Sreda, 29.08.2012.

19:25

Samsung izvukao Note II iz šešira

Izvor: B92

Samsung izvukao Note II iz šešira IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Stefan

pre 11 godina

Specifikacija je predr*ana. Bolja od s3, zapravo i GN1 je bolji od S2
Zatim dizajn je uzasan, sve su zajebali sa dizajnom.
Informacija za ljude koji ne vide dalje od svog dvorista: Ako bi smo stalno kukali kako je nesto skupo i prepustili da ekonomija komanduje nasim tehnoloskim obrazovanjem, najpametnije bi bilo da se vratimo u kameno doba. Nisam tatin sin i ne kupuje mi tata sve sto vidim i nije mi deda ostavio lance hotela pa da se bahatim. Pare koje danas imam da prijustim ovaj telefon sam postigo istom tom tehnologijom koju svi pljujete zbog cena. Zato sto su neki od nas gledali i pratili tehnologiju danas imaju pare i srca da oprme sebe istom. (U ovom slucaju mislim na programere)

Marko

pre 11 godina

Dobar je, verujem i odličan, ali SGN1 mi savršeno služi za ono zbog čega sam ga i kupio u startu.
Sve nabrojano je primamljivo, ko voli nek' izvoli, ja zadovoljan onim što imam.

milan

pre 11 godina

Apple kao i svi proizvodjaci telefona na svetu koriste obicno ARM procesore (to je proizvodjac) i graficke kartice od 2,3 proizvodjaca! Isto kao kod racunara Intel i AMD i graficke! A Samsung, Nokia, Apple,...odradjuju integraciju svih tih komponenti i formiraju cipset, a ponekad i kupuju vec odradjen cipset! OOno sto im ARM i ostali mogu dati jeste licencu, ali se licenca odnosi samo na njih, ne mogu drugim prodavati! Samsung proizvodi mnoge komponente, ali su mnoge od njh po licenci! I mislim da Samsung nema veze sa ekranom za Apple, mozda proizvode neku komponentu za ekran, ali ne ceo!

Vlada Milovic Genije

pre 11 godina

Meni ovo znaci samo kao vest. Ne mogu sebe da zamislim da kupim ovo cudo jer ne daju mi se pare za celo letocanje u Grckoj za ovaj telefon ili sta je vec...Najvise cu dati 200 evra za telefon i tacka ! jer uvek izlaze modeli sve bolji i bolji. Ovi sto imaju iphone 4 sanjaju da imaju iphone 5 i tako dalje....zavisi ko sta voli.evo ortak sa posla ima Nokiu bez kamere i crno beli displej. Ne lozi se na novotarije.....ja ga ne shvatam ali on je srecan i sa tim.

Dzoni

pre 11 godina

@nikad samsung
Ako imas iphone onda vec drzis samsung u ruci..iphone 4s ima stari samsung 45nm dual core procesor..memoriju i ekran..sve sto vredi u tom iphonu je samsung ali stara tehnika da bi apple mogao da mlati debele pare..cak IPAD 3 koji je izasao skoro koristi dual core uradjen u staroj 45 nm tehnici..samsung koristi 32 i 28 a intel u i7 procesorima i 22nm ..tehnologija koju ti koristis u iphonu nijedan flagship uredjaj ne koristi vec 3 godine.
Nikakva tu bajka o nekom cudesno optimizovanom iosu ne pomazu jer su samo bajke koje nemaju veze sa realnoscu...pogledaj testove na anand techu koliko treba vremena iphonu 4s a koliko quad core android telefonima da ucitaju odredjenu stranu na netu..iphone tri puta sporije.
Iphone 5 takodje ce biti stari A9 dual core iz prostog razloga da bi apple mlatio vise para.

Teško je uvek biti iza najboljeg!

pre 11 godina

I pored svih gb rama, quad core procesora, ogromnog ekrana, još uvek NE POSTOJI bolji telefon od iphona 4. Od finalne obrade do iOS-a i brzine, niko ne može da mu parira. A vi se i dalje tešite da je Samsung najbolji!

anbeast

pre 11 godina

Sto, bre, dadoste coveku onol´ke minuse kad je sam naglasio ironiju svojim potpisom? :-) Mislim na komentar:(iRonic, 29. avgust 2012 20:22)

nikad samsung

pre 11 godina

Gledam ovaj računarčić na poslednjoj slici... pa ovi nisu u stanju tastaturu da naprave, a da ne prepišu od apple-a... Identična kao na MacBook računarima, još od 2008...

što se telefona tiče, izgleda da im je i pre presude postalo jasno da ne smeju više da se igraju sa apple-om... Zato S3 i ovaj novi note ne liče ni na šta...

G3N1J4L4C

pre 11 godina

Za sve one koji pitaju za update:
Ja na GalaxyS imam JellyBean već mesec dana, a pre toga sam imao ICS.
Sve što treba je da root-ujete telefon i da stavite Clockwork Mod Recovery- obično ide zajedno u root pakovanju. Ovaj deo ipak bi trebalo da odradi neko ko se razume u računare, ali je i to vrlo, vrlo prosto.
E, onda skinete custom ROM (preporučujem CyanogenMod 7,9 i 10) i možete da stavite šta god želite (naravno dok može da podržava HW), i to samo jednim klikom u recovery.
Brick-ovanje (ubijanje namrtvo) je veoma, veoma redak slučaj a i rešava se vrlo prosto i jefitno.
Jedino na šta treba računati to je kraće trajanje baterije (mada i to nije uvek slučaj).
Sve informacije možete naći na xda developers sajtu.
Molim administratore da objave komentar jer zaista je problem sa proizvođačima koji ne izbacuju update za android, a CustomROM-ovi nisu nikakav bauk.

Vladimir

pre 11 godina

za Lava i druge koji pitaju kada ce ICS za GSN1: Idite na xda i postavite pitanje. Ako tamo ne dobijete odgovor necete nigde. A ako imate "kohones" mozete vec sada sami da predjete na ICS i cak JB.
Btw ja sam i dalje na GB :).

G3N1J4L4C

pre 11 godina

@HLT

Miša i tastaturu na usb (doduše preko adaptera) ili na BT, a monitor (doduše samo LCD/LED/PLASMA TV) preko TV-OUT-a kablom :)

Student

pre 11 godina

@madhunter
čista ljubomora. Kad ćete vi Appleovci da shvatite da su ovo samo uređaji. A hvala Bogu da se pravi od reciklirane plastike, jel tu nešto sporno?

Petar

pre 11 godina

Madhunter...to sto se pravi od reciklirane plastike (citaj djubreta) moze mu biti samo plus, kad bi se to radilo u vecoj meri, bilo bi manje djubreta oko tebe...

analiticar amater

pre 11 godina

Samsung je vec dobar uredjaj ucinio jos boljim. Prva generacija je posluzila da se shvate potrebe korisnika i stkne iskstvo u pravljenju ovakvih uredjaja koji ponovo afirmisu stajlus, a rade i sa prstim podjednako dobro, i ovo je sada prava stvar.
Ja nemam problem da propustim letovanje da bih kuipio uredjaj koji ce biti non stop uz mene i olaksati mi mnoge stvari, ali naravno to je stvar izbora i licnog afiniteta.
Mislim da ovakvi uredjaji imaju buducnost, jer mnogi zele da objedine funkcije telefona i tableta uzmesto da dzongliraju izmedju dva uredjaja. Cak je i Apple povecao ekran u petici poricuci tako svojstav da je 3.5 incna retina idealna...Naravno da nije i ne sumljam da ce neki iPhone 6 ili 7 doci do ove velicine i tada nam to biti predstavljeno kao genijalna zaostavstina Stiv Dzobsa. KOliko ova velicina nekad moze da bude mana, u jos vecem broju slucajeva je prednost. Nekada su moj XDA IIS od 3.5 inca smatrali ciglom i krstili se kako ja to uopste nosim, a vec odavno tim istilm ljudima Appleovih 3.5 inca predstavlja nesto obicno i nije im bas sve jedno kada ih podsetim na njihove ranije izjave.
Ne sumnjam da ce vec neko izbaciti dock na koji cete moci da nakacite monitor, tastaturu i misa, Ubuntu vec postoji i ...srecno vam koriscenje... Cak i uz novi iPhone moracete da nabadate prstima ili dokupite stajlus, a ponesite i laptop ako treba da napisete duzi email.

Slobodan

pre 11 godina

Neko rece malopre ovde da je Samsung objasnio. Pa kanda vam i Apple i Samsung vec par poslednjih godina objasnjavaju kako da vam maknu 200 - 250E iz dzepa na svaka 3 meseca za Samsung i svakih pola godine za apple. To je od prilike razlika izmedju prodaje starog uredjaja i kupovine novog. Ajd da mi neko objasni sta moze GS3 is 4S a da nisu mogli GS2 i iP4 (nemojte se pravdati poslom i aplikacijama jer se bavim time pa znam da je sve isto) . Moram da se divim odeljku za marketing kod obe kompanije, jer su odradile neverovatan posao. Ranije je kupac dolazio u radnju i kupovao telefon a danas telefon tebe kupuje. Stvori se takav "hajp" pre izlaska uredjaja da je to neverovatno. A kad se pojavi svi ko zombiji, ajmo, 1Mp vise u pola giga rama opa :D.
Nemojte me pogresno razumeti volim tehniku i lepe proizvode ali ovo je cisto uzimanje para. Posto se bavim dizajnom i razvojem U/i, posao mi se zasniva na photoshopu uglavnom. Koristim verziju CS4, kolega mi kaze kako mozes to da koristij jos uvek pored CS6. A ako uporedis oba ima mozda 3 opcije koje su zapravo unapredjene, sve ostalo je sminka koja se naplacuje XX dolara.

No ko ima neka kupi, mislim da se nece moci raditi posao bez ovoga novog Nota :D

Pozdrav!

madhunter

pre 11 godina

Još jedan u nizu za koji treba oružani list ! I jos jedna zanimljivost , samsung galaxy modeli se prave od reciklirane plastike (citaj djubreta) !Svidelo se to vam ili ne uvek cete biti na dobrom 2 mestu ! Svi znamo kome pripada prvo !

LAV

pre 11 godina

Molim vas, ima li neko proverenu informaciju u vezi nadoradnje Galaxy Note-a na ICS ili JB? Kad ce ta, toliko najavljivana, zvanicna nadogradnja u Srbiju? Hvala.

Bora

pre 11 godina

Nije da mi se ne svidja, ali nesto mislim nije mnogo manji od mog Samsung Netbooka, kako nikome ne padne na pamet da jednostavno napravi karticu (ili mozda jeste), sa funkcijama mobilnog telefona, i jednostavno je utakne u slot bilo kog PC-ija ili jos bolje u usb, onda samo menjas kartice, a ne kupujes novi telefon, eto dao sam ideju Nvidiji ili Creativu, pa nek zarade jos malo novca

Nenad-EU

pre 11 godina

Note sam kupio onako vise iz radoznalosti jer mi je od operatera nudjena obnova ugovora i novi telefon za simbolicnu cenu. Nisam znao sta bih uzeo jer sam bio prezadovoljan HTC-om pa sam uzeo Note u nameri da ga koristim kao tablet jer mi je bilo neshvatljivo da ga nosim svaki dan. Posle par dana koriscenja HTC Desire HD je spakovan u fioku a Note ide svuda samnom. To je jednostavno prvi telefon koji u potpunosti ispunjava moje potrebe i ocekivanja koja imam od jednog prenosnog racunara. Svaki telefon, posebno iPhone 4 mi pored Note-a deluje kao igracka. Napominjem ovo nije uredjaj za nekog kome je potrebno iskljucivo telefoniranje i eventualno neka igrica...Note je mnogo vise od toga.

P.S. Savetujem Samsungu da zastiti telefone dijagonala izmedju 5 i 6 inca :)

Nisam razočaran

pre 11 godina

@razocaran

Prosto ne znam šta da radim, moj mentalni sklop koji ne razumeš mi ne dozvoljava da se ortgnem fancy reklamama i dajem za parče plastike 600€ i nisam otišao na putovanje zbog toga, a još manje imam kola - kakav čovek, jel da?

Vidi, nisam neki ljubitelj Samsunga, ali obožavam uređaje. Ako neko hoće da troši svoj novac na njih - neka to radi. Imam smart phone i dva tableta (One X, Transformer, iPad 3), nekim čudom sam se vratio pre 5 dana sa daljeg putovanja (ne leteti JAT-om), a nekim slučajem sam dizajner aplikacija za te đavolje naprave kojima robujemo.

Ako nekome pričanjava zadovoljstvo da poseduje skup komad tehnike - nikoga nije briga, barem malo doneseš radosti sebi u ovoj raspaloj zemlji. A kupovina automobila i daleko putovanje za taj novac - jako teško.

Ekspanzija je dotičnih uređaja, naravno da se brzo izbacuju novi modeli.

Zato... chill and enjoy the ride ;)

Augmented Reality

pre 11 godina

Vlasnika ove kamera Samsug podize na nekoliko nivoa u buducnost. Sa uznapredovanim performansama ove naprave otvorena su sirom vrata novoj tehnologiji koja ce totalno promeniti dosadasnji pristup poslovanju uopste - Augmented Reality/kompjuterski generisan telemetrijski data senzorski imput u vasem dzepu. Uz lep pozdrav vas seriozni amater A.Semjonov

iv@n

pre 11 godina

Gledao sam uzivo i odusevljen sam uredjajima, lep zadatak za konkurenciju (apple, lg, nokia). Jedino neka neko ako zna neka napise specifikacije onog windows phonea. I ako galaxy camera ima 3g podrsku da li se moze telefonirati njime.

Johny

pre 11 godina

@(iRonic, 29. avgust 2012 20:22)
u sta hoces da se kladimo da su te ortakinje bile sarkasticne? :D hahaha
jednostavno, ko hoce obican telefon kupi iPhone, ko hoce nesto vise i bolje kupi Android...

razocaran

pre 11 godina

Prosto mi je tesko zamisliti mentalni sklop coveka koji za parce plasike tipa SGS3 da 600€ ili pak Iphone i sl. Nije bitno kakvog je ko materiijalnog stanja, umesto da sebi mozemo priustiti neki automobil, daleko putovanje mi se zadovoljavamo sa tim glupostima, strasno. Evo npr. ja sam imao Iphone i expresno sam ga se resio, kupio novu Nokiu E75 koja mi sluzi onome cemu i treba telefon a za razliku od tog novca iz USA narucim novi Samsung galaxy tab 2 7" (250$) koji je 10 puta ucinkovitiji, jaci, brzi u tome cemu sluze nego ti pametni telefoni.
Ljudi nedajte da vas navlace sa tim fensi reklamama i ponudama, ne robujte stvarima, ne odricite se lepih stvari zarad parceta plastike koji ce kako ih brzo izbacuju za 6 meseci biti prevazidjen model....

iRonic

pre 11 godina

hahaha šljamsung se koprca pre konačnog pada! ovo bre ništa ne valja, moj iphone ima 3.5' displej koji je idealne mere, šta će mi ova plastikanerska cigletina! i opet mi kopiraju iphone, note ima zaobljene ivice! gotovi su! i sve rtakinje u školi su mi rekle da sam faca zbog iphona!

reconsider flagship device samsung! ;)

pre 11 godina

mislio sam da ce note 2 da bude slican i baziran na sgs 3 ali mi se cini kao da je obrnuto.

ovo srednje dugme i sve uopste kao da je doslo na svoje mesto, ocu da kazem da kao da su trebali prvo note 2 izbaciti pa onda sgs 3 ali njima je sgs 3 flagship device....

pozz svima :)

marko

pre 11 godina

odlican sto se hardware-a tice, ali ljudi iz Samsunga su mogli da se potrude oko izgleda, ovaj aparat se moze nazvati I S3 XL, jer nema razlike u izgledu, sve ostalo pozdravljam, ali sto se izgleda tice, razocarali su me..

razocaran

pre 11 godina

Prosto mi je tesko zamisliti mentalni sklop coveka koji za parce plasike tipa SGS3 da 600€ ili pak Iphone i sl. Nije bitno kakvog je ko materiijalnog stanja, umesto da sebi mozemo priustiti neki automobil, daleko putovanje mi se zadovoljavamo sa tim glupostima, strasno. Evo npr. ja sam imao Iphone i expresno sam ga se resio, kupio novu Nokiu E75 koja mi sluzi onome cemu i treba telefon a za razliku od tog novca iz USA narucim novi Samsung galaxy tab 2 7" (250$) koji je 10 puta ucinkovitiji, jaci, brzi u tome cemu sluze nego ti pametni telefoni.
Ljudi nedajte da vas navlace sa tim fensi reklamama i ponudama, ne robujte stvarima, ne odricite se lepih stvari zarad parceta plastike koji ce kako ih brzo izbacuju za 6 meseci biti prevazidjen model....

Johny

pre 11 godina

@(iRonic, 29. avgust 2012 20:22)
u sta hoces da se kladimo da su te ortakinje bile sarkasticne? :D hahaha
jednostavno, ko hoce obican telefon kupi iPhone, ko hoce nesto vise i bolje kupi Android...

iRonic

pre 11 godina

hahaha šljamsung se koprca pre konačnog pada! ovo bre ništa ne valja, moj iphone ima 3.5' displej koji je idealne mere, šta će mi ova plastikanerska cigletina! i opet mi kopiraju iphone, note ima zaobljene ivice! gotovi su! i sve rtakinje u školi su mi rekle da sam faca zbog iphona!

marko

pre 11 godina

odlican sto se hardware-a tice, ali ljudi iz Samsunga su mogli da se potrude oko izgleda, ovaj aparat se moze nazvati I S3 XL, jer nema razlike u izgledu, sve ostalo pozdravljam, ali sto se izgleda tice, razocarali su me..

Nenad-EU

pre 11 godina

Note sam kupio onako vise iz radoznalosti jer mi je od operatera nudjena obnova ugovora i novi telefon za simbolicnu cenu. Nisam znao sta bih uzeo jer sam bio prezadovoljan HTC-om pa sam uzeo Note u nameri da ga koristim kao tablet jer mi je bilo neshvatljivo da ga nosim svaki dan. Posle par dana koriscenja HTC Desire HD je spakovan u fioku a Note ide svuda samnom. To je jednostavno prvi telefon koji u potpunosti ispunjava moje potrebe i ocekivanja koja imam od jednog prenosnog racunara. Svaki telefon, posebno iPhone 4 mi pored Note-a deluje kao igracka. Napominjem ovo nije uredjaj za nekog kome je potrebno iskljucivo telefoniranje i eventualno neka igrica...Note je mnogo vise od toga.

P.S. Savetujem Samsungu da zastiti telefone dijagonala izmedju 5 i 6 inca :)

Augmented Reality

pre 11 godina

Vlasnika ove kamera Samsug podize na nekoliko nivoa u buducnost. Sa uznapredovanim performansama ove naprave otvorena su sirom vrata novoj tehnologiji koja ce totalno promeniti dosadasnji pristup poslovanju uopste - Augmented Reality/kompjuterski generisan telemetrijski data senzorski imput u vasem dzepu. Uz lep pozdrav vas seriozni amater A.Semjonov

Slobodan

pre 11 godina

Neko rece malopre ovde da je Samsung objasnio. Pa kanda vam i Apple i Samsung vec par poslednjih godina objasnjavaju kako da vam maknu 200 - 250E iz dzepa na svaka 3 meseca za Samsung i svakih pola godine za apple. To je od prilike razlika izmedju prodaje starog uredjaja i kupovine novog. Ajd da mi neko objasni sta moze GS3 is 4S a da nisu mogli GS2 i iP4 (nemojte se pravdati poslom i aplikacijama jer se bavim time pa znam da je sve isto) . Moram da se divim odeljku za marketing kod obe kompanije, jer su odradile neverovatan posao. Ranije je kupac dolazio u radnju i kupovao telefon a danas telefon tebe kupuje. Stvori se takav "hajp" pre izlaska uredjaja da je to neverovatno. A kad se pojavi svi ko zombiji, ajmo, 1Mp vise u pola giga rama opa :D.
Nemojte me pogresno razumeti volim tehniku i lepe proizvode ali ovo je cisto uzimanje para. Posto se bavim dizajnom i razvojem U/i, posao mi se zasniva na photoshopu uglavnom. Koristim verziju CS4, kolega mi kaze kako mozes to da koristij jos uvek pored CS6. A ako uporedis oba ima mozda 3 opcije koje su zapravo unapredjene, sve ostalo je sminka koja se naplacuje XX dolara.

No ko ima neka kupi, mislim da se nece moci raditi posao bez ovoga novog Nota :D

Pozdrav!

Nisam razočaran

pre 11 godina

@razocaran

Prosto ne znam šta da radim, moj mentalni sklop koji ne razumeš mi ne dozvoljava da se ortgnem fancy reklamama i dajem za parče plastike 600€ i nisam otišao na putovanje zbog toga, a još manje imam kola - kakav čovek, jel da?

Vidi, nisam neki ljubitelj Samsunga, ali obožavam uređaje. Ako neko hoće da troši svoj novac na njih - neka to radi. Imam smart phone i dva tableta (One X, Transformer, iPad 3), nekim čudom sam se vratio pre 5 dana sa daljeg putovanja (ne leteti JAT-om), a nekim slučajem sam dizajner aplikacija za te đavolje naprave kojima robujemo.

Ako nekome pričanjava zadovoljstvo da poseduje skup komad tehnike - nikoga nije briga, barem malo doneseš radosti sebi u ovoj raspaloj zemlji. A kupovina automobila i daleko putovanje za taj novac - jako teško.

Ekspanzija je dotičnih uređaja, naravno da se brzo izbacuju novi modeli.

Zato... chill and enjoy the ride ;)

iv@n

pre 11 godina

Gledao sam uzivo i odusevljen sam uredjajima, lep zadatak za konkurenciju (apple, lg, nokia). Jedino neka neko ako zna neka napise specifikacije onog windows phonea. I ako galaxy camera ima 3g podrsku da li se moze telefonirati njime.

reconsider flagship device samsung! ;)

pre 11 godina

mislio sam da ce note 2 da bude slican i baziran na sgs 3 ali mi se cini kao da je obrnuto.

ovo srednje dugme i sve uopste kao da je doslo na svoje mesto, ocu da kazem da kao da su trebali prvo note 2 izbaciti pa onda sgs 3 ali njima je sgs 3 flagship device....

pozz svima :)

Dzoni

pre 11 godina

@nikad samsung
Ako imas iphone onda vec drzis samsung u ruci..iphone 4s ima stari samsung 45nm dual core procesor..memoriju i ekran..sve sto vredi u tom iphonu je samsung ali stara tehnika da bi apple mogao da mlati debele pare..cak IPAD 3 koji je izasao skoro koristi dual core uradjen u staroj 45 nm tehnici..samsung koristi 32 i 28 a intel u i7 procesorima i 22nm ..tehnologija koju ti koristis u iphonu nijedan flagship uredjaj ne koristi vec 3 godine.
Nikakva tu bajka o nekom cudesno optimizovanom iosu ne pomazu jer su samo bajke koje nemaju veze sa realnoscu...pogledaj testove na anand techu koliko treba vremena iphonu 4s a koliko quad core android telefonima da ucitaju odredjenu stranu na netu..iphone tri puta sporije.
Iphone 5 takodje ce biti stari A9 dual core iz prostog razloga da bi apple mlatio vise para.

Petar

pre 11 godina

Madhunter...to sto se pravi od reciklirane plastike (citaj djubreta) moze mu biti samo plus, kad bi se to radilo u vecoj meri, bilo bi manje djubreta oko tebe...

Student

pre 11 godina

@madhunter
čista ljubomora. Kad ćete vi Appleovci da shvatite da su ovo samo uređaji. A hvala Bogu da se pravi od reciklirane plastike, jel tu nešto sporno?

analiticar amater

pre 11 godina

Samsung je vec dobar uredjaj ucinio jos boljim. Prva generacija je posluzila da se shvate potrebe korisnika i stkne iskstvo u pravljenju ovakvih uredjaja koji ponovo afirmisu stajlus, a rade i sa prstim podjednako dobro, i ovo je sada prava stvar.
Ja nemam problem da propustim letovanje da bih kuipio uredjaj koji ce biti non stop uz mene i olaksati mi mnoge stvari, ali naravno to je stvar izbora i licnog afiniteta.
Mislim da ovakvi uredjaji imaju buducnost, jer mnogi zele da objedine funkcije telefona i tableta uzmesto da dzongliraju izmedju dva uredjaja. Cak je i Apple povecao ekran u petici poricuci tako svojstav da je 3.5 incna retina idealna...Naravno da nije i ne sumljam da ce neki iPhone 6 ili 7 doci do ove velicine i tada nam to biti predstavljeno kao genijalna zaostavstina Stiv Dzobsa. KOliko ova velicina nekad moze da bude mana, u jos vecem broju slucajeva je prednost. Nekada su moj XDA IIS od 3.5 inca smatrali ciglom i krstili se kako ja to uopste nosim, a vec odavno tim istilm ljudima Appleovih 3.5 inca predstavlja nesto obicno i nije im bas sve jedno kada ih podsetim na njihove ranije izjave.
Ne sumnjam da ce vec neko izbaciti dock na koji cete moci da nakacite monitor, tastaturu i misa, Ubuntu vec postoji i ...srecno vam koriscenje... Cak i uz novi iPhone moracete da nabadate prstima ili dokupite stajlus, a ponesite i laptop ako treba da napisete duzi email.

madhunter

pre 11 godina

Još jedan u nizu za koji treba oružani list ! I jos jedna zanimljivost , samsung galaxy modeli se prave od reciklirane plastike (citaj djubreta) !Svidelo se to vam ili ne uvek cete biti na dobrom 2 mestu ! Svi znamo kome pripada prvo !

anbeast

pre 11 godina

Sto, bre, dadoste coveku onol´ke minuse kad je sam naglasio ironiju svojim potpisom? :-) Mislim na komentar:(iRonic, 29. avgust 2012 20:22)

G3N1J4L4C

pre 11 godina

Za sve one koji pitaju za update:
Ja na GalaxyS imam JellyBean već mesec dana, a pre toga sam imao ICS.
Sve što treba je da root-ujete telefon i da stavite Clockwork Mod Recovery- obično ide zajedno u root pakovanju. Ovaj deo ipak bi trebalo da odradi neko ko se razume u računare, ali je i to vrlo, vrlo prosto.
E, onda skinete custom ROM (preporučujem CyanogenMod 7,9 i 10) i možete da stavite šta god želite (naravno dok može da podržava HW), i to samo jednim klikom u recovery.
Brick-ovanje (ubijanje namrtvo) je veoma, veoma redak slučaj a i rešava se vrlo prosto i jefitno.
Jedino na šta treba računati to je kraće trajanje baterije (mada i to nije uvek slučaj).
Sve informacije možete naći na xda developers sajtu.
Molim administratore da objave komentar jer zaista je problem sa proizvođačima koji ne izbacuju update za android, a CustomROM-ovi nisu nikakav bauk.

Teško je uvek biti iza najboljeg!

pre 11 godina

I pored svih gb rama, quad core procesora, ogromnog ekrana, još uvek NE POSTOJI bolji telefon od iphona 4. Od finalne obrade do iOS-a i brzine, niko ne može da mu parira. A vi se i dalje tešite da je Samsung najbolji!

nikad samsung

pre 11 godina

Gledam ovaj računarčić na poslednjoj slici... pa ovi nisu u stanju tastaturu da naprave, a da ne prepišu od apple-a... Identična kao na MacBook računarima, još od 2008...

što se telefona tiče, izgleda da im je i pre presude postalo jasno da ne smeju više da se igraju sa apple-om... Zato S3 i ovaj novi note ne liče ni na šta...

LAV

pre 11 godina

Molim vas, ima li neko proverenu informaciju u vezi nadoradnje Galaxy Note-a na ICS ili JB? Kad ce ta, toliko najavljivana, zvanicna nadogradnja u Srbiju? Hvala.

G3N1J4L4C

pre 11 godina

@HLT

Miša i tastaturu na usb (doduše preko adaptera) ili na BT, a monitor (doduše samo LCD/LED/PLASMA TV) preko TV-OUT-a kablom :)

Bora

pre 11 godina

Nije da mi se ne svidja, ali nesto mislim nije mnogo manji od mog Samsung Netbooka, kako nikome ne padne na pamet da jednostavno napravi karticu (ili mozda jeste), sa funkcijama mobilnog telefona, i jednostavno je utakne u slot bilo kog PC-ija ili jos bolje u usb, onda samo menjas kartice, a ne kupujes novi telefon, eto dao sam ideju Nvidiji ili Creativu, pa nek zarade jos malo novca

Vladimir

pre 11 godina

za Lava i druge koji pitaju kada ce ICS za GSN1: Idite na xda i postavite pitanje. Ako tamo ne dobijete odgovor necete nigde. A ako imate "kohones" mozete vec sada sami da predjete na ICS i cak JB.
Btw ja sam i dalje na GB :).

Marko

pre 11 godina

Dobar je, verujem i odličan, ali SGN1 mi savršeno služi za ono zbog čega sam ga i kupio u startu.
Sve nabrojano je primamljivo, ko voli nek' izvoli, ja zadovoljan onim što imam.

Vlada Milovic Genije

pre 11 godina

Meni ovo znaci samo kao vest. Ne mogu sebe da zamislim da kupim ovo cudo jer ne daju mi se pare za celo letocanje u Grckoj za ovaj telefon ili sta je vec...Najvise cu dati 200 evra za telefon i tacka ! jer uvek izlaze modeli sve bolji i bolji. Ovi sto imaju iphone 4 sanjaju da imaju iphone 5 i tako dalje....zavisi ko sta voli.evo ortak sa posla ima Nokiu bez kamere i crno beli displej. Ne lozi se na novotarije.....ja ga ne shvatam ali on je srecan i sa tim.

milan

pre 11 godina

Apple kao i svi proizvodjaci telefona na svetu koriste obicno ARM procesore (to je proizvodjac) i graficke kartice od 2,3 proizvodjaca! Isto kao kod racunara Intel i AMD i graficke! A Samsung, Nokia, Apple,...odradjuju integraciju svih tih komponenti i formiraju cipset, a ponekad i kupuju vec odradjen cipset! OOno sto im ARM i ostali mogu dati jeste licencu, ali se licenca odnosi samo na njih, ne mogu drugim prodavati! Samsung proizvodi mnoge komponente, ali su mnoge od njh po licenci! I mislim da Samsung nema veze sa ekranom za Apple, mozda proizvode neku komponentu za ekran, ali ne ceo!

Stefan

pre 11 godina

Specifikacija je predr*ana. Bolja od s3, zapravo i GN1 je bolji od S2
Zatim dizajn je uzasan, sve su zajebali sa dizajnom.
Informacija za ljude koji ne vide dalje od svog dvorista: Ako bi smo stalno kukali kako je nesto skupo i prepustili da ekonomija komanduje nasim tehnoloskim obrazovanjem, najpametnije bi bilo da se vratimo u kameno doba. Nisam tatin sin i ne kupuje mi tata sve sto vidim i nije mi deda ostavio lance hotela pa da se bahatim. Pare koje danas imam da prijustim ovaj telefon sam postigo istom tom tehnologijom koju svi pljujete zbog cena. Zato sto su neki od nas gledali i pratili tehnologiju danas imaju pare i srca da oprme sebe istom. (U ovom slucaju mislim na programere)

iRonic

pre 11 godina

hahaha šljamsung se koprca pre konačnog pada! ovo bre ništa ne valja, moj iphone ima 3.5' displej koji je idealne mere, šta će mi ova plastikanerska cigletina! i opet mi kopiraju iphone, note ima zaobljene ivice! gotovi su! i sve rtakinje u školi su mi rekle da sam faca zbog iphona!

razocaran

pre 11 godina

Prosto mi je tesko zamisliti mentalni sklop coveka koji za parce plasike tipa SGS3 da 600€ ili pak Iphone i sl. Nije bitno kakvog je ko materiijalnog stanja, umesto da sebi mozemo priustiti neki automobil, daleko putovanje mi se zadovoljavamo sa tim glupostima, strasno. Evo npr. ja sam imao Iphone i expresno sam ga se resio, kupio novu Nokiu E75 koja mi sluzi onome cemu i treba telefon a za razliku od tog novca iz USA narucim novi Samsung galaxy tab 2 7" (250$) koji je 10 puta ucinkovitiji, jaci, brzi u tome cemu sluze nego ti pametni telefoni.
Ljudi nedajte da vas navlace sa tim fensi reklamama i ponudama, ne robujte stvarima, ne odricite se lepih stvari zarad parceta plastike koji ce kako ih brzo izbacuju za 6 meseci biti prevazidjen model....

madhunter

pre 11 godina

Još jedan u nizu za koji treba oružani list ! I jos jedna zanimljivost , samsung galaxy modeli se prave od reciklirane plastike (citaj djubreta) !Svidelo se to vam ili ne uvek cete biti na dobrom 2 mestu ! Svi znamo kome pripada prvo !

Teško je uvek biti iza najboljeg!

pre 11 godina

I pored svih gb rama, quad core procesora, ogromnog ekrana, još uvek NE POSTOJI bolji telefon od iphona 4. Od finalne obrade do iOS-a i brzine, niko ne može da mu parira. A vi se i dalje tešite da je Samsung najbolji!

Johny

pre 11 godina

@(iRonic, 29. avgust 2012 20:22)
u sta hoces da se kladimo da su te ortakinje bile sarkasticne? :D hahaha
jednostavno, ko hoce obican telefon kupi iPhone, ko hoce nesto vise i bolje kupi Android...

nikad samsung

pre 11 godina

Gledam ovaj računarčić na poslednjoj slici... pa ovi nisu u stanju tastaturu da naprave, a da ne prepišu od apple-a... Identična kao na MacBook računarima, još od 2008...

što se telefona tiče, izgleda da im je i pre presude postalo jasno da ne smeju više da se igraju sa apple-om... Zato S3 i ovaj novi note ne liče ni na šta...

marko

pre 11 godina

odlican sto se hardware-a tice, ali ljudi iz Samsunga su mogli da se potrude oko izgleda, ovaj aparat se moze nazvati I S3 XL, jer nema razlike u izgledu, sve ostalo pozdravljam, ali sto se izgleda tice, razocarali su me..

Augmented Reality

pre 11 godina

Vlasnika ove kamera Samsug podize na nekoliko nivoa u buducnost. Sa uznapredovanim performansama ove naprave otvorena su sirom vrata novoj tehnologiji koja ce totalno promeniti dosadasnji pristup poslovanju uopste - Augmented Reality/kompjuterski generisan telemetrijski data senzorski imput u vasem dzepu. Uz lep pozdrav vas seriozni amater A.Semjonov

iv@n

pre 11 godina

Gledao sam uzivo i odusevljen sam uredjajima, lep zadatak za konkurenciju (apple, lg, nokia). Jedino neka neko ako zna neka napise specifikacije onog windows phonea. I ako galaxy camera ima 3g podrsku da li se moze telefonirati njime.

reconsider flagship device samsung! ;)

pre 11 godina

mislio sam da ce note 2 da bude slican i baziran na sgs 3 ali mi se cini kao da je obrnuto.

ovo srednje dugme i sve uopste kao da je doslo na svoje mesto, ocu da kazem da kao da su trebali prvo note 2 izbaciti pa onda sgs 3 ali njima je sgs 3 flagship device....

pozz svima :)

Bora

pre 11 godina

Nije da mi se ne svidja, ali nesto mislim nije mnogo manji od mog Samsung Netbooka, kako nikome ne padne na pamet da jednostavno napravi karticu (ili mozda jeste), sa funkcijama mobilnog telefona, i jednostavno je utakne u slot bilo kog PC-ija ili jos bolje u usb, onda samo menjas kartice, a ne kupujes novi telefon, eto dao sam ideju Nvidiji ili Creativu, pa nek zarade jos malo novca

Nenad-EU

pre 11 godina

Note sam kupio onako vise iz radoznalosti jer mi je od operatera nudjena obnova ugovora i novi telefon za simbolicnu cenu. Nisam znao sta bih uzeo jer sam bio prezadovoljan HTC-om pa sam uzeo Note u nameri da ga koristim kao tablet jer mi je bilo neshvatljivo da ga nosim svaki dan. Posle par dana koriscenja HTC Desire HD je spakovan u fioku a Note ide svuda samnom. To je jednostavno prvi telefon koji u potpunosti ispunjava moje potrebe i ocekivanja koja imam od jednog prenosnog racunara. Svaki telefon, posebno iPhone 4 mi pored Note-a deluje kao igracka. Napominjem ovo nije uredjaj za nekog kome je potrebno iskljucivo telefoniranje i eventualno neka igrica...Note je mnogo vise od toga.

P.S. Savetujem Samsungu da zastiti telefone dijagonala izmedju 5 i 6 inca :)

Nisam razočaran

pre 11 godina

@razocaran

Prosto ne znam šta da radim, moj mentalni sklop koji ne razumeš mi ne dozvoljava da se ortgnem fancy reklamama i dajem za parče plastike 600€ i nisam otišao na putovanje zbog toga, a još manje imam kola - kakav čovek, jel da?

Vidi, nisam neki ljubitelj Samsunga, ali obožavam uređaje. Ako neko hoće da troši svoj novac na njih - neka to radi. Imam smart phone i dva tableta (One X, Transformer, iPad 3), nekim čudom sam se vratio pre 5 dana sa daljeg putovanja (ne leteti JAT-om), a nekim slučajem sam dizajner aplikacija za te đavolje naprave kojima robujemo.

Ako nekome pričanjava zadovoljstvo da poseduje skup komad tehnike - nikoga nije briga, barem malo doneseš radosti sebi u ovoj raspaloj zemlji. A kupovina automobila i daleko putovanje za taj novac - jako teško.

Ekspanzija je dotičnih uređaja, naravno da se brzo izbacuju novi modeli.

Zato... chill and enjoy the ride ;)

Dzoni

pre 11 godina

@nikad samsung
Ako imas iphone onda vec drzis samsung u ruci..iphone 4s ima stari samsung 45nm dual core procesor..memoriju i ekran..sve sto vredi u tom iphonu je samsung ali stara tehnika da bi apple mogao da mlati debele pare..cak IPAD 3 koji je izasao skoro koristi dual core uradjen u staroj 45 nm tehnici..samsung koristi 32 i 28 a intel u i7 procesorima i 22nm ..tehnologija koju ti koristis u iphonu nijedan flagship uredjaj ne koristi vec 3 godine.
Nikakva tu bajka o nekom cudesno optimizovanom iosu ne pomazu jer su samo bajke koje nemaju veze sa realnoscu...pogledaj testove na anand techu koliko treba vremena iphonu 4s a koliko quad core android telefonima da ucitaju odredjenu stranu na netu..iphone tri puta sporije.
Iphone 5 takodje ce biti stari A9 dual core iz prostog razloga da bi apple mlatio vise para.

analiticar amater

pre 11 godina

Samsung je vec dobar uredjaj ucinio jos boljim. Prva generacija je posluzila da se shvate potrebe korisnika i stkne iskstvo u pravljenju ovakvih uredjaja koji ponovo afirmisu stajlus, a rade i sa prstim podjednako dobro, i ovo je sada prava stvar.
Ja nemam problem da propustim letovanje da bih kuipio uredjaj koji ce biti non stop uz mene i olaksati mi mnoge stvari, ali naravno to je stvar izbora i licnog afiniteta.
Mislim da ovakvi uredjaji imaju buducnost, jer mnogi zele da objedine funkcije telefona i tableta uzmesto da dzongliraju izmedju dva uredjaja. Cak je i Apple povecao ekran u petici poricuci tako svojstav da je 3.5 incna retina idealna...Naravno da nije i ne sumljam da ce neki iPhone 6 ili 7 doci do ove velicine i tada nam to biti predstavljeno kao genijalna zaostavstina Stiv Dzobsa. KOliko ova velicina nekad moze da bude mana, u jos vecem broju slucajeva je prednost. Nekada su moj XDA IIS od 3.5 inca smatrali ciglom i krstili se kako ja to uopste nosim, a vec odavno tim istilm ljudima Appleovih 3.5 inca predstavlja nesto obicno i nije im bas sve jedno kada ih podsetim na njihove ranije izjave.
Ne sumnjam da ce vec neko izbaciti dock na koji cete moci da nakacite monitor, tastaturu i misa, Ubuntu vec postoji i ...srecno vam koriscenje... Cak i uz novi iPhone moracete da nabadate prstima ili dokupite stajlus, a ponesite i laptop ako treba da napisete duzi email.

LAV

pre 11 godina

Molim vas, ima li neko proverenu informaciju u vezi nadoradnje Galaxy Note-a na ICS ili JB? Kad ce ta, toliko najavljivana, zvanicna nadogradnja u Srbiju? Hvala.

Student

pre 11 godina

@madhunter
čista ljubomora. Kad ćete vi Appleovci da shvatite da su ovo samo uređaji. A hvala Bogu da se pravi od reciklirane plastike, jel tu nešto sporno?

Slobodan

pre 11 godina

Neko rece malopre ovde da je Samsung objasnio. Pa kanda vam i Apple i Samsung vec par poslednjih godina objasnjavaju kako da vam maknu 200 - 250E iz dzepa na svaka 3 meseca za Samsung i svakih pola godine za apple. To je od prilike razlika izmedju prodaje starog uredjaja i kupovine novog. Ajd da mi neko objasni sta moze GS3 is 4S a da nisu mogli GS2 i iP4 (nemojte se pravdati poslom i aplikacijama jer se bavim time pa znam da je sve isto) . Moram da se divim odeljku za marketing kod obe kompanije, jer su odradile neverovatan posao. Ranije je kupac dolazio u radnju i kupovao telefon a danas telefon tebe kupuje. Stvori se takav "hajp" pre izlaska uredjaja da je to neverovatno. A kad se pojavi svi ko zombiji, ajmo, 1Mp vise u pola giga rama opa :D.
Nemojte me pogresno razumeti volim tehniku i lepe proizvode ali ovo je cisto uzimanje para. Posto se bavim dizajnom i razvojem U/i, posao mi se zasniva na photoshopu uglavnom. Koristim verziju CS4, kolega mi kaze kako mozes to da koristij jos uvek pored CS6. A ako uporedis oba ima mozda 3 opcije koje su zapravo unapredjene, sve ostalo je sminka koja se naplacuje XX dolara.

No ko ima neka kupi, mislim da se nece moci raditi posao bez ovoga novog Nota :D

Pozdrav!

Stefan

pre 11 godina

Specifikacija je predr*ana. Bolja od s3, zapravo i GN1 je bolji od S2
Zatim dizajn je uzasan, sve su zajebali sa dizajnom.
Informacija za ljude koji ne vide dalje od svog dvorista: Ako bi smo stalno kukali kako je nesto skupo i prepustili da ekonomija komanduje nasim tehnoloskim obrazovanjem, najpametnije bi bilo da se vratimo u kameno doba. Nisam tatin sin i ne kupuje mi tata sve sto vidim i nije mi deda ostavio lance hotela pa da se bahatim. Pare koje danas imam da prijustim ovaj telefon sam postigo istom tom tehnologijom koju svi pljujete zbog cena. Zato sto su neki od nas gledali i pratili tehnologiju danas imaju pare i srca da oprme sebe istom. (U ovom slucaju mislim na programere)

Petar

pre 11 godina

Madhunter...to sto se pravi od reciklirane plastike (citaj djubreta) moze mu biti samo plus, kad bi se to radilo u vecoj meri, bilo bi manje djubreta oko tebe...

G3N1J4L4C

pre 11 godina

@HLT

Miša i tastaturu na usb (doduše preko adaptera) ili na BT, a monitor (doduše samo LCD/LED/PLASMA TV) preko TV-OUT-a kablom :)

G3N1J4L4C

pre 11 godina

Za sve one koji pitaju za update:
Ja na GalaxyS imam JellyBean već mesec dana, a pre toga sam imao ICS.
Sve što treba je da root-ujete telefon i da stavite Clockwork Mod Recovery- obično ide zajedno u root pakovanju. Ovaj deo ipak bi trebalo da odradi neko ko se razume u računare, ali je i to vrlo, vrlo prosto.
E, onda skinete custom ROM (preporučujem CyanogenMod 7,9 i 10) i možete da stavite šta god želite (naravno dok može da podržava HW), i to samo jednim klikom u recovery.
Brick-ovanje (ubijanje namrtvo) je veoma, veoma redak slučaj a i rešava se vrlo prosto i jefitno.
Jedino na šta treba računati to je kraće trajanje baterije (mada i to nije uvek slučaj).
Sve informacije možete naći na xda developers sajtu.
Molim administratore da objave komentar jer zaista je problem sa proizvođačima koji ne izbacuju update za android, a CustomROM-ovi nisu nikakav bauk.

anbeast

pre 11 godina

Sto, bre, dadoste coveku onol´ke minuse kad je sam naglasio ironiju svojim potpisom? :-) Mislim na komentar:(iRonic, 29. avgust 2012 20:22)

milan

pre 11 godina

Apple kao i svi proizvodjaci telefona na svetu koriste obicno ARM procesore (to je proizvodjac) i graficke kartice od 2,3 proizvodjaca! Isto kao kod racunara Intel i AMD i graficke! A Samsung, Nokia, Apple,...odradjuju integraciju svih tih komponenti i formiraju cipset, a ponekad i kupuju vec odradjen cipset! OOno sto im ARM i ostali mogu dati jeste licencu, ali se licenca odnosi samo na njih, ne mogu drugim prodavati! Samsung proizvodi mnoge komponente, ali su mnoge od njh po licenci! I mislim da Samsung nema veze sa ekranom za Apple, mozda proizvode neku komponentu za ekran, ali ne ceo!

Vladimir

pre 11 godina

za Lava i druge koji pitaju kada ce ICS za GSN1: Idite na xda i postavite pitanje. Ako tamo ne dobijete odgovor necete nigde. A ako imate "kohones" mozete vec sada sami da predjete na ICS i cak JB.
Btw ja sam i dalje na GB :).

Vlada Milovic Genije

pre 11 godina

Meni ovo znaci samo kao vest. Ne mogu sebe da zamislim da kupim ovo cudo jer ne daju mi se pare za celo letocanje u Grckoj za ovaj telefon ili sta je vec...Najvise cu dati 200 evra za telefon i tacka ! jer uvek izlaze modeli sve bolji i bolji. Ovi sto imaju iphone 4 sanjaju da imaju iphone 5 i tako dalje....zavisi ko sta voli.evo ortak sa posla ima Nokiu bez kamere i crno beli displej. Ne lozi se na novotarije.....ja ga ne shvatam ali on je srecan i sa tim.

Marko

pre 11 godina

Dobar je, verujem i odličan, ali SGN1 mi savršeno služi za ono zbog čega sam ga i kupio u startu.
Sve nabrojano je primamljivo, ko voli nek' izvoli, ja zadovoljan onim što imam.