je plastika mnogo, mnogo prakticnija. Komentar o formuli je dobro objasnjenje zasto je to tako.

цзбг истина

pre 11 godina

чим је сЗ на првом месту ова листа пада у воду јер је тај тел више модни детаљ и справица за шепурење, јесте брз али ипак мени огаван. Ко воли андроид окружење само Нексус.

Gos'n

pre 11 godina

Da Samsung naprave od aluminijuma, a Ajfon od gline, pa ga svako ispece u rerni kuci da dobije boju koju zeli, svi koji imaju ajfon bi rekli da je glina bolja od aluminijuma. Malo sire pogledajte. Ja ne znam koji je bolji, ali necu da branim svoje po svaku cenu. Evo, meni licno je najbolja Lumia, iako je nemam i necu je nikad ni imati, jer je 700 evra.

jej

pre 11 godina

Imala sam HTC mytouch 4g dve godine, menjala sam bateriju jednom, a inace telefon odlicno radi I dalje. Pre nekih 15 dana sam kupila galaxy s3 I nemam zamerki. Baterija mi traje skoro dva dana, sto je I ocekivano, jedino mi je zao sto u USA nije izasao sa quadcore-om. Galaxy note 2 ga doduse ima ali mi je bio preveliki ipak. Ovaj mi je odlican. Sto se tice htc one x+, nekako mi je delovao glomazno, a iphone 5 mi deluje bezveze u odnosu na ostale.

Vlada

pre 11 godina

iPhone 5 mi je odlican telefon, umrezen mi je kalendar sa Macbook-om i iPad-om tako da sve sastanke i obaveze imam na svim uredjajima istovremeno. Nije tacno da se fajlovi ne mogu prebacivati sa uredjaja na uredjaj, aplikacija Bump moze sve to da uradi... a i kome vise treba klasican blutooth pored silnih wi-fi mreza, slanja preko maila ili sl.
Mozda sa tehnicke strane Samsung jeste bolji ali meni telefon ne treba da bi radio graficki dizajn. ;-) Sve je na iPhone-u ukomponovano da radi besprekorno, da je korisnik zadovoljan i, naravno, o dizajnu i da ne govorimo! :-)

PPeca@SER

pre 11 godina

Evo, odlucio sam se za Galaxy S2... posle duze razmisljanja... i cekanja na Nexus 4. Mislim da mi je to prava mera, obzirom da ne volim prevelike telefone. Znaci, zlatna sredina :)

Jelena

pre 11 godina

@ Nokia e52 business, 20. januar 2013 16:48 - katastrofa od telefona! Katastrofa! Privatni mi je iphone 4, ovo mi je bio sluzbeni do skoro. Nervne slomove sam dobijala. Reply all mail ucitava BEZ PRETERIVANJA 5min. Sada mi je sluzbeni samsung galaxy 3 i zadovoljna sam. Ipak, kao korisnik i androida i iosa skoro u svemu dajem prednost iosu. Samsung je definitivno plastikaner. U ruci je kao decija igracka u odnosu na iphone.

Мљих

pre 11 godina

Све у реду, ал по ком основу је галакси нексус на 16. месту? Бољи је макар од две трећине телефона изнад њега. А и Хатеце се високо рангира на овој листи, по мени незаслужено, из личног искуства, користио два топ модела и у односу на остале, слабо.

mrmr

pre 11 godina

Nexus 4...zanimljiv hardver u odvratnom kucistu za veliku cenu, mana mu je stock rom te kao takav nije namenjen sirokom krugu korisnika.
(Nenad-EU, 21. januar 2013 00:56)
Stock rom je UVEK prednost, kao i redovan update na Nexus-ima.

Dima

pre 11 godina

Iphone 5 zasluzuje prvo mesto... Koristio sam i Samsung Galaxy S3 a sad imam Iphone 5... I mogu vam reci da je Iphone 5 po mom misljenju bar 10 puta bolji od Samsung s3.. Moje misljenje :D

oooo

pre 11 godina

Ovo nepriznavanje da je iphone vrh je kao kad pocnu da me ubjedjujuda su japanski automobili bolji od nemackih. To zato sto su jeftiniji. A da mu nudis na poklon da bira audi ili mazdu onda bi bila druga prica.

Cage

pre 11 godina

Imam S3 i drago mi je uvek kada vidim ovakve stvari... Ali je dosta ne realna lista jer nema recimo HTC dna koji ima bolji ekran od svih ovih telefona.... Ali sta ces i da je bila drugacija nikom ne bi odgovarala...

number One

pre 11 godina

Alcatel I ZTE nikako ne zasluzuju da se nadju na listi .Samo mi nije jasno kako po cemu je s3, sem po prodajnim rezultatima,bolji od One X +a,ko je imao priliku da drzi u ruci bilo koji HTC moze da vidi razliku od Samsunga koji krcka u ruci zbog jeftine plastike .Steta samo Sto HTC nema pare za marketing ;(

Nenad-EU

pre 11 godina

Nisam ljubitelj Samsunga ali lista je realna. Neko pomenu ZTE...pa ko to kupuje u zapadnoj Evropi? Mnogi ne znaju da tako nesto i postoji. Nexus 4...zanimljiv hardver u odvratnom kucistu za veliku cenu (preko Googla nije velika ali ne moze da se kupi), mana mu je stock rom te kao takav nije namenjen sirokom krugu korisnika. Note 2 je phablet i uopste ne kontam zasto ga guraju medju telefone.

dizajn je za one finije

pre 11 godina

Brate traktor je bolji od Porshe! Moze i da ore i da se vozi po blato i kaljuzu, moz' i Zivadinku da stavim na tocak a u prikolicu prasice i kukuruz.

E tako su isto ti vasi sto svasta mogu bolji od Iphone-a ;)

dile

pre 11 godina

Brate traktor je bolji od Porshe! Moze i da ore i da se vozi po blato i kaljuzu, moz' i Zivadinku da stavim na tocak a u prikolicu prasice i kukuruz.

E tako su isto ti vasi sto svasta mogu bolji od Iphone-a ;)
(dizajn je za one finije, 22. januar 2013 11:45)

Ako uz sve to taj traktor moze da ide 300 na sat i obrzava od o do 100 za par sekundi, onda jeste bolji od Porshea.

ceda

pre 11 godina

Jel moguce da vas hiljadu ima dilemu u vezi sa objektivnovcu onoga ko je sastavljao listu... Jeste skontali i da je cena bitan faktor... pa zatim ocene korisnika... nije samo hardver u pitanju...

misternobg

pre 11 godina

@imenabez Za tvoju informaciju iphone ima bluetooth ali samo za uparivanje sa slusalicom ili sa hands free sistemom u kolima, nije moguce ono sto tebi treba a to je transfer fajlova preko bt-a, sto se tice galaxy note II sve se slazem sa tobom.

Ajfon

pre 11 godina

Iphone je meni licno najljepsi.

Ne mogu da se otmem utisku da se ovdje mljubitelji Iphone-a drze za pokondirene tikve a sam Iphone za los samo iz zavisti ili eto cisto pljuvacine radi. Valjda zato sto je skup pa je u Srbiji prvenstveno statusni simbol.
E na zapadu to nije tako jer svi imaju smartphone kao i gaće.

Milanovic

pre 11 godina

Greska je da iPhone stoji u ovakvoj listi. On nema vete sa plasticnim aparatima koju baguju i koju su puni android virusa. Da vas potsetim: IPHONE ne poznaje viruse!

Nowica

pre 11 godina

Moje misljenje je da na listi treba da bude i HTC HD2. Pa telefon ima preko 10 operativnih sistema i sve ih nosi! Ja ga vise ne koristim ali ne bih ga dao nizasta na svetu!Ima 3 godine i hardverski je jaci od 80% smart phone-a koji se danas prodaju.

Prodavac

pre 11 godina

Licno koristim SGS3 peezadovoljan sam.... Koristio sam vecinu ovde navedenih telefona... Po meni lista je ok samo sto bih note2 podigao malo vislje mozda cak i ispred iPhon-a 5, meni kupci vise traze iPhon 4s nego 5, a i razlika u ceni je mala!

...

pre 11 godina

@op,kako moze nexus 4 da bude prvi pored htc-a i sonya...a da je ova lista pravljena po pravim specifikqcijama, a ne po broju prodanih modela onda bi sljamsung i jabuka bili ne u prvih 10, nego u 20-50...mogu s'ponosom reci da je sgs2 bolji telefon od sgs3, jer je sgs3 samo brzi za 0,2GHz i ima dva jezgra vise, ali ima veci ekran, koji trazi dosta vise od onog sto sgs2 ima...samo je sgs3 skuplji...

Vlada

pre 11 godina

Pogledajte malo testove, nemojte da gledate samo specifikacije, na papiru moze svasta da pise kao sto na busu pise "Lasta" a ne leti.Vidim prepucavanja izmedju S3 i One X, jel znate da galaxy S2 brze radi od One X

voodoons

pre 11 godina

S3 može biti najbolji samo ako se kvalitet ogleda u broju prodatih primeraka. Svakom nesto fali a svakom SAMSUNGU fali kvalitet izrade. Svi su bolji po tom pitanju sem možda ZTE i Huawei telefona...

a lg?

pre 11 godina

Nepravedno izostavljen lg optimus L9. ko ga ima zna o cemu govorim. telrfon je vrh, potcenjen je samo zbog ne tako atraktivnog proizvodjaca

Laza kamikaza

pre 11 godina

Imam s2 punih godinu dana i telefon je fantastican. Ne bi ga menjao za iPhone 5(na njemu radim na poslu). Drugar mi rekao pre neki dan za igru Anargor i odusevljen sam, igra leti. Igru radili neki likovi iz Novog Sada. Probao sam je skinuti na iPhone ali izgleda da nema na marketu.

STrider

pre 11 godina

Realna je lista, ovde je rec o uredjajima za proslu godinu, a da se racunao period do danas prva bi bila Xperia Z, a i HTC Butterfly bi bio medju prvih pet. Note 2 mnogim ljudima ne odgovara zbog svoje velicine, to nije ni telefon vec tzv "fablet", znaci nije ni telefon ni tablet, pa zato ni cudi njegova pozicija na listi

imenabez

pre 11 godina

Alo ljudi sta je sa vama??!! Galaxy note 2 je najbolji fon na svetu!! Imam ga i mnogo je dobar i brz(preterano brz)... Ae recite mi koji fon ima 1.6 GHZ i 2 GB ram/a?? Nijedan osim Nouta 2... Znaci ubedljivo najbolji fon na svetu... A Iphone? Ok,ne kazem mnogo je dobar,ali da li neko zna uopste zna da Iphone nema Bluetooth?!?! Moja sestra ima iphone 4s i ja hocu da prebacim slike neke sa nouta na iphone i suprotno i ono naravno nece... Galaxy Note 2,Be a creative...

Danijel

pre 11 godina

Imam sgsII od od skoro.Pre toga imao sgs3,meni iskreno minimalna razlika u brzini rada,gotovo nikakva.Vizuelno,meni je 2 lepši,e sad..Što se iphone-a tiče,sklonite mu zagriženu jabučicu sa leđa pa ga uporedite sa ostalima,realno,korektno ali ništa spektakularno i posebno.Note,i 1 i 2 mi dođu kao fableti,ne znam koliko je to telefon.Ako ZTE izbaciš sa liste,koje mesto gore dole,realno je.

NIKOLA

pre 11 godina

kako to da je sony arc s,sony xperia mini pro sa tastaturom i xperia miro gori od huaweia g 300 kad imaju bolji android,na njima se igraju brze neke igrice...

Realan

pre 11 godina

@MarkoBg idi samo proveri benchmark testove i vidi sta taj dual-core radi quad-core-u...
Isto ko da si naveo da sgs3 ima bolju rezoluciju, ima ali na mnogo vecem ekranu, tu se gledaju dpi ne rezolucija...

DarkoZ

pre 11 godina

Ukoliko vam zazvoni telefon od strane nekog broja izvan zemlje, nikako se ne javljajte na te brojeve! +381 je pozivni broj za Srbiju i jedini pozivni broj od koga mozete primiti poziv! Zasto? U zadnjih nekoliko dana kruzi bezbroj laznih poziva koji upucuju hakeri. Uglavnom dolaze pozivi ciji brojevi pocinju sa +382 i +385 mogu biti lazni. Ako se javite, cucete sustanje ili tisinu, ali je nemoguce prekinuti poziv. U stvari, vi na mobilnom spustite slusalicu, ali u centrali poziv ostaje otvoren i kucaju impulsi pa vam racun kasnije bude 15 ili 20 hiljada dinara ukoliko ste postpaid broj. Prepaid brojevi na dopunu mogu da ostanu bez kredita nakon sto se budu javili na takav broj! Koga god da imate iz inostranstva, neka vam se javi na facebook da ce vas pozvati, ili sms-om da najavi poziv! Takodje se ne javljajte na Private Number (Pozive sa sakrivenim brojem) jer se isto desava.

GN4

pre 11 godina

Nexus 4 kosta 24.000 din na Google Playu, druga stvar sto ga ovi nasi monopolisti prodaju za 74.ooo !
I ako uzmemo u obzir da ga kupuju od LG-a umesto googla on i dalje kosta $600 ili ti 50.ooo, dakle 24.000 je ugradnja ovih lopurda ...
Ako ga platite 50 ili 24 hiljade to je svakako najbolji telefon trenutno na trzistu !

Marko

pre 10 godina

Narode, ova lista ni malo nije ispravna.. Stavljaju u prve redove telefone koji su odavno izasli i na neki nacin pregazilo vreme, kao na primer htc one s gde je kvalitet srednje klase, dirke se brzo ljuste i odpadaju po iskustvima drugim. Daleko je gori od sony xpiria t. Xperia t ima idealnu kameru od 13 megapiksela, savrsen ekran ( puno bolji od S3 i One x) i td... Ali dobro, sva ko ima svoje misljenje, verovatno neko je ovo pisao po misljenju drugih i na osnovu popularnosti, a ne po samom kvalitetu i mogucnosti fona. PoZzZ

Denis Dazdarevic

pre 11 godina

iphone 5 majka sve sam koristio telefone ali od kako sam uzeo Iphone 5 ubedlji o je najbolji ni sec ne kasni nit blokira kao androidi eto toliko od mene

Valente

pre 11 godina

Po čemu je ta plastika od S3 bolja od Iphone 5 ?!? Imao sam priliku korisiti jedan i drugi i kažem da je bolji Iphone i po kvaliteti i jednostavnošću i diznajnom itd...

Slucajni prolaznik

pre 11 godina

Blackberry je zakon! Moj provajder mi poklonio Samsung S3 i rado bih se vratila na stari BB samo kad bi imao aplikacije na koje sam se navukla! Bb je milion puta jednostavniji za koriscenje. Primer, kad hocu nekog da pozovem na Samsungu prvo moram da izaberem Kontakti pa da naciljam gde se kucaju imena, pa da tamo kliknem da mi da tastaturu, pa onda da otkucam bar par slova da bi mi dao listu pa da izaberem i onda kad kliknem na ime onda da biram da li hocu poziv na skype, mail, poruku, ili vec sta. Prodje minimum 30 sek dok ne okrenem onoga ko mi treba. Druga varijanta je da udjem u pozive pa u Dnevnik i da tamo kliknem na skorasnje pozive pa opet da biram opcije. Suvise komplikovano. Kod BB samo pocnem kuckati slova po tastaturi i odmah mogu da zovem.
Da o mailovima ne pricam, jer i tu BB ubedljivo vodi.
Samsung jedino ima aplikacije koje BB nema.

Petar

pre 11 godina

Ja sam moj Samsung galaxy s3 pretopio u rubikovu kocku. Stvarno je kvalitetna plastika! A onda sam kupio iPhone. Jos ga koristim jer nisam uspeo da ga pretopim. Izgleda da je od aluminijuma.
"najvise volim da se druzim sa mojim kerom, iPhone-om i kumom..."

aj pa tako...

Steva

pre 11 godina

Imao sam pa ni sam ne znam vise koliko telefona, i pre i sad ovih pametnih da tako kazem , sad trenutno imam iphone 4s ( imao sam sve iphone, i mnogo galaxy i raznih drugih) i mogu slobodno da kazem da se dobro razumem u dobre telefone jer to zaista volim, stoga, ova lista ovde je cista glupost i ofrlje napisana!!! Nije u pitanju veliki ekran da bi telefon bio dobar uma dosta toga sto je jako bitnije, imao sam note 1 i note 2 i veze to nema , tel jeste dobar ali po mnogo cemu ni taj mnogi drugi ne mogu da pridju iphonu po preterano tacnom i preciznom tach ekranu, cistoci ekrana i kvalitetu hardvera! Pa i brzini! Iphone 5 nisam uzeo zato sto sem malo veceg ekrana nemam nista vise sto na ovom! A za htc tek necu da komentarisem! Dva su mi crkla iz neobjasnjivih razloga i mozete tada da ih bacite u kantu kao ja! Vise ne istrazujem jer sam sam dokazao iphone i nista drugo iz dobrog iskustva! Cekam taj 5s da vidim sta ce da pojacaju inace nista drugo!

miki

pre 11 godina

Neznam ko je pravio ovu listu ali covek nema dodira sa realnoscu.kao prvo svi strucnjaci cak i fanovi samsunga kazu da je note2 kompletniji telefon od s3, drugo sto se tice androida tu je neksus mnogo ispred s3 jer dobija uvek prvi update a treci kriterijum sto se tiče izrade htc one je ispred S3 a po specifikacijama su podjednaki mozda je s3 malo jači ali u upotrebi se to nevidi.Po mom nekom ukusu redosled android telefona je Htc onex+,note2,nexus pa tek onda s3.Iphone i lumija920 je glupo uporedjivati sa ovim aparatima jer imaju drugačiji os a ipak apple je neki drugi svet kome android nije dorastao mada je i iphone počeo da stagnira u inovacijama

Vlasnik

pre 11 godina

Svi vi sto dizete HTC i samsung u nebesa a pljujete po iPhone to radite iz razloga sto ste svesni da nosite te plastične igračke umesto prave masine od telefona! Voleo bih da vidim da iPhone udje na neku mrezu kao samsung u telenor pa da vidim koliko bi telefona prodali za 6 meseci npr. Pa niko vise ne bi nosio one plastikanere, za dinar bi ih davali :)

Pazarac

pre 11 godina

Sto se tice androida, pre bih se odlucio za HTC nego za samsung. Koristio sam oba i vise sam zadovljan sa HTC. Ali iphone je tata za sve.

цзбг истина

pre 11 godina

чим је сЗ на првом месту ова листа пада у воду јер је тај тел више модни детаљ и справица за шепурење, јесте брз али ипак мени огаван. Ко воли андроид окружење само Нексус.

op

pre 11 godina

Po čemu je ova lista pravljena uopšte? Zašto Nexus 4, nije na prvom mestu i zašto je iPhone 5, navidno bolji od njega? Kakav crni Blekberi? Gde je HTC Dna sa svojim 1080p ekranom?

Tip

pre 11 godina

Zašto se potencira da je Samsung najbolji?! Nije! Po korisnicima iPhone 5 je bolji, to možete naći gde god hoćete, pustite plaćene stručnjake!

дурантула

pre 11 godina

mogu samo da kazem: hahahhahahahahahahahah! 1. One X+ je bolji od S3 2. kako moze oneS da bude sesti, a oneX i nije na ovoj listi? 3. najbolji je htc, pa sony, pa svi ostali

Мљих

pre 11 godina

Све у реду, ал по ком основу је галакси нексус на 16. месту? Бољи је макар од две трећине телефона изнад њега. А и Хатеце се високо рангира на овој листи, по мени незаслужено, из личног искуства, користио два топ модела и у односу на остале, слабо.

...

pre 11 godina

po cemu je molim vas sgs3 bolji od htc one x+, a da po ceni ima jacu cenu za 100$ vise...koja je ovo glupost...kakav bre sgs3, on trenutno nije u prvih 10 po specifikacijama...htc one x+,htc one x,htc droid dna, lg nexus 4, sony experia z, pa huawei i zte...svi oni imaju jace specifikacije od sgs3, ali neee iphone 5 i sgs3 moraju da budu u prvih 10 iako nisu za mesto gde su postavljeni...ovo je neki nas samsungovac i njegov brat appleovac pravili listu...

oooo

pre 11 godina

Ovo nepriznavanje da je iphone vrh je kao kad pocnu da me ubjedjujuda su japanski automobili bolji od nemackih. To zato sto su jeftiniji. A da mu nudis na poklon da bira audi ili mazdu onda bi bila druga prica.

Mimi

pre 11 godina

Svi ovde koji su komentarisali ustvari nikad nisu koristili IPhone i pricaju gluposti. Pa Iphone 5 se ne moze meriti ni sa jednim telefonom, svi su smešni naspram njega,dovoljno je samo da ga uzmeš u ruku... Sad, drugi i najveci problem je cena i to sto ga je tesko sebi priuštiti pa onda malo iz ljubomorice ga pljujemo :-) Ne stvarno, po mom kriterijumu je 1. Apple Iphone, 2. svi ostali...

Nikola

pre 11 godina

Iphone na trecem mestu,po kom kriterijumu?Ako se gleda odnos cene/performansi onda nije medju prvih 50.Ako se gleda uopsteno performanse onda nije medju prvih 20.Note2 pa i 1 su daleko napredniji telefoni od iphona ali opet su po glupoj listi ispod.Ovo je obicna politicki korektna lista,od svih po malo,ali nema veze sa realnoscu.

Dima

pre 11 godina

Iphone 5 zasluzuje prvo mesto... Koristio sam i Samsung Galaxy S3 a sad imam Iphone 5... I mogu vam reci da je Iphone 5 po mom misljenju bar 10 puta bolji od Samsung s3.. Moje misljenje :D

stefan

pre 11 godina

ova lista je napravljena prema broju prodatih komada. a i verovatno na principu glasanja, a moderan svet se dzabe zaleteo na s3 i izglasao ga kao broj 1. lista je skroz morbidna. dalji komentar nemam

Milanovic

pre 11 godina

Greska je da iPhone stoji u ovakvoj listi. On nema vete sa plasticnim aparatima koju baguju i koju su puni android virusa. Da vas potsetim: IPHONE ne poznaje viruse!

Jelena

pre 11 godina

@ Nokia e52 business, 20. januar 2013 16:48 - katastrofa od telefona! Katastrofa! Privatni mi je iphone 4, ovo mi je bio sluzbeni do skoro. Nervne slomove sam dobijala. Reply all mail ucitava BEZ PRETERIVANJA 5min. Sada mi je sluzbeni samsung galaxy 3 i zadovoljna sam. Ipak, kao korisnik i androida i iosa skoro u svemu dajem prednost iosu. Samsung je definitivno plastikaner. U ruci je kao decija igracka u odnosu na iphone.

Ajfon

pre 11 godina

Iphone je meni licno najljepsi.

Ne mogu da se otmem utisku da se ovdje mljubitelji Iphone-a drze za pokondirene tikve a sam Iphone za los samo iz zavisti ili eto cisto pljuvacine radi. Valjda zato sto je skup pa je u Srbiji prvenstveno statusni simbol.
E na zapadu to nije tako jer svi imaju smartphone kao i gaće.

Milos

pre 11 godina

Posle vise od 3 godina koriscenja HTC-a,mogu da kazem da sam razocaran. Na HTC Legend-u su mi se skoro svi dugmici pokvarili, a memorija je uvek puna... Sve u svemu, sledeci tel ce biti od Sony-ja, mislim da su trenutno najbolji za cenu.

Realan

pre 11 godina

Ne bih da se ovde raspravljam sa neukim ljudima, ali 1. Note 2/1 ne spada u telefone po meni vise je hybrid, mozda cak i tablet...2. Po kojim specifikacijama je sgs3 bolji od iPhone-a.3.Lumia 920 definitivno zasluzuje mesto u prva 3,4.
Kao sto je naveo Miki u komentaru drugacije platforme ne mogu da se uporedjuju ko je bolji, vec samo ko ima bolje spec.
Toliko od mene...Prst na celo pa se zapitajte
P.s. nije mi jasno toliko potenciranje samsunga...

Vlada

pre 11 godina

iPhone 5 mi je odlican telefon, umrezen mi je kalendar sa Macbook-om i iPad-om tako da sve sastanke i obaveze imam na svim uredjajima istovremeno. Nije tacno da se fajlovi ne mogu prebacivati sa uredjaja na uredjaj, aplikacija Bump moze sve to da uradi... a i kome vise treba klasican blutooth pored silnih wi-fi mreza, slanja preko maila ili sl.
Mozda sa tehnicke strane Samsung jeste bolji ali meni telefon ne treba da bi radio graficki dizajn. ;-) Sve je na iPhone-u ukomponovano da radi besprekorno, da je korisnik zadovoljan i, naravno, o dizajnu i da ne govorimo! :-)

EU Citizen

pre 11 godina

Realno bi bilo da je Galaxy Note 2 tamo gde je S3, a S3 na drugom ili trećem mestu, trenutni top-model HTC-a je takođe sjajan telefon. Ostalo je realtivno realno, mada, po objektivnim tehničkim parametrima iPhone, naravno, spada barem nekoliko prečaga niže, to jest, tako visoko vrednovanje korisničkog iskustva i marketinga kao najjačih strana iPhone-a (dizajn to više sasvim sigurno nije, ako je ikada i bio), je po meni malo diskutabilno.

brzi

pre 11 godina

Ovo je valjda spisak najboljih telefona u 2012. Jer da ukljucuje i najnovije modele onda bi lezerno na vrhu spiska bio Sony Xperia Z. Ko zna razumece.

dizajn je za one finije

pre 11 godina

Brate traktor je bolji od Porshe! Moze i da ore i da se vozi po blato i kaljuzu, moz' i Zivadinku da stavim na tocak a u prikolicu prasice i kukuruz.

E tako su isto ti vasi sto svasta mogu bolji od Iphone-a ;)

Nikola

pre 11 godina

@(Valente, 20. januar 2013 18:55)
Ti kao da ces da cuvas tel 10god pa ti treba aluminijsko kuciste.A ako si smotan pa ti tel svakodnevno ispada iz ruke onda uzmi neki tel sa gumirano kuciste.Samsung ulaze u display,memoriju,procesor.... a apple u lim.

StG

pre 11 godina

Koristio sam S2 godinu dana i bio sam zadovoljan (napominjem kupio sam original a ne skinut sa mreze). Sada koristim Note2 isto original i mogu vam reci samo jedno, Note2 je nenormalno brz i funkcionalan telefon. Neprevazidjena varijanta biznis telefona i tab-a u isto vreme! Za posao je meni fantastican a ponekad i za igru!!! I sto rece neko ovde kada jedno naviknete na lcd od 5+ incha, nema povratka na manji lcd!!!

imenabez

pre 11 godina

Alo ljudi sta je sa vama??!! Galaxy note 2 je najbolji fon na svetu!! Imam ga i mnogo je dobar i brz(preterano brz)... Ae recite mi koji fon ima 1.6 GHZ i 2 GB ram/a?? Nijedan osim Nouta 2... Znaci ubedljivo najbolji fon na svetu... A Iphone? Ok,ne kazem mnogo je dobar,ali da li neko zna uopste zna da Iphone nema Bluetooth?!?! Moja sestra ima iphone 4s i ja hocu da prebacim slike neke sa nouta na iphone i suprotno i ono naravno nece... Galaxy Note 2,Be a creative...

Nokia e52 business

pre 11 godina

Imao skoro tri godine nokiju e52 business, verujte telefon je vrhunski. Mene je sluzio idealno. Upadao u vodu, gazio sam ga tri puta, nista, radio kao sat. Tako da, ne mora uvek biti dobar telefon ako je napravljen pre mesec dana i ako ima vise opcija nekog neki drugi fon.

igor

pre 11 godina

@ tata u pravu si , imai s2 samo nesto baguje kupio motorolu i stcarno je telefon savrsen ali ubediti srbina da ja motorola trenutno mozda najbolji android telefon je jako tesko!!! samsung sa onom olastikom pored motorole izgleda ko kineski digitron!!!

number One

pre 11 godina

Alcatel I ZTE nikako ne zasluzuju da se nadju na listi .Samo mi nije jasno kako po cemu je s3, sem po prodajnim rezultatima,bolji od One X +a,ko je imao priliku da drzi u ruci bilo koji HTC moze da vidi razliku od Samsunga koji krcka u ruci zbog jeftine plastike .Steta samo Sto HTC nema pare za marketing ;(

Kvasac

pre 11 godina

Imam tegra 3 tablet, a moj drug sgs3 sa grafikom mali-400, meni podrzava sve igrice a ona mora da trazi posebne verzije za slabiju grafiku.Isti taj tegra 3 cipset se nalazi u one x+, i plus on ima i 300MHz brzi procesor. To je sto se tice hardvera, a ostale stvari su slicne ili u korist htc-a jer u ovom + modelu je sve perfektno...

Joe

pre 11 godina

U kom univerzumu je S3 bolji od HTC OneX? OneX ima jači procesor, NVIDIA Tegra 3 SoC with a 1.5 GHz quad-core ARM Cortex-A9 CPU, dok Samsung ima neku od 1,4 u svojoj proizvodnji. Da stvar bude gora, ovde je naveden OneX+ koji ima 1,7GHz procesor. O ramu, OS, i displeju 720p neću ni da govorim...

savrsenstvo bez mane: one x+

pre 11 godina

od svih telefona koje je provajder imao u ponudi ja uzeh x+. ne da nisam pogresio nego da mogu da vratim vreme unazad, ponovo bih isto ucinio.
telefon je perfektan u svakom pogledu, nisu samo specifikacije u pitanju - ko ga je drzao u ruci zna o cemu pricam...

Aleksandar

pre 11 godina

@Valente

Evo jos jedan koji ima smisla za poredjenje. Oba telefona imaju jedno dugme. Sve ostalo je touch screen. A unutar operativnog sistema, imas settings, gallery, medija....itd.
Sve je prakticno isto. Samo sto kod androida, veliki plus za paljenje WiFi i ostalih stvarcica se nalazi tako sto prevuces prstom sa vrha na dole. I odmah su ti tu neke opcije.
I jos sto volim kada lupate o tome sto je "plastikaner", a do sada ste promenili stotine telefona koji su plastikaneri. Pa su padali, odvajala se maska od baterije i stosta drugo, pa vam to nije smetalo. A sad vam naprasno smeta. I bolje je da se telefon raspadne od siline udarca, na delove koji se mogu sklopiti, nego ovaj blindirani iPhone, koji ce preneti silu udarca na sve zivo. Primer vam je bolid za formulu 1. Malo procesljajte zasto je tako.

P.S. Android se bolje "krekuje"/rootuje, nego iPhone i posle otvaras mnoge mogucnosti, dok jailbreak usporava fon. Pride, Android cusom rom...itd.

milan

pre 11 godina

lista nema veze sa vezom. note 2 ako nije na prvom trebao bi da bude bar u top 3. optimus g ili nexus 4 je hradverski jaci telefon od 95 posto ovig telefona na listi tako da i oni su na nezasluzenim pozicijama.

sgs3 jeste dobar telefon ali ne sigurno na 1 jer mu je softver obogaljen od samsunga.

zasto samo cist android i nexus.

DaLanik

pre 11 godina

Citam i ne verujem, koliko znalaca, sve sam genijalac do genijalca, a verovatno su svi do jednog promasaji koji nista u zivotu nisu uradili. Lista je srkoz OK, verovatno su uzeli vise stvari u obzir, i popularnost i prodaju i tehnicke karakteristike. A u Srbiji, svako svog konja hvali i svako je u pravu. I meni se Neksus vise svidja od S3, ali to je samo moje misljenje. S3 je popularniji i smesno je da ja sada tvrdim kako je N4 bolji.

Dzordz

pre 11 godina

(Slucajni prolaznik, 20. januar 2013 18:48) Nisam siguran o cemu pricate ovde. Ako Vas buni fabricki dajler skinite neku aplikaciju sa marketa. Upravo je to glavni adut androida. Ako Vam nesto nije po meri, nadjite zamenu. Ja koristim exDialer umesto difoltnog JB dajlera i neverovatno dobro radi, a besplatna je. Kliknete na slusalicu, krenete da kucate ime po brojevima. Izadju rezultati i sada svajp na levo poziv, a na desno sms. Skype iskljucite i namestite da difolt bude poziv preko telefona. Da ne idem tako daleko van teme: Nexus 4 je pobedio sto se mene tice. I moram dodati da je prijatno iznenadjenje G300.

Vlada

pre 11 godina

Pogledajte malo testove, nemojte da gledate samo specifikacije, na papiru moze svasta da pise kao sto na busu pise "Lasta" a ne leti.Vidim prepucavanja izmedju S3 i One X, jel znate da galaxy S2 brze radi od One X

dile

pre 11 godina

Brate traktor je bolji od Porshe! Moze i da ore i da se vozi po blato i kaljuzu, moz' i Zivadinku da stavim na tocak a u prikolicu prasice i kukuruz.

E tako su isto ti vasi sto svasta mogu bolji od Iphone-a ;)
(dizajn je za one finije, 22. januar 2013 11:45)

Ako uz sve to taj traktor moze da ide 300 na sat i obrzava od o do 100 za par sekundi, onda jeste bolji od Porshea.

a lg?

pre 11 godina

Nepravedno izostavljen lg optimus L9. ko ga ima zna o cemu govorim. telrfon je vrh, potcenjen je samo zbog ne tako atraktivnog proizvodjaca

Realan

pre 11 godina

@MarkoBg idi samo proveri benchmark testove i vidi sta taj dual-core radi quad-core-u...
Isto ko da si naveo da sgs3 ima bolju rezoluciju, ima ali na mnogo vecem ekranu, tu se gledaju dpi ne rezolucija...

analiticar amater

pre 11 godina

Mnogi ovde ne prave razliku izmedju doabr i popularan telefon. Kako da vam objasnim, ne moze Opel Corssa biti bolji od BMW serije 1 samo zato sto se vise proda, ili neko misli da bolje izgleda.
Iphone nije na listi NAJBOLJIH telefona iz prostog razloga sto ima isuvise ogranicenja. Dakel taj telefon ima manju rezoluciju i ekran od na primer S3, ne podrzava prenos fajlova preko BT, mogucnosti podesavanja jedva i da postoje, sloboda u kreiranju softvera NE postoji. Ne podrzava prosirenje memorijskim karticama, a skuplji je od S3. I kako onda takav telefon moze biti najbolji? Da li bi ste ikada auto koji nema airbag i kontrolu stabilnosti proglasili za najbolji?
Dajte uozbiljite se, samsung Galaxy S3 danas jeste najbolji telefon jer se moze kupiti sasvimlegalno u svakom delu sveta, mozete u njega staviti sta god hocete, mozete sami praviti aplikacije ili ih nabaviti odakle hocete. Nikakva ogranicenja u koriscenju BT ne postoje, a pride i tu je podrska za NFC. Ako tome dodamo i krjanje primitivan sistem notifikacije, zaista se postavlja pitanje i cemu je tacno iPhone "najbolji" osim u obmanjivanju kupaca da dobijau "vrhunski" proizvod?
Iphone je od trendsettera postao trend follower, sad drugi postavljaju hardverske i softverse specifikacije, Apple ih od 4-ke samo prati, pa ako znate kako da ga drzite i ne smeta vam da trosi mobilni internet u isto vrmee kad mu je dostupan WI-FI, onda ok, nem asumnje da je to najbolji telefon za vas, ali to nije realno.

NIKOLA

pre 11 godina

kako to da je sony arc s,sony xperia mini pro sa tastaturom i xperia miro gori od huaweia g 300 kad imaju bolji android,na njima se igraju brze neke igrice...

voodoons

pre 11 godina

S3 može biti najbolji samo ako se kvalitet ogleda u broju prodatih primeraka. Svakom nesto fali a svakom SAMSUNGU fali kvalitet izrade. Svi su bolji po tom pitanju sem možda ZTE i Huawei telefona...

Крајина

pre 11 godina

1. НОКИА 3310

Има феноменалну апликацију у виду огромних размакнути типки, која омогућује куцање порука током вожње без гледања у телефон.
Друга јединствена апликација је Снејк. Најзаразнија игрица на тел. икад
И треће, батерија која траје седам дана, за нас заборавне који скоро никад нисмо у кући :)

Ivan

pre 11 godina

Не разумем баш најбоље коме је потребан телефон од 200€ и више. За мало више новца можете купити рачунар. Сигуран сам да велики број људи не користи ни десети део могућности оваквих телефона а да се ниво познавања технологије своди на то да се не зна ни значење скраћеница одређених сервиса. Почнимо од најпростијих SMS i WiFi. Претпостављам да се у већини ради о тинејџерима којима је све ово наметнуто као статусни симбол. Будите паметни, боље инвестирајте тај новац у курсеве страних језика (чије познавање је у просеку на катастрофалном нивоу), викенд у некој европској престоници. Затровани смо обожавањем брендова и сами смо томе криви.

lemmy

pre 11 godina

Note1 je bolji od barem 10 telefona sa liste a Note2 apsolutno ubija i treba obavezno da bude na 1 mestu.Ko jednom proba i navikne se na ekrane od 5+ inca tesko da moze da se vrati na nesto manje.

mil_ch

pre 11 godina

Ljubitelji iphone-a znaju da kazu samo plastikaneri i nema ih za dinar! Za ovo prvo,koja je korist od metalnog telefona,hocu ja sa njim kamen tucati,zasto vecina kotisti razne maske kad je on neunistiv.....dzabe sve,kad mu ekran puca kao od sale,brat ga dva puta menjao i treci put mu pukao,ne pada mu na pamet da ga opet menja!? Sto se tice ovog drugog,zivim u Svajcarskoj i ovde ga ima za 1 franak,ali u mom okruzenju vecina koristi neke druge telefone,u velikoj vecini Samsung,a zasto,pa zato sto mesecnu pretplatu ne moraju da placaju preko 100 franaka,nego mogu da placaju 50-70!

PPeca@SER

pre 11 godina

Evo, odlucio sam se za Galaxy S2... posle duze razmisljanja... i cekanja na Nexus 4. Mislim da mi je to prava mera, obzirom da ne volim prevelike telefone. Znaci, zlatna sredina :)

STrider

pre 11 godina

Realna je lista, ovde je rec o uredjajima za proslu godinu, a da se racunao period do danas prva bi bila Xperia Z, a i HTC Butterfly bi bio medju prvih pet. Note 2 mnogim ljudima ne odgovara zbog svoje velicine, to nije ni telefon vec tzv "fablet", znaci nije ni telefon ni tablet, pa zato ni cudi njegova pozicija na listi

...

pre 11 godina

@op,kako moze nexus 4 da bude prvi pored htc-a i sonya...a da je ova lista pravljena po pravim specifikqcijama, a ne po broju prodanih modela onda bi sljamsung i jabuka bili ne u prvih 10, nego u 20-50...mogu s'ponosom reci da je sgs2 bolji telefon od sgs3, jer je sgs3 samo brzi za 0,2GHz i ima dva jezgra vise, ali ima veci ekran, koji trazi dosta vise od onog sto sgs2 ima...samo je sgs3 skuplji...

igor

pre 11 godina

evo ovako...lista je skroz ok, osim mozda iphone dva mesta nazad.nexus bi bio prvi da ima vecu memoriju I da se uopste moze nabaviti tel, jer ga nigde skoro nema.htc losa baterija, nema memorijsku...inace, lista verizona, att-a I t-mobila je slicna, samo sto je iphone na 4 mestu, a tu listu prave korisnici tih mreza...pad apple akcija sa 700 na manje od 500 sve govori, jednostavno poceli ljudi shvacati da ovi stagniraju od 2010...pa, ne mozes prebaciti fajl preko bt, ne mozes jednostavno prikljuciti tel na bilo koji komp I prebaciti film, jer ili nema I-tunesa komp ili apple ne podrzava taj format, pa moras konvertovati. ..slide notifikicike koje su pokrali od androida su I dalje smesne...ali hej, ubacili su opciju panorama slike, mozda zato vredi 1000 evra :-D sve u svemu, sahranice ih sgs4 sve...sa octa procesorom I jos milion stvarno inovativnih stvari I opcija

Nenad-EU

pre 11 godina

Nisam ljubitelj Samsunga ali lista je realna. Neko pomenu ZTE...pa ko to kupuje u zapadnoj Evropi? Mnogi ne znaju da tako nesto i postoji. Nexus 4...zanimljiv hardver u odvratnom kucistu za veliku cenu (preko Googla nije velika ali ne moze da se kupi), mana mu je stock rom te kao takav nije namenjen sirokom krugu korisnika. Note 2 je phablet i uopste ne kontam zasto ga guraju medju telefone.

jej

pre 11 godina

Imala sam HTC mytouch 4g dve godine, menjala sam bateriju jednom, a inace telefon odlicno radi I dalje. Pre nekih 15 dana sam kupila galaxy s3 I nemam zamerki. Baterija mi traje skoro dva dana, sto je I ocekivano, jedino mi je zao sto u USA nije izasao sa quadcore-om. Galaxy note 2 ga doduse ima ali mi je bio preveliki ipak. Ovaj mi je odlican. Sto se tice htc one x+, nekako mi je delovao glomazno, a iphone 5 mi deluje bezveze u odnosu na ostale.

stefan

pre 11 godina

kao bivsi veliki fan jabuke, i od skora vlasnik s3 mogu reci , na zalost, da iphone polako gubi trku...da li zbog smrti Dzobsa ili je nesto drugo ne znam.... jedino sto je ostalo bolje na ios-u jeste malo bolji odziv touch-a

Ranko

pre 11 godina

A gde su tu Alcatel-ovi novi telefoni sa double jezgrom i ZTEovi modeli sa 4oro jezgarnim procesorom od 1.7 GHz ?!?

Najbolji telefoni kada se gleda odnos cena - kvalitet su definitivno ovi koje sam naveo.

Ostali su nepotrebno i nerelano preskupi.

Nikada ali nikada vise necu kupiti ni jedan Iphone, Samsung i sl. nabedjene i izreklamirane telefone pored ovih duplo jeftinijih koji rade savrseno.

Fatality

pre 11 godina

Kakvu god listu napravili 90% njih se nece slagati ali tako je, svako ima svoje misljenje, nekom je bitniji ekran od procesora, nekom ram od kamere itd..

crazy processor

pre 11 godina

Ne zanima me koji je bio najbolji, zanima me kako doci do njega:)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gWysHOjl95E

Laza kamikaza

pre 11 godina

Imam s2 punih godinu dana i telefon je fantastican. Ne bi ga menjao za iPhone 5(na njemu radim na poslu). Drugar mi rekao pre neki dan za igru Anargor i odusevljen sam, igra leti. Igru radili neki likovi iz Novog Sada. Probao sam je skinuti na iPhone ali izgleda da nema na marketu.

oi

pre 11 godina

Ne razumem ljude koji koriste iPhone u Srbiji. Prvo, vecina njih, koliko sam mogao da primetim, nemaju Mac kompove. Druga stvar, ne moze da se koristi Apple-ov sevis za aplikacije! Debilizam.

A ne razumem ni one koji koji koriste Galaxy 3 kao najobicniji telefon! To mi je tek kretenski, a ima ih koliko hoces. Ista slucaj je i kod iPhonea.

mrmr

pre 11 godina

Nexus 4...zanimljiv hardver u odvratnom kucistu za veliku cenu, mana mu je stock rom te kao takav nije namenjen sirokom krugu korisnika.
(Nenad-EU, 21. januar 2013 00:56)
Stock rom je UVEK prednost, kao i redovan update na Nexus-ima.

Nowica

pre 11 godina

Moje misljenje je da na listi treba da bude i HTC HD2. Pa telefon ima preko 10 operativnih sistema i sve ih nosi! Ja ga vise ne koristim ali ne bih ga dao nizasta na svetu!Ima 3 godine i hardverski je jaci od 80% smart phone-a koji se danas prodaju.

Jovan

pre 11 godina

Лепо, али онда их сложи по цени у малопродаји и победник је јасан: број 4.
Са ког управо куцам овај коментар. Јесте да се чекало месец дана да стигне али је јефтинији дупло.

Gos'n

pre 11 godina

Da Samsung naprave od aluminijuma, a Ajfon od gline, pa ga svako ispece u rerni kuci da dobije boju koju zeli, svi koji imaju ajfon bi rekli da je glina bolja od aluminijuma. Malo sire pogledajte. Ja ne znam koji je bolji, ali necu da branim svoje po svaku cenu. Evo, meni licno je najbolja Lumia, iako je nemam i necu je nikad ni imati, jer je 700 evra.

ceda

pre 11 godina

Jel moguce da vas hiljadu ima dilemu u vezi sa objektivnovcu onoga ko je sastavljao listu... Jeste skontali i da je cena bitan faktor... pa zatim ocene korisnika... nije samo hardver u pitanju...

stpavic

pre 11 godina

@Ivan
Huawei G300 je verovatno i best buy u zadnjih 6 meseci, tesko da neko moze da mu pridje na ovoj listi po odnosu cena/kvalitet.
Koristim ga preko 6 meseci i ne mogu da zamislim sta moze S1/S2 i ostali bolje od njega. Android ICS, Gorila Glass, 800X480. Jednostavno neverovatan telefon.
Preporuka kome treba stvarno kvalitetan poslovni Andriod, ostali koji se pale na cenu slobodno neka zaobidju.

Nikola

pre 11 godina

Stvar ukusa.. Koristim iphone 5, moja devojka ima Galaxy S3.. Ja ne volim plastiku, ona ne voli iphone kaoo dizajn.. Svako ima svoje..

Prodavac

pre 11 godina

Licno koristim SGS3 peezadovoljan sam.... Koristio sam vecinu ovde navedenih telefona... Po meni lista je ok samo sto bih note2 podigao malo vislje mozda cak i ispred iPhon-a 5, meni kupci vise traze iPhon 4s nego 5, a i razlika u ceni je mala!

misternobg

pre 11 godina

@imenabez Za tvoju informaciju iphone ima bluetooth ali samo za uparivanje sa slusalicom ili sa hands free sistemom u kolima, nije moguce ono sto tebi treba a to je transfer fajlova preko bt-a, sto se tice galaxy note II sve se slazem sa tobom.

PVC vs Al

pre 11 godina

Plastika vs. aluminijum: aluminijum sigurno izgleda bolje ali za telefon je plastika mnogo, mnogo prakticnija. Komentar o formuli je dobro objasnjenje zasto je to tako.

DarkoZ

pre 11 godina

Ukoliko vam zazvoni telefon od strane nekog broja izvan zemlje, nikako se ne javljajte na te brojeve! +381 je pozivni broj za Srbiju i jedini pozivni broj od koga mozete primiti poziv! Zasto? U zadnjih nekoliko dana kruzi bezbroj laznih poziva koji upucuju hakeri. Uglavnom dolaze pozivi ciji brojevi pocinju sa +382 i +385 mogu biti lazni. Ako se javite, cucete sustanje ili tisinu, ali je nemoguce prekinuti poziv. U stvari, vi na mobilnom spustite slusalicu, ali u centrali poziv ostaje otvoren i kucaju impulsi pa vam racun kasnije bude 15 ili 20 hiljada dinara ukoliko ste postpaid broj. Prepaid brojevi na dopunu mogu da ostanu bez kredita nakon sto se budu javili na takav broj! Koga god da imate iz inostranstva, neka vam se javi na facebook da ce vas pozvati, ili sms-om da najavi poziv! Takodje se ne javljajte na Private Number (Pozive sa sakrivenim brojem) jer se isto desava.

Cage

pre 11 godina

Imam S3 i drago mi je uvek kada vidim ovakve stvari... Ali je dosta ne realna lista jer nema recimo HTC dna koji ima bolji ekran od svih ovih telefona.... Ali sta ces i da je bila drugacija nikom ne bi odgovarala...

Oroku Saki

pre 11 godina

Ja imam S III već nekih mesec dana i prezadovoljan sam. mada sam pre njega nosio neku drljavu Nokiu, tako da je ovo za mene kao da sam iz fiće seo u Mercedes :-) Medjutim, moj rođak je malo posle mene uzeo i phone 5, i baš sam ih upoređivao (laički) koliko je koji dobar. što se tiče ekrana, S III je nesumnjivo bolji, pre svega veći je, ali nije prevelik, može da se rukuje njime (Note je meni ipak prevelik za telefon, a premali za tablet), dok je i phone-ov ekran, meni lično, premali. S druge strane, i phone-ovo kućište i kvalitet izrade je vrh vrhova. i Samsungova plastika je dobra, ali u poređenju sa ovim je smešna... što se tiče softvera, kamere (performansi uopšte), kao i cene, veoma su slični. Nijanse su u pitanju, potpuno zanemarljivo. Tako da izmedju ova dva telefona odlučuje ukus i prioritet. Ali i pristupačnost. Ja sam S III uzeo na ugovor kod nas za 48 hiljada, a moj rodjak puk'o preko 650 € za i phone u inostranstvu. A vi što se prepucavate ovde koji je bolji, stvarno ne mogu da vas razumem. Kao da vas Apple i Samsung/Google plaćaju da se prepucavate... Gori ste od njih. Oni na ovome zarađjuju milione.

Danijel

pre 11 godina

Imam sgsII od od skoro.Pre toga imao sgs3,meni iskreno minimalna razlika u brzini rada,gotovo nikakva.Vizuelno,meni je 2 lepši,e sad..Što se iphone-a tiče,sklonite mu zagriženu jabučicu sa leđa pa ga uporedite sa ostalima,realno,korektno ali ništa spektakularno i posebno.Note,i 1 i 2 mi dođu kao fableti,ne znam koliko je to telefon.Ako ZTE izbaciš sa liste,koje mesto gore dole,realno je.

GN4

pre 11 godina

Nexus 4 kosta 24.000 din na Google Playu, druga stvar sto ga ovi nasi monopolisti prodaju za 74.ooo !
I ako uzmemo u obzir da ga kupuju od LG-a umesto googla on i dalje kosta $600 ili ti 50.ooo, dakle 24.000 je ugradnja ovih lopurda ...
Ako ga platite 50 ili 24 hiljade to je svakako najbolji telefon trenutno na trzistu !

Marko

pre 10 godina

Narode, ova lista ni malo nije ispravna.. Stavljaju u prve redove telefone koji su odavno izasli i na neki nacin pregazilo vreme, kao na primer htc one s gde je kvalitet srednje klase, dirke se brzo ljuste i odpadaju po iskustvima drugim. Daleko je gori od sony xpiria t. Xperia t ima idealnu kameru od 13 megapiksela, savrsen ekran ( puno bolji od S3 i One x) i td... Ali dobro, sva ko ima svoje misljenje, verovatno neko je ovo pisao po misljenju drugih i na osnovu popularnosti, a ne po samom kvalitetu i mogucnosti fona. PoZzZ