Sreda, 19.06.2019.

10:33

"Brdo" megapiksela: Nova Sony Xperia imaće čak šest kamera

Izvor: B92

"Brdo" megapiksela: Nova Sony Xperia imaæe èak šest kamera IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Rade

pre 4 godine

Moj laptop je Sony s15, otvara se jednom rukom, star je 7 godina , radi isto kao i prvog dana. Kao i ostalih 20 Sony proizvoda koje imam, od mp3 plejera, preko fotoaparata, kamere, blu ray plejera ps3, ps4, tv, Hi fi uredjaja, itd. Sony nije samo Playstation. Drugi najveci filmski studio na svetu, jedna od 3 najveće muzičke kuće na svetu, jedan od 3 najbolja proizvođača kamera i fotoaparata. Slusalice, bluetooth zvucnici, tv, muzicki uredjaji, uvek u vrhu. Rekli su da nece napustiti proizvodnju telefona iz strateških razloga. Kada se uzme u obzir dijapazon proizvoda, Sony je najbolji brend na svetu.

drvobradi

pre 4 godine

@ciga
Leica proizvodi samo optiku, pre bih rekao Canon, Nikon, Fuji itd, a od proizvodjaca senzora za mobilne recimo Samsung. Inace Sony je verovatno najvece ime u proizvodnji senzora za kamere u smartfonovima. Ono sto je zaista neverovatno je da Sony ne ume za sopstveni senzor da napravi dobru kameru tj softver za kontrolu iste.

b.

pre 4 godine

Boze sta sve necu procitati?! Znaci sada je parametar da li je neki laptop dobar ili ne to da li moze da se otvori jednom rukom??? I to "zadovoljstvo" da ga otvorim jedom rukom treba da platim od dve do pet hiljada eura kod Apple-a... A da, ima i mini touch display! :P Sto se tice ovog telefona, dugogodisnji sam Sony koriskik i nazalost telefoni su im sve gori. Nekada si ih uzimao sa ponosom i znao si sta placas, a sada se uzimaju iz navike...

Totem

pre 4 godine

@@@@@@@@
Nazalost od Sonya ostao je samo jos Playstation koji ih drzi u zivotu, prsli su od kompjutera do telefona
(Koraci su Billy, 19. jun 2019 14:21)
@@@@@@@@

Jeste, osim Plejstejšna prsli skroz - ostao im samo još Soni Pikčers ,koji ima slabu zaradu u Holivudu :-)

aha

pre 4 godine

Moj prethodni fon sony xperia xz je imala bolju kameru i bolji kvalitet fotografija od mog novog Samsunga, toliko o tome.
(shomx, 19. jun 2019 15:19)

A novi samsung je A3 16???
Mozemo da pričamo sta hocemo, ali S serija je oduvek imala izuzetne kamere, najbolje, ili u samom vrhu.

edin

pre 4 godine

mnogi vidim mjesaju kamere sa ekranima pikselima panelima rezolucijama. moze kamera biti kolko hoce dobra, al slika ne zavisi samo do nje, vec i do ekrana. samsung bar jos pravi ekrane br 1 u smislu najljepse slike i boje su na njemu najljepse, iako su mozda kamere ko kamere bolje sonijeve ili svejedno. telefon je kompaktna stvar i sve mora zajedno da štima da bi ispalo kako treba,pa ko tu bolji posao odradi on je bolji i u telefonima. svi znamo da soni razbija u polju kamera i fotoaparata al na telefonima nije to to, ipak prednjaci samsung ili neki drugi brend, sto znaci ovo sto sam rekao, sve mora da se uveze u pricu da bi se dobila cjelokupna slika

MrTech

pre 4 godine

Sony godinama ne moze dobru kameru da napravi. Ta kamera je dobra sve dok poslije Sony telefona ne uzmete Huawei, Samsung, LG ili iPhone i onda se razocarate. Drugi problem Sony-ja je taj sto i dalje tvrdoglavo pravi ogromne telefone, sto su tek od prosle godine ubacili Amoled ekran, sto im i dalje telefoni imaju dosta manju bateriju od konkurencije i sto im imaju velike, da ne kazem, ogromne ivice oko ekrana.
Meni se licno njihov dizajn svidja, svidja mi seni taj blago editovan softver, ali dokle vise telefoni po 155mm i vise. Nadam se da ce Xperia2 biti manjeg obima kako se najavljuje u nekim renderima. Hoce li da ima jednu ili 5 kamera meni apsolutno nista ne znaci.

3 kućice za vrapce, ej!

pre 4 godine

Koji to lap top moze da se otvori jednom rukom tj da mu se ne dize donji deo? Ne postoji.
(South Park, 19. jun 2019 11:37)

HP Zbook modele otvaraš jednom rukom. Postoji.

MadMax

pre 4 godine

Nemam ništa protiv, samo da budu kvalitetne fotke. Zanimljivo je da mnogi telefoni imaju Sonijeve kamere i prave odlične fotke a sam Soni, sa istim kamerama, pravi osrednje.
(dzigi, 19. jun 2019 11:22)

Imaju Sony senzore, a ne kamere! To je bitna razlika. To pokazuje samo da Sony ne umije svoj fenomenalan senzor da iskoristi kako to rade Huawei i Samsung pa i Google na Pixel.

Nemanja44

pre 4 godine

ni ne moze da se nosi za brzinom promena. Mozda ne znate, Soni je prestao da proizvodi laptop racunare, brend Vaio, iako je silno ulagao u njih. Iako su kao bili na ceni, nisu mogli cak da ga naprave tako da se otvara jednom rukom (dizanjem poklopa dizao se i donji deo), a kamoli ostale bitnije stvari. Mislim da je to neminovnost i sa njihovim mobilnim telefonima, da ce doci dan da obustave proizvodnju. (dragan, 19. jun 2019 11:10)Koji to lap top moze da se otvori jednom rukom tj da mu se ne dize donji deo? Ne postoji.
(South Park, 19. jun 2019 11:37)
Macbook pro 2014.
Govorim iz licnog iskustva.

Vuk

pre 4 godine

Ima još mnogo da se patite dok ne dostignete Lumiu 830, pa 930 pa 950...Možete da mrzite Microsoft, ali to vam neće napraviti nit bolji snimak, nit bolju fotku na silnim telefonima od soma evra.Džaba.Volite da puknete grdan novac na brend i model, ali vam skupo da platite aplikaciju, hoćete je za džaba jer nemate više ni za `leba jer ste kupili za skup krš!Kompleksi su čudo.

Petar

pre 4 godine

Kupio prije godinu Sony XZ Premium, ekran je vrhunski (4K) a kamera solidna. Mada kcerkin iPhone 7 plus prave ubjedljivije fotke, cini mi se iako Sony ima balans boja fino definisan. Sa TVom sam zadovoljan sto we tice kvaliteta slike ali je uzasan po pitanju smart opcija.

JoXim

pre 4 godine

Samo Google Pixel kamera, senzori su manje-više identični na većini telefona srednje i više klase...
Ono što pravi razliku je softver.
To može da vam potvrdi svako ko je koristio makar GCam portove, ako već nema način ili dovoljno keša da pazari neki od Pixel modela.

dragan

pre 4 godine

@dragan

Koji to lap top moze da se otvori jednom rukom tj da mu se ne dize donji deo? Ne postoji.
(South Park, 19. jun 2019 11:37)

....ne mora da se drzi dno sve vreme, samo prvih 30ak stepeni.
(nije tacno, 19. jun 2019 13:24)

Pa o tome vam pricam, moras ga otvarati sa dve ruke. Idi do prodavnice Applovih laptopova, ima ih u Uscu u Beogradu i probaj. Otvorices ga sa jednom rukom na ledjima, nece se ni delic mm pomeriti na gore donji deo. Znaci moze, a zasto Soni ne moze, zato sto nesto zakida. A to znaci da zakida i na drugim stvarima koje nistu tako ocigledne. Ali zato fotoaparat od 100 Mpiksela, neko ce se primiti.

Koraci su Billy

pre 4 godine

Ova xperia najruzniji smartfon ikada, ja ne znam ko njima pravi dizajn i ko ga odobrava jer ovo je uzas. Od onakvih sony ericson telefona ovi dosli do toga da prave telefone koje niko nece.

nije tacno

pre 4 godine

@dragan

Uopste nije tacno, SONY VAIO je bio premium brend. Imao sam jedan stariji, nazalost ne secam se modela i opisani problem nije postojao. Jos uvek imam poslednji VAIO serije S i opisano ne stoji, sad sam proverio. Cak ni sad kad je unutra SSD umesto orginalnog HDD (pre je tastatura bila teza), ne mora da se drzi dno sve vreme, samo prvih 30ak stepeni.

Dušan Silni

pre 4 godine

Sony ima najkvlitetniji foto čip za dslr kamere koji ugradjuju mahom svi proizvođači sem kanona koji gura neku svoju priču. Kakvi huwai, lumia, pixeli Google njih to do sad nije interesovalo preterano.

izhlapjeli starac

pre 4 godine

Šest godina imam Soni telefone i navikao sam se na njih, bio sam prilično zadovoljan. Sad imam xa2 i senzor za blizinu mu baš loše radi. Čujem da i najjači modeli sonija imaju isti problem. Na uvu mi je i uključi se ekran, obrazom pririsnem bilo šta slučajno i onda borba sa telefonom. Ne znam da li postoji neka medicina za to, u Telenoru mi kažu da ne.

ciga

pre 4 godine

@dzigi
Nemaju Sony kamere, nego Sony senzore. Inače Sony je najveći svetski proizvođač senzora od velikih imena samo Canon i Leica ne koriste njihove senzore. Ustvari Canon ima u nekim manjim aparatima.

Nemo Nobody

pre 4 godine

Zanimljivo je da u većini najboljih telefona danas stoje Sony kamere i sočiva. Problem je što Sony do sada nije umeo da napiše softver kojim bi izvukao maksimum iz svog hardvera. Valjda ce sad poslednjom reorganizacijom koja uključuje spajanje mobilne divizije sa divizijom za kamere sve bolje funkcionistati. Već je Xperia 1 koja je nedavno izašla drastičan napredak.

dragan

pre 4 godine

Soni ne moze da se nosi za brzinom promena. Mozda ne znate, Soni je prestao da proizvodi laptop racunare, brend Vaio, iako je silno ulagao u njih. Iako su kao bili na ceni, nisu mogli cak da ga naprave tako da se otvara jednom rukom (dizanjem poklopa dizao se i donji deo), a kamoli ostale bitnije stvari. Mislim da je to neminovnost i sa njihovim mobilnim telefonima, da ce doci dan da obustave proizvodnju.

mikac678

pre 4 godine

@dragan, 19. jun 2019 11:10)

Ono što je bio Sony 80-tih 90-tih to su sada Kinezi. Sony ionako više ne živi od tehnike koju pravi, već od filmske industrije

Bole

pre 4 godine

Od Xperie Arc S nisu imali izuzetno lep i kvalitetan "flag ship". Lutaju i kaskaju za konkurencijom vec 5-godina i ovo sad cudo ce nekom biti zanimljivo par dana samo zbog gomile kamera. Meni a i vecini obicnih korisnika jedna ali vredna sasvim dovoljna. A tek sad je tesko biti originalan i prepoznatljiv kad skoro svi telefoni izgledaju maltene potpuno isto kad imaju masku i ugasen displej. Steta.

pixel boy

pre 4 godine

Džaba su krečili kad se zna ko kolo vodi po pitanju kamera na telefonima. Jedan je Google Pixel, ostali su tu da uče od najboljeg.

dzigi

pre 4 godine

Nemam ništa protiv, samo da budu kvalitetne fotke. Zanimljivo je da mnogi telefoni imaju Sonijeve kamere i prave odlične fotke a sam Soni, sa istim kamerama, pravi osrednje.

the land of the dead!

pre 4 godine

ovo sa brojem kamera postaje zesca glupost, nemaju vise sta da prodaju pa guraju ove kamere, na mom starom S7 edge koji je imao jednu jedinu kameru i telefon je star preko 3 godine i dalje tvrdim da ima bolju kameru od 90% danasnjih telefona koji imaju dve ili vise kamera, izuzev ovih top modela koji su za nijansu napredovali i tom napretku uopste ne dajem na znacaju broj kamera koji poseduju nego su samo softverski napredovali!! nocni mod, itd..

South Park

pre 4 godine

Soni ne moze da se nosi za brzinom promena. Mozda ne znate, Soni je prestao da proizvodi laptop racunare, brend Vaio, iako je silno ulagao u njih. Iako su kao bili na ceni, nisu mogli cak da ga naprave tako da se otvara jednom rukom (dizanjem poklopa dizao se i donji deo), a kamoli ostale bitnije stvari. Mislim da je to neminovnost i sa njihovim mobilnim telefonima, da ce doci dan da obustave proizvodnju. (dragan, 19. jun 2019 11:10)

Koji to lap top moze da se otvori jednom rukom tj da mu se ne dize donji deo? Ne postoji.

vladimir

pre 4 godine

шест нећу!....или седам,ил ниједну!!!...Ама не може чича седам,ево ти једна!!!!...и немој да ме нервираш!!!...-Једну нећу!..-КОЧИ,МИШКО!!!!...А ти чича,излаз' напоње!...мене си наш'о да зс**баваш,после да причаш по Београду како ти наплаћујем седам камера!!!...

Nebojša

pre 4 godine

Problem sa Sony-em je što je uspavan godinama drže jednu kameru i onda skoče na šest valjda će ovog puta barem biti sa malim ivicama red je.

lifeisgood

pre 4 godine

Sony, LG, HTC, Alcatel polako nestaju sa scene u polju mobilnih telefona, pre 15 godina ozbiljni igraci, Kinezi su pojeli trziste (imaju i kvalitetne adute), Samsung opstaje zahvaljujuci jakom marketingu i reklami...

lifeisgood

pre 4 godine

Sony, LG, HTC, Alcatel polako nestaju sa scene u polju mobilnih telefona, pre 15 godina ozbiljni igraci, Kinezi su pojeli trziste (imaju i kvalitetne adute), Samsung opstaje zahvaljujuci jakom marketingu i reklami...

dzigi

pre 4 godine

Nemam ništa protiv, samo da budu kvalitetne fotke. Zanimljivo je da mnogi telefoni imaju Sonijeve kamere i prave odlične fotke a sam Soni, sa istim kamerama, pravi osrednje.

Nebojša

pre 4 godine

Problem sa Sony-em je što je uspavan godinama drže jednu kameru i onda skoče na šest valjda će ovog puta barem biti sa malim ivicama red je.

South Park

pre 4 godine

Soni ne moze da se nosi za brzinom promena. Mozda ne znate, Soni je prestao da proizvodi laptop racunare, brend Vaio, iako je silno ulagao u njih. Iako su kao bili na ceni, nisu mogli cak da ga naprave tako da se otvara jednom rukom (dizanjem poklopa dizao se i donji deo), a kamoli ostale bitnije stvari. Mislim da je to neminovnost i sa njihovim mobilnim telefonima, da ce doci dan da obustave proizvodnju. (dragan, 19. jun 2019 11:10)

Koji to lap top moze da se otvori jednom rukom tj da mu se ne dize donji deo? Ne postoji.

mikac678

pre 4 godine

@dragan, 19. jun 2019 11:10)

Ono što je bio Sony 80-tih 90-tih to su sada Kinezi. Sony ionako više ne živi od tehnike koju pravi, već od filmske industrije

the land of the dead!

pre 4 godine

ovo sa brojem kamera postaje zesca glupost, nemaju vise sta da prodaju pa guraju ove kamere, na mom starom S7 edge koji je imao jednu jedinu kameru i telefon je star preko 3 godine i dalje tvrdim da ima bolju kameru od 90% danasnjih telefona koji imaju dve ili vise kamera, izuzev ovih top modela koji su za nijansu napredovali i tom napretku uopste ne dajem na znacaju broj kamera koji poseduju nego su samo softverski napredovali!! nocni mod, itd..

ciga

pre 4 godine

@dzigi
Nemaju Sony kamere, nego Sony senzore. Inače Sony je najveći svetski proizvođač senzora od velikih imena samo Canon i Leica ne koriste njihove senzore. Ustvari Canon ima u nekim manjim aparatima.

Bole

pre 4 godine

Od Xperie Arc S nisu imali izuzetno lep i kvalitetan "flag ship". Lutaju i kaskaju za konkurencijom vec 5-godina i ovo sad cudo ce nekom biti zanimljivo par dana samo zbog gomile kamera. Meni a i vecini obicnih korisnika jedna ali vredna sasvim dovoljna. A tek sad je tesko biti originalan i prepoznatljiv kad skoro svi telefoni izgledaju maltene potpuno isto kad imaju masku i ugasen displej. Steta.

MadMax

pre 4 godine

Nemam ništa protiv, samo da budu kvalitetne fotke. Zanimljivo je da mnogi telefoni imaju Sonijeve kamere i prave odlične fotke a sam Soni, sa istim kamerama, pravi osrednje.
(dzigi, 19. jun 2019 11:22)

Imaju Sony senzore, a ne kamere! To je bitna razlika. To pokazuje samo da Sony ne umije svoj fenomenalan senzor da iskoristi kako to rade Huawei i Samsung pa i Google na Pixel.

vladimir

pre 4 godine

шест нећу!....или седам,ил ниједну!!!...Ама не може чича седам,ево ти једна!!!!...и немој да ме нервираш!!!...-Једну нећу!..-КОЧИ,МИШКО!!!!...А ти чича,излаз' напоње!...мене си наш'о да зс**баваш,после да причаш по Београду како ти наплаћујем седам камера!!!...

Dušan Silni

pre 4 godine

Sony ima najkvlitetniji foto čip za dslr kamere koji ugradjuju mahom svi proizvođači sem kanona koji gura neku svoju priču. Kakvi huwai, lumia, pixeli Google njih to do sad nije interesovalo preterano.

Rade

pre 4 godine

Moj laptop je Sony s15, otvara se jednom rukom, star je 7 godina , radi isto kao i prvog dana. Kao i ostalih 20 Sony proizvoda koje imam, od mp3 plejera, preko fotoaparata, kamere, blu ray plejera ps3, ps4, tv, Hi fi uredjaja, itd. Sony nije samo Playstation. Drugi najveci filmski studio na svetu, jedna od 3 najveće muzičke kuće na svetu, jedan od 3 najbolja proizvođača kamera i fotoaparata. Slusalice, bluetooth zvucnici, tv, muzicki uredjaji, uvek u vrhu. Rekli su da nece napustiti proizvodnju telefona iz strateških razloga. Kada se uzme u obzir dijapazon proizvoda, Sony je najbolji brend na svetu.

Nemo Nobody

pre 4 godine

Zanimljivo je da u većini najboljih telefona danas stoje Sony kamere i sočiva. Problem je što Sony do sada nije umeo da napiše softver kojim bi izvukao maksimum iz svog hardvera. Valjda ce sad poslednjom reorganizacijom koja uključuje spajanje mobilne divizije sa divizijom za kamere sve bolje funkcionistati. Već je Xperia 1 koja je nedavno izašla drastičan napredak.

nije tacno

pre 4 godine

@dragan

Uopste nije tacno, SONY VAIO je bio premium brend. Imao sam jedan stariji, nazalost ne secam se modela i opisani problem nije postojao. Jos uvek imam poslednji VAIO serije S i opisano ne stoji, sad sam proverio. Cak ni sad kad je unutra SSD umesto orginalnog HDD (pre je tastatura bila teza), ne mora da se drzi dno sve vreme, samo prvih 30ak stepeni.

MrTech

pre 4 godine

Sony godinama ne moze dobru kameru da napravi. Ta kamera je dobra sve dok poslije Sony telefona ne uzmete Huawei, Samsung, LG ili iPhone i onda se razocarate. Drugi problem Sony-ja je taj sto i dalje tvrdoglavo pravi ogromne telefone, sto su tek od prosle godine ubacili Amoled ekran, sto im i dalje telefoni imaju dosta manju bateriju od konkurencije i sto im imaju velike, da ne kazem, ogromne ivice oko ekrana.
Meni se licno njihov dizajn svidja, svidja mi seni taj blago editovan softver, ali dokle vise telefoni po 155mm i vise. Nadam se da ce Xperia2 biti manjeg obima kako se najavljuje u nekim renderima. Hoce li da ima jednu ili 5 kamera meni apsolutno nista ne znaci.

Totem

pre 4 godine

@@@@@@@@
Nazalost od Sonya ostao je samo jos Playstation koji ih drzi u zivotu, prsli su od kompjutera do telefona
(Koraci su Billy, 19. jun 2019 14:21)
@@@@@@@@

Jeste, osim Plejstejšna prsli skroz - ostao im samo još Soni Pikčers ,koji ima slabu zaradu u Holivudu :-)

Vuk

pre 4 godine

Ima još mnogo da se patite dok ne dostignete Lumiu 830, pa 930 pa 950...Možete da mrzite Microsoft, ali to vam neće napraviti nit bolji snimak, nit bolju fotku na silnim telefonima od soma evra.Džaba.Volite da puknete grdan novac na brend i model, ali vam skupo da platite aplikaciju, hoćete je za džaba jer nemate više ni za `leba jer ste kupili za skup krš!Kompleksi su čudo.

Petar

pre 4 godine

Kupio prije godinu Sony XZ Premium, ekran je vrhunski (4K) a kamera solidna. Mada kcerkin iPhone 7 plus prave ubjedljivije fotke, cini mi se iako Sony ima balans boja fino definisan. Sa TVom sam zadovoljan sto we tice kvaliteta slike ali je uzasan po pitanju smart opcija.

3 kućice za vrapce, ej!

pre 4 godine

Koji to lap top moze da se otvori jednom rukom tj da mu se ne dize donji deo? Ne postoji.
(South Park, 19. jun 2019 11:37)

HP Zbook modele otvaraš jednom rukom. Postoji.

pixel boy

pre 4 godine

Džaba su krečili kad se zna ko kolo vodi po pitanju kamera na telefonima. Jedan je Google Pixel, ostali su tu da uče od najboljeg.

dragan

pre 4 godine

@dragan

Koji to lap top moze da se otvori jednom rukom tj da mu se ne dize donji deo? Ne postoji.
(South Park, 19. jun 2019 11:37)

....ne mora da se drzi dno sve vreme, samo prvih 30ak stepeni.
(nije tacno, 19. jun 2019 13:24)

Pa o tome vam pricam, moras ga otvarati sa dve ruke. Idi do prodavnice Applovih laptopova, ima ih u Uscu u Beogradu i probaj. Otvorices ga sa jednom rukom na ledjima, nece se ni delic mm pomeriti na gore donji deo. Znaci moze, a zasto Soni ne moze, zato sto nesto zakida. A to znaci da zakida i na drugim stvarima koje nistu tako ocigledne. Ali zato fotoaparat od 100 Mpiksela, neko ce se primiti.

dragan

pre 4 godine

Soni ne moze da se nosi za brzinom promena. Mozda ne znate, Soni je prestao da proizvodi laptop racunare, brend Vaio, iako je silno ulagao u njih. Iako su kao bili na ceni, nisu mogli cak da ga naprave tako da se otvara jednom rukom (dizanjem poklopa dizao se i donji deo), a kamoli ostale bitnije stvari. Mislim da je to neminovnost i sa njihovim mobilnim telefonima, da ce doci dan da obustave proizvodnju.

JoXim

pre 4 godine

Samo Google Pixel kamera, senzori su manje-više identični na većini telefona srednje i više klase...
Ono što pravi razliku je softver.
To može da vam potvrdi svako ko je koristio makar GCam portove, ako već nema način ili dovoljno keša da pazari neki od Pixel modela.

izhlapjeli starac

pre 4 godine

Šest godina imam Soni telefone i navikao sam se na njih, bio sam prilično zadovoljan. Sad imam xa2 i senzor za blizinu mu baš loše radi. Čujem da i najjači modeli sonija imaju isti problem. Na uvu mi je i uključi se ekran, obrazom pririsnem bilo šta slučajno i onda borba sa telefonom. Ne znam da li postoji neka medicina za to, u Telenoru mi kažu da ne.

Nemanja44

pre 4 godine

ni ne moze da se nosi za brzinom promena. Mozda ne znate, Soni je prestao da proizvodi laptop racunare, brend Vaio, iako je silno ulagao u njih. Iako su kao bili na ceni, nisu mogli cak da ga naprave tako da se otvara jednom rukom (dizanjem poklopa dizao se i donji deo), a kamoli ostale bitnije stvari. Mislim da je to neminovnost i sa njihovim mobilnim telefonima, da ce doci dan da obustave proizvodnju. (dragan, 19. jun 2019 11:10)Koji to lap top moze da se otvori jednom rukom tj da mu se ne dize donji deo? Ne postoji.
(South Park, 19. jun 2019 11:37)
Macbook pro 2014.
Govorim iz licnog iskustva.

drvobradi

pre 4 godine

@ciga
Leica proizvodi samo optiku, pre bih rekao Canon, Nikon, Fuji itd, a od proizvodjaca senzora za mobilne recimo Samsung. Inace Sony je verovatno najvece ime u proizvodnji senzora za kamere u smartfonovima. Ono sto je zaista neverovatno je da Sony ne ume za sopstveni senzor da napravi dobru kameru tj softver za kontrolu iste.

Koraci su Billy

pre 4 godine

Ova xperia najruzniji smartfon ikada, ja ne znam ko njima pravi dizajn i ko ga odobrava jer ovo je uzas. Od onakvih sony ericson telefona ovi dosli do toga da prave telefone koje niko nece.

b.

pre 4 godine

Boze sta sve necu procitati?! Znaci sada je parametar da li je neki laptop dobar ili ne to da li moze da se otvori jednom rukom??? I to "zadovoljstvo" da ga otvorim jedom rukom treba da platim od dve do pet hiljada eura kod Apple-a... A da, ima i mini touch display! :P Sto se tice ovog telefona, dugogodisnji sam Sony koriskik i nazalost telefoni su im sve gori. Nekada si ih uzimao sa ponosom i znao si sta placas, a sada se uzimaju iz navike...

aha

pre 4 godine

Moj prethodni fon sony xperia xz je imala bolju kameru i bolji kvalitet fotografija od mog novog Samsunga, toliko o tome.
(shomx, 19. jun 2019 15:19)

A novi samsung je A3 16???
Mozemo da pričamo sta hocemo, ali S serija je oduvek imala izuzetne kamere, najbolje, ili u samom vrhu.

edin

pre 4 godine

mnogi vidim mjesaju kamere sa ekranima pikselima panelima rezolucijama. moze kamera biti kolko hoce dobra, al slika ne zavisi samo do nje, vec i do ekrana. samsung bar jos pravi ekrane br 1 u smislu najljepse slike i boje su na njemu najljepse, iako su mozda kamere ko kamere bolje sonijeve ili svejedno. telefon je kompaktna stvar i sve mora zajedno da štima da bi ispalo kako treba,pa ko tu bolji posao odradi on je bolji i u telefonima. svi znamo da soni razbija u polju kamera i fotoaparata al na telefonima nije to to, ipak prednjaci samsung ili neki drugi brend, sto znaci ovo sto sam rekao, sve mora da se uveze u pricu da bi se dobila cjelokupna slika

pixel boy

pre 4 godine

Džaba su krečili kad se zna ko kolo vodi po pitanju kamera na telefonima. Jedan je Google Pixel, ostali su tu da uče od najboljeg.

dragan

pre 4 godine

Soni ne moze da se nosi za brzinom promena. Mozda ne znate, Soni je prestao da proizvodi laptop racunare, brend Vaio, iako je silno ulagao u njih. Iako su kao bili na ceni, nisu mogli cak da ga naprave tako da se otvara jednom rukom (dizanjem poklopa dizao se i donji deo), a kamoli ostale bitnije stvari. Mislim da je to neminovnost i sa njihovim mobilnim telefonima, da ce doci dan da obustave proizvodnju.

vladimir

pre 4 godine

шест нећу!....или седам,ил ниједну!!!...Ама не може чича седам,ево ти једна!!!!...и немој да ме нервираш!!!...-Једну нећу!..-КОЧИ,МИШКО!!!!...А ти чича,излаз' напоње!...мене си наш'о да зс**баваш,после да причаш по Београду како ти наплаћујем седам камера!!!...

South Park

pre 4 godine

Soni ne moze da se nosi za brzinom promena. Mozda ne znate, Soni je prestao da proizvodi laptop racunare, brend Vaio, iako je silno ulagao u njih. Iako su kao bili na ceni, nisu mogli cak da ga naprave tako da se otvara jednom rukom (dizanjem poklopa dizao se i donji deo), a kamoli ostale bitnije stvari. Mislim da je to neminovnost i sa njihovim mobilnim telefonima, da ce doci dan da obustave proizvodnju. (dragan, 19. jun 2019 11:10)

Koji to lap top moze da se otvori jednom rukom tj da mu se ne dize donji deo? Ne postoji.

Nemanja44

pre 4 godine

ni ne moze da se nosi za brzinom promena. Mozda ne znate, Soni je prestao da proizvodi laptop racunare, brend Vaio, iako je silno ulagao u njih. Iako su kao bili na ceni, nisu mogli cak da ga naprave tako da se otvara jednom rukom (dizanjem poklopa dizao se i donji deo), a kamoli ostale bitnije stvari. Mislim da je to neminovnost i sa njihovim mobilnim telefonima, da ce doci dan da obustave proizvodnju. (dragan, 19. jun 2019 11:10)Koji to lap top moze da se otvori jednom rukom tj da mu se ne dize donji deo? Ne postoji.
(South Park, 19. jun 2019 11:37)
Macbook pro 2014.
Govorim iz licnog iskustva.

Koraci su Billy

pre 4 godine

Ova xperia najruzniji smartfon ikada, ja ne znam ko njima pravi dizajn i ko ga odobrava jer ovo je uzas. Od onakvih sony ericson telefona ovi dosli do toga da prave telefone koje niko nece.

Vuk

pre 4 godine

Ima još mnogo da se patite dok ne dostignete Lumiu 830, pa 930 pa 950...Možete da mrzite Microsoft, ali to vam neće napraviti nit bolji snimak, nit bolju fotku na silnim telefonima od soma evra.Džaba.Volite da puknete grdan novac na brend i model, ali vam skupo da platite aplikaciju, hoćete je za džaba jer nemate više ni za `leba jer ste kupili za skup krš!Kompleksi su čudo.

lifeisgood

pre 4 godine

Sony, LG, HTC, Alcatel polako nestaju sa scene u polju mobilnih telefona, pre 15 godina ozbiljni igraci, Kinezi su pojeli trziste (imaju i kvalitetne adute), Samsung opstaje zahvaljujuci jakom marketingu i reklami...

the land of the dead!

pre 4 godine

ovo sa brojem kamera postaje zesca glupost, nemaju vise sta da prodaju pa guraju ove kamere, na mom starom S7 edge koji je imao jednu jedinu kameru i telefon je star preko 3 godine i dalje tvrdim da ima bolju kameru od 90% danasnjih telefona koji imaju dve ili vise kamera, izuzev ovih top modela koji su za nijansu napredovali i tom napretku uopste ne dajem na znacaju broj kamera koji poseduju nego su samo softverski napredovali!! nocni mod, itd..

Bole

pre 4 godine

Od Xperie Arc S nisu imali izuzetno lep i kvalitetan "flag ship". Lutaju i kaskaju za konkurencijom vec 5-godina i ovo sad cudo ce nekom biti zanimljivo par dana samo zbog gomile kamera. Meni a i vecini obicnih korisnika jedna ali vredna sasvim dovoljna. A tek sad je tesko biti originalan i prepoznatljiv kad skoro svi telefoni izgledaju maltene potpuno isto kad imaju masku i ugasen displej. Steta.

dzigi

pre 4 godine

Nemam ništa protiv, samo da budu kvalitetne fotke. Zanimljivo je da mnogi telefoni imaju Sonijeve kamere i prave odlične fotke a sam Soni, sa istim kamerama, pravi osrednje.

mikac678

pre 4 godine

@dragan, 19. jun 2019 11:10)

Ono što je bio Sony 80-tih 90-tih to su sada Kinezi. Sony ionako više ne živi od tehnike koju pravi, već od filmske industrije

aha

pre 4 godine

Moj prethodni fon sony xperia xz je imala bolju kameru i bolji kvalitet fotografija od mog novog Samsunga, toliko o tome.
(shomx, 19. jun 2019 15:19)

A novi samsung je A3 16???
Mozemo da pričamo sta hocemo, ali S serija je oduvek imala izuzetne kamere, najbolje, ili u samom vrhu.

Nebojša

pre 4 godine

Problem sa Sony-em je što je uspavan godinama drže jednu kameru i onda skoče na šest valjda će ovog puta barem biti sa malim ivicama red je.

Dušan Silni

pre 4 godine

Sony ima najkvlitetniji foto čip za dslr kamere koji ugradjuju mahom svi proizvođači sem kanona koji gura neku svoju priču. Kakvi huwai, lumia, pixeli Google njih to do sad nije interesovalo preterano.

dragan

pre 4 godine

@dragan

Koji to lap top moze da se otvori jednom rukom tj da mu se ne dize donji deo? Ne postoji.
(South Park, 19. jun 2019 11:37)

....ne mora da se drzi dno sve vreme, samo prvih 30ak stepeni.
(nije tacno, 19. jun 2019 13:24)

Pa o tome vam pricam, moras ga otvarati sa dve ruke. Idi do prodavnice Applovih laptopova, ima ih u Uscu u Beogradu i probaj. Otvorices ga sa jednom rukom na ledjima, nece se ni delic mm pomeriti na gore donji deo. Znaci moze, a zasto Soni ne moze, zato sto nesto zakida. A to znaci da zakida i na drugim stvarima koje nistu tako ocigledne. Ali zato fotoaparat od 100 Mpiksela, neko ce se primiti.

izhlapjeli starac

pre 4 godine

Šest godina imam Soni telefone i navikao sam se na njih, bio sam prilično zadovoljan. Sad imam xa2 i senzor za blizinu mu baš loše radi. Čujem da i najjači modeli sonija imaju isti problem. Na uvu mi je i uključi se ekran, obrazom pririsnem bilo šta slučajno i onda borba sa telefonom. Ne znam da li postoji neka medicina za to, u Telenoru mi kažu da ne.

Petar

pre 4 godine

Kupio prije godinu Sony XZ Premium, ekran je vrhunski (4K) a kamera solidna. Mada kcerkin iPhone 7 plus prave ubjedljivije fotke, cini mi se iako Sony ima balans boja fino definisan. Sa TVom sam zadovoljan sto we tice kvaliteta slike ali je uzasan po pitanju smart opcija.

MadMax

pre 4 godine

Nemam ništa protiv, samo da budu kvalitetne fotke. Zanimljivo je da mnogi telefoni imaju Sonijeve kamere i prave odlične fotke a sam Soni, sa istim kamerama, pravi osrednje.
(dzigi, 19. jun 2019 11:22)

Imaju Sony senzore, a ne kamere! To je bitna razlika. To pokazuje samo da Sony ne umije svoj fenomenalan senzor da iskoristi kako to rade Huawei i Samsung pa i Google na Pixel.

b.

pre 4 godine

Boze sta sve necu procitati?! Znaci sada je parametar da li je neki laptop dobar ili ne to da li moze da se otvori jednom rukom??? I to "zadovoljstvo" da ga otvorim jedom rukom treba da platim od dve do pet hiljada eura kod Apple-a... A da, ima i mini touch display! :P Sto se tice ovog telefona, dugogodisnji sam Sony koriskik i nazalost telefoni su im sve gori. Nekada si ih uzimao sa ponosom i znao si sta placas, a sada se uzimaju iz navike...

nije tacno

pre 4 godine

@dragan

Uopste nije tacno, SONY VAIO je bio premium brend. Imao sam jedan stariji, nazalost ne secam se modela i opisani problem nije postojao. Jos uvek imam poslednji VAIO serije S i opisano ne stoji, sad sam proverio. Cak ni sad kad je unutra SSD umesto orginalnog HDD (pre je tastatura bila teza), ne mora da se drzi dno sve vreme, samo prvih 30ak stepeni.

3 kućice za vrapce, ej!

pre 4 godine

Koji to lap top moze da se otvori jednom rukom tj da mu se ne dize donji deo? Ne postoji.
(South Park, 19. jun 2019 11:37)

HP Zbook modele otvaraš jednom rukom. Postoji.

drvobradi

pre 4 godine

@ciga
Leica proizvodi samo optiku, pre bih rekao Canon, Nikon, Fuji itd, a od proizvodjaca senzora za mobilne recimo Samsung. Inace Sony je verovatno najvece ime u proizvodnji senzora za kamere u smartfonovima. Ono sto je zaista neverovatno je da Sony ne ume za sopstveni senzor da napravi dobru kameru tj softver za kontrolu iste.

Nemo Nobody

pre 4 godine

Zanimljivo je da u većini najboljih telefona danas stoje Sony kamere i sočiva. Problem je što Sony do sada nije umeo da napiše softver kojim bi izvukao maksimum iz svog hardvera. Valjda ce sad poslednjom reorganizacijom koja uključuje spajanje mobilne divizije sa divizijom za kamere sve bolje funkcionistati. Već je Xperia 1 koja je nedavno izašla drastičan napredak.

MrTech

pre 4 godine

Sony godinama ne moze dobru kameru da napravi. Ta kamera je dobra sve dok poslije Sony telefona ne uzmete Huawei, Samsung, LG ili iPhone i onda se razocarate. Drugi problem Sony-ja je taj sto i dalje tvrdoglavo pravi ogromne telefone, sto su tek od prosle godine ubacili Amoled ekran, sto im i dalje telefoni imaju dosta manju bateriju od konkurencije i sto im imaju velike, da ne kazem, ogromne ivice oko ekrana.
Meni se licno njihov dizajn svidja, svidja mi seni taj blago editovan softver, ali dokle vise telefoni po 155mm i vise. Nadam se da ce Xperia2 biti manjeg obima kako se najavljuje u nekim renderima. Hoce li da ima jednu ili 5 kamera meni apsolutno nista ne znaci.

ciga

pre 4 godine

@dzigi
Nemaju Sony kamere, nego Sony senzore. Inače Sony je najveći svetski proizvođač senzora od velikih imena samo Canon i Leica ne koriste njihove senzore. Ustvari Canon ima u nekim manjim aparatima.

JoXim

pre 4 godine

Samo Google Pixel kamera, senzori su manje-više identični na većini telefona srednje i više klase...
Ono što pravi razliku je softver.
To može da vam potvrdi svako ko je koristio makar GCam portove, ako već nema način ili dovoljno keša da pazari neki od Pixel modela.

Rade

pre 4 godine

Moj laptop je Sony s15, otvara se jednom rukom, star je 7 godina , radi isto kao i prvog dana. Kao i ostalih 20 Sony proizvoda koje imam, od mp3 plejera, preko fotoaparata, kamere, blu ray plejera ps3, ps4, tv, Hi fi uredjaja, itd. Sony nije samo Playstation. Drugi najveci filmski studio na svetu, jedna od 3 najveće muzičke kuće na svetu, jedan od 3 najbolja proizvođača kamera i fotoaparata. Slusalice, bluetooth zvucnici, tv, muzicki uredjaji, uvek u vrhu. Rekli su da nece napustiti proizvodnju telefona iz strateških razloga. Kada se uzme u obzir dijapazon proizvoda, Sony je najbolji brend na svetu.

edin

pre 4 godine

mnogi vidim mjesaju kamere sa ekranima pikselima panelima rezolucijama. moze kamera biti kolko hoce dobra, al slika ne zavisi samo do nje, vec i do ekrana. samsung bar jos pravi ekrane br 1 u smislu najljepse slike i boje su na njemu najljepse, iako su mozda kamere ko kamere bolje sonijeve ili svejedno. telefon je kompaktna stvar i sve mora zajedno da štima da bi ispalo kako treba,pa ko tu bolji posao odradi on je bolji i u telefonima. svi znamo da soni razbija u polju kamera i fotoaparata al na telefonima nije to to, ipak prednjaci samsung ili neki drugi brend, sto znaci ovo sto sam rekao, sve mora da se uveze u pricu da bi se dobila cjelokupna slika

Totem

pre 4 godine

@@@@@@@@
Nazalost od Sonya ostao je samo jos Playstation koji ih drzi u zivotu, prsli su od kompjutera do telefona
(Koraci su Billy, 19. jun 2019 14:21)
@@@@@@@@

Jeste, osim Plejstejšna prsli skroz - ostao im samo još Soni Pikčers ,koji ima slabu zaradu u Holivudu :-)