1. kakav bezobralzuk od komentara. i mrtav stiv im smeta.
    (steva, 8. oktobar 2012 19:12)

    # Link komentara

  2. Ne pitajte me kako mi je. Ne mogu da verujem da je čovečanstvo uskraćeno za njegovu dobrotu, njegov osmeh i vedar duh...Umro je siromašan ali duhovno bogat...Ne mogu više, ruke mi sse trre ssu
    (noque, 8. oktobar 2012 12:29)

    # Link komentara

  3. Posto je proslo godinu dana od njegove smrti onda se nadam da cemo ga od danas manje gledati. Dosta je bilo. Bio je uspesan, bio je manijak, i dosta je bilo.
    (Milan, 8. oktobar 2012 12:06)

    # Link komentara

  4. @Marko

    Apple takodje radi na dizajniranju komponenata. A6 procesor je Apple dizajnirao a Samsung istampao.
    (Ovich, 8. oktobar 2012 11:00)

    # Link komentara

  5. Kad ljudi kazu za Steve (Blow) Jobs-a da je bio vizionar - povraca mi se. Cega je on to imao viziju? Zna li neko uopste sta znaci rec "vizionar".

    Jobs je bio samo izvanredan prodavac (sjajan govornik, manipulator) i nista vise od toga.

    Vizionarom ga smatraju samo oni koji bi prodali bubreg (i/ili rodjenu majku) da bi kupili najnoviji Apple proizvod (ali ne zato sto taj proizvod zaista jeste kvalitetan, vec zato sto je to statusni simbol).
    (dupli_kantar, 7. oktobar 2012 14:57)

    # Link komentara

  6. Iako uopšte nisam fan njegovih proizvoda, naprotiv, ništa napravljeno u Apple-u nikada nisam imao, niti ću, jer mi kao zahtevnom individualisti sa humanističkim obrazovanjem ali ukusom inženjera njihova zatvorena i na tehno-analfabete usmerena filozofija ne odgovara (što ne znači da "mrzim" tu firmu, naprotiv, želim joj dobro, jer prave gomilu para, a moja je "antisrpska" :) filozofija da je sjajno da svi prave što više para, jer te njihove pare, pre ili kasnije nekako nađu put i do mog džepa :)) ), izuzetno sam poštovao Stiva Džobsa i smatrao ga za velikog gurua modernog marketinga i sjajnog top-menadžera i lidera, međutim, kada slušam ovu idolatriju koja ga poredi za Teslom, Ajnštajnom i ne znam kim sve ne, moram da se prekrstim levom nogom, jer su ljudi potpuno izgubili kriterijume. Džobs je bio veliki, i neka mu je večna slava i laka zemlja, ali je bio veliki u istom smislu i na isti način kao, recimo, Bil Gejts ili još barem stotinak vrhunskih biznismena i biznis-vizionara posle drugog svetskog rata koji su, doduše, promenili ovaj svet do neprepoznavanja, pritom zaradili stotine i hiljade milijardi i za to im treba skinuti kapu i pokloniti im se do zemlje (naročito, ako su, kao Gejts, te milijarde upotrebili da pomognu ovom svetu i ljudima na njemu), međutim, Ajnštajn ili Tesla su taj svet, odnosno, njegove osnove, izmislili, a to je ipak sasvim drugi nivo, i ta imena će se pamtiti i za hiljadu ili milion godina, kada sasvim sigurno niko neće znati ko je bio Stiv Džobs.
    (EU Citizen, 6. oktobar 2012 23:58)

    # Link komentara

  7. @micifu
    Nauci prvo srpski jezik, kako se pise recimo v, gde je tacka, zarez, kako se pise konsturktivna recenica pa onda odlucuj ko je los covek.
    A i ti si bas nasao sa svojih 13 da pricas ko je kakav covek, e svakome danas objavljuju komentare.
    (nije w nego v, 6. oktobar 2012 12:57)

    # Link komentara

  8. @Iznenadjenje
    Apple NIJE prvi napravio touchscreen smartphone. Sto se tice brzine, to je pitanje sve naprednije tehnologije koju Apple NIJE stvorio, kao sto nije stvorio ni kapacitivni TS, ni bilo koju revolucionarnu komponentu.
    Apple je uspesan zbog softvera, podrske korisnicima, zaokruzenosti proizvoda i koriscenju (skoro) najboljih komponenti na trzistu koje naravno stvaraju i proizvode druge kompanije.
    Na kraju, nadam se da ce biti jos uspesniji zbog stvaranja konkurencije. Sto vise i jace konkurencije - to bolje za nas potrosace.
     (Marko, 6. oktobar 2012 11:39)

    # Link komentara

  9. Koliko god bio pasmetan bio je glup . Covek koji je svojom gluposcu platio glavom. Rak koji je on imao je bio izleciv i on j bio medju jedan posto srecnika koji su mogli da ga izlece. Ali glup covek je isao kod samana , kvazi lekara nekih vudu magova da ga lece umesto da je otisao na jednu operaciju i hemoterapiju. Da je to uradio kako mu je bilo receno bio bi ziv.
    Ovako se lecio macinim travama okom davzdenjaka i umro. Kod lekara se vratio kad je bilo kasno i kad je umesto jedan posto postao 99 posto onih koji umru. Zato dzaba mu sve kad je svoj zivot prokockao sopstvenom gluposcu. Tako da svako njegovo velicanje je besmisleno
    (covek koji je sam sebe unistio, 6. oktobar 2012 10:18)

    # Link komentara

  10. Luc...
    Procitaj biografiju, najveceg coveka, i uvideces da je na svakoj stranicu knjige zabelezena njegova genijalnost!
    Raja kada bi znala makar dve stranice iz te knjige, vise bi ga cenili nego svog oca!
    Ali, raja ko raja... Neke stvari i bolje da ne zna. Nisu biseri za...
    (DSS, 6. oktobar 2012 09:53)

    # Link komentara

  11. cela stvar oko Apple je vezana za Masone. Zagrižena jabuka kao simbol proterivanja iz raja, prvi Mac koji je koštao 666$ i jos mnogo satanističkih simbola.Njihovim proizvodima je dat preveliki publicitet i važnost. Njihovi Mp3 playeri nista nisu bolji od ostalih ali zato svaka firma prilagođava svoje uređaje Ipodu. Jobs se kao i svaki Mason za života molio sotoni, borio za novi svetski poredak, smanjenje svetske populacije gmo hranom i demonstrirajući silu gurao svoje proizvode uz pomoć sličnih sebi širom sveta.
     (bre, 6. oktobar 2012 09:25)

    # Link komentara

  12. Baš šteta što je umro.
     (Petkana, 6. oktobar 2012 08:49)

    # Link komentara

  13. swi u srbiji tuguju za cowekom za koga su culi pre tacno godinu dana.ima par izuzetaka.meni ce ostati u secanju kao los cowek,jer owo drugo ne smatram za epohalni dogadjaj i nesto pozitiwno
     (micifu, 6. oktobar 2012 07:22)

    # Link komentara

  14. Mase poentu ovi sto porede Dennis Ritchie sa Jobsom. Nije ovde rec o Jobsu kao IT magu i inovatoru, vec kao o vizionaru koji je promenio zivote milijarde ljudi. Pogledajte samo da je Apple bio pred gasenjem kada se on vratio i pogledajte sada. On je pre svega jedan od najboljih CEO-a u istoriji. On je Jack Welch novog milenijuma. On je bio ono sto je najteze a to je vodja, lider i vizionar. Nije genije samo onaj ko izume nesto, ljudi su zaboravili da postoje lideri i sledbenici, a Jobs je bio lider.
    (tiberije, 6. oktobar 2012 06:00)

    # Link komentara

  15. (Lucifer, 5. oktobar 2012 21:58), памте се добри трговци, а не они иза паравана. Ritchie је направио C језик, а Stroustrup га упаковао у класе, C++. Две њихове књиге су преведене и на српски, ОДАВНО. Али за тако нешто се не чека у редове. Ваљда ја зато имам обе књиге, али немам iPhone, чак немам ни мобилни, а у САД сам. A нема пара за које бих чекао телефон у реду.
    (Зоран, 6. oktobar 2012 04:37)

    # Link komentara

  16. Ajnštajn, Tesla, Džobs, onda deset praznih mesta pa svi ostali.
    (Gargantua, 6. oktobar 2012 04:15)

    # Link komentara

  17. "It's in Apple's DNA that technology alone is not enough — it's technology married with liberal arts, married with the humanities, that yields us the result that makes our heart sing."
    (Crnogorac, 6. oktobar 2012 04:14)

    # Link komentara

  18. Čovjek koji je izmislio XXI vijek. Ponosni smo što smo bili njegovi savremenici.

    R.I.P, genius.
    (iPodGorica, 6. oktobar 2012 04:09)

    # Link komentara

  19. @nema deda mraza
    Nekako sam i ja primetio da su Androidi u vecini protiv gay parade. Nekako izgleda ide jedno uz drugo, to nazadnistvo, drskost i ljubomora na srecne ljude.
    (Alo, 6. oktobar 2012 03:05)

    # Link komentara

  20. jos se secam.kad.je rekao da ce uloziti milione da unisti android platformu a time samsung i htc, o da rekao je i to otvoreno. Kad ono mrtav, nikad se ne zna sta te ceka, smatram da nije doneo nista posebno, samsung telefoni imaju tri put bolje performanse a sama android platforma je mnogo lepsa i brza. Apple kupuju iskompleksirana derista ciji roditelji bukvalno odvajaju od usta za to. Jedino sto cini njihovu cenu toliko drasticno visokom je logo pojedene jabuke....ne tripujte se, neka mu bog dusu oprosti ali covek je bio najobicniji prevarant , on nije doneo nista absolutno nista novo . pozz
     (Hehe, 6. oktobar 2012 02:39)

    # Link komentara

  21. @apple sux

    Komentari o Appleovoj korporativnoj kulturi i proizvodima na stranu, reći za nečiju smrt "good riddance", a da ne govorimo o ratnom zločincu svetskih razmera je ne samo ružno, nego neljudski, gadno i toliko nisko da ne zaslužujete da se sa Vama razgovara. Ako ste spremni da se radujete nečijoj smrti jer Vam se ne dopada proizvod kompanije koju ta osoba vodi, čemu uopšte mogu da se nadaju ljudi u Vašem okruženju? Sram Vas bilo.
    (Miloš, 6. oktobar 2012 02:00)

    # Link komentara

  22. pikaso..stiv..Tesla...edison...anštajn...i ostali...budimo realni...da nisu uradili to što jesu, bili bismo bar 100 godina u minusu. tj. mnogo manje idioti nego što smo sada.
     (novi e pa sad, 6. oktobar 2012 01:24)

    # Link komentara

  23. Odlično je pakovao i reklamirao svoje proizvode bazirajući se uglavnom na tehnologijama koje su izmislili drugi. Apple nije izmislio ni mobilni telefon, GSM, bluetooth, touchscreen, mp3, internet, kameru, procesore, grafičke karte itd., ali je znao da ih revolucionarno upakuje i ušminka. Sada je neka vrsta statusa quo u izumima, a Apple čeka da drugi nešto izmisle, a on primeni.
    (dane, 5. oktobar 2012 14:38)
    # Link komentara


    Dane, Apple je izmislio PC miš, usb, firewire, želišli da nabarjam dalje.....
    (Willy, 6. oktobar 2012 00:15)

    # Link komentara

  24. "Sta je sa decom koje umiru od gladi po citavom svetu"

    Sta je sa ljudima kojima je jedini argument gladna deca u Africi ?
    (hajduk, 5. oktobar 2012 23:56)

    # Link komentara

  25. Prekinite da pjujete po mrtvom coveku, voleli ga ili ne vas nivo kulture je toliko prizeman da se postavlja pitanje po cemu je vase misljenje uopste merodavno, sramite se svi.
    Zanimljivo je kako svi sve znate a jos zivite kod mame i tate, sve po cemu ce vas svet pamtiti bice poznato samo vama i blizoj porodici.
    (mr.wolf, 5. oktobar 2012 23:50)

    # Link komentara

  26. Kao čovek koji smart telefone koristi od vremena modela Ericsson 320, preko brojnih symbian modela, čak i po jedan win i android model, pa do današnjeg iphone-a, mogu samo mlađe da informišem da je revolucija na ovom polju napravljena od strane zagrižene jabuke prvenstveno zbog lakoće upotrebe, brzog rada, odličnih touch screen karakteristika i izvanrednog dizajna. Do pojave prvog iphona telefone kao ja nosilo je možda 1% populacije, ličili su na hladno oružje, bili dozlaboga spori i teški, a ostatak sveta se dičio malim, lepim Nokia modelima koji su od karakteristika imali profile i telefonski imenik sa više polja. Danas svi nose pametne telefone, i to zahvaljujući viziji Jobsa. Nikada ne bi google razvio android do ovih razmera da iphone nije imao sjajan tržišni uspeh.
    (Iznenađenje, 5. oktobar 2012 23:50)

    # Link komentara

  27. biti protiv gay parade a skandirati jobsu-ne ide zajedno
    (nema deda mraza, 5. oktobar 2012 22:01)

    # Link komentara

  28. Danas ce svi mediji objaviti da je danas gosdisnjica smrti Stiva Jobsa, mnogi cega nazvatai najvecim inovatorom u zadnjih 50 godina, govoriti da je taj covek najzasluzniji za razvoj svega i svacega sto je vezano za kompjutere(sa vecinom tih inovacija Jobs nije imao veze).

    U isto vrijeme :
    Sledece sedmice (12.10) je godisnjica smrti Dennis-a Ritchie-a
    coveka cije ime i doprinos razvoju IT-a nezna 99% populacije.
    Nazalost dok ce se u buducnosti Jobs biti kovan u zvijezde biti nazivan najvecim inovatorom u poslednjih 50 godina , ime Dennis-a Ritchie-a ce vjerovatno biti zaboravljeno skoro svuda, samo ce se u uskim krugovima Inzinjera njegovo ime spominjati sa najvecim postovanjem i ostati upisano zlatnim slovima, jer ce njegov doprinos biti znacajan jos decenijama. I za kraj cu samo reci Jobs je samo patuljak koji je stojao na ramenima divova, a jedan do ti divova je i Dennis Ritchie.
    ova slika govori vise od hiljadu rijeci
    [link]

    dmr havala ti za sve
    (Lucifer, 5. oktobar 2012 21:58)

    # Link komentara

  29. Hal9000 a kakav je to epohalni doprinos covecanstvu doneo pikaso???
    (Sent from my alkatel cigle, 5. oktobar 2012 21:54)

    # Link komentara

  30. good riddance

    apple je jedna od najgorih i najbezobzirnijih kompanija danasnjice, cak stavise to je kompanija koja se specijalizuje u izbacivanju svojih proizvoda sa namernim nedostacima, kako bi posle te nedostatke resavala naknadno i prodavala po punoj ceni kao nove proizvode.

    a korisnike apple proizvoda i da ne pominjem
    (apple sux, 5. oktobar 2012 20:11)

    # Link komentara

  31. Velika razlika: Pikaso i Edison su bili plagijatori, a Jobs nije.

    Pikaso ukrao stil od Afrikanaca i samo slikao zenske grudi. Ostace poznat samo kao zenskaros i nista vise. Edison kopirao Teslu.

    A Jobs je bio vizionar (godina ispred svih video mogucnosti sa ikonicama, misicem, tabletima...) umetnik koji je pridavao znacaj dizajnu i pravilnom prikazu fontova, uproscavao zakomplikovano, edukator... Inspiracija ostaje, zauvek.
    (sent from my Iphone 5, 5. oktobar 2012 19:24)

    # Link komentara

  32. smarate sa dzobsom, napravio je mali televizor koji telefonira i posrecilo mu se
     (miki, 5. oktobar 2012 18:26)

    # Link komentara

  33. Hall 9000 sta kazes Jobs pravio skupe i igracke koje su vec postojale 10 godina, gde ti zivis majko moja! Samo se ti divi Pikasu , i uzivaj u njegovom umecu koje je promenilo svet!
    (X, 5. oktobar 2012 17:43)

    # Link komentara

  34. Porediti pikasa sa ovim genijem jeste smesno, jer ovaj prvi zvrljao gluposti kojima se samo ludaci dive, a proizvodi Jobsa olaksavaju zivot milijardama ljudi poslednjih 30 godina! Moje dete od 5 godina zna da radi ono sto i pikaso samo lepse! Jobs je jedino ispod Tesle!
    (Bati, 5. oktobar 2012 17:36)

    # Link komentara

  35. isus + dizajner = Steve Jobs
    (lazar, 5. oktobar 2012 17:30)

    # Link komentara

  36. Apple nije izmislio ni mobilni telefon, GSM, bluetooth, touchscreen, mp3, internet, kameru, procesore, grafičke karte itd.
    (dane, 05. oktobar 2012 14:38)

    Postojala je parna masina i pre Stivensona, ali niko se pre njega nije setio da napravi parnu lokomotivu. Ko razume - shvatice, mada ocigledno neki nece nikad.

    RIP Stiv.
    (Neksiko, 5. oktobar 2012 17:27)

    # Link komentara

  37. Ma kakav Stiv!! Sta je sa decom koje umiru od gladi po citavom svetu.. Za njima treba zaliti, ovaj je prezivio svoje!
    (Klempo, 5. oktobar 2012 17:21)

    # Link komentara

  38. @HAL 9000
    Poredjenje Steva sa Pikasom i Edisonom i te kako ima smisla. Pa ni Pikaso nije izmislio slikanje nego je samo stvorio svoj stil. Steve je pre svega bio inovator i dovoljno pametan da ponudi ljudima ono sto su do tada imali na raspolaganju, a nisu znali da imaju. Da nije bilo njega, ne verujem da bi se mobilne tehnologije ovoliko omasovile medju ne-IT populacijom.
    Cisto da razjasnim, nisam fan boy i nemam nameru da kupim nijedan Apple uredjaj u skorije vreme kao sto nisam ni do sad.
    (nknk, 5. oktobar 2012 17:17)

    # Link komentara

  39. Vidi se mnogo koliko stivi fali apple-u!
     (Statebriga, 5. oktobar 2012 16:27)

    # Link komentara

  40. Odlično je pakovao i reklamirao svoje proizvode bazirajući se uglavnom na tehnologijama koje su izmislili drugi. Apple nije izmislio ni mobilni telefon, GSM, bluetooth, touchscreen, mp3, internet, kameru, procesore, grafičke karte itd., ali je znao da ih revolucionarno upakuje i ušminka. Sada je neka vrsta statusa quo u izumima, a Apple čeka da drugi nešto izmisle, a on primeni.
    (dane, 5. oktobar 2012 14:38)

    # Link komentara

  41. Legenda!
    (stefan, 5. oktobar 2012 14:30)

    # Link komentara

  42. Covek je bio veoma inteligentan i nije zasluzio da umre, ja jesam protiv iphona, ali protiv jobs nikad
     (lol, 5. oktobar 2012 14:24)

    # Link komentara

  43. Porediti Jobsa sa Pikasom ili Edisonom (u ovom slučaju je sreća da nije spomenuo najvećeg među naučnicima - Teslu) je zaista smešno. Mislim, uz dužno poštovanje prema pokojniku, Jobs nije apsolutno NIŠTA izmislio. Samo je estetski i funkcionalno unapredio ono što je postojalo već 10-tak godina pre njegovih skupih "i" igračkica. To možda i nije malo ali definitivno nije epohalni doprinos čovečanstvu.
    (HAL 9000, 5. oktobar 2012 14:17)

    # Link komentara

  44. Kad pre prođe godina? Da me je neko pre čitanja članka danas pitao kad je umro čovek, rekao bih pre 5-6 meseci...
    (SasaKG, 5. oktobar 2012 14:14)

    # Link komentara

  45. Legenda.
    (Stefan, 5. oktobar 2012 13:55)

    # Link komentara

  46. nekako je brzo prosla godina cini mi se kao da nema vise od par meseci.
     (nebojsa, 5. oktobar 2012 13:53)

    # Link komentara

  47. Realno ne gotivim mnogo mnogo apple-ovu politiku ni novi iphone 5 ali ovaj covek je pravi genije.
     (nekitamo, 5. oktobar 2012 13:47)

    # Link komentara

  48. RIP
    (pera, 5. oktobar 2012 13:40)

    # Link komentara

  49. RIP :(
    (iMan, 5. oktobar 2012 13:34)

    # Link komentara

  50. Nadam se da cete za nedelju dana imati i ovakav tekst o Denisu Richiju, koji je bio daleko znacajniji covek za IT nego Dzobs.
    (z, 5. oktobar 2012 13:25)

    # Link komentara

  51. Godinu dana posle Stiva Apple izdaje polovican telefon. Stiv to nikada ne bi dozvolio, i to nam je pokazalo moliko nedostaje. Pocivaj u miru.
     (grumpy..., 5. oktobar 2012 13:15)

    # Link komentara