Šta radi Mask kad ne šalje automobile u svemir? Razbija telefone!

Ilon Mask ima pomalo neobične navike kada je korišćenje telefona u pitanju. Šef kompanija SpaceX i Tesla nije baš od onih ljudi koji, posle godinu-dve korišćenja smartfona, traži savete kako da produži život svog uređaja i da mu što duže omogući što bolji rad...

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. .. i troši pare! :)
   (Smuleco, 23. oktobar 2019 11:39)

  # Link komentara

 2. Vau, kakva vest!
  Osecam se vazno i bitno u drustvu Ilona Maska, jer sam jedan stari telefon kom sam slomio ekran razbio macolom - zbog aplikacije za e-banking koja je bila i dalje na istom. NOT!

  Ovo je naravno preispoljna glupost a ne vest, jer se cak i u zemlji Srbiji svi nosaci podataka (hard diskovi) koje koriste institucije tipa banaka, osiguranja i sl. unistavaju nakon otpisa - dakle, cak i da "crknu" dan posle nabavke, ne aktivira se nikakva garancija ili zamena. Razlozi su ekstremno jednostavni - cak i najmanja mogucnost da se skine ista od podataka sa istih otvara finansijsku Pandorinu kutiju.
  Dalje, samim redovnim koriscenjem mobilnog telefona se ostavlja digitalni trag u vidu IMEI i MAC logova. Kod iPhonea koje Mask koristi, ta dva podatka je nemoguce promeniti (DA, NEMOGUCE JE, CAK I KADA IMAS VISE PARA OD TIMA KUKA!!!), tako da je redovno menjanje telefona i unistavanje koriscenih jedina opcija koja postoji.
  (Nemanja, 22. oktobar 2019 16:55)

  # Link komentara

 3. Na čelu je kompanija koje rade na razvoju najnovijih tehnologija. Pre svega mislim na SpaceX. Mnoge od tih tehnologija mogu da budu primenjivane u vojne svrhe (razni materijali i nova rešenja za raketne motore), a pored toga sarađuje sa američkom vladinom agencijom i koristi njihove objekte za lansiranje. Sa NASA-om ima potpisane ugovore i dobijene projekte na tenderima. Hteo, ne hteo, sigurno je prinuđen na dodatne bezbedonosne mere makar zbog projekata koje radi za Ameriku.

  Ako odete na otvorene pozicije za SpaceX, videćete da za većinu njih morate da budete državljanin SAD i da dobijete posebnu dozvolu vlade da uopšte smete da radite za SpaceX. Što nije slučaj npr. za pozicije koje se odnose na Teslu.
  (brm, 22. oktobar 2019 08:49)

  # Link komentara

 4. @Milutin

  Dovoljno te je briga cim si odlucio da napises komentar. Hajmo sad, pusti naucnike i klovnove, ok je ne razumeti se u neke stvari
   (objavite pls, 22. oktobar 2019 04:26)

  # Link komentara

 5. Bilo bi šokantno i vredno vesti da ne radi to, ovako, sasvim normalna stvar, pogotovo za ljude na tom društevnom nivou.
  (Powerslave, 21. oktobar 2019 23:38)

  # Link komentara

 6. Pa svako malo ozbiljniji to radi, ili čuva stare telefone negde pod ključem, kao ja, pošto volim da imam neke omiljene modele, to mi dođe nešto kao živa istorija i podsećanje na neka druga vremena, :) ili, ako mu to nije trip, sve što sadrži poverljive informacije prvo par puta prepiše nekim glupostima celo, pa ih otvori i fizički izuništava memorijski medijum, kartice i ploče tako da rođena majka ne bi mogla da ih pročita, a tek onda ih eventualno baci. E sad, što više para je u pitanju, to je normalno rigoroznije, a Mask je, šta god ja mislio o njemu, ipak milijarder.
   (EU Citizen, 21. oktobar 2019 20:43)

  # Link komentara

 7. Smashing Aplle! Ili mozda android?!
   (dr.House, 21. oktobar 2019 19:55)

  # Link komentara

 8. Sta me briga sta radi ovaj klovn i izmišljeni naucnik
   (Milutin, 21. oktobar 2019 18:38)

  # Link komentara

 9. Očekivano. Da nece slucajno da ga prodaje po oglasima, mint stanje 10/10! NOV!!!NOV!!! NOV!!!
  (Mickey, 21. oktobar 2019 17:54)

  # Link komentara

 10. Šta je tu čudno? Čudno bi bilo da je drugačije, čudno i neodgovorno. Nešto mi ovde izmiče, sasvim sam siguran da to ne radi samo Mask i naravno ne samo sa telefonima nego pre svega sa hard diskovima. Kod telefona se jedino to uništavanje "hard diska" telefona svodi na uništavanje samog telefona, ali svejedno ne razumem zašto je to vest i to predstavljeno kao bizarno?
  (CATAPA, 21. oktobar 2019 17:32)

  # Link komentara

 11. Jer tako je u mogućnosti
   (vinjakkola, 21. oktobar 2019 17:24)

  # Link komentara