Kineski hakeri udarili na Ruse

Osnivač servisa za slanje instant poruka - Telegram, ruski preduzetnik Pavel Durov, izjavio je da je veliki sajber, koji je izvršen na njegov servis, došao iz Kine.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. @Oooo, Potpuno se slazem, Kinezi uveliko pripremaju svoje generacije za uzimanje ”svoje teritorije” koju je Rusija zaplenila kada je Kina bila slaba vojno i ekonomski. Njihove mlade generacije uveliko znaju da Sibir (koji ima puno prirodnih resursa) pripada upravo njima. Scenarijo je vec vidjen svugde u svetu pa cak vec vidjen u istoj toj Rusiji. Rusija nema jak sistem vec ima jednog ”svemocnog” coveka koji zari i pali (Putko). Kada on nestane prirodnim ili neprirodnim putem nastace rasulo i otimacina u drzavi, nece se znati ko na koga udara. E tu ce nastati podela dobara izmedju Amerike i Kine i mozda malo Indije i EU. Sve vidjeno i nista cudno, citajte istoriju da bi videli buducnost.
  (Tamo neki Musliman, 15. jun 2019 09:46)

  # Link komentara

 2. Pocinje. Kinezi u skolama uce decu kako je Sibir kineska zemlja nepravedno okupirana od strane Rusije.
  Kini je u interesu da saradjuje sa SAD jer su SAD neuporedivo mocnije od nje, tako da ce Kina postati najveci ruski neprijatelj. Urnisace slabasnu i siromasnu Rusiju i za to dobijati beneficije.
  Kina ekonomski ne moze da se nosi sa SAD, ipak kineska ekonomija cini tek 60% americke, ali je Rusija ekonomski patuljak u odnosu na Kinu. Zna se da Kini fale resursi, tako da ce oduzimanje dela Sibira prilikom raspada Rusije odgovarati i Kinezima i Amerikancima.
  (ooo, 14. jun 2019 22:18)

  # Link komentara

 3. Dajte ljudi, pa nemojmo se saliti. Zasto bi Kinezi udarili na Ruse? Pa oni ako oce, zabranili bi pristup tom servisu i resena stvar. Ipak Kinezi imaju najsofisticiraniju kontrolu interneta na svetu. Mislim da je ovde pre posredi napad od strane drugih agencija na ruske servere ili ovaj placenik laze kako bi zavadio narod. Zasto bi ga Rusija proterala ako je tako cist?
   (Miljacka, 13. jun 2019 20:07)

  # Link komentara

 4. podrska kinezima, samo rokaj
  (djole, 13. jun 2019 16:55)
  Poznaješ li nekog HongKongera? Ljudi neće komunizam i neće politku Mainland China-e. Drugačiji mentalitet skroz. Hoće demokratiju i slobodu.
   (uvređeni hipster, 13. jun 2019 18:55)

  # Link komentara

 5. Kina ima najvise elite proxy servera koji se koriste za raznorazne napade... To nikako ne znaci da su Kinezi vrsili napade... Ideja je da vlasnici tih servera znaju ko vrsi napade, a vlasnici su upravo bezbednosne agencije raznoraznih zemalja...
   (hojhoj, 13. jun 2019 18:44)

  # Link komentara

 6. Telegram nema veze sa Rusijom.

  Njegov osnivač Pavel Durov je čak proteran iz Rusije pošto je bio pritisnut da svoju društvenu mrežu VKontakte preda FSB-u kako bi imali potpuni nadzor.
   (Kun, 13. jun 2019 18:26)

  # Link komentara

 7. Nemojte to da radite?Za koga da navijamo?
  (da da, 13. jun 2019 18:25)

  # Link komentara

 8. Patriote u rebusu...
  (Locutus, 13. jun 2019 18:20)

  # Link komentara

 9. podrska kinezima, samo rokaj
  (djole, 13. jun 2019 16:55)

  # Link komentara