Četvrtak, 17.09.2020.

15:13

iOS 14 je stigao: 7 stvari koje možete sada, a niste mogli ranije

Izvor: B92

iOS 14 je stigao: 7 stvari koje možete sada, a niste mogli ranije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Zurkolomac

pre 3 godine

и опет ниси задовољан .... и имаш право, све то што си набројао да је Самсунг избацио је феноменално ... једино, то одушевљава тебе и још пар таквих, нигде се не помиње, нико не региструје ваше љубимце .... и онда ти се плаче од муке ... и онда дођеш да пишеш незреле коментаре на вести о Еплу .... изједа вас та Јабука ко киселина
(Zurkolomac, 19. septembar 2020 21:03)

Prizemni jabukoidu tvoja minimalna inteligencija odaje u delicu sekunde tvoju sektasku pripadnost.
A otreznjenje dolazi dolazi kada otvoris frizider i unutra pronadjes 50 grama bodljikavog parizera kupljenog pre mesec dana...

Jose Alvelade

pre 3 godine

"Crkava android kuciste svacije, a kad crkne Iphone e to je drugacije" Mnoge face koriste taj softver i hardver jer ne moze nikad sistem da mu padne
Osim samo kada mu je memorija puna cetrnaes’ puta dnevno al’ to se ne racuna"

Stefan

pre 3 godine

Najjaci mi je komentar "iPhone ima 6 godina podrsku". Pa ima, zato sto im 8 treba da uvedu opcije koje su na Androidu vec tu. Kad Android ne bi imao pola opcija, naravno da bi mogao da radi na hardveru iz 2012 godine i imao 6 godina podrske. Fantasticno je kako i posle 13 godina Apple sektasi ne vide da duplo placaju da bi ziveli u kamenom dobu. (Ali svakako hvala vam na tome, napravili ste mi 5k evra ove godine na deonicama, ljubi brat)

Reklamacija savesti

pre 3 godine

@Marko zaboravio si najvažbiju stvar, Apple ima seriju svojih proizvoda koji zajedno funkcionišu perfektno. Imati samo iphone ne znači baš ništa. Sa recimo macbookom, ipadom i apple tv-om to je već druga priča i tu nema poređenja. To je sistem koji radi kao jedno telo.

Zurkolomac

pre 3 godine

и опет ниси задовољан .... и имаш право, све то што си набројао да је Самсунг избацио је феноменално ... једино, то одушевљава тебе и још пар таквих, нигде се не помиње, нико не региструје ваше љубимце .... и онда ти се плаче од муке ... и онда дођеш да пишеш незреле коментаре на вести о Еплу .... изједа вас та Јабука ко киселина

Minja Subota

pre 3 godine

Ja imam i Galaxy S8 i IPhone 7 tako da mogu da komentarishem. Dugo sam godina koristio iskljuchivo samsung telefone iz S serije i mogu vam reci da su to najbolji telefoni. Samsung mi NIKADA nije zakucao ali NIKADA,dok Iphone redovno radi crushing i ne znam zashto to niko od vas ne spominje. Nije neshto ozbiljno ali zna bash da smara,pa onda moram da se izlogujem da uradim clean memory i na kraju restart. Stvar je ukusa,a o ukusima ne treba diskutovati. Oba su odlichna telefona,svaki na svoj nachin. Moram da priznam da mi je Samsung drazhi.

Zurkolomac

pre 3 godine

Treba mi pod hitno jedan Jabukoid od poverenja za odrzavanje 2 vidzeta na fonu.
Uslovi zaposlenja: sposobnost rasudjivanja i logickog razmisljanja na nivou treceg razreda osnovne skole, procenat ventilisanosti lobanjskog medjuprostora min.55, 3%, nepobitan dokaz nesebicne ljubavi prema svim iKrs proizvodima i zavidan stepen znanja iz istorije sa tezistem na Kenozoik.
Dress code: roza majca sa logom ogriska, adidas sorc, nike patike i naravno bele frotirne carape sa plavom i crvenom straftom. Plata: minimalna...

Столе

pre 3 godine

@Jabucari prvi put u istoriji u septembru nisu dobili svoje novo čedo.. Zasto li? Kazu zbog korone otezana isporuka delova. Pa kako Samsung u avgustu izbaci revolucionarne Z fold 2, zflip 5g, note 20 ultra.. Svi dobrano skuplji od najskuplje jabuke. Bitno da ce jabucari dobiti telefon sa dizajnom i widgetima iz 2011 ;)
(Sasa, 18. septembar 2020 15:49)

и опет ниси задовољан .... и имаш право, све то што си набројао да је Самсунг избацио је феноменално ... једино, то одушевљава тебе и још пар таквих, нигде се не помиње, нико не региструје ваше љубимце .... и онда ти се плаче од муке ... и онда дођеш да пишеш незреле коментаре на вести о Еплу .... изједа вас та Јабука ко киселина

Sasa

pre 3 godine

Jabucari prvi put u istoriji u septembru nisu dobili svoje novo čedo.. Zasto li? Kazu zbog korone otezana isporuka delova. Pa kako Samsung u avgustu izbaci revolucionarne Z fold 2, zflip 5g, note 20 ultra.. Svi dobrano skuplji od najskuplje jabuke. Bitno da ce jabucari dobiti telefon sa dizajnom i widgetima iz 2011 ;)

putnik

pre 3 godine

"iOS komentarišem zato što se rugate svima koji ne koriste isti. Preplaćujete nešto što već odavno imate za manje para. Da, iPhone je BIO revolucionaran, ali više nije. Jednostavno ne vuku više napred. Čak više nije ni toliki statusni simbol. iPhone-ovci su u zabludi na račun stare slave.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Delije Jug, 18. septembar 2020 06:38) "

naravno da nije statusni simbol, ali za njegove korisnike, a za takve poput vas jeste i to strašan, nedostižan, nesvarljiv ... jer se inače ne bi bavili takvom trivijalnom temom kao što je smartfon
I jako mi je žao što ne možeš da preplatiš nešto ... super je osećaj

Delboy

pre 3 godine

Moram priznati da mi se ne svidja nesto preterano ovaj update. App Library i Widgete sam imao i na androidu i mislim da mi to ne treba na iPhone, bar ne ovako kako su ga oni implementirali. Al samo jedna opaska za sve hejtere koji nas zovu ovcama. iPhone je brz, uzasno brz, i ne usporava tokom vremena, zato je i skup. Takodje je u vrhu sto se kvaliteta tice, najbolji ekran (samsung amoled), jedna od najboljih kamera, zato je premium (i skup). Upgrade dobijate redovno, 5 godina za redom i sve radi jednako dobro kao i prvog dana ili bolje. Mi u porodici imamo iPhone 6s+, 8+ i XS max, svi rade jednako brzo i svi koriste istu verziju iOS. Moj 8+ je star oko 3 godine, battery health je na 83%, zamenicu je novom za 5k dinara i vozi dalje. Meni noviji ne treba dokle god ovaj radi jer nema velike poente.
Novi iPhone cete kupiti samo ako vam se jako svidja novi feature koji su izbacili, nikad zato sto vam je stari postao spor i neupotrebljiv. Ovo nije slucaj u android svetu

ciga

pre 3 godine

Lično nema Iphone,ali me jako raduju ovakve vesti jer daju i Srpskom slepcu neku temu pogotovo o proizvodima za kojima žudi a nemože imati.To je po sistemu da je najbolja riba iz škole d...,zašto ? Pa zato što neda njemu.

Sasa

pre 3 godine

Mislim da ce negde ios 18 imati i SMS delivery report ;)
Btw, vidim Apple narucio od Samsunga milion fold ekrana.. Eto nama i Iphone 18f /fold

Ahhahaha

vlada

pre 3 godine

@S

Pa bas u tome je stvar.. Ja verujem da vecina potrosaca u tim bogatijim zemljama telefon menja sa ugovorom svaku godinu-dve. I sta te onda briga koliku ce podrsku imati? Meni recimo (doduse, subjektivna stvar) telefon posle godinu dana bas dosadi, bez obzira kako radio, i gledam da ga menjam. Prodam, dodam nesto i uzmem nov. A to je osobina mnogih koji aktivno koriste telefon. A za one kojima telefon sluzi za najosnivnije stvari i 2-3 godine starija android verzija uglavnom dobro sljaka

Zurkolomac

pre 3 godine

Kako je lepo videti okupljene ventilisane Jabukoide kako se dive u transu najnovijem "izumu" jabucarskih slepaca iz kupertina i to sve zbog izuma koji vuce poreklo iz mladjeg Kenozoika.
A svetski psihoanaliticari u suzama cepaju svoje diplome, jer su ih Jabukoidi ucinili nistavnim...

Bokius

pre 3 godine

Poceo sam sa Androidom, pa presao na iOS, pa sam sada opet na Androidu, nagovorio me sin. U principu sve je to jako slicno, ali je iOS za trunku prefinjeniji, elegantniji, radi glatko i bez ikakvih trzanja. A nije da mi je ovaj telefon bezveze: Snapdragon 855, sa 12/256G memorije.

99% vremena internet, mail, citanje casopisa, nista posebno zahtevno.

Sa Androida sam presao na iPhone jer me je iznervirao Samsung tablet, koji je u to vreme bio vrhunski, a poceo je da zaglavljuje vec nakon dve godine. Sa iPadom nema tih problema.

Adriano

pre 3 godine

Booking aplikacija, tražimo smeštaj din na iPhonu i ja na droidu. Njemu izbaci za 30% skuplje iste smeštaje. Ali, potpuno isti smeštaj isti kriterijumi ali njega odmah oporezovali sa iOS porezom. :(
(466453, 17. septembar 2020 23:47)
17
Booking ne funkcioniše tako. Booking različitim ljudima daje različite cene (popust) u zavisnosti koliko putuju, da li su članovi, da li su već bili na toj destinaciji, 1000 faktora, smart aplikacija koja radi kako hoće, a gazda objekta to dozvoljava bookingu, samo prethodno obeleži do koliko % želi da idu popusti, a aplikacija “gadja” kome šta i koliko želi. Ovo znam iz ličnog iskusta. Poz

kole

pre 3 godine

@(Saul Goodman, 17. septembar 2020 21:20)
huavez,to ovi sto placaju reklame u kojima te uce kako da zaobidjes legalne aplikacije i skidas ih sa sumnjivih sajtova?

milan82

pre 3 godine

App clips bolji od App drawera...ništa gluplje nisam čuo. Taj app clips postoji u mnogim launcherima na google play store. Nova launcher je svetlosnim godinama ispred toga što nudi iOS. iOS jeste bolji za obične korisnike mobilnih telefona, jer za bolje i ne znaju.

denverac

pre 3 godine

Ja sam svoj prvi iPhone kupio pre skoro pet godina. imao sam razne Androide mnogo godina pre toga. Ni jedan Android mi nije trajao, sa istom količinom upotrebe, duže od godinu ipo, maksimum dve.

Ne samo to, nego ja na svojoj skoro šest godina staroj sestici dobijam sve softver apdejte i dalje. Samsung, kao i skoro svi ostali, ukidaju podršku nakon oko dve godine.

Zamenio sam bateriju jednom, posle cetiri godine, i to o Eplov račun.

kupicu dvanaesticu kad izađe, jer je nivo kvaliteta Epla jednostavno visi.

Na kraju, možda Apple nema uvek sve mogucnosti koje ima najnoviji Samsung, ali ima sve sto treba 99.9% korisnika u datom trenutku, i pritom je mnogo jednostavniji, elegantniji, i lakši za upotrebu.

A ovolika mržnja u komentorima je kiselo grožđe-sladak limun.

Delije Jug

pre 3 godine

iOS komentarišem zato što se rugate svima koji ne koriste isti. Preplaćujete nešto što već odavno imate za manje para. Da, iPhone je BIO revolucionaran, ali više nije. Jednostavno ne vuku više napred. Čak više nije ni toliki statusni simbol. iPhone-ovci su u zabludi na račun stare slave.

Marko

pre 3 godine

Vec godinama gledam video u picture in picture modu dok usput surfujem netom. Web stranice prevodim bez problema zahvaljujuci Chrome-u, o pinovanju i widget-ima da ne pricam...

Korisnici iOS-a ovo tek sad dobili? Juuuuuuuuuu.....

Inace iPhone odavno vec nije vise stvar luksuza. 300,400,500e i kupis iPhone.
Premium Flagship modeli iPhone-a su u cenovnom rangu kao i premium modelina Androidu (primer: Galaxy S20 Ultra).

Jedininizgovor je korisnicko iskustvo koje, realno, nije potkrepljeno argumentima. Licno, trenutno koristim S9+ (koristio sam i iPhone), ne da nista ne koci, nego sve leti i otvara se u milisekundi pa sve i da pritisnem 5 aplikacija istovremeno.

Android je presao na One UI sistem (Jos jedna opcija na koju se iOS pozivaju da su bolji). Cilj One UI sistema (aktuelna je 2.5 verzija, uskoro ce i 3.0) je da kao kod iOS-a svi korisnici odmah dobiju update. Ovo ce se odnositi na sadasnje i buduce modele telefona. Jos se ovo pegla ali jasan je smer kuda idu. O ostalim opcijama da ne pricamo.

Samo aktuelni 2.5 update donosi:
Wireless DEX - mogu da prebacim prebacim (mirror in mirror) sa mobilnog na TV. Takodje mogu da upravljam TV-om preko mobilnog (sada podrzavaju samo Samsung TV-e iz 2019. god pa na dalje, uskoro prosiruju i na druge proizvodjace).

Obavestenje o brzini wifi mreza u okruzenju (Very fast, Fast, Normal, Slow). Ako si konektovan na neki wifi i ne secas se sifre a neki tvoj ortak hoce da se nakaci isto, imace opciju Share wifi password.

Kamera: Multi fokus opcija, opzija izbora zvukova tokom snimanja (da se minimalizuju pozadinski zvukovi, vetar i slicno), Wide snimanje 21:9 (ne slikanje, vec snimanje).

Youtube opcija ugradjena u samoj tastaturi (primer: brza pretraga Youtube-a dok se dopisujes sa nekim, bez da napustas to dopisivanje).

Poruke - Opcija slanja SOS lokacije kontaktu po tvom izboru u narednih 24h (salje svakih 30 min).

I ima ih jos dosta, ne mogu vise da pisem.

Kad sve ovo stize na iOS i iPhone?

Android je vec daleko ispred (pisem ovo kao neko ko je koristio do nedavno iPhone). Ranije je iOS bio u prednosti, sad vec uveliko nije.

Apple ima brend i to je to.

trtemrtet

pre 3 godine

dugo koristim Android, pravio Sam I aplikacije za android u Android Studio, java I kotlin. Al Kako novi modeli izlaze, postaju gori I gori. spor je, uzasne integracije, kao recimo android auta sa Google maps, aplikacije uu tipican primer featuritisa, sve nabacano svukuda I postaju sve gore.
iPhone nisam nikada imao jer nisam hteo da platim applu godisnju development feeza pravljenje applikacija. nisam ni voleo objectiveC al Swift je nesto drugo. Al devojka ima iPhone i kad sam probao, neke stvari mi se jako vise dopadaju neke ne. Bez obzira, razmisljam da predjem u iOS klub posle 20 godina Androida.

Tomislav0x

pre 3 godine

Ja videh samo pljuvačinu likova koji menjaju telefon na godinu dana jer im stalno iskače FC prozor.
Ako Vam se ne svidja, nemojte kupovati. Mislite da nekog interesuje Vaš komentar o nečemu što niste koristili duže od 15 minuta? Nemojte si davati BAŠ TOLIKO na važnosti.

Vlada

pre 3 godine

@Mix

Izlupeta ti gluposti i ostade ziv(nadam se). Za kompaniju koja je PRIZNALA da softverski usporava starije modele telefona pricas da rade godinama kao prvog dana? Baterije na vecini modela su raspad zivi od pocetka i tesko mogu dan da izdrze, da ne pricamo posle par godina kad kapacitet spadne na 70ak % (svako je je imao iPhone zna famozna gasenja na 10-15% baterije). Znam da si odvojio zadnjih 120 evra iz dzepa da kupis 6 plus iPhone u 2020 godini ali ne moras da lupas gluposti ovde. Mozda se nadje i neko ko je zapravo posedovao vise modela i zna kakvo je zapravo stanje. A kad se pokvari nesto drz se dobro, ili ce ti iz Apple-a skinuti kozu sa ledja(gde ima njihov servis) ili ce ti uvaliti fus delove ili nece moci uopste da se popravi jer Apple ima dil sa proizvodjacima za odredjene komponente i ne prodaju NIKOME sem njima. A da to nisi znao, nema veze mazi svoj 6 plus. Kompanija koja uz telefon od 1500 evra daje punjac od 5W a Samsung i Huawei od 30-40 sa telefonima od 200 evra. Ma ima dosta da se pise ali dzabe to, ovce su za sisanje.

magla svuda oko nas

pre 3 godine

kupio polovan Note 8 star godinu dana od drugara, provereno, nosio ga vise od 2 godine, dakle uredjaj je promenio 2 vlasnika i koriscen je vise od 3 godine, sada nakon 3+ godine i nakon svih updejtova radi za oko 30% bolje nego kada sam ga uzeo na koriscenje pre 2 godine, na kraju sam ga dao majci da se sluzi, isto tako imam druga koji jos koristi Note 4, samo zamislite kada je to izaslo, sigurno 7-8 godina staro.. i sta cemo sad ? ne lazite sami sebe ovde vise, i ne ubedjujte sebe da je Apple dugotrajniji od bilo kog iole ozbiljnijeg androida u tom cenovnom rangu!! smesni ste!!

Goran

pre 3 godine

Imao sam Ajfon 8 i poklonio ga. I taj sto sam mu poklonio se isto ratoailjao telefona. Sad pisem sa android telefona i poklonicu ga. Svi telefoni su krs.

Modute1447xxty1781

pre 3 godine

Ne koristim vise. Presao sam na OnePlus telefone, brzi su. Huawei sat, 20 puta duza baterija. Sto i vama zelim, lepsi mi je zivot.

Pozdrav

Ijaaaaooo

pre 3 godine

Booking aplikacija, tražimo smeštaj din na iPhonu i ja na droidu. Njemu izbaci za 30% skuplje iste smeštaje. Ali, potpuno isti smeštaj isti kriterijumi ali njega odmah oporezovali sa iOS porezom. :(
(466453, 17. septembar 2020 23:47)

Evo, ovako izgledaju gluposti zvane
“ urbani mitovi” u koje veruje cirka 80% domaćeg stanovništva, nažalost, ne samo u tinejdžerskom uzrastu. Najčešće ih šire taksisti a naši sugrađani ih prepričavaju kao da su se potpuno lično uverili u iste ( mada nisu), jer im zvuče da su i skladu sa njihovim uverenjima i da su cool.

lol

pre 3 godine

Kompleks je cudo. Dodju android fanovi da komentarisu IOS. Tuga. Znate i sami da nikad brzi sistem od IOS-a nece da postoji. A da ne pominjem zutace i fail telefone. A daa i kvalitetnu podrsku haha
(nidza, 17. septembar 2020 21:58)

bloatware android je tu negde sa iOS
klot android dobija iOS
custom android ubija iOs
a posto pricas o sistemima, nikada na svetu nece postojati brzi i optimizovaniji sistem od symbiana

Milojica

pre 3 godine

Ooooo dobrodošli u 2011. godinu blago meni. Ko će to nama da ima widgete sad. Jaoooo divnoće!
I app drawer kažete? Kakva inovacija!

Magnus

pre 3 godine

Prije 7 godina preso na iPhone i najbolji feature mi je bio sto NEMA App Drawer i glupe layere i nabacane aplikacije, nego jedan centralni home screen i zdravo.

Steve se preokrenuo najmanje 3 puta na ovu glupost...

Srecom - ne moram ga upalit (ako sam dobro shvatio).

Amfilohije

pre 3 godine

Nije mi jasno zasto oni koji ne koriste apple imaju potrebe da komentarisu . Ili je to ono kao u basni o lisici i kiselom grozdju
(petar, 17. septembar 2020 21:52)

Da bi vam pokazali koliko ste gresni i uputili na pravi boziji put.

466453

pre 3 godine

Apple uvede nešto što u Androidu postoji godinama i nazovu to inovacijom. Pa i treba da šišaju članove svoje sekte.
(Juho, 17. septembar 2020 20:27)

Booking aplikacija, tražimo smeštaj din na iPhonu i ja na droidu. Njemu izbaci za 30% skuplje iste smeštaje. Ali, potpuno isti smeštaj isti kriterijumi ali njega odmah oporezovali sa iOS porezom. :(

Apple

pre 3 godine

Mislim da apl zaista drži do toga da su njihovi korisnici glupi. Revolucija ? Ma daj bre ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (DWaLiN, 17. septembar 2020 23:34)
Gresis. Mi zaista drzimo do toga da nasi korisnici znaju kako se na engleskom pise i izgovara rec jabuka, sto ne mozemo bas tvrditi za korisnike Androida.

mix

pre 3 godine

Mozda android to ima odavno, ali dok apple ne napravi to kao da ne postoji. Kad ga oni naprave onda znam da je dobro odradjeno i da ce trajati. Njihovi telefoni i tableti zaista rade godinama istom brzinom, sin mi koristi ipad air ja mislim 1, star sto godina, nema ni update za njegq vise-sve radi istom brzinom kao kad je kupljen. Majka mi koristi iphone 7 star 4 godine, radi isto kao prvog dana. Ja ne menjam telefone svake godine i uzeo sam 11pro, nosio sam 7 skoro 4 godine pa Ga ostavio majci, dakle sledeci cu kupiti za 4 godine i znam da nece biti bagovanja, usporavanja, kocenja itd. Svaki tel je dobar prvih godinu dana i za nekog ko menja cesto svejedno je, ali alo zelis da ti traje onda je njihova cena skroz na mestu

ime

pre 3 godine

Meni se svidja, ali jedva cekam iphone 12! Ovaj ipad pro im je neprevazidjen, vise mi ne treba nista osim njega i tel, lap top skroz nepotreban!

sasha

pre 3 godine

Imam iphone SE(prvi) star, cirka 3 godine, koristim ga kao poslovni telefon, zamenuo mu bateriju-telefoncic leti kako radi.
Galaxy S9 pored njega.
iOS je iOS i svaka cast svima.

najjaci

pre 3 godine

Užas iphone dobija ono sto Android ima vekovima i to je kao novo nešto .ovce su za šišanje
(Aleksandar, 17. septembar 2020 22:24)

Ovce koje imaju pare za razliku od vas slepcina ahahaha

ime

pre 3 godine

Instalirao 14...

App library... cemu to sluzi?! Ako vec imam Home screen gde organizujem aplikacije, stavljam u foldere, itd... kakva korist od AL ako to isto radi (umesto mene, i po sopstvenom nahodjenju)?!

Dobio sam, dakle, jos jedan Home screen, samo šaren i nabacan...

Uzas.

Moze li se obrisati ta opcija, tj. App Library??

S

pre 3 godine

Možda nije nešto specijalno, ali radi i na 6 godina starom telefonu. To na androidu još nismo videli. Niti se telefon nešto koči, sto se za android ne moze reci. Sve ima svoju cenu, Samsung isto ima skupe telefona kao i iphone.i huawei je isto u početku prodavao samo jeftine telefone pa je posle ubacio i skuplje. To sto smo mi siromašna zemlja, to je nas problem.

Saul Goodman

pre 3 godine

Ja im'o vidžete na smeću od Huawei Y200 još pre 8 godina... Bravo za iPhone. Revolucija je ovo... Vidžeti na desktopu... Wow... hahaahah

nidza

pre 3 godine

Kompleks je cudo. Dodju android fanovi da komentarisu IOS. Tuga. Znate i sami da nikad brzi sistem od IOS-a nece da postoji. A da ne pominjem zutace i fail telefone. A daa i kvalitetnu podrsku haha

Nebojša

pre 3 godine

3. App Library

Još jedna nova funkcija koju je iOS 14 doneo. App Library je nešto slično kao "App drawer" na Androidu, samo bolje. Nalazi se sa desne strane vašeg početnog ekrana i automatski organizuje sve vaše aplikacije u direktorijume.

Nisam mogao da odolim a da ne komentarišem ovo "isto samo bolje" :) grupisanje aplikacija u foldere postoji na androidu godinama živi vi bili
Dobro da za widgete niste napisali isti kao u androidu samo bolji fali samo revolucionarno.

Nebojša

pre 3 godine

3. App Library

Još jedna nova funkcija koju je iOS 14 doneo. App Library je nešto slično kao "App drawer" na Androidu, samo bolje. Nalazi se sa desne strane vašeg početnog ekrana i automatski organizuje sve vaše aplikacije u direktorijume.

Nisam mogao da odolim a da ne komentarišem ovo "isto samo bolje" :) grupisanje aplikacija u foldere postoji na androidu godinama živi vi bili
Dobro da za widgete niste napisali isti kao u androidu samo bolji fali samo revolucionarno.

S

pre 3 godine

Možda nije nešto specijalno, ali radi i na 6 godina starom telefonu. To na androidu još nismo videli. Niti se telefon nešto koči, sto se za android ne moze reci. Sve ima svoju cenu, Samsung isto ima skupe telefona kao i iphone.i huawei je isto u početku prodavao samo jeftine telefone pa je posle ubacio i skuplje. To sto smo mi siromašna zemlja, to je nas problem.

nidza

pre 3 godine

Kompleks je cudo. Dodju android fanovi da komentarisu IOS. Tuga. Znate i sami da nikad brzi sistem od IOS-a nece da postoji. A da ne pominjem zutace i fail telefone. A daa i kvalitetnu podrsku haha

mix

pre 3 godine

Mozda android to ima odavno, ali dok apple ne napravi to kao da ne postoji. Kad ga oni naprave onda znam da je dobro odradjeno i da ce trajati. Njihovi telefoni i tableti zaista rade godinama istom brzinom, sin mi koristi ipad air ja mislim 1, star sto godina, nema ni update za njegq vise-sve radi istom brzinom kao kad je kupljen. Majka mi koristi iphone 7 star 4 godine, radi isto kao prvog dana. Ja ne menjam telefone svake godine i uzeo sam 11pro, nosio sam 7 skoro 4 godine pa Ga ostavio majci, dakle sledeci cu kupiti za 4 godine i znam da nece biti bagovanja, usporavanja, kocenja itd. Svaki tel je dobar prvih godinu dana i za nekog ko menja cesto svejedno je, ali alo zelis da ti traje onda je njihova cena skroz na mestu

sasha

pre 3 godine

Imam iphone SE(prvi) star, cirka 3 godine, koristim ga kao poslovni telefon, zamenuo mu bateriju-telefoncic leti kako radi.
Galaxy S9 pored njega.
iOS je iOS i svaka cast svima.

ime

pre 3 godine

Instalirao 14...

App library... cemu to sluzi?! Ako vec imam Home screen gde organizujem aplikacije, stavljam u foldere, itd... kakva korist od AL ako to isto radi (umesto mene, i po sopstvenom nahodjenju)?!

Dobio sam, dakle, jos jedan Home screen, samo šaren i nabacan...

Uzas.

Moze li se obrisati ta opcija, tj. App Library??

Apple

pre 3 godine

Mislim da apl zaista drži do toga da su njihovi korisnici glupi. Revolucija ? Ma daj bre ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (DWaLiN, 17. septembar 2020 23:34)
Gresis. Mi zaista drzimo do toga da nasi korisnici znaju kako se na engleskom pise i izgovara rec jabuka, sto ne mozemo bas tvrditi za korisnike Androida.

Amfilohije

pre 3 godine

Nije mi jasno zasto oni koji ne koriste apple imaju potrebe da komentarisu . Ili je to ono kao u basni o lisici i kiselom grozdju
(petar, 17. septembar 2020 21:52)

Da bi vam pokazali koliko ste gresni i uputili na pravi boziji put.

Saul Goodman

pre 3 godine

Ja im'o vidžete na smeću od Huawei Y200 još pre 8 godina... Bravo za iPhone. Revolucija je ovo... Vidžeti na desktopu... Wow... hahaahah

Delboy

pre 3 godine

Moram priznati da mi se ne svidja nesto preterano ovaj update. App Library i Widgete sam imao i na androidu i mislim da mi to ne treba na iPhone, bar ne ovako kako su ga oni implementirali. Al samo jedna opaska za sve hejtere koji nas zovu ovcama. iPhone je brz, uzasno brz, i ne usporava tokom vremena, zato je i skup. Takodje je u vrhu sto se kvaliteta tice, najbolji ekran (samsung amoled), jedna od najboljih kamera, zato je premium (i skup). Upgrade dobijate redovno, 5 godina za redom i sve radi jednako dobro kao i prvog dana ili bolje. Mi u porodici imamo iPhone 6s+, 8+ i XS max, svi rade jednako brzo i svi koriste istu verziju iOS. Moj 8+ je star oko 3 godine, battery health je na 83%, zamenicu je novom za 5k dinara i vozi dalje. Meni noviji ne treba dokle god ovaj radi jer nema velike poente.
Novi iPhone cete kupiti samo ako vam se jako svidja novi feature koji su izbacili, nikad zato sto vam je stari postao spor i neupotrebljiv. Ovo nije slucaj u android svetu

najjaci

pre 3 godine

Užas iphone dobija ono sto Android ima vekovima i to je kao novo nešto .ovce su za šišanje
(Aleksandar, 17. septembar 2020 22:24)

Ovce koje imaju pare za razliku od vas slepcina ahahaha

466453

pre 3 godine

Apple uvede nešto što u Androidu postoji godinama i nazovu to inovacijom. Pa i treba da šišaju članove svoje sekte.
(Juho, 17. septembar 2020 20:27)

Booking aplikacija, tražimo smeštaj din na iPhonu i ja na droidu. Njemu izbaci za 30% skuplje iste smeštaje. Ali, potpuno isti smeštaj isti kriterijumi ali njega odmah oporezovali sa iOS porezom. :(

Magnus

pre 3 godine

Prije 7 godina preso na iPhone i najbolji feature mi je bio sto NEMA App Drawer i glupe layere i nabacane aplikacije, nego jedan centralni home screen i zdravo.

Steve se preokrenuo najmanje 3 puta na ovu glupost...

Srecom - ne moram ga upalit (ako sam dobro shvatio).

putnik

pre 3 godine

"iOS komentarišem zato što se rugate svima koji ne koriste isti. Preplaćujete nešto što već odavno imate za manje para. Da, iPhone je BIO revolucionaran, ali više nije. Jednostavno ne vuku više napred. Čak više nije ni toliki statusni simbol. iPhone-ovci su u zabludi na račun stare slave.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Delije Jug, 18. septembar 2020 06:38) "

naravno da nije statusni simbol, ali za njegove korisnike, a za takve poput vas jeste i to strašan, nedostižan, nesvarljiv ... jer se inače ne bi bavili takvom trivijalnom temom kao što je smartfon
I jako mi je žao što ne možeš da preplatiš nešto ... super je osećaj

Столе

pre 3 godine

@Jabucari prvi put u istoriji u septembru nisu dobili svoje novo čedo.. Zasto li? Kazu zbog korone otezana isporuka delova. Pa kako Samsung u avgustu izbaci revolucionarne Z fold 2, zflip 5g, note 20 ultra.. Svi dobrano skuplji od najskuplje jabuke. Bitno da ce jabucari dobiti telefon sa dizajnom i widgetima iz 2011 ;)
(Sasa, 18. septembar 2020 15:49)

и опет ниси задовољан .... и имаш право, све то што си набројао да је Самсунг избацио је феноменално ... једино, то одушевљава тебе и још пар таквих, нигде се не помиње, нико не региструје ваше љубимце .... и онда ти се плаче од муке ... и онда дођеш да пишеш незреле коментаре на вести о Еплу .... изједа вас та Јабука ко киселина

Zurkolomac

pre 3 godine

Treba mi pod hitno jedan Jabukoid od poverenja za odrzavanje 2 vidzeta na fonu.
Uslovi zaposlenja: sposobnost rasudjivanja i logickog razmisljanja na nivou treceg razreda osnovne skole, procenat ventilisanosti lobanjskog medjuprostora min.55, 3%, nepobitan dokaz nesebicne ljubavi prema svim iKrs proizvodima i zavidan stepen znanja iz istorije sa tezistem na Kenozoik.
Dress code: roza majca sa logom ogriska, adidas sorc, nike patike i naravno bele frotirne carape sa plavom i crvenom straftom. Plata: minimalna...

denverac

pre 3 godine

Ja sam svoj prvi iPhone kupio pre skoro pet godina. imao sam razne Androide mnogo godina pre toga. Ni jedan Android mi nije trajao, sa istom količinom upotrebe, duže od godinu ipo, maksimum dve.

Ne samo to, nego ja na svojoj skoro šest godina staroj sestici dobijam sve softver apdejte i dalje. Samsung, kao i skoro svi ostali, ukidaju podršku nakon oko dve godine.

Zamenio sam bateriju jednom, posle cetiri godine, i to o Eplov račun.

kupicu dvanaesticu kad izađe, jer je nivo kvaliteta Epla jednostavno visi.

Na kraju, možda Apple nema uvek sve mogucnosti koje ima najnoviji Samsung, ali ima sve sto treba 99.9% korisnika u datom trenutku, i pritom je mnogo jednostavniji, elegantniji, i lakši za upotrebu.

A ovolika mržnja u komentorima je kiselo grožđe-sladak limun.

ime

pre 3 godine

Meni se svidja, ali jedva cekam iphone 12! Ovaj ipad pro im je neprevazidjen, vise mi ne treba nista osim njega i tel, lap top skroz nepotreban!

Adriano

pre 3 godine

Booking aplikacija, tražimo smeštaj din na iPhonu i ja na droidu. Njemu izbaci za 30% skuplje iste smeštaje. Ali, potpuno isti smeštaj isti kriterijumi ali njega odmah oporezovali sa iOS porezom. :(
(466453, 17. septembar 2020 23:47)
17
Booking ne funkcioniše tako. Booking različitim ljudima daje različite cene (popust) u zavisnosti koliko putuju, da li su članovi, da li su već bili na toj destinaciji, 1000 faktora, smart aplikacija koja radi kako hoće, a gazda objekta to dozvoljava bookingu, samo prethodno obeleži do koliko % želi da idu popusti, a aplikacija “gadja” kome šta i koliko želi. Ovo znam iz ličnog iskusta. Poz

Bokius

pre 3 godine

Poceo sam sa Androidom, pa presao na iOS, pa sam sada opet na Androidu, nagovorio me sin. U principu sve je to jako slicno, ali je iOS za trunku prefinjeniji, elegantniji, radi glatko i bez ikakvih trzanja. A nije da mi je ovaj telefon bezveze: Snapdragon 855, sa 12/256G memorije.

99% vremena internet, mail, citanje casopisa, nista posebno zahtevno.

Sa Androida sam presao na iPhone jer me je iznervirao Samsung tablet, koji je u to vreme bio vrhunski, a poceo je da zaglavljuje vec nakon dve godine. Sa iPadom nema tih problema.

Marko

pre 3 godine

Vec godinama gledam video u picture in picture modu dok usput surfujem netom. Web stranice prevodim bez problema zahvaljujuci Chrome-u, o pinovanju i widget-ima da ne pricam...

Korisnici iOS-a ovo tek sad dobili? Juuuuuuuuuu.....

Inace iPhone odavno vec nije vise stvar luksuza. 300,400,500e i kupis iPhone.
Premium Flagship modeli iPhone-a su u cenovnom rangu kao i premium modelina Androidu (primer: Galaxy S20 Ultra).

Jedininizgovor je korisnicko iskustvo koje, realno, nije potkrepljeno argumentima. Licno, trenutno koristim S9+ (koristio sam i iPhone), ne da nista ne koci, nego sve leti i otvara se u milisekundi pa sve i da pritisnem 5 aplikacija istovremeno.

Android je presao na One UI sistem (Jos jedna opcija na koju se iOS pozivaju da su bolji). Cilj One UI sistema (aktuelna je 2.5 verzija, uskoro ce i 3.0) je da kao kod iOS-a svi korisnici odmah dobiju update. Ovo ce se odnositi na sadasnje i buduce modele telefona. Jos se ovo pegla ali jasan je smer kuda idu. O ostalim opcijama da ne pricamo.

Samo aktuelni 2.5 update donosi:
Wireless DEX - mogu da prebacim prebacim (mirror in mirror) sa mobilnog na TV. Takodje mogu da upravljam TV-om preko mobilnog (sada podrzavaju samo Samsung TV-e iz 2019. god pa na dalje, uskoro prosiruju i na druge proizvodjace).

Obavestenje o brzini wifi mreza u okruzenju (Very fast, Fast, Normal, Slow). Ako si konektovan na neki wifi i ne secas se sifre a neki tvoj ortak hoce da se nakaci isto, imace opciju Share wifi password.

Kamera: Multi fokus opcija, opzija izbora zvukova tokom snimanja (da se minimalizuju pozadinski zvukovi, vetar i slicno), Wide snimanje 21:9 (ne slikanje, vec snimanje).

Youtube opcija ugradjena u samoj tastaturi (primer: brza pretraga Youtube-a dok se dopisujes sa nekim, bez da napustas to dopisivanje).

Poruke - Opcija slanja SOS lokacije kontaktu po tvom izboru u narednih 24h (salje svakih 30 min).

I ima ih jos dosta, ne mogu vise da pisem.

Kad sve ovo stize na iOS i iPhone?

Android je vec daleko ispred (pisem ovo kao neko ko je koristio do nedavno iPhone). Ranije je iOS bio u prednosti, sad vec uveliko nije.

Apple ima brend i to je to.

ciga

pre 3 godine

Lično nema Iphone,ali me jako raduju ovakve vesti jer daju i Srpskom slepcu neku temu pogotovo o proizvodima za kojima žudi a nemože imati.To je po sistemu da je najbolja riba iz škole d...,zašto ? Pa zato što neda njemu.

Zurkolomac

pre 3 godine

Kako je lepo videti okupljene ventilisane Jabukoide kako se dive u transu najnovijem "izumu" jabucarskih slepaca iz kupertina i to sve zbog izuma koji vuce poreklo iz mladjeg Kenozoika.
A svetski psihoanaliticari u suzama cepaju svoje diplome, jer su ih Jabukoidi ucinili nistavnim...

Ijaaaaooo

pre 3 godine

Booking aplikacija, tražimo smeštaj din na iPhonu i ja na droidu. Njemu izbaci za 30% skuplje iste smeštaje. Ali, potpuno isti smeštaj isti kriterijumi ali njega odmah oporezovali sa iOS porezom. :(
(466453, 17. septembar 2020 23:47)

Evo, ovako izgledaju gluposti zvane
“ urbani mitovi” u koje veruje cirka 80% domaćeg stanovništva, nažalost, ne samo u tinejdžerskom uzrastu. Najčešće ih šire taksisti a naši sugrađani ih prepričavaju kao da su se potpuno lično uverili u iste ( mada nisu), jer im zvuče da su i skladu sa njihovim uverenjima i da su cool.

Goran

pre 3 godine

Imao sam Ajfon 8 i poklonio ga. I taj sto sam mu poklonio se isto ratoailjao telefona. Sad pisem sa android telefona i poklonicu ga. Svi telefoni su krs.

Vlada

pre 3 godine

@Mix

Izlupeta ti gluposti i ostade ziv(nadam se). Za kompaniju koja je PRIZNALA da softverski usporava starije modele telefona pricas da rade godinama kao prvog dana? Baterije na vecini modela su raspad zivi od pocetka i tesko mogu dan da izdrze, da ne pricamo posle par godina kad kapacitet spadne na 70ak % (svako je je imao iPhone zna famozna gasenja na 10-15% baterije). Znam da si odvojio zadnjih 120 evra iz dzepa da kupis 6 plus iPhone u 2020 godini ali ne moras da lupas gluposti ovde. Mozda se nadje i neko ko je zapravo posedovao vise modela i zna kakvo je zapravo stanje. A kad se pokvari nesto drz se dobro, ili ce ti iz Apple-a skinuti kozu sa ledja(gde ima njihov servis) ili ce ti uvaliti fus delove ili nece moci uopste da se popravi jer Apple ima dil sa proizvodjacima za odredjene komponente i ne prodaju NIKOME sem njima. A da to nisi znao, nema veze mazi svoj 6 plus. Kompanija koja uz telefon od 1500 evra daje punjac od 5W a Samsung i Huawei od 30-40 sa telefonima od 200 evra. Ma ima dosta da se pise ali dzabe to, ovce su za sisanje.

Tomislav0x

pre 3 godine

Ja videh samo pljuvačinu likova koji menjaju telefon na godinu dana jer im stalno iskače FC prozor.
Ako Vam se ne svidja, nemojte kupovati. Mislite da nekog interesuje Vaš komentar o nečemu što niste koristili duže od 15 minuta? Nemojte si davati BAŠ TOLIKO na važnosti.

trtemrtet

pre 3 godine

dugo koristim Android, pravio Sam I aplikacije za android u Android Studio, java I kotlin. Al Kako novi modeli izlaze, postaju gori I gori. spor je, uzasne integracije, kao recimo android auta sa Google maps, aplikacije uu tipican primer featuritisa, sve nabacano svukuda I postaju sve gore.
iPhone nisam nikada imao jer nisam hteo da platim applu godisnju development feeza pravljenje applikacija. nisam ni voleo objectiveC al Swift je nesto drugo. Al devojka ima iPhone i kad sam probao, neke stvari mi se jako vise dopadaju neke ne. Bez obzira, razmisljam da predjem u iOS klub posle 20 godina Androida.

vlada

pre 3 godine

@S

Pa bas u tome je stvar.. Ja verujem da vecina potrosaca u tim bogatijim zemljama telefon menja sa ugovorom svaku godinu-dve. I sta te onda briga koliku ce podrsku imati? Meni recimo (doduse, subjektivna stvar) telefon posle godinu dana bas dosadi, bez obzira kako radio, i gledam da ga menjam. Prodam, dodam nesto i uzmem nov. A to je osobina mnogih koji aktivno koriste telefon. A za one kojima telefon sluzi za najosnivnije stvari i 2-3 godine starija android verzija uglavnom dobro sljaka

Sasa

pre 3 godine

Jabucari prvi put u istoriji u septembru nisu dobili svoje novo čedo.. Zasto li? Kazu zbog korone otezana isporuka delova. Pa kako Samsung u avgustu izbaci revolucionarne Z fold 2, zflip 5g, note 20 ultra.. Svi dobrano skuplji od najskuplje jabuke. Bitno da ce jabucari dobiti telefon sa dizajnom i widgetima iz 2011 ;)

Modute1447xxty1781

pre 3 godine

Ne koristim vise. Presao sam na OnePlus telefone, brzi su. Huawei sat, 20 puta duza baterija. Sto i vama zelim, lepsi mi je zivot.

Pozdrav

magla svuda oko nas

pre 3 godine

kupio polovan Note 8 star godinu dana od drugara, provereno, nosio ga vise od 2 godine, dakle uredjaj je promenio 2 vlasnika i koriscen je vise od 3 godine, sada nakon 3+ godine i nakon svih updejtova radi za oko 30% bolje nego kada sam ga uzeo na koriscenje pre 2 godine, na kraju sam ga dao majci da se sluzi, isto tako imam druga koji jos koristi Note 4, samo zamislite kada je to izaslo, sigurno 7-8 godina staro.. i sta cemo sad ? ne lazite sami sebe ovde vise, i ne ubedjujte sebe da je Apple dugotrajniji od bilo kog iole ozbiljnijeg androida u tom cenovnom rangu!! smesni ste!!

kole

pre 3 godine

@(Saul Goodman, 17. septembar 2020 21:20)
huavez,to ovi sto placaju reklame u kojima te uce kako da zaobidjes legalne aplikacije i skidas ih sa sumnjivih sajtova?

Sasa

pre 3 godine

Mislim da ce negde ios 18 imati i SMS delivery report ;)
Btw, vidim Apple narucio od Samsunga milion fold ekrana.. Eto nama i Iphone 18f /fold

Ahhahaha

Zurkolomac

pre 3 godine

и опет ниси задовољан .... и имаш право, све то што си набројао да је Самсунг избацио је феноменално ... једино, то одушевљава тебе и још пар таквих, нигде се не помиње, нико не региструје ваше љубимце .... и онда ти се плаче од муке ... и онда дођеш да пишеш незреле коментаре на вести о Еплу .... изједа вас та Јабука ко киселина

Milojica

pre 3 godine

Ooooo dobrodošli u 2011. godinu blago meni. Ko će to nama da ima widgete sad. Jaoooo divnoće!
I app drawer kažete? Kakva inovacija!

milan82

pre 3 godine

App clips bolji od App drawera...ništa gluplje nisam čuo. Taj app clips postoji u mnogim launcherima na google play store. Nova launcher je svetlosnim godinama ispred toga što nudi iOS. iOS jeste bolji za obične korisnike mobilnih telefona, jer za bolje i ne znaju.

Delije Jug

pre 3 godine

iOS komentarišem zato što se rugate svima koji ne koriste isti. Preplaćujete nešto što već odavno imate za manje para. Da, iPhone je BIO revolucionaran, ali više nije. Jednostavno ne vuku više napred. Čak više nije ni toliki statusni simbol. iPhone-ovci su u zabludi na račun stare slave.

Minja Subota

pre 3 godine

Ja imam i Galaxy S8 i IPhone 7 tako da mogu da komentarishem. Dugo sam godina koristio iskljuchivo samsung telefone iz S serije i mogu vam reci da su to najbolji telefoni. Samsung mi NIKADA nije zakucao ali NIKADA,dok Iphone redovno radi crushing i ne znam zashto to niko od vas ne spominje. Nije neshto ozbiljno ali zna bash da smara,pa onda moram da se izlogujem da uradim clean memory i na kraju restart. Stvar je ukusa,a o ukusima ne treba diskutovati. Oba su odlichna telefona,svaki na svoj nachin. Moram da priznam da mi je Samsung drazhi.

Reklamacija savesti

pre 3 godine

@Marko zaboravio si najvažbiju stvar, Apple ima seriju svojih proizvoda koji zajedno funkcionišu perfektno. Imati samo iphone ne znači baš ništa. Sa recimo macbookom, ipadom i apple tv-om to je već druga priča i tu nema poređenja. To je sistem koji radi kao jedno telo.

lol

pre 3 godine

Kompleks je cudo. Dodju android fanovi da komentarisu IOS. Tuga. Znate i sami da nikad brzi sistem od IOS-a nece da postoji. A da ne pominjem zutace i fail telefone. A daa i kvalitetnu podrsku haha
(nidza, 17. septembar 2020 21:58)

bloatware android je tu negde sa iOS
klot android dobija iOS
custom android ubija iOs
a posto pricas o sistemima, nikada na svetu nece postojati brzi i optimizovaniji sistem od symbiana

Zurkolomac

pre 3 godine

и опет ниси задовољан .... и имаш право, све то што си набројао да је Самсунг избацио је феноменално ... једино, то одушевљава тебе и још пар таквих, нигде се не помиње, нико не региструје ваше љубимце .... и онда ти се плаче од муке ... и онда дођеш да пишеш незреле коментаре на вести о Еплу .... изједа вас та Јабука ко киселина
(Zurkolomac, 19. septembar 2020 21:03)

Prizemni jabukoidu tvoja minimalna inteligencija odaje u delicu sekunde tvoju sektasku pripadnost.
A otreznjenje dolazi dolazi kada otvoris frizider i unutra pronadjes 50 grama bodljikavog parizera kupljenog pre mesec dana...

Stefan

pre 3 godine

Najjaci mi je komentar "iPhone ima 6 godina podrsku". Pa ima, zato sto im 8 treba da uvedu opcije koje su na Androidu vec tu. Kad Android ne bi imao pola opcija, naravno da bi mogao da radi na hardveru iz 2012 godine i imao 6 godina podrske. Fantasticno je kako i posle 13 godina Apple sektasi ne vide da duplo placaju da bi ziveli u kamenom dobu. (Ali svakako hvala vam na tome, napravili ste mi 5k evra ove godine na deonicama, ljubi brat)

Jose Alvelade

pre 3 godine

"Crkava android kuciste svacije, a kad crkne Iphone e to je drugacije" Mnoge face koriste taj softver i hardver jer ne moze nikad sistem da mu padne
Osim samo kada mu je memorija puna cetrnaes’ puta dnevno al’ to se ne racuna"

nidza

pre 3 godine

Kompleks je cudo. Dodju android fanovi da komentarisu IOS. Tuga. Znate i sami da nikad brzi sistem od IOS-a nece da postoji. A da ne pominjem zutace i fail telefone. A daa i kvalitetnu podrsku haha

Apple

pre 3 godine

Mislim da apl zaista drži do toga da su njihovi korisnici glupi. Revolucija ? Ma daj bre ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (DWaLiN, 17. septembar 2020 23:34)
Gresis. Mi zaista drzimo do toga da nasi korisnici znaju kako se na engleskom pise i izgovara rec jabuka, sto ne mozemo bas tvrditi za korisnike Androida.

najjaci

pre 3 godine

Užas iphone dobija ono sto Android ima vekovima i to je kao novo nešto .ovce su za šišanje
(Aleksandar, 17. septembar 2020 22:24)

Ovce koje imaju pare za razliku od vas slepcina ahahaha

466453

pre 3 godine

Apple uvede nešto što u Androidu postoji godinama i nazovu to inovacijom. Pa i treba da šišaju članove svoje sekte.
(Juho, 17. septembar 2020 20:27)

Booking aplikacija, tražimo smeštaj din na iPhonu i ja na droidu. Njemu izbaci za 30% skuplje iste smeštaje. Ali, potpuno isti smeštaj isti kriterijumi ali njega odmah oporezovali sa iOS porezom. :(

sasha

pre 3 godine

Imam iphone SE(prvi) star, cirka 3 godine, koristim ga kao poslovni telefon, zamenuo mu bateriju-telefoncic leti kako radi.
Galaxy S9 pored njega.
iOS je iOS i svaka cast svima.

Nebojša

pre 3 godine

3. App Library

Još jedna nova funkcija koju je iOS 14 doneo. App Library je nešto slično kao "App drawer" na Androidu, samo bolje. Nalazi se sa desne strane vašeg početnog ekrana i automatski organizuje sve vaše aplikacije u direktorijume.

Nisam mogao da odolim a da ne komentarišem ovo "isto samo bolje" :) grupisanje aplikacija u foldere postoji na androidu godinama živi vi bili
Dobro da za widgete niste napisali isti kao u androidu samo bolji fali samo revolucionarno.

Saul Goodman

pre 3 godine

Ja im'o vidžete na smeću od Huawei Y200 još pre 8 godina... Bravo za iPhone. Revolucija je ovo... Vidžeti na desktopu... Wow... hahaahah

S

pre 3 godine

Možda nije nešto specijalno, ali radi i na 6 godina starom telefonu. To na androidu još nismo videli. Niti se telefon nešto koči, sto se za android ne moze reci. Sve ima svoju cenu, Samsung isto ima skupe telefona kao i iphone.i huawei je isto u početku prodavao samo jeftine telefone pa je posle ubacio i skuplje. To sto smo mi siromašna zemlja, to je nas problem.

mix

pre 3 godine

Mozda android to ima odavno, ali dok apple ne napravi to kao da ne postoji. Kad ga oni naprave onda znam da je dobro odradjeno i da ce trajati. Njihovi telefoni i tableti zaista rade godinama istom brzinom, sin mi koristi ipad air ja mislim 1, star sto godina, nema ni update za njegq vise-sve radi istom brzinom kao kad je kupljen. Majka mi koristi iphone 7 star 4 godine, radi isto kao prvog dana. Ja ne menjam telefone svake godine i uzeo sam 11pro, nosio sam 7 skoro 4 godine pa Ga ostavio majci, dakle sledeci cu kupiti za 4 godine i znam da nece biti bagovanja, usporavanja, kocenja itd. Svaki tel je dobar prvih godinu dana i za nekog ko menja cesto svejedno je, ali alo zelis da ti traje onda je njihova cena skroz na mestu

Sasa

pre 3 godine

Jabucari prvi put u istoriji u septembru nisu dobili svoje novo čedo.. Zasto li? Kazu zbog korone otezana isporuka delova. Pa kako Samsung u avgustu izbaci revolucionarne Z fold 2, zflip 5g, note 20 ultra.. Svi dobrano skuplji od najskuplje jabuke. Bitno da ce jabucari dobiti telefon sa dizajnom i widgetima iz 2011 ;)

Minja Subota

pre 3 godine

Ja imam i Galaxy S8 i IPhone 7 tako da mogu da komentarishem. Dugo sam godina koristio iskljuchivo samsung telefone iz S serije i mogu vam reci da su to najbolji telefoni. Samsung mi NIKADA nije zakucao ali NIKADA,dok Iphone redovno radi crushing i ne znam zashto to niko od vas ne spominje. Nije neshto ozbiljno ali zna bash da smara,pa onda moram da se izlogujem da uradim clean memory i na kraju restart. Stvar je ukusa,a o ukusima ne treba diskutovati. Oba su odlichna telefona,svaki na svoj nachin. Moram da priznam da mi je Samsung drazhi.

Amfilohije

pre 3 godine

Nije mi jasno zasto oni koji ne koriste apple imaju potrebe da komentarisu . Ili je to ono kao u basni o lisici i kiselom grozdju
(petar, 17. septembar 2020 21:52)

Da bi vam pokazali koliko ste gresni i uputili na pravi boziji put.

Magnus

pre 3 godine

Prije 7 godina preso na iPhone i najbolji feature mi je bio sto NEMA App Drawer i glupe layere i nabacane aplikacije, nego jedan centralni home screen i zdravo.

Steve se preokrenuo najmanje 3 puta na ovu glupost...

Srecom - ne moram ga upalit (ako sam dobro shvatio).

Zurkolomac

pre 3 godine

Treba mi pod hitno jedan Jabukoid od poverenja za odrzavanje 2 vidzeta na fonu.
Uslovi zaposlenja: sposobnost rasudjivanja i logickog razmisljanja na nivou treceg razreda osnovne skole, procenat ventilisanosti lobanjskog medjuprostora min.55, 3%, nepobitan dokaz nesebicne ljubavi prema svim iKrs proizvodima i zavidan stepen znanja iz istorije sa tezistem na Kenozoik.
Dress code: roza majca sa logom ogriska, adidas sorc, nike patike i naravno bele frotirne carape sa plavom i crvenom straftom. Plata: minimalna...

ime

pre 3 godine

Meni se svidja, ali jedva cekam iphone 12! Ovaj ipad pro im je neprevazidjen, vise mi ne treba nista osim njega i tel, lap top skroz nepotreban!

Zurkolomac

pre 3 godine

Kako je lepo videti okupljene ventilisane Jabukoide kako se dive u transu najnovijem "izumu" jabucarskih slepaca iz kupertina i to sve zbog izuma koji vuce poreklo iz mladjeg Kenozoika.
A svetski psihoanaliticari u suzama cepaju svoje diplome, jer su ih Jabukoidi ucinili nistavnim...

Marko

pre 3 godine

Vec godinama gledam video u picture in picture modu dok usput surfujem netom. Web stranice prevodim bez problema zahvaljujuci Chrome-u, o pinovanju i widget-ima da ne pricam...

Korisnici iOS-a ovo tek sad dobili? Juuuuuuuuuu.....

Inace iPhone odavno vec nije vise stvar luksuza. 300,400,500e i kupis iPhone.
Premium Flagship modeli iPhone-a su u cenovnom rangu kao i premium modelina Androidu (primer: Galaxy S20 Ultra).

Jedininizgovor je korisnicko iskustvo koje, realno, nije potkrepljeno argumentima. Licno, trenutno koristim S9+ (koristio sam i iPhone), ne da nista ne koci, nego sve leti i otvara se u milisekundi pa sve i da pritisnem 5 aplikacija istovremeno.

Android je presao na One UI sistem (Jos jedna opcija na koju se iOS pozivaju da su bolji). Cilj One UI sistema (aktuelna je 2.5 verzija, uskoro ce i 3.0) je da kao kod iOS-a svi korisnici odmah dobiju update. Ovo ce se odnositi na sadasnje i buduce modele telefona. Jos se ovo pegla ali jasan je smer kuda idu. O ostalim opcijama da ne pricamo.

Samo aktuelni 2.5 update donosi:
Wireless DEX - mogu da prebacim prebacim (mirror in mirror) sa mobilnog na TV. Takodje mogu da upravljam TV-om preko mobilnog (sada podrzavaju samo Samsung TV-e iz 2019. god pa na dalje, uskoro prosiruju i na druge proizvodjace).

Obavestenje o brzini wifi mreza u okruzenju (Very fast, Fast, Normal, Slow). Ako si konektovan na neki wifi i ne secas se sifre a neki tvoj ortak hoce da se nakaci isto, imace opciju Share wifi password.

Kamera: Multi fokus opcija, opzija izbora zvukova tokom snimanja (da se minimalizuju pozadinski zvukovi, vetar i slicno), Wide snimanje 21:9 (ne slikanje, vec snimanje).

Youtube opcija ugradjena u samoj tastaturi (primer: brza pretraga Youtube-a dok se dopisujes sa nekim, bez da napustas to dopisivanje).

Poruke - Opcija slanja SOS lokacije kontaktu po tvom izboru u narednih 24h (salje svakih 30 min).

I ima ih jos dosta, ne mogu vise da pisem.

Kad sve ovo stize na iOS i iPhone?

Android je vec daleko ispred (pisem ovo kao neko ko je koristio do nedavno iPhone). Ranije je iOS bio u prednosti, sad vec uveliko nije.

Apple ima brend i to je to.

Zurkolomac

pre 3 godine

и опет ниси задовољан .... и имаш право, све то што си набројао да је Самсунг избацио је феноменално ... једино, то одушевљава тебе и још пар таквих, нигде се не помиње, нико не региструје ваше љубимце .... и онда ти се плаче од муке ... и онда дођеш да пишеш незреле коментаре на вести о Еплу .... изједа вас та Јабука ко киселина

Delije Jug

pre 3 godine

iOS komentarišem zato što se rugate svima koji ne koriste isti. Preplaćujete nešto što već odavno imate za manje para. Da, iPhone je BIO revolucionaran, ali više nije. Jednostavno ne vuku više napred. Čak više nije ni toliki statusni simbol. iPhone-ovci su u zabludi na račun stare slave.

milan82

pre 3 godine

App clips bolji od App drawera...ništa gluplje nisam čuo. Taj app clips postoji u mnogim launcherima na google play store. Nova launcher je svetlosnim godinama ispred toga što nudi iOS. iOS jeste bolji za obične korisnike mobilnih telefona, jer za bolje i ne znaju.

ime

pre 3 godine

Instalirao 14...

App library... cemu to sluzi?! Ako vec imam Home screen gde organizujem aplikacije, stavljam u foldere, itd... kakva korist od AL ako to isto radi (umesto mene, i po sopstvenom nahodjenju)?!

Dobio sam, dakle, jos jedan Home screen, samo šaren i nabacan...

Uzas.

Moze li se obrisati ta opcija, tj. App Library??

lol

pre 3 godine

Kompleks je cudo. Dodju android fanovi da komentarisu IOS. Tuga. Znate i sami da nikad brzi sistem od IOS-a nece da postoji. A da ne pominjem zutace i fail telefone. A daa i kvalitetnu podrsku haha
(nidza, 17. septembar 2020 21:58)

bloatware android je tu negde sa iOS
klot android dobija iOS
custom android ubija iOs
a posto pricas o sistemima, nikada na svetu nece postojati brzi i optimizovaniji sistem od symbiana

Milojica

pre 3 godine

Ooooo dobrodošli u 2011. godinu blago meni. Ko će to nama da ima widgete sad. Jaoooo divnoće!
I app drawer kažete? Kakva inovacija!

Vlada

pre 3 godine

@Mix

Izlupeta ti gluposti i ostade ziv(nadam se). Za kompaniju koja je PRIZNALA da softverski usporava starije modele telefona pricas da rade godinama kao prvog dana? Baterije na vecini modela su raspad zivi od pocetka i tesko mogu dan da izdrze, da ne pricamo posle par godina kad kapacitet spadne na 70ak % (svako je je imao iPhone zna famozna gasenja na 10-15% baterije). Znam da si odvojio zadnjih 120 evra iz dzepa da kupis 6 plus iPhone u 2020 godini ali ne moras da lupas gluposti ovde. Mozda se nadje i neko ko je zapravo posedovao vise modela i zna kakvo je zapravo stanje. A kad se pokvari nesto drz se dobro, ili ce ti iz Apple-a skinuti kozu sa ledja(gde ima njihov servis) ili ce ti uvaliti fus delove ili nece moci uopste da se popravi jer Apple ima dil sa proizvodjacima za odredjene komponente i ne prodaju NIKOME sem njima. A da to nisi znao, nema veze mazi svoj 6 plus. Kompanija koja uz telefon od 1500 evra daje punjac od 5W a Samsung i Huawei od 30-40 sa telefonima od 200 evra. Ma ima dosta da se pise ali dzabe to, ovce su za sisanje.

trtemrtet

pre 3 godine

dugo koristim Android, pravio Sam I aplikacije za android u Android Studio, java I kotlin. Al Kako novi modeli izlaze, postaju gori I gori. spor je, uzasne integracije, kao recimo android auta sa Google maps, aplikacije uu tipican primer featuritisa, sve nabacano svukuda I postaju sve gore.
iPhone nisam nikada imao jer nisam hteo da platim applu godisnju development feeza pravljenje applikacija. nisam ni voleo objectiveC al Swift je nesto drugo. Al devojka ima iPhone i kad sam probao, neke stvari mi se jako vise dopadaju neke ne. Bez obzira, razmisljam da predjem u iOS klub posle 20 godina Androida.

Stefan

pre 3 godine

Najjaci mi je komentar "iPhone ima 6 godina podrsku". Pa ima, zato sto im 8 treba da uvedu opcije koje su na Androidu vec tu. Kad Android ne bi imao pola opcija, naravno da bi mogao da radi na hardveru iz 2012 godine i imao 6 godina podrske. Fantasticno je kako i posle 13 godina Apple sektasi ne vide da duplo placaju da bi ziveli u kamenom dobu. (Ali svakako hvala vam na tome, napravili ste mi 5k evra ove godine na deonicama, ljubi brat)

Goran

pre 3 godine

Imao sam Ajfon 8 i poklonio ga. I taj sto sam mu poklonio se isto ratoailjao telefona. Sad pisem sa android telefona i poklonicu ga. Svi telefoni su krs.

magla svuda oko nas

pre 3 godine

kupio polovan Note 8 star godinu dana od drugara, provereno, nosio ga vise od 2 godine, dakle uredjaj je promenio 2 vlasnika i koriscen je vise od 3 godine, sada nakon 3+ godine i nakon svih updejtova radi za oko 30% bolje nego kada sam ga uzeo na koriscenje pre 2 godine, na kraju sam ga dao majci da se sluzi, isto tako imam druga koji jos koristi Note 4, samo zamislite kada je to izaslo, sigurno 7-8 godina staro.. i sta cemo sad ? ne lazite sami sebe ovde vise, i ne ubedjujte sebe da je Apple dugotrajniji od bilo kog iole ozbiljnijeg androida u tom cenovnom rangu!! smesni ste!!

Sasa

pre 3 godine

Mislim da ce negde ios 18 imati i SMS delivery report ;)
Btw, vidim Apple narucio od Samsunga milion fold ekrana.. Eto nama i Iphone 18f /fold

Ahhahaha

Столе

pre 3 godine

@Jabucari prvi put u istoriji u septembru nisu dobili svoje novo čedo.. Zasto li? Kazu zbog korone otezana isporuka delova. Pa kako Samsung u avgustu izbaci revolucionarne Z fold 2, zflip 5g, note 20 ultra.. Svi dobrano skuplji od najskuplje jabuke. Bitno da ce jabucari dobiti telefon sa dizajnom i widgetima iz 2011 ;)
(Sasa, 18. septembar 2020 15:49)

и опет ниси задовољан .... и имаш право, све то што си набројао да је Самсунг избацио је феноменално ... једино, то одушевљава тебе и још пар таквих, нигде се не помиње, нико не региструје ваше љубимце .... и онда ти се плаче од муке ... и онда дођеш да пишеш незреле коментаре на вести о Еплу .... изједа вас та Јабука ко киселина

Modute1447xxty1781

pre 3 godine

Ne koristim vise. Presao sam na OnePlus telefone, brzi su. Huawei sat, 20 puta duza baterija. Sto i vama zelim, lepsi mi je zivot.

Pozdrav

putnik

pre 3 godine

"iOS komentarišem zato što se rugate svima koji ne koriste isti. Preplaćujete nešto što već odavno imate za manje para. Da, iPhone je BIO revolucionaran, ali više nije. Jednostavno ne vuku više napred. Čak više nije ni toliki statusni simbol. iPhone-ovci su u zabludi na račun stare slave.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Delije Jug, 18. septembar 2020 06:38) "

naravno da nije statusni simbol, ali za njegove korisnike, a za takve poput vas jeste i to strašan, nedostižan, nesvarljiv ... jer se inače ne bi bavili takvom trivijalnom temom kao što je smartfon
I jako mi je žao što ne možeš da preplatiš nešto ... super je osećaj

denverac

pre 3 godine

Ja sam svoj prvi iPhone kupio pre skoro pet godina. imao sam razne Androide mnogo godina pre toga. Ni jedan Android mi nije trajao, sa istom količinom upotrebe, duže od godinu ipo, maksimum dve.

Ne samo to, nego ja na svojoj skoro šest godina staroj sestici dobijam sve softver apdejte i dalje. Samsung, kao i skoro svi ostali, ukidaju podršku nakon oko dve godine.

Zamenio sam bateriju jednom, posle cetiri godine, i to o Eplov račun.

kupicu dvanaesticu kad izađe, jer je nivo kvaliteta Epla jednostavno visi.

Na kraju, možda Apple nema uvek sve mogucnosti koje ima najnoviji Samsung, ali ima sve sto treba 99.9% korisnika u datom trenutku, i pritom je mnogo jednostavniji, elegantniji, i lakši za upotrebu.

A ovolika mržnja u komentorima je kiselo grožđe-sladak limun.

Bokius

pre 3 godine

Poceo sam sa Androidom, pa presao na iOS, pa sam sada opet na Androidu, nagovorio me sin. U principu sve je to jako slicno, ali je iOS za trunku prefinjeniji, elegantniji, radi glatko i bez ikakvih trzanja. A nije da mi je ovaj telefon bezveze: Snapdragon 855, sa 12/256G memorije.

99% vremena internet, mail, citanje casopisa, nista posebno zahtevno.

Sa Androida sam presao na iPhone jer me je iznervirao Samsung tablet, koji je u to vreme bio vrhunski, a poceo je da zaglavljuje vec nakon dve godine. Sa iPadom nema tih problema.

Tomislav0x

pre 3 godine

Ja videh samo pljuvačinu likova koji menjaju telefon na godinu dana jer im stalno iskače FC prozor.
Ako Vam se ne svidja, nemojte kupovati. Mislite da nekog interesuje Vaš komentar o nečemu što niste koristili duže od 15 minuta? Nemojte si davati BAŠ TOLIKO na važnosti.

kole

pre 3 godine

@(Saul Goodman, 17. septembar 2020 21:20)
huavez,to ovi sto placaju reklame u kojima te uce kako da zaobidjes legalne aplikacije i skidas ih sa sumnjivih sajtova?

vlada

pre 3 godine

@S

Pa bas u tome je stvar.. Ja verujem da vecina potrosaca u tim bogatijim zemljama telefon menja sa ugovorom svaku godinu-dve. I sta te onda briga koliku ce podrsku imati? Meni recimo (doduse, subjektivna stvar) telefon posle godinu dana bas dosadi, bez obzira kako radio, i gledam da ga menjam. Prodam, dodam nesto i uzmem nov. A to je osobina mnogih koji aktivno koriste telefon. A za one kojima telefon sluzi za najosnivnije stvari i 2-3 godine starija android verzija uglavnom dobro sljaka

Delboy

pre 3 godine

Moram priznati da mi se ne svidja nesto preterano ovaj update. App Library i Widgete sam imao i na androidu i mislim da mi to ne treba na iPhone, bar ne ovako kako su ga oni implementirali. Al samo jedna opaska za sve hejtere koji nas zovu ovcama. iPhone je brz, uzasno brz, i ne usporava tokom vremena, zato je i skup. Takodje je u vrhu sto se kvaliteta tice, najbolji ekran (samsung amoled), jedna od najboljih kamera, zato je premium (i skup). Upgrade dobijate redovno, 5 godina za redom i sve radi jednako dobro kao i prvog dana ili bolje. Mi u porodici imamo iPhone 6s+, 8+ i XS max, svi rade jednako brzo i svi koriste istu verziju iOS. Moj 8+ je star oko 3 godine, battery health je na 83%, zamenicu je novom za 5k dinara i vozi dalje. Meni noviji ne treba dokle god ovaj radi jer nema velike poente.
Novi iPhone cete kupiti samo ako vam se jako svidja novi feature koji su izbacili, nikad zato sto vam je stari postao spor i neupotrebljiv. Ovo nije slucaj u android svetu

ciga

pre 3 godine

Lično nema Iphone,ali me jako raduju ovakve vesti jer daju i Srpskom slepcu neku temu pogotovo o proizvodima za kojima žudi a nemože imati.To je po sistemu da je najbolja riba iz škole d...,zašto ? Pa zato što neda njemu.

Reklamacija savesti

pre 3 godine

@Marko zaboravio si najvažbiju stvar, Apple ima seriju svojih proizvoda koji zajedno funkcionišu perfektno. Imati samo iphone ne znači baš ništa. Sa recimo macbookom, ipadom i apple tv-om to je već druga priča i tu nema poređenja. To je sistem koji radi kao jedno telo.

Ijaaaaooo

pre 3 godine

Booking aplikacija, tražimo smeštaj din na iPhonu i ja na droidu. Njemu izbaci za 30% skuplje iste smeštaje. Ali, potpuno isti smeštaj isti kriterijumi ali njega odmah oporezovali sa iOS porezom. :(
(466453, 17. septembar 2020 23:47)

Evo, ovako izgledaju gluposti zvane
“ urbani mitovi” u koje veruje cirka 80% domaćeg stanovništva, nažalost, ne samo u tinejdžerskom uzrastu. Najčešće ih šire taksisti a naši sugrađani ih prepričavaju kao da su se potpuno lično uverili u iste ( mada nisu), jer im zvuče da su i skladu sa njihovim uverenjima i da su cool.

Adriano

pre 3 godine

Booking aplikacija, tražimo smeštaj din na iPhonu i ja na droidu. Njemu izbaci za 30% skuplje iste smeštaje. Ali, potpuno isti smeštaj isti kriterijumi ali njega odmah oporezovali sa iOS porezom. :(
(466453, 17. septembar 2020 23:47)
17
Booking ne funkcioniše tako. Booking različitim ljudima daje različite cene (popust) u zavisnosti koliko putuju, da li su članovi, da li su već bili na toj destinaciji, 1000 faktora, smart aplikacija koja radi kako hoće, a gazda objekta to dozvoljava bookingu, samo prethodno obeleži do koliko % želi da idu popusti, a aplikacija “gadja” kome šta i koliko želi. Ovo znam iz ličnog iskusta. Poz

Jose Alvelade

pre 3 godine

"Crkava android kuciste svacije, a kad crkne Iphone e to je drugacije" Mnoge face koriste taj softver i hardver jer ne moze nikad sistem da mu padne
Osim samo kada mu je memorija puna cetrnaes’ puta dnevno al’ to se ne racuna"

Zurkolomac

pre 3 godine

и опет ниси задовољан .... и имаш право, све то што си набројао да је Самсунг избацио је феноменално ... једино, то одушевљава тебе и још пар таквих, нигде се не помиње, нико не региструје ваше љубимце .... и онда ти се плаче од муке ... и онда дођеш да пишеш незреле коментаре на вести о Еплу .... изједа вас та Јабука ко киселина
(Zurkolomac, 19. septembar 2020 21:03)

Prizemni jabukoidu tvoja minimalna inteligencija odaje u delicu sekunde tvoju sektasku pripadnost.
A otreznjenje dolazi dolazi kada otvoris frizider i unutra pronadjes 50 grama bodljikavog parizera kupljenog pre mesec dana...