Petak, 15.10.2021.

08:26

Američka firma stavila snajpersku pušku na robota, stručnjaci užasnuti

Izvor: B92

Amerièka firma stavila snajpersku pušku na robota, struènjaci užasnuti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Nsnsns

pre 2 godine

“To je zato što normalni ljudi razumeju da je loša ideja dozvoliti robotima“—robotima niko ne dozvoljava. Robotima se upravlja. Ako neko hoće licno da ode u opasne operacije umesto robota, onda OK.

Darko

pre 2 godine

Užasnuti ? Jaka stvar... Pa vojska razvija 2-3 decenije oružje unapred i ovo je samo njihov veoma zastareli model...

Sve što bilo gde ili bilo ko koristi upravo sada je prvo razvijeno za vojsku pa kad za njih zastari ide stanovništvu.


Najobičniji Dron od 200e može da bude smrtonosna igračka bilo kome Dron + VR + detonator... I eto ti paklene igračke dostupne svima

Tako da... Sve NOVO je odavno staro i već se zna kako se igra sa time.

Sara Conor

pre 2 godine

Judment day polako dolazi...prvo dronovi a sada i star wars bojevo oružje... neka,sledeći korak formiranje posebne platforme skaynet!!!samo ovog puta nema heroja!

Lester

pre 2 godine

@Vuk

Роботи Уран-9 и Нерехта и конверзија Т-72 у роботизовану платформу за урбану борбу( пројекат "Штурм")
Неупоредиво боље кретање(већи клиренс), отпорност на противничку ватру и ватрена моћ која је мисаона именица за ово чудо. Плус су прва два тестирана у борби.

Joko ono i ovo

pre 2 godine

@ Tara

Nisam siguran koliko je ljudska psiha posle nekih strahota u mogućnosti da ima empatiju za onu drugu stranu. Tako da to što mašina nema etiku možda i nije problem. Svaka mašina radi onako kako je programiraju. Pre nekoliko nedelja je bilo reči o tome da naučnici koriste AI da bi utvrdili ko od ispitanika ima Alchajmerovu bolest, i to u veoma ranom stadijumu.
Hoću da kažem da veštačka inteligencija i mašine jesu jako korisne. E sad, to što ljudski mozak može da zakuva i smisli, to ne može da se poredi sa bilo čim.

Silvester

pre 2 godine

Živimo u svetu gde se "teorija zavere" pretvara u pravu zaveru. Da bi dodatno zamaglili istinu, ubace po kojeg ravnozemljaša i reptilijanca i onda kažu kako smo svi mi, koji uspevamo da čitamo između redova, budale.
(blek stena, 15. oktobar 2021 08:59)

Ne postoji teorija zavere već samo zavera.

Tara

pre 2 godine

Iako nije tačna vest, sigurno su debelo u ovakvim projektima sve zemlje sveta. Mašina nema savest, može da izrešeta i bebu, da se kreće kroz zatrovana područja i nekako taman uz resetovanje virusom. Da, da, sve su to teorije zavere.

Konstantin

pre 2 godine

Oce ovo govno da pravi razliku izmedju odraslih i dece ?
Dobro znamo da su i americki vojnici pucali po deci, ali bar neko nije hteo, sa ovima izgleda nece biti problem.

kokoloko

pre 2 godine

Vidim dosta panike. Lepo je ovo ALI... vrv košta boga oca po komadu a mali Iranac, Vjetnamac, Kinez, Rus, Avganistanac ili Srbin su skoro pa džabe. Moj pradeda prešo peške Albanije "s jednu korku leba" a pola ostavio za Krf da mu se nađe, dok ovaj mora na svaka dva sata na punjač da se prikači. Na duže staze, živ čovek sa čeličnom voljom pobeđuje sve!

Dalmatinac

pre 2 godine

Pozdravljam napredak tehnologije. Kad se sve usavrši, ima da nabavim desetak robota. Da mi kopaju vinograd, idu na posao umjesto mene, na roditeljske sastanke, sa ženom u kazalište....

Simimax78

pre 2 godine

Pozdravljam napredak tehnologije. Kad se sve usavrši, ima da nabavim desetak robota. Da mi kopaju vinograd, idu na posao umjesto mene, na roditeljske sastanke, sa ženom u kazalište....
(Dalmatinac, 15. oktobar 2021 12:07)

Žena ti već verovatno već ima malog robota koji vibrira i ide na baterije.

seed

pre 2 godine

Oni koji zaista odlučuju rešavaju se ljudskog faktora u kontroli populacije.
Ako vojnik/policajac odbije da puca u pobunjenike, dovoljno će biti da se klikne na "Start".

A vi kako te?

pre 2 godine

Pa sta to nama moze mi (pojedinci iz narod ali nazalost ne mali broj njih) ubijamo koronu (a i sve drugo zivo ) koja nepostoji na fejsbuku tako cemo i ovog robota, pravac fejsbuk sa lakovernim,naivinim,prolupalim babama ,zaostalim,umno poremecnim glupim ,blentavim,kafanskim pevacicam,lokalnim hurvama i raznim ludama ovog i slicne robote razbiti na fesjsbuku...

Realnost koja nas sprečava

pre 2 godine

Ono što nas jedino sprečava od intervencije na Kosovu je - samo jedna stvar.
Strah od dronova, ali ne jednog već stotine, koji ne bi mogli odmah biti oboreni, pre nego načine veliku štetu. Onih velikih, daljinski komandovanih, iz filmova.
Pri tom vam je jasno, da naše veeeelike prijatelje ništa ne sprečava da ih upotrebe nad našim gradovima i privredom.
Koliko god neki od vas bili zaljubljeni u njih, ovo su samo činjenice, šta nam priprema jedno ogavno društvo u propadanju.

Vuk

pre 2 godine

Da su Rusi u stanju ovako nesto da naprave komentari bi bili u fazonu "brat Putin je najjaci". Ovakve stvari sve vojske sveta pokusavaju da naprave i jedina svrha vojne industrije je da pravi masine koje mogu efikasnije da ubijaju ljude a onda da takve uredjaje prodaje onima koji to ne mogu sami da naprave. Ovde ne postoji nikakva moralna dilema, svi bibovo napravili da mogu, Ameri su na "stubu srama" samo zato sto imaju vise sredstava i ljudstva pa sve te inovacije izbace nekoliko godina pre konkurencije, pre svega Izraela i Francuske.

Mandrak

pre 2 godine

Ovaj robot i Mali Miloš su bukvalno sušte suprotnosti jedan drugom.

Ameri stavili jednu pušku i dobro je oklopili. Lepota u jednostavnosti i manje su šanse da nesto otkaže ili da bude oštećeno. Ali onda su to stavili na četvoronožnog robota koji ima ekstremno kompleksnu motoriku gde može da otkaže milion stvari.

Naši opet sve suprotno. Natakarili hiljadu i jednu stvar na robota gde može da otkaže mnogo stvari. Ali su sve to stavili na guseničara koji će uvek biti superiorniji i pouzdaniji od četvoronožnog robota.

Savršen robot ubica je negde na pola puta.

RCZ

pre 2 godine

Nadam se iskreno , obzirom sta su sve zamesili svuda po svetu , da ce ovo i slicno kao i sve svoje oruzje koristiti u medjusobnim " zabavama" u njihovoj zemlji.

blacky

pre 2 godine

Nek budu sretni dok ne pocnu da im ruse zemlju iznutra.Postoje mnogo drugaciji i razlicitih nacina ratovanja.Krenu diverzije u njijovim zemljama i eto haoda.Niko nije bezbedan i siguran sto posto.Bolje da ne izazivaju gnev ljudi.

Toni

pre 2 godine

Interesuje me šta će se desiti kad protivnička strana takođe razvije slične robote. Roboti će pucati jedni na druge, i šta onda? Pobjeđuje onaj kome ostane više robota, ili šta?

KM

pre 2 godine

@yosemiteSam A šta ako jednog dana kontrolu nad svim ovim robotima preuzme veštačka inteligencija, autonomno, ne pitajući ni jednog čoveka za ciljeve? Čovečanstvo ne bi imalo nikakve šanse za opstanak. To je razlika...

Алекса

pre 2 godine

Фејк њуз. Компанија са јутјуба. Имају и човеколиког ипсц робота....на јутјубу

Dachazvezda

pre 2 godine

ok ..

Jos 20,30 godina i stize SKYNET.
U Terminatoru su pogrešili izgleda jedino vreme. Malo su poranili, al sve ostalo je na putu da se pojavi...

007

pre 2 godine

Gledaćete u sledećoj epizodi. Pas lutalica veselo maše repom i odjednom otvara usta, meta je laserski nacijana u deliću sekunde ili možda i pre otvaranja usta, i meta pada mrtva. A može pas i da eksplodira. Samo je važno da izgleda realno da ne bude otkriven.

yosemite sam

pre 2 godine

Ne znam sta je cudno - to sto je robot cetvoronozac ili sto pusku nosi na sebi nesto sto nije covek? Ako je ovo drugo, molim dusebriznike da se ne sablaznjavaju nad nehumanim Amerikancima - zato sto i srpski robot na gusenicama uskoro ulazi u naoruzanje Vojske Srbije i zove se Mali Miloš. Jesmo li mozda i mi nehumani Srbi? Ali nema tu govora u oba slucaja o automnom ispaljivanju hica bez ljusdkog odobrenja ili prethodno zadatog odobrenja tako da na kraju je isto kao i sa puskom - covek je taj koji ubija coveka. Nista se tu nece promeniti.

Hook

pre 2 godine

Gledaćete u sledećoj epizodi. Pas lutalica veselo maše repom i odjednom otvara usta, meta je laserski nacijana u deliću sekunde ili možda i pre otvaranja usta, kroz oči i meta pada mrtva. A može pas i da eksplodira. Samo je važno da izgleda realno da ne bude otkriven.
(007, 15. oktobar 2021 09:37)

Kasnis rodjo. To je vec vidjeno pre 70-ak godina. Sovjeti su dresirali pse da dotrce do nemackog tenka i podvuku se ispod njega, a onda eksplodiraju.

cito

pre 2 godine

Ko nama brani da napravimo Transformerse?!?! Da vidite kako bi nas gledali drugacijim ocima i rekli, vracamo vam Kosovo i ako vam se jos nesto svidi slobodno uzmite!

lokal-patriota

pre 2 godine

a sta je tu cudno? videli smo nov nacin ratovanja jos 99-e kada su nas bombardovali, ne vidis neprijatelja on baca bombe a ti nemas cime da ga oboris ... i tako sve dok ti ne kapituliras a onda oni bez i jednog ranjenog vojnika udju u tvoju zemlju sa svojim firmama i porobe te! nema vise vojnog umarshiravanja u centar grada, sada se to radi suptilnije ... ratuje se dronovima, robotima, gadja raketama dalekog dometa! nema vise viteskog ratovanja ledina, rov sa jedne rov sa druge strane i ratuj

Biće bolje

pre 2 godine

Dronovi i roboti će uskoro istisnuti ljude iz mnogih profesija, vojska je samo jedna od njih. Na pragu smo nove tehnološke revooicije, autonomne mašine, humanoidni roboti, svet koji ne znamo kako će izgledati. Ali svakako tehnološki napredniji.

007

pre 2 godine

Gledaćete u sledećoj epizodi. Pas lutalica veselo maše repom i odjednom otvara usta, meta je laserski nacijana u deliću sekunde ili možda i pre otvaranja usta, kroz oči i meta pada mrtva. A može pas i da eksplodira. Samo je važno da izgleda realno da ne bude otkriven.

Srbin

pre 2 godine

"Takva oružja će koristiti teroristi i države koje prete međunarodnom miru", dodao je Walsh.

Dakle SAD?

Odlicna ideja dopada mi se ovaj robot, vremenom, kako tehnologija napreduje, bice jos bolje. Ne znam cime su naucnici uzasnuti, znali su da ce tehnologija i robotika za ovo da se koristi, a ne za fabrike i automatizaciju da pomogne radnicima/seljacima po poljima i narodu, pa i samim drzavama. Cim su Ameri ovo napravili, to daje svetlo i drugim drzavama isto da urade, u prvom redu Kini.

Tuzan je i jadan ovaj svet Pax Americane... Ali ako neka prave prototipe i druge drzave to rade, mozda bude i korisno da manje ljudi se koristi u rarovima, ali da li onda civili postaju zrtve, sta ako roboti pogrese ili se nalazi izgovor sa robotima?

dzigi

pre 2 godine

Odavno smo o tome ovde komentarisali i predviđali ovako nešto. Mislim, logično je zamisliti kad vidite četvoronožnog robota za kojeg gotovo da nema prepreka da mu samo još fali neko oružje. Nadali smo se laserima ali i stari dobri snajper kalibra 6.5 je za sada dovoljan. Čekamo "Tesline zrake smrti".

saucesce

pre 2 godine

Tako su rekli i za ucesce tenkova u 1. svetakom ratu. Svi su bili uzasnuti…

Slicno sa avionima u 2.

Pa necemo se gadjati kamenicama u 21. veku? Primena robota i tehnologije je sasvim normalna i prirodna. I nezaustavljiva.

evera

pre 2 godine

imamo dronove sa i bez oruzja. imamo robote sa miniganom evo i sa snajperom. pametne rakete sa nuklearnim bombama se razvijaju. nedostaje nam centralni mozak koji ce sve to da objedini i onda da sredi situaciju u svetu, kao u terminatoru. verujem da se na nekoj vrsti skajneta odavno radi.

blek stena

pre 2 godine

Ono što se pušta u javnost samo je vrh ledenog brega. Mislite da nisu negde već klonirali čoveka ili naoružali armiju robota koji samo čekaju da ih neko aktivira. Živimo u svetu gde se "teorija zavere" pretvara u pravu zaveru. Da bi dodatno zamaglili istinu, ubace po kojeg ravnozemljaša i reptilijanca i onda kažu kako smo svi mi, koji uspevamo da čitamo između redova, budale.

lokal-patriota

pre 2 godine

a sta je tu cudno? videli smo nov nacin ratovanja jos 99-e kada su nas bombardovali, ne vidis neprijatelja on baca bombe a ti nemas cime da ga oboris ... i tako sve dok ti ne kapituliras a onda oni bez i jednog ranjenog vojnika udju u tvoju zemlju sa svojim firmama i porobe te! nema vise vojnog umarshiravanja u centar grada, sada se to radi suptilnije ... ratuje se dronovima, robotima, gadja raketama dalekog dometa! nema vise viteskog ratovanja ledina, rov sa jedne rov sa druge strane i ratuj

blek stena

pre 2 godine

Ono što se pušta u javnost samo je vrh ledenog brega. Mislite da nisu negde već klonirali čoveka ili naoružali armiju robota koji samo čekaju da ih neko aktivira. Živimo u svetu gde se "teorija zavere" pretvara u pravu zaveru. Da bi dodatno zamaglili istinu, ubace po kojeg ravnozemljaša i reptilijanca i onda kažu kako smo svi mi, koji uspevamo da čitamo između redova, budale.

saucesce

pre 2 godine

Tako su rekli i za ucesce tenkova u 1. svetakom ratu. Svi su bili uzasnuti…

Slicno sa avionima u 2.

Pa necemo se gadjati kamenicama u 21. veku? Primena robota i tehnologije je sasvim normalna i prirodna. I nezaustavljiva.

007

pre 2 godine

Gledaćete u sledećoj epizodi. Pas lutalica veselo maše repom i odjednom otvara usta, meta je laserski nacijana u deliću sekunde ili možda i pre otvaranja usta, kroz oči i meta pada mrtva. A može pas i da eksplodira. Samo je važno da izgleda realno da ne bude otkriven.

Srbin

pre 2 godine

"Takva oružja će koristiti teroristi i države koje prete međunarodnom miru", dodao je Walsh.

Dakle SAD?

Odlicna ideja dopada mi se ovaj robot, vremenom, kako tehnologija napreduje, bice jos bolje. Ne znam cime su naucnici uzasnuti, znali su da ce tehnologija i robotika za ovo da se koristi, a ne za fabrike i automatizaciju da pomogne radnicima/seljacima po poljima i narodu, pa i samim drzavama. Cim su Ameri ovo napravili, to daje svetlo i drugim drzavama isto da urade, u prvom redu Kini.

Tuzan je i jadan ovaj svet Pax Americane... Ali ako neka prave prototipe i druge drzave to rade, mozda bude i korisno da manje ljudi se koristi u rarovima, ali da li onda civili postaju zrtve, sta ako roboti pogrese ili se nalazi izgovor sa robotima?

yosemite sam

pre 2 godine

Ne znam sta je cudno - to sto je robot cetvoronozac ili sto pusku nosi na sebi nesto sto nije covek? Ako je ovo drugo, molim dusebriznike da se ne sablaznjavaju nad nehumanim Amerikancima - zato sto i srpski robot na gusenicama uskoro ulazi u naoruzanje Vojske Srbije i zove se Mali Miloš. Jesmo li mozda i mi nehumani Srbi? Ali nema tu govora u oba slucaja o automnom ispaljivanju hica bez ljusdkog odobrenja ili prethodno zadatog odobrenja tako da na kraju je isto kao i sa puskom - covek je taj koji ubija coveka. Nista se tu nece promeniti.

cito

pre 2 godine

Ko nama brani da napravimo Transformerse?!?! Da vidite kako bi nas gledali drugacijim ocima i rekli, vracamo vam Kosovo i ako vam se jos nesto svidi slobodno uzmite!

Biće bolje

pre 2 godine

Dronovi i roboti će uskoro istisnuti ljude iz mnogih profesija, vojska je samo jedna od njih. Na pragu smo nove tehnološke revooicije, autonomne mašine, humanoidni roboti, svet koji ne znamo kako će izgledati. Ali svakako tehnološki napredniji.

evera

pre 2 godine

imamo dronove sa i bez oruzja. imamo robote sa miniganom evo i sa snajperom. pametne rakete sa nuklearnim bombama se razvijaju. nedostaje nam centralni mozak koji ce sve to da objedini i onda da sredi situaciju u svetu, kao u terminatoru. verujem da se na nekoj vrsti skajneta odavno radi.

dzigi

pre 2 godine

Odavno smo o tome ovde komentarisali i predviđali ovako nešto. Mislim, logično je zamisliti kad vidite četvoronožnog robota za kojeg gotovo da nema prepreka da mu samo još fali neko oružje. Nadali smo se laserima ali i stari dobri snajper kalibra 6.5 je za sada dovoljan. Čekamo "Tesline zrake smrti".

Dachazvezda

pre 2 godine

ok ..

Jos 20,30 godina i stize SKYNET.
U Terminatoru su pogrešili izgleda jedino vreme. Malo su poranili, al sve ostalo je na putu da se pojavi...

Vuk

pre 2 godine

Da su Rusi u stanju ovako nesto da naprave komentari bi bili u fazonu "brat Putin je najjaci". Ovakve stvari sve vojske sveta pokusavaju da naprave i jedina svrha vojne industrije je da pravi masine koje mogu efikasnije da ubijaju ljude a onda da takve uredjaje prodaje onima koji to ne mogu sami da naprave. Ovde ne postoji nikakva moralna dilema, svi bibovo napravili da mogu, Ameri su na "stubu srama" samo zato sto imaju vise sredstava i ljudstva pa sve te inovacije izbace nekoliko godina pre konkurencije, pre svega Izraela i Francuske.

Toni

pre 2 godine

Interesuje me šta će se desiti kad protivnička strana takođe razvije slične robote. Roboti će pucati jedni na druge, i šta onda? Pobjeđuje onaj kome ostane više robota, ili šta?

Mandrak

pre 2 godine

Ovaj robot i Mali Miloš su bukvalno sušte suprotnosti jedan drugom.

Ameri stavili jednu pušku i dobro je oklopili. Lepota u jednostavnosti i manje su šanse da nesto otkaže ili da bude oštećeno. Ali onda su to stavili na četvoronožnog robota koji ima ekstremno kompleksnu motoriku gde može da otkaže milion stvari.

Naši opet sve suprotno. Natakarili hiljadu i jednu stvar na robota gde može da otkaže mnogo stvari. Ali su sve to stavili na guseničara koji će uvek biti superiorniji i pouzdaniji od četvoronožnog robota.

Savršen robot ubica je negde na pola puta.

Tara

pre 2 godine

Iako nije tačna vest, sigurno su debelo u ovakvim projektima sve zemlje sveta. Mašina nema savest, može da izrešeta i bebu, da se kreće kroz zatrovana područja i nekako taman uz resetovanje virusom. Da, da, sve su to teorije zavere.

Konstantin

pre 2 godine

Oce ovo govno da pravi razliku izmedju odraslih i dece ?
Dobro znamo da su i americki vojnici pucali po deci, ali bar neko nije hteo, sa ovima izgleda nece biti problem.

Hook

pre 2 godine

Gledaćete u sledećoj epizodi. Pas lutalica veselo maše repom i odjednom otvara usta, meta je laserski nacijana u deliću sekunde ili možda i pre otvaranja usta, kroz oči i meta pada mrtva. A može pas i da eksplodira. Samo je važno da izgleda realno da ne bude otkriven.
(007, 15. oktobar 2021 09:37)

Kasnis rodjo. To je vec vidjeno pre 70-ak godina. Sovjeti su dresirali pse da dotrce do nemackog tenka i podvuku se ispod njega, a onda eksplodiraju.

KM

pre 2 godine

@yosemiteSam A šta ako jednog dana kontrolu nad svim ovim robotima preuzme veštačka inteligencija, autonomno, ne pitajući ni jednog čoveka za ciljeve? Čovečanstvo ne bi imalo nikakve šanse za opstanak. To je razlika...

seed

pre 2 godine

Oni koji zaista odlučuju rešavaju se ljudskog faktora u kontroli populacije.
Ako vojnik/policajac odbije da puca u pobunjenike, dovoljno će biti da se klikne na "Start".

Simimax78

pre 2 godine

Pozdravljam napredak tehnologije. Kad se sve usavrši, ima da nabavim desetak robota. Da mi kopaju vinograd, idu na posao umjesto mene, na roditeljske sastanke, sa ženom u kazalište....
(Dalmatinac, 15. oktobar 2021 12:07)

Žena ti već verovatno već ima malog robota koji vibrira i ide na baterije.

Realnost koja nas sprečava

pre 2 godine

Ono što nas jedino sprečava od intervencije na Kosovu je - samo jedna stvar.
Strah od dronova, ali ne jednog već stotine, koji ne bi mogli odmah biti oboreni, pre nego načine veliku štetu. Onih velikih, daljinski komandovanih, iz filmova.
Pri tom vam je jasno, da naše veeeelike prijatelje ništa ne sprečava da ih upotrebe nad našim gradovima i privredom.
Koliko god neki od vas bili zaljubljeni u njih, ovo su samo činjenice, šta nam priprema jedno ogavno društvo u propadanju.

A vi kako te?

pre 2 godine

Pa sta to nama moze mi (pojedinci iz narod ali nazalost ne mali broj njih) ubijamo koronu (a i sve drugo zivo ) koja nepostoji na fejsbuku tako cemo i ovog robota, pravac fejsbuk sa lakovernim,naivinim,prolupalim babama ,zaostalim,umno poremecnim glupim ,blentavim,kafanskim pevacicam,lokalnim hurvama i raznim ludama ovog i slicne robote razbiti na fesjsbuku...

Dalmatinac

pre 2 godine

Pozdravljam napredak tehnologije. Kad se sve usavrši, ima da nabavim desetak robota. Da mi kopaju vinograd, idu na posao umjesto mene, na roditeljske sastanke, sa ženom u kazalište....

RCZ

pre 2 godine

Nadam se iskreno , obzirom sta su sve zamesili svuda po svetu , da ce ovo i slicno kao i sve svoje oruzje koristiti u medjusobnim " zabavama" u njihovoj zemlji.

kokoloko

pre 2 godine

Vidim dosta panike. Lepo je ovo ALI... vrv košta boga oca po komadu a mali Iranac, Vjetnamac, Kinez, Rus, Avganistanac ili Srbin su skoro pa džabe. Moj pradeda prešo peške Albanije "s jednu korku leba" a pola ostavio za Krf da mu se nađe, dok ovaj mora na svaka dva sata na punjač da se prikači. Na duže staze, živ čovek sa čeličnom voljom pobeđuje sve!

blacky

pre 2 godine

Nek budu sretni dok ne pocnu da im ruse zemlju iznutra.Postoje mnogo drugaciji i razlicitih nacina ratovanja.Krenu diverzije u njijovim zemljama i eto haoda.Niko nije bezbedan i siguran sto posto.Bolje da ne izazivaju gnev ljudi.

Silvester

pre 2 godine

Živimo u svetu gde se "teorija zavere" pretvara u pravu zaveru. Da bi dodatno zamaglili istinu, ubace po kojeg ravnozemljaša i reptilijanca i onda kažu kako smo svi mi, koji uspevamo da čitamo između redova, budale.
(blek stena, 15. oktobar 2021 08:59)

Ne postoji teorija zavere već samo zavera.

007

pre 2 godine

Gledaćete u sledećoj epizodi. Pas lutalica veselo maše repom i odjednom otvara usta, meta je laserski nacijana u deliću sekunde ili možda i pre otvaranja usta, i meta pada mrtva. A može pas i da eksplodira. Samo je važno da izgleda realno da ne bude otkriven.

Алекса

pre 2 godine

Фејк њуз. Компанија са јутјуба. Имају и човеколиког ипсц робота....на јутјубу

Joko ono i ovo

pre 2 godine

@ Tara

Nisam siguran koliko je ljudska psiha posle nekih strahota u mogućnosti da ima empatiju za onu drugu stranu. Tako da to što mašina nema etiku možda i nije problem. Svaka mašina radi onako kako je programiraju. Pre nekoliko nedelja je bilo reči o tome da naučnici koriste AI da bi utvrdili ko od ispitanika ima Alchajmerovu bolest, i to u veoma ranom stadijumu.
Hoću da kažem da veštačka inteligencija i mašine jesu jako korisne. E sad, to što ljudski mozak može da zakuva i smisli, to ne može da se poredi sa bilo čim.

Lester

pre 2 godine

@Vuk

Роботи Уран-9 и Нерехта и конверзија Т-72 у роботизовану платформу за урбану борбу( пројекат "Штурм")
Неупоредиво боље кретање(већи клиренс), отпорност на противничку ватру и ватрена моћ која је мисаона именица за ово чудо. Плус су прва два тестирана у борби.

Sara Conor

pre 2 godine

Judment day polako dolazi...prvo dronovi a sada i star wars bojevo oružje... neka,sledeći korak formiranje posebne platforme skaynet!!!samo ovog puta nema heroja!

Darko

pre 2 godine

Užasnuti ? Jaka stvar... Pa vojska razvija 2-3 decenije oružje unapred i ovo je samo njihov veoma zastareli model...

Sve što bilo gde ili bilo ko koristi upravo sada je prvo razvijeno za vojsku pa kad za njih zastari ide stanovništvu.


Najobičniji Dron od 200e može da bude smrtonosna igračka bilo kome Dron + VR + detonator... I eto ti paklene igračke dostupne svima

Tako da... Sve NOVO je odavno staro i već se zna kako se igra sa time.

Nsnsns

pre 2 godine

“To je zato što normalni ljudi razumeju da je loša ideja dozvoliti robotima“—robotima niko ne dozvoljava. Robotima se upravlja. Ako neko hoće licno da ode u opasne operacije umesto robota, onda OK.

blek stena

pre 2 godine

Ono što se pušta u javnost samo je vrh ledenog brega. Mislite da nisu negde već klonirali čoveka ili naoružali armiju robota koji samo čekaju da ih neko aktivira. Živimo u svetu gde se "teorija zavere" pretvara u pravu zaveru. Da bi dodatno zamaglili istinu, ubace po kojeg ravnozemljaša i reptilijanca i onda kažu kako smo svi mi, koji uspevamo da čitamo između redova, budale.

cito

pre 2 godine

Ko nama brani da napravimo Transformerse?!?! Da vidite kako bi nas gledali drugacijim ocima i rekli, vracamo vam Kosovo i ako vam se jos nesto svidi slobodno uzmite!

yosemite sam

pre 2 godine

Ne znam sta je cudno - to sto je robot cetvoronozac ili sto pusku nosi na sebi nesto sto nije covek? Ako je ovo drugo, molim dusebriznike da se ne sablaznjavaju nad nehumanim Amerikancima - zato sto i srpski robot na gusenicama uskoro ulazi u naoruzanje Vojske Srbije i zove se Mali Miloš. Jesmo li mozda i mi nehumani Srbi? Ali nema tu govora u oba slucaja o automnom ispaljivanju hica bez ljusdkog odobrenja ili prethodno zadatog odobrenja tako da na kraju je isto kao i sa puskom - covek je taj koji ubija coveka. Nista se tu nece promeniti.

Vuk

pre 2 godine

Da su Rusi u stanju ovako nesto da naprave komentari bi bili u fazonu "brat Putin je najjaci". Ovakve stvari sve vojske sveta pokusavaju da naprave i jedina svrha vojne industrije je da pravi masine koje mogu efikasnije da ubijaju ljude a onda da takve uredjaje prodaje onima koji to ne mogu sami da naprave. Ovde ne postoji nikakva moralna dilema, svi bibovo napravili da mogu, Ameri su na "stubu srama" samo zato sto imaju vise sredstava i ljudstva pa sve te inovacije izbace nekoliko godina pre konkurencije, pre svega Izraela i Francuske.

A vi kako te?

pre 2 godine

Pa sta to nama moze mi (pojedinci iz narod ali nazalost ne mali broj njih) ubijamo koronu (a i sve drugo zivo ) koja nepostoji na fejsbuku tako cemo i ovog robota, pravac fejsbuk sa lakovernim,naivinim,prolupalim babama ,zaostalim,umno poremecnim glupim ,blentavim,kafanskim pevacicam,lokalnim hurvama i raznim ludama ovog i slicne robote razbiti na fesjsbuku...

saucesce

pre 2 godine

Tako su rekli i za ucesce tenkova u 1. svetakom ratu. Svi su bili uzasnuti…

Slicno sa avionima u 2.

Pa necemo se gadjati kamenicama u 21. veku? Primena robota i tehnologije je sasvim normalna i prirodna. I nezaustavljiva.

lokal-patriota

pre 2 godine

a sta je tu cudno? videli smo nov nacin ratovanja jos 99-e kada su nas bombardovali, ne vidis neprijatelja on baca bombe a ti nemas cime da ga oboris ... i tako sve dok ti ne kapituliras a onda oni bez i jednog ranjenog vojnika udju u tvoju zemlju sa svojim firmama i porobe te! nema vise vojnog umarshiravanja u centar grada, sada se to radi suptilnije ... ratuje se dronovima, robotima, gadja raketama dalekog dometa! nema vise viteskog ratovanja ledina, rov sa jedne rov sa druge strane i ratuj

Dalmatinac

pre 2 godine

Pozdravljam napredak tehnologije. Kad se sve usavrši, ima da nabavim desetak robota. Da mi kopaju vinograd, idu na posao umjesto mene, na roditeljske sastanke, sa ženom u kazalište....

Realnost koja nas sprečava

pre 2 godine

Ono što nas jedino sprečava od intervencije na Kosovu je - samo jedna stvar.
Strah od dronova, ali ne jednog već stotine, koji ne bi mogli odmah biti oboreni, pre nego načine veliku štetu. Onih velikih, daljinski komandovanih, iz filmova.
Pri tom vam je jasno, da naše veeeelike prijatelje ništa ne sprečava da ih upotrebe nad našim gradovima i privredom.
Koliko god neki od vas bili zaljubljeni u njih, ovo su samo činjenice, šta nam priprema jedno ogavno društvo u propadanju.

KM

pre 2 godine

@yosemiteSam A šta ako jednog dana kontrolu nad svim ovim robotima preuzme veštačka inteligencija, autonomno, ne pitajući ni jednog čoveka za ciljeve? Čovečanstvo ne bi imalo nikakve šanse za opstanak. To je razlika...

Mandrak

pre 2 godine

Ovaj robot i Mali Miloš su bukvalno sušte suprotnosti jedan drugom.

Ameri stavili jednu pušku i dobro je oklopili. Lepota u jednostavnosti i manje su šanse da nesto otkaže ili da bude oštećeno. Ali onda su to stavili na četvoronožnog robota koji ima ekstremno kompleksnu motoriku gde može da otkaže milion stvari.

Naši opet sve suprotno. Natakarili hiljadu i jednu stvar na robota gde može da otkaže mnogo stvari. Ali su sve to stavili na guseničara koji će uvek biti superiorniji i pouzdaniji od četvoronožnog robota.

Savršen robot ubica je negde na pola puta.

Srbin

pre 2 godine

"Takva oružja će koristiti teroristi i države koje prete međunarodnom miru", dodao je Walsh.

Dakle SAD?

Odlicna ideja dopada mi se ovaj robot, vremenom, kako tehnologija napreduje, bice jos bolje. Ne znam cime su naucnici uzasnuti, znali su da ce tehnologija i robotika za ovo da se koristi, a ne za fabrike i automatizaciju da pomogne radnicima/seljacima po poljima i narodu, pa i samim drzavama. Cim su Ameri ovo napravili, to daje svetlo i drugim drzavama isto da urade, u prvom redu Kini.

Tuzan je i jadan ovaj svet Pax Americane... Ali ako neka prave prototipe i druge drzave to rade, mozda bude i korisno da manje ljudi se koristi u rarovima, ali da li onda civili postaju zrtve, sta ako roboti pogrese ili se nalazi izgovor sa robotima?

Алекса

pre 2 godine

Фејк њуз. Компанија са јутјуба. Имају и човеколиког ипсц робота....на јутјубу

Konstantin

pre 2 godine

Oce ovo govno da pravi razliku izmedju odraslih i dece ?
Dobro znamo da su i americki vojnici pucali po deci, ali bar neko nije hteo, sa ovima izgleda nece biti problem.

evera

pre 2 godine

imamo dronove sa i bez oruzja. imamo robote sa miniganom evo i sa snajperom. pametne rakete sa nuklearnim bombama se razvijaju. nedostaje nam centralni mozak koji ce sve to da objedini i onda da sredi situaciju u svetu, kao u terminatoru. verujem da se na nekoj vrsti skajneta odavno radi.

RCZ

pre 2 godine

Nadam se iskreno , obzirom sta su sve zamesili svuda po svetu , da ce ovo i slicno kao i sve svoje oruzje koristiti u medjusobnim " zabavama" u njihovoj zemlji.

007

pre 2 godine

Gledaćete u sledećoj epizodi. Pas lutalica veselo maše repom i odjednom otvara usta, meta je laserski nacijana u deliću sekunde ili možda i pre otvaranja usta, kroz oči i meta pada mrtva. A može pas i da eksplodira. Samo je važno da izgleda realno da ne bude otkriven.

blacky

pre 2 godine

Nek budu sretni dok ne pocnu da im ruse zemlju iznutra.Postoje mnogo drugaciji i razlicitih nacina ratovanja.Krenu diverzije u njijovim zemljama i eto haoda.Niko nije bezbedan i siguran sto posto.Bolje da ne izazivaju gnev ljudi.

kokoloko

pre 2 godine

Vidim dosta panike. Lepo je ovo ALI... vrv košta boga oca po komadu a mali Iranac, Vjetnamac, Kinez, Rus, Avganistanac ili Srbin su skoro pa džabe. Moj pradeda prešo peške Albanije "s jednu korku leba" a pola ostavio za Krf da mu se nađe, dok ovaj mora na svaka dva sata na punjač da se prikači. Na duže staze, živ čovek sa čeličnom voljom pobeđuje sve!

dzigi

pre 2 godine

Odavno smo o tome ovde komentarisali i predviđali ovako nešto. Mislim, logično je zamisliti kad vidite četvoronožnog robota za kojeg gotovo da nema prepreka da mu samo još fali neko oružje. Nadali smo se laserima ali i stari dobri snajper kalibra 6.5 je za sada dovoljan. Čekamo "Tesline zrake smrti".

007

pre 2 godine

Gledaćete u sledećoj epizodi. Pas lutalica veselo maše repom i odjednom otvara usta, meta je laserski nacijana u deliću sekunde ili možda i pre otvaranja usta, i meta pada mrtva. A može pas i da eksplodira. Samo je važno da izgleda realno da ne bude otkriven.

Toni

pre 2 godine

Interesuje me šta će se desiti kad protivnička strana takođe razvije slične robote. Roboti će pucati jedni na druge, i šta onda? Pobjeđuje onaj kome ostane više robota, ili šta?

Tara

pre 2 godine

Iako nije tačna vest, sigurno su debelo u ovakvim projektima sve zemlje sveta. Mašina nema savest, može da izrešeta i bebu, da se kreće kroz zatrovana područja i nekako taman uz resetovanje virusom. Da, da, sve su to teorije zavere.

seed

pre 2 godine

Oni koji zaista odlučuju rešavaju se ljudskog faktora u kontroli populacije.
Ako vojnik/policajac odbije da puca u pobunjenike, dovoljno će biti da se klikne na "Start".

Silvester

pre 2 godine

Živimo u svetu gde se "teorija zavere" pretvara u pravu zaveru. Da bi dodatno zamaglili istinu, ubace po kojeg ravnozemljaša i reptilijanca i onda kažu kako smo svi mi, koji uspevamo da čitamo između redova, budale.
(blek stena, 15. oktobar 2021 08:59)

Ne postoji teorija zavere već samo zavera.

Joko ono i ovo

pre 2 godine

@ Tara

Nisam siguran koliko je ljudska psiha posle nekih strahota u mogućnosti da ima empatiju za onu drugu stranu. Tako da to što mašina nema etiku možda i nije problem. Svaka mašina radi onako kako je programiraju. Pre nekoliko nedelja je bilo reči o tome da naučnici koriste AI da bi utvrdili ko od ispitanika ima Alchajmerovu bolest, i to u veoma ranom stadijumu.
Hoću da kažem da veštačka inteligencija i mašine jesu jako korisne. E sad, to što ljudski mozak može da zakuva i smisli, to ne može da se poredi sa bilo čim.

Lester

pre 2 godine

@Vuk

Роботи Уран-9 и Нерехта и конверзија Т-72 у роботизовану платформу за урбану борбу( пројекат "Штурм")
Неупоредиво боље кретање(већи клиренс), отпорност на противничку ватру и ватрена моћ која је мисаона именица за ово чудо. Плус су прва два тестирана у борби.

Dachazvezda

pre 2 godine

ok ..

Jos 20,30 godina i stize SKYNET.
U Terminatoru su pogrešili izgleda jedino vreme. Malo su poranili, al sve ostalo je na putu da se pojavi...

Biće bolje

pre 2 godine

Dronovi i roboti će uskoro istisnuti ljude iz mnogih profesija, vojska je samo jedna od njih. Na pragu smo nove tehnološke revooicije, autonomne mašine, humanoidni roboti, svet koji ne znamo kako će izgledati. Ali svakako tehnološki napredniji.

Simimax78

pre 2 godine

Pozdravljam napredak tehnologije. Kad se sve usavrši, ima da nabavim desetak robota. Da mi kopaju vinograd, idu na posao umjesto mene, na roditeljske sastanke, sa ženom u kazalište....
(Dalmatinac, 15. oktobar 2021 12:07)

Žena ti već verovatno već ima malog robota koji vibrira i ide na baterije.

Hook

pre 2 godine

Gledaćete u sledećoj epizodi. Pas lutalica veselo maše repom i odjednom otvara usta, meta je laserski nacijana u deliću sekunde ili možda i pre otvaranja usta, kroz oči i meta pada mrtva. A može pas i da eksplodira. Samo je važno da izgleda realno da ne bude otkriven.
(007, 15. oktobar 2021 09:37)

Kasnis rodjo. To je vec vidjeno pre 70-ak godina. Sovjeti su dresirali pse da dotrce do nemackog tenka i podvuku se ispod njega, a onda eksplodiraju.

Sara Conor

pre 2 godine

Judment day polako dolazi...prvo dronovi a sada i star wars bojevo oružje... neka,sledeći korak formiranje posebne platforme skaynet!!!samo ovog puta nema heroja!

Darko

pre 2 godine

Užasnuti ? Jaka stvar... Pa vojska razvija 2-3 decenije oružje unapred i ovo je samo njihov veoma zastareli model...

Sve što bilo gde ili bilo ko koristi upravo sada je prvo razvijeno za vojsku pa kad za njih zastari ide stanovništvu.


Najobičniji Dron od 200e može da bude smrtonosna igračka bilo kome Dron + VR + detonator... I eto ti paklene igračke dostupne svima

Tako da... Sve NOVO je odavno staro i već se zna kako se igra sa time.

Nsnsns

pre 2 godine

“To je zato što normalni ljudi razumeju da je loša ideja dozvoliti robotima“—robotima niko ne dozvoljava. Robotima se upravlja. Ako neko hoće licno da ode u opasne operacije umesto robota, onda OK.