Petak, 15.02.2019.

11:00

Prvi sa tri kamere: Šef Xiaomija otkrio detalje novog premijum modela

Izvor: B92, GSM Arena

Prvi sa tri kamere: Šef Xiaomija otkrio detalje novog premijum modela IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

blabla

pre 5 godina

Ko kupuje ovo smece? Ko hvali ovo smece?! Ko?! Kome je ovo dobro?!
(joCa, 16. februar 2019 23:40)

Svakom normalnom coveku. Pravo pitanje je na kakvim drogama su ostali...

blabla

pre 5 godina

XIOAMI se odkako su dosli u Srbiju postali bezobrazno skupi.Valjda zato sto im politiku cena kreiraju losi kadrovi koji misle na telefone kao na elitizam, a gube iz vida masovnost i nisku cenu koja je i dovela XIAOMI na mala vrata u >Srbiju.Imam Xiaomi vec 3 godine i zadovoljan sam njim, ali sledeci telefon mi sigurno nece biti XIAOMI. Trazim neki jeftini a normalan telefon koji tezi tehnoloskom vrhu i koji grize. A ne volim one koji dignu nos i paraju oblake.
(Mika, 16. februar 2019 20:39)

Srecno. I sa ovakvim cenama je ubedljivo najjeftiniji. Za cene u Srbiji, kao i uvek, postarali su se operateri i preprodavci (a pre svega trziste). Xiaomi tu ne igra nikakvu ulogu.

blabla

pre 5 godina

Evo jedna pljuska za ozracene botove,moj note 8 radi brze i bolje nego prvog dana,imam ga 10 mjeseci kod sebe,i moj sljedeci telefon ce opet biti Samsung!!!!!
(Pppp, 16. februar 2019 19:42)

Druze, omasio si vest. Tekst o Samsungu je malo iznad.

mozaks

pre 5 godina

svi samo gledaju kakva je kamera,dali dobro snima prostor u wc-u ili spavacoj sobi,a niko ne razmislja koliko dobro hvata signal mreznog operatera sto je kod velike vecine mobilnih boljka,pa i oni koji kostaju po par stotina eu

Swedenonline

pre 5 godina

Koji je tacan naziv te gcam aplikacije za kameru? Ima li je na storu? Hvala unapred.
(Kavric, 16. februar 2019 10:56)

Google camera, uslov za Mi8 je global beta ROM na Pie, onda ima portovana G-cam na MIUI forumu.

Mika

pre 5 godina

XIOAMI se odkako su dosli u Srbiju postali bezobrazno skupi.

Valjda zato sto im politiku cena kreiraju losi kadrovi koji misle na telefone kao na elitizam, a gube iz vida masovnost i nisku cenu koja je i dovela XIAOMI na mala vrata u >Srbiju.

Imam Xiaomi vec 3 godine i zadovoljan sam njim, ali sledeci telefon mi sigurno nece biti XIAOMI.

Trazim neki jeftini a normalan telefon koji tezi tehnoloskom vrhu i koji grize. A ne volim one koji dignu nos i paraju oblake.

Pppp

pre 5 godina

Evo jedna pljuska za ozracene botove,moj note 8 radi brze i bolje nego prvog dana,imam ga 10 mjeseci kod sebe,i moj sljedeci telefon ce opet biti Samsung!!!!!

Titogradjanin

pre 5 godina

Imam mi8 i odličan je tel. Volio bih da ima samo jaču bateriju oko 4000mah i onda bi bio savršen. Još mi nije stucnuo što me je malo iznenadilo. Još kad sam instalirao gcam , kamera ubija.
mi9 preskacem jer ne donosi ništa toliko radikalno bolje, ali zato mislim da će mi10 biti pogodak

Swedenonline

pre 5 godina

Redmi i Mi serije su sada razdvojene, vrlo mudar potez da u perjanicu ne ugrađuju 5G u startu i provociraju nezadovoljstvo kod korisnika zato što mreža nema neko realno pokriće.
Zadovoljan sa Mi6, Mi8 vreme sa next level. (zadovoljniji sa Mi6 i osećajem u ruci od Mi8!)

blabla

pre 5 godina

Imam Samsung A7 2018, skoro ista konfiguracija kao i ovaj sto nude, s tima sto imam 4gb rama. Iskreno, uzeo sam ga preko mts-a zato sto ima najbolji odnos cene i kvaliteta.I pokazao se kao vrlo korektan telefon za taj novac. A ova glupost sa tri kamere? Zabluda, panorama opcija, nista posebno, ima kvalitetne slike, ali nista losiji nisu ni prethodni modeli. Poenta je da Kinezi kopiraju sami sebe, jer Samsung se pravi u Kini, pa ne treba ocekivati neki bum. A i mi smo zemlja treceg sveta, pa nam se uvaljuju najveci krsevi.
(dz, 15. februar 2019 13:16)

Jeste, skoro isti, samo duplo manje RAMa i upola sporiji procesor (ako ne i sporiji... Tu su negde...

Maks

pre 5 godina

@Kobaja Grande

Pa ima i iPhone modela sa većim ekranom... iPhone 8 Plus, iPhone XR...

Mada smatram da Apple pravi veliku grešku što ne prave nove telefone sa starijim komponentama i sa internom memorijom neke prosečne brzine koja nije preskupa, kao ostali proizvođači što uglavnom rade, pa da tako snize cenu komponenti da bi mogli da stave veći ekran i na jeftinije telefone.

Prema Geekbench testovima, iPhone 7 još uvek ima jači procesor nego neki novi Android telefoni od oko 300 evra, pogotovo na single-core testovima (tu je uglavmom dosta brži, dok je na multi-core testovima možda malo brži nego neki Android telefoni srednje klase).

Što se interne memorije tiče, ne znam zašto koriste znatno skuplju flash memoriju za telefon... gledao sam testove brzine upisa i noviji iPhone modeli imaju i po 600MB/s upis, što je brže nego prosečan desktop SSD i ne znam šta će nekom na telefonu to, kad čak mnogi fotografi za svoje fotoaparate uglavnom kupuju SD kartice koje imaju do 90MB/s brzinu i V30 rating (da brzina ne pada ispod 30MB/s dok snimaju video)... za snimanje 4k videa na telefonu bi i 10MB/s bilo dovoljno, obzirom da iPhone koristi 54Mbps bitrate za 4k... i neko će možda da kaže da je uvek dobro da ima što brži upis ako druge aplikacije u pozadini rade nešto, ali 600MB/s upis mi već izgleda kao preterivanje... upis od nekih 150-200 MB/s bi bio i više nego dovoljan... Mate 20 Pro na benchmarkovima izgleda da ima upis od oko 175MB/s, što je sasvim OK.

vlada

pre 5 godina

Drzacu se I dalje Samsung/ Huawei (uglavnom Huawei) telefona iz sledeca 2 razloga:
1. Provereni brendovi. Otisao sam ovde u Zrenjaninu u jednu od najpoznatijih radnji trazeci telefon. Za Xiaomi su mi rekli da su prestali da ih nabavljaju jer se najvise kvare. Imao sam jedan od njihovih prvih modela, redmi note 1. Posle mesec dana lak na plastici se poceo guliti, ulaz za punjenje da gubi kontakt nakon godinu dana, a pojavila se I zuta mrlja na ekranu. Sve u svemu, verujem da sada jesu dosta bolji, ali dok se ne dokazu tako sto ce biti u svim radnjama kao Huawei- ja ne uzimam.
2. Cena jeste primamljiva, nude vise za manje novca. Ali isto tako brze gube na vrednosti, a o prodaji kao polovni da ne govorim. Ako kupis do 200e telefon onda ok, ali ako uzmes njihov jaci model, od 300+ evra, onda tesko da ces ga prodati za iole realne pare. A razlika u ceni nije kao sto se predstavlja u komentarima, u odnosu na konkurente. Poco NIJE duplo jeftiniji od S9. Jeste ako gledate cenu iz oglasa Poca, I cenu iz prodavnice ili operatera od S9 (npr). Ovde je recimo taj isto poco oko 150e jeftiniji od pomenutog s9, ili 100e od recimo P20. A kvalitet izrade, kameru, te kasniju prodaju tih telefona ne treba komentarisati.

PihtijaTheGreat

pre 5 godina

(Mikii, 15. februar 2019 16:42)
Ista situacija, objasnili su svima koji misle da mobilni telefoni imaju u sebi nesto sto u 2019. godini vredi 1200 evra. Btw Xiaomi je proizvodjac najjaceg telefona na svetu trenutno, radi se o modelu Mi Mix3, i takav telefon kosta oko 550 evra. Lose kritike o Xiaomi telefonima pisu samo oni koji nikad nisu bili vlasnici nekog modela ovog proizvodjaca.

Dare

pre 5 godina

Koristim Pocophone snazniju verziju sa 8gb ram-a. Pokusavam da mu nadjem manu danima, i ne razumem zasto bi neko uopste pozeleo bolji telefon.
(Mikii, 15. februar 2019 16:42)

U pravu si,što bi neko pored Audi-a,vozio Porsche!

pepo

pre 5 godina

@iPhone SE Smarate sa stabilnošću, androidi odlično rade ukoliko se plate kao vaši iPhoni, pa i u pola cene, iPhone XS Max košta 180000 dinara i radi lošije od Mate 20 Pro koji je 60000 dinara jeftiniji

Pragmatic

pre 5 godina

Smesno je pricati o kradji u telefonskoj industriji kad svi telefoni lice. Sada se osvezenjem smatra drugacija boja ili sara na zadnjem staklu. Poenta je da su danas svi vodeci igraci uporednog kvaliteta i u tom smislu treba birati pragmaticno. U industriji je trenutno glavna tema prolazak ere pametnih telefona. Nema vise tu enormnog profita. Samsung kaska zato sto je resio da ulozi pare u nesto isplatljivije, pa pokusava na staru slavu bez stvarnih inovacija i ulaganja da uzme kes. Huawei je druga prica oni su drzavni projekat sa strateskim ciljem dominacije na trzistu, a inace je pitanje koliko su isplativi. Xiaomi je citav ekosistem i oni su registrovani pre svega kao proizvodjaci softweara pa onda hardweara i ideja je da te uvuku u svoju pricu i onda polako da ti muzu pare. Inace tvrde da im profit po tel. ne prelazi 5%.
Apple tj. Iphone su posebni jer neverovatne pare uzimaju na telefonu, ali pokazuju znake posustajanja i lagano se transformisu na usluge kako bi preziveli sumrak telefonske ere.
A za to vreme sirotinja po Srbiji ocajnicki preko komentara zeli da opravda zasto su potrosili platu (dve ili tri) na telefon.

tze_vitamin

pre 5 godina

Ja imam vec mesec dana Xaomi Redmi S2 i jedina mana je sto mu je operativni sistem 32bit-a,ostalo..za 200€ telefon radi kao zver,baterija drzi po 24 sata. zaboravio sam na punjac od kad imam Xaomi.

< )))

pre 5 godina

Nije poenta cuti sta ce neko drugi napraviti, pa ti ukrades ideju i potrcis da je napravis prvi. Poenta je napraviti nesto kako treba. Isto su uradili i sa face recognition, imaju je ali na ocajnim osnovama.

sir oliver

pre 5 godina

Stvarno ste vise dosadni sa zubom ili rupicama na ekranu! Sta ste ocekivali, postoje dva proizvodjaca ekrana, kad naprave 10 miliona ekrana moraju nekome da ih prodaju! Tako da hoces neces prozvodjaci telefona su primorani da sada uzimaju ekrane sa zubom, a posle ce uzimati sa rupicama! Niko tu ne kopira, proizvodjaci ekrana diktiraju izgled! Za razvijanje novog koncepta treba mnogo novca i oni se trude da ga povrate!

Djuka

pre 5 godina

Ma sve je super, premium performanse, niska cena...... a niko ne pise da ubedljivo najvise zrace od svih telefona, i to ne zanemarljivo...tako da ako zelite da sijate u mraku, xiaomi je pravi izbor!!

Iz zemlje krajnosti

pre 5 godina

Xiaomi je marka koja ce za par godina opasno pomrsiti konce drugima, za kratko vreme su napredovali.
Samsung jeste najbolji, ali tu placate ime, dok Xiaomi ima najbolji odnos cena-kvalitet.
Jedino je Iphone siguran, jer to je totalno drugi koncept.

Mikii

pre 5 godina

Koristim Pocophone snazniju verziju sa 8gb ram-a. Pokusavam da mu nadjem manu danima, i ne razumem zasto bi neko uopste pozeleo bolji telefon.

noname

pre 5 godina

Pre godinu dana mogao sam da biram: S8 ili iPhone8. I ja uzmem iPhone, rekoh - da probam... covece, kakav faul! Mali ekran, sve nesto pipavo, nikakvo... Nikad vise iPhone! 

Moj sledeci telefon bice Huawei ili Xiaomi, obavezno Android platforma. Barem znam da nisam preplatio, jer za 300eur dobijes telefon top-specifikacije.
(Kobaja Grande, 15. februar 2019 13:46)

Bolje da si s8... sad ne bi morao da menjas... ali dobro sta je tu je, na greskama se uci :)

ruski veto

pre 5 godina

masina prava za pristupne pare. mislim da ce ipak imati bat. od 4000 jacine, finerprint na prednjoj strani sto za xiaomi nije karakteristika. inace i xiaomi je za busenje kamere se odlucio ali sledi tek sa sledecim modelina...

Rumunija '89 je ono sto nam nedostaje

pre 5 godina

@dz U pravu si, skoro ista konfiguracija, razlikuju se samo EKRAN, KAMERA, MEMORIJA I PROCESOR! Sve ostalo im je isto! Imam jedan huawei skoro isti kao tvoj, moze za 100 evrica za tebe posto si mi simpatican. Oznaka mu je Y510…

dragan

pre 5 godina

Sve je to lepo ali je i dalje sve to isto. Postojeci proizvodjaci su zaglavljeni u navedenoj koncepciji, ceka se pojava nekog novog koji ce ponuditi nesto zaista novo.

Beeeee

pre 5 godina

Zbunjujuće su im oznake, previše modela su izbacili. Ne shvatam zašto ne naprave neku novu seriju...
(Maxxx, 15. februar 2019 15:10)

Žališ se da ima previše modela a onda želiš da naprave još jednu novu seriju... Auuu kakvi sve ovde komentarišu

ciga

pre 5 godina

Zver i premijum ne idu u istu rečenicu. To je fon za buraniju. Inače nemam Samsung ni iPhone, čisto da se ne trošite na tu stranu zverovi!

dz

pre 5 godina

Imam Samsung A7 2018, skoro ista konfiguracija kao i ovaj sto nude, s tima sto imam 4gb rama. Iskreno, uzeo sam ga preko mts-a zato sto ima najbolji odnos cene i kvaliteta.I pokazao se kao vrlo korektan telefon za taj novac. A ova glupost sa tri kamere? Zabluda, panorama opcija, nista posebno, ima kvalitetne slike, ali nista losiji nisu ni prethodni modeli. Poenta je da Kinezi kopiraju sami sebe, jer Samsung se pravi u Kini, pa ne treba ocekivati neki bum. A i mi smo zemlja treceg sveta, pa nam se uvaljuju najveci krsevi.

Kobaja Grande

pre 5 godina

Pre godinu dana mogao sam da biram: S8 ili iPhone8. I ja uzmem iPhone, rekoh - da probam... covece, kakav faul! Mali ekran, sve nesto pipavo, nikakvo... Nikad vise iPhone!

Moj sledeci telefon bice Huawei ili Xiaomi, obavezno Android platforma. Barem znam da nisam preplatio, jer za 300eur dobijes telefon top-specifikacije.

Kobaja Grande

pre 5 godina

Pre godinu dana mogao sam da biram: S8 ili iPhone8. I ja uzmem iPhone, rekoh - da probam... covece, kakav faul! Mali ekran, sve nesto pipavo, nikakvo... Nikad vise iPhone!

Moj sledeci telefon bice Huawei ili Xiaomi, obavezno Android platforma. Barem znam da nisam preplatio, jer za 300eur dobijes telefon top-specifikacije.

Beeeee

pre 5 godina

Zbunjujuće su im oznake, previše modela su izbacili. Ne shvatam zašto ne naprave neku novu seriju...
(Maxxx, 15. februar 2019 15:10)

Žališ se da ima previše modela a onda želiš da naprave još jednu novu seriju... Auuu kakvi sve ovde komentarišu

Mikii

pre 5 godina

Koristim Pocophone snazniju verziju sa 8gb ram-a. Pokusavam da mu nadjem manu danima, i ne razumem zasto bi neko uopste pozeleo bolji telefon.

Iz zemlje krajnosti

pre 5 godina

Xiaomi je marka koja ce za par godina opasno pomrsiti konce drugima, za kratko vreme su napredovali.
Samsung jeste najbolji, ali tu placate ime, dok Xiaomi ima najbolji odnos cena-kvalitet.
Jedino je Iphone siguran, jer to je totalno drugi koncept.

dragan

pre 5 godina

Sve je to lepo ali je i dalje sve to isto. Postojeci proizvodjaci su zaglavljeni u navedenoj koncepciji, ceka se pojava nekog novog koji ce ponuditi nesto zaista novo.

Rumunija '89 je ono sto nam nedostaje

pre 5 godina

@dz U pravu si, skoro ista konfiguracija, razlikuju se samo EKRAN, KAMERA, MEMORIJA I PROCESOR! Sve ostalo im je isto! Imam jedan huawei skoro isti kao tvoj, moze za 100 evrica za tebe posto si mi simpatican. Oznaka mu je Y510…

noname

pre 5 godina

Pre godinu dana mogao sam da biram: S8 ili iPhone8. I ja uzmem iPhone, rekoh - da probam... covece, kakav faul! Mali ekran, sve nesto pipavo, nikakvo... Nikad vise iPhone! 

Moj sledeci telefon bice Huawei ili Xiaomi, obavezno Android platforma. Barem znam da nisam preplatio, jer za 300eur dobijes telefon top-specifikacije.
(Kobaja Grande, 15. februar 2019 13:46)

Bolje da si s8... sad ne bi morao da menjas... ali dobro sta je tu je, na greskama se uci :)

blabla

pre 5 godina

Imam Samsung A7 2018, skoro ista konfiguracija kao i ovaj sto nude, s tima sto imam 4gb rama. Iskreno, uzeo sam ga preko mts-a zato sto ima najbolji odnos cene i kvaliteta.I pokazao se kao vrlo korektan telefon za taj novac. A ova glupost sa tri kamere? Zabluda, panorama opcija, nista posebno, ima kvalitetne slike, ali nista losiji nisu ni prethodni modeli. Poenta je da Kinezi kopiraju sami sebe, jer Samsung se pravi u Kini, pa ne treba ocekivati neki bum. A i mi smo zemlja treceg sveta, pa nam se uvaljuju najveci krsevi.
(dz, 15. februar 2019 13:16)

Jeste, skoro isti, samo duplo manje RAMa i upola sporiji procesor (ako ne i sporiji... Tu su negde...

PihtijaTheGreat

pre 5 godina

(Mikii, 15. februar 2019 16:42)
Ista situacija, objasnili su svima koji misle da mobilni telefoni imaju u sebi nesto sto u 2019. godini vredi 1200 evra. Btw Xiaomi je proizvodjac najjaceg telefona na svetu trenutno, radi se o modelu Mi Mix3, i takav telefon kosta oko 550 evra. Lose kritike o Xiaomi telefonima pisu samo oni koji nikad nisu bili vlasnici nekog modela ovog proizvodjaca.

ciga

pre 5 godina

Zver i premijum ne idu u istu rečenicu. To je fon za buraniju. Inače nemam Samsung ni iPhone, čisto da se ne trošite na tu stranu zverovi!

Pragmatic

pre 5 godina

Smesno je pricati o kradji u telefonskoj industriji kad svi telefoni lice. Sada se osvezenjem smatra drugacija boja ili sara na zadnjem staklu. Poenta je da su danas svi vodeci igraci uporednog kvaliteta i u tom smislu treba birati pragmaticno. U industriji je trenutno glavna tema prolazak ere pametnih telefona. Nema vise tu enormnog profita. Samsung kaska zato sto je resio da ulozi pare u nesto isplatljivije, pa pokusava na staru slavu bez stvarnih inovacija i ulaganja da uzme kes. Huawei je druga prica oni su drzavni projekat sa strateskim ciljem dominacije na trzistu, a inace je pitanje koliko su isplativi. Xiaomi je citav ekosistem i oni su registrovani pre svega kao proizvodjaci softweara pa onda hardweara i ideja je da te uvuku u svoju pricu i onda polako da ti muzu pare. Inace tvrde da im profit po tel. ne prelazi 5%.
Apple tj. Iphone su posebni jer neverovatne pare uzimaju na telefonu, ali pokazuju znake posustajanja i lagano se transformisu na usluge kako bi preziveli sumrak telefonske ere.
A za to vreme sirotinja po Srbiji ocajnicki preko komentara zeli da opravda zasto su potrosili platu (dve ili tri) na telefon.

dz

pre 5 godina

Imam Samsung A7 2018, skoro ista konfiguracija kao i ovaj sto nude, s tima sto imam 4gb rama. Iskreno, uzeo sam ga preko mts-a zato sto ima najbolji odnos cene i kvaliteta.I pokazao se kao vrlo korektan telefon za taj novac. A ova glupost sa tri kamere? Zabluda, panorama opcija, nista posebno, ima kvalitetne slike, ali nista losiji nisu ni prethodni modeli. Poenta je da Kinezi kopiraju sami sebe, jer Samsung se pravi u Kini, pa ne treba ocekivati neki bum. A i mi smo zemlja treceg sveta, pa nam se uvaljuju najveci krsevi.

Titogradjanin

pre 5 godina

Imam mi8 i odličan je tel. Volio bih da ima samo jaču bateriju oko 4000mah i onda bi bio savršen. Još mi nije stucnuo što me je malo iznenadilo. Još kad sam instalirao gcam , kamera ubija.
mi9 preskacem jer ne donosi ništa toliko radikalno bolje, ali zato mislim da će mi10 biti pogodak

pepo

pre 5 godina

@iPhone SE Smarate sa stabilnošću, androidi odlično rade ukoliko se plate kao vaši iPhoni, pa i u pola cene, iPhone XS Max košta 180000 dinara i radi lošije od Mate 20 Pro koji je 60000 dinara jeftiniji

Maks

pre 5 godina

@Kobaja Grande

Pa ima i iPhone modela sa većim ekranom... iPhone 8 Plus, iPhone XR...

Mada smatram da Apple pravi veliku grešku što ne prave nove telefone sa starijim komponentama i sa internom memorijom neke prosečne brzine koja nije preskupa, kao ostali proizvođači što uglavnom rade, pa da tako snize cenu komponenti da bi mogli da stave veći ekran i na jeftinije telefone.

Prema Geekbench testovima, iPhone 7 još uvek ima jači procesor nego neki novi Android telefoni od oko 300 evra, pogotovo na single-core testovima (tu je uglavmom dosta brži, dok je na multi-core testovima možda malo brži nego neki Android telefoni srednje klase).

Što se interne memorije tiče, ne znam zašto koriste znatno skuplju flash memoriju za telefon... gledao sam testove brzine upisa i noviji iPhone modeli imaju i po 600MB/s upis, što je brže nego prosečan desktop SSD i ne znam šta će nekom na telefonu to, kad čak mnogi fotografi za svoje fotoaparate uglavnom kupuju SD kartice koje imaju do 90MB/s brzinu i V30 rating (da brzina ne pada ispod 30MB/s dok snimaju video)... za snimanje 4k videa na telefonu bi i 10MB/s bilo dovoljno, obzirom da iPhone koristi 54Mbps bitrate za 4k... i neko će možda da kaže da je uvek dobro da ima što brži upis ako druge aplikacije u pozadini rade nešto, ali 600MB/s upis mi već izgleda kao preterivanje... upis od nekih 150-200 MB/s bi bio i više nego dovoljan... Mate 20 Pro na benchmarkovima izgleda da ima upis od oko 175MB/s, što je sasvim OK.

< )))

pre 5 godina

Nije poenta cuti sta ce neko drugi napraviti, pa ti ukrades ideju i potrcis da je napravis prvi. Poenta je napraviti nesto kako treba. Isto su uradili i sa face recognition, imaju je ali na ocajnim osnovama.

Dare

pre 5 godina

Koristim Pocophone snazniju verziju sa 8gb ram-a. Pokusavam da mu nadjem manu danima, i ne razumem zasto bi neko uopste pozeleo bolji telefon.
(Mikii, 15. februar 2019 16:42)

U pravu si,što bi neko pored Audi-a,vozio Porsche!

Swedenonline

pre 5 godina

Redmi i Mi serije su sada razdvojene, vrlo mudar potez da u perjanicu ne ugrađuju 5G u startu i provociraju nezadovoljstvo kod korisnika zato što mreža nema neko realno pokriće.
Zadovoljan sa Mi6, Mi8 vreme sa next level. (zadovoljniji sa Mi6 i osećajem u ruci od Mi8!)

vlada

pre 5 godina

Drzacu se I dalje Samsung/ Huawei (uglavnom Huawei) telefona iz sledeca 2 razloga:
1. Provereni brendovi. Otisao sam ovde u Zrenjaninu u jednu od najpoznatijih radnji trazeci telefon. Za Xiaomi su mi rekli da su prestali da ih nabavljaju jer se najvise kvare. Imao sam jedan od njihovih prvih modela, redmi note 1. Posle mesec dana lak na plastici se poceo guliti, ulaz za punjenje da gubi kontakt nakon godinu dana, a pojavila se I zuta mrlja na ekranu. Sve u svemu, verujem da sada jesu dosta bolji, ali dok se ne dokazu tako sto ce biti u svim radnjama kao Huawei- ja ne uzimam.
2. Cena jeste primamljiva, nude vise za manje novca. Ali isto tako brze gube na vrednosti, a o prodaji kao polovni da ne govorim. Ako kupis do 200e telefon onda ok, ali ako uzmes njihov jaci model, od 300+ evra, onda tesko da ces ga prodati za iole realne pare. A razlika u ceni nije kao sto se predstavlja u komentarima, u odnosu na konkurente. Poco NIJE duplo jeftiniji od S9. Jeste ako gledate cenu iz oglasa Poca, I cenu iz prodavnice ili operatera od S9 (npr). Ovde je recimo taj isto poco oko 150e jeftiniji od pomenutog s9, ili 100e od recimo P20. A kvalitet izrade, kameru, te kasniju prodaju tih telefona ne treba komentarisati.

ruski veto

pre 5 godina

masina prava za pristupne pare. mislim da ce ipak imati bat. od 4000 jacine, finerprint na prednjoj strani sto za xiaomi nije karakteristika. inace i xiaomi je za busenje kamere se odlucio ali sledi tek sa sledecim modelina...

sir oliver

pre 5 godina

Stvarno ste vise dosadni sa zubom ili rupicama na ekranu! Sta ste ocekivali, postoje dva proizvodjaca ekrana, kad naprave 10 miliona ekrana moraju nekome da ih prodaju! Tako da hoces neces prozvodjaci telefona su primorani da sada uzimaju ekrane sa zubom, a posle ce uzimati sa rupicama! Niko tu ne kopira, proizvodjaci ekrana diktiraju izgled! Za razvijanje novog koncepta treba mnogo novca i oni se trude da ga povrate!

tze_vitamin

pre 5 godina

Ja imam vec mesec dana Xaomi Redmi S2 i jedina mana je sto mu je operativni sistem 32bit-a,ostalo..za 200€ telefon radi kao zver,baterija drzi po 24 sata. zaboravio sam na punjac od kad imam Xaomi.

Pppp

pre 5 godina

Evo jedna pljuska za ozracene botove,moj note 8 radi brze i bolje nego prvog dana,imam ga 10 mjeseci kod sebe,i moj sljedeci telefon ce opet biti Samsung!!!!!

Djuka

pre 5 godina

Ma sve je super, premium performanse, niska cena...... a niko ne pise da ubedljivo najvise zrace od svih telefona, i to ne zanemarljivo...tako da ako zelite da sijate u mraku, xiaomi je pravi izbor!!

Mika

pre 5 godina

XIOAMI se odkako su dosli u Srbiju postali bezobrazno skupi.

Valjda zato sto im politiku cena kreiraju losi kadrovi koji misle na telefone kao na elitizam, a gube iz vida masovnost i nisku cenu koja je i dovela XIAOMI na mala vrata u >Srbiju.

Imam Xiaomi vec 3 godine i zadovoljan sam njim, ali sledeci telefon mi sigurno nece biti XIAOMI.

Trazim neki jeftini a normalan telefon koji tezi tehnoloskom vrhu i koji grize. A ne volim one koji dignu nos i paraju oblake.

mozaks

pre 5 godina

svi samo gledaju kakva je kamera,dali dobro snima prostor u wc-u ili spavacoj sobi,a niko ne razmislja koliko dobro hvata signal mreznog operatera sto je kod velike vecine mobilnih boljka,pa i oni koji kostaju po par stotina eu

blabla

pre 5 godina

XIOAMI se odkako su dosli u Srbiju postali bezobrazno skupi.Valjda zato sto im politiku cena kreiraju losi kadrovi koji misle na telefone kao na elitizam, a gube iz vida masovnost i nisku cenu koja je i dovela XIAOMI na mala vrata u >Srbiju.Imam Xiaomi vec 3 godine i zadovoljan sam njim, ali sledeci telefon mi sigurno nece biti XIAOMI. Trazim neki jeftini a normalan telefon koji tezi tehnoloskom vrhu i koji grize. A ne volim one koji dignu nos i paraju oblake.
(Mika, 16. februar 2019 20:39)

Srecno. I sa ovakvim cenama je ubedljivo najjeftiniji. Za cene u Srbiji, kao i uvek, postarali su se operateri i preprodavci (a pre svega trziste). Xiaomi tu ne igra nikakvu ulogu.

blabla

pre 5 godina

Evo jedna pljuska za ozracene botove,moj note 8 radi brze i bolje nego prvog dana,imam ga 10 mjeseci kod sebe,i moj sljedeci telefon ce opet biti Samsung!!!!!
(Pppp, 16. februar 2019 19:42)

Druze, omasio si vest. Tekst o Samsungu je malo iznad.

blabla

pre 5 godina

Ko kupuje ovo smece? Ko hvali ovo smece?! Ko?! Kome je ovo dobro?!
(joCa, 16. februar 2019 23:40)

Svakom normalnom coveku. Pravo pitanje je na kakvim drogama su ostali...

Swedenonline

pre 5 godina

Koji je tacan naziv te gcam aplikacije za kameru? Ima li je na storu? Hvala unapred.
(Kavric, 16. februar 2019 10:56)

Google camera, uslov za Mi8 je global beta ROM na Pie, onda ima portovana G-cam na MIUI forumu.

dz

pre 5 godina

Imam Samsung A7 2018, skoro ista konfiguracija kao i ovaj sto nude, s tima sto imam 4gb rama. Iskreno, uzeo sam ga preko mts-a zato sto ima najbolji odnos cene i kvaliteta.I pokazao se kao vrlo korektan telefon za taj novac. A ova glupost sa tri kamere? Zabluda, panorama opcija, nista posebno, ima kvalitetne slike, ali nista losiji nisu ni prethodni modeli. Poenta je da Kinezi kopiraju sami sebe, jer Samsung se pravi u Kini, pa ne treba ocekivati neki bum. A i mi smo zemlja treceg sveta, pa nam se uvaljuju najveci krsevi.

ciga

pre 5 godina

Zver i premijum ne idu u istu rečenicu. To je fon za buraniju. Inače nemam Samsung ni iPhone, čisto da se ne trošite na tu stranu zverovi!

Iz zemlje krajnosti

pre 5 godina

Xiaomi je marka koja ce za par godina opasno pomrsiti konce drugima, za kratko vreme su napredovali.
Samsung jeste najbolji, ali tu placate ime, dok Xiaomi ima najbolji odnos cena-kvalitet.
Jedino je Iphone siguran, jer to je totalno drugi koncept.

Kobaja Grande

pre 5 godina

Pre godinu dana mogao sam da biram: S8 ili iPhone8. I ja uzmem iPhone, rekoh - da probam... covece, kakav faul! Mali ekran, sve nesto pipavo, nikakvo... Nikad vise iPhone!

Moj sledeci telefon bice Huawei ili Xiaomi, obavezno Android platforma. Barem znam da nisam preplatio, jer za 300eur dobijes telefon top-specifikacije.

vlada

pre 5 godina

Drzacu se I dalje Samsung/ Huawei (uglavnom Huawei) telefona iz sledeca 2 razloga:
1. Provereni brendovi. Otisao sam ovde u Zrenjaninu u jednu od najpoznatijih radnji trazeci telefon. Za Xiaomi su mi rekli da su prestali da ih nabavljaju jer se najvise kvare. Imao sam jedan od njihovih prvih modela, redmi note 1. Posle mesec dana lak na plastici se poceo guliti, ulaz za punjenje da gubi kontakt nakon godinu dana, a pojavila se I zuta mrlja na ekranu. Sve u svemu, verujem da sada jesu dosta bolji, ali dok se ne dokazu tako sto ce biti u svim radnjama kao Huawei- ja ne uzimam.
2. Cena jeste primamljiva, nude vise za manje novca. Ali isto tako brze gube na vrednosti, a o prodaji kao polovni da ne govorim. Ako kupis do 200e telefon onda ok, ali ako uzmes njihov jaci model, od 300+ evra, onda tesko da ces ga prodati za iole realne pare. A razlika u ceni nije kao sto se predstavlja u komentarima, u odnosu na konkurente. Poco NIJE duplo jeftiniji od S9. Jeste ako gledate cenu iz oglasa Poca, I cenu iz prodavnice ili operatera od S9 (npr). Ovde je recimo taj isto poco oko 150e jeftiniji od pomenutog s9, ili 100e od recimo P20. A kvalitet izrade, kameru, te kasniju prodaju tih telefona ne treba komentarisati.

< )))

pre 5 godina

Nije poenta cuti sta ce neko drugi napraviti, pa ti ukrades ideju i potrcis da je napravis prvi. Poenta je napraviti nesto kako treba. Isto su uradili i sa face recognition, imaju je ali na ocajnim osnovama.

Mikii

pre 5 godina

Koristim Pocophone snazniju verziju sa 8gb ram-a. Pokusavam da mu nadjem manu danima, i ne razumem zasto bi neko uopste pozeleo bolji telefon.

Djuka

pre 5 godina

Ma sve je super, premium performanse, niska cena...... a niko ne pise da ubedljivo najvise zrace od svih telefona, i to ne zanemarljivo...tako da ako zelite da sijate u mraku, xiaomi je pravi izbor!!

ruski veto

pre 5 godina

masina prava za pristupne pare. mislim da ce ipak imati bat. od 4000 jacine, finerprint na prednjoj strani sto za xiaomi nije karakteristika. inace i xiaomi je za busenje kamere se odlucio ali sledi tek sa sledecim modelina...

Dare

pre 5 godina

Koristim Pocophone snazniju verziju sa 8gb ram-a. Pokusavam da mu nadjem manu danima, i ne razumem zasto bi neko uopste pozeleo bolji telefon.
(Mikii, 15. februar 2019 16:42)

U pravu si,što bi neko pored Audi-a,vozio Porsche!

noname

pre 5 godina

Pre godinu dana mogao sam da biram: S8 ili iPhone8. I ja uzmem iPhone, rekoh - da probam... covece, kakav faul! Mali ekran, sve nesto pipavo, nikakvo... Nikad vise iPhone! 

Moj sledeci telefon bice Huawei ili Xiaomi, obavezno Android platforma. Barem znam da nisam preplatio, jer za 300eur dobijes telefon top-specifikacije.
(Kobaja Grande, 15. februar 2019 13:46)

Bolje da si s8... sad ne bi morao da menjas... ali dobro sta je tu je, na greskama se uci :)

PihtijaTheGreat

pre 5 godina

(Mikii, 15. februar 2019 16:42)
Ista situacija, objasnili su svima koji misle da mobilni telefoni imaju u sebi nesto sto u 2019. godini vredi 1200 evra. Btw Xiaomi je proizvodjac najjaceg telefona na svetu trenutno, radi se o modelu Mi Mix3, i takav telefon kosta oko 550 evra. Lose kritike o Xiaomi telefonima pisu samo oni koji nikad nisu bili vlasnici nekog modela ovog proizvodjaca.

Pppp

pre 5 godina

Evo jedna pljuska za ozracene botove,moj note 8 radi brze i bolje nego prvog dana,imam ga 10 mjeseci kod sebe,i moj sljedeci telefon ce opet biti Samsung!!!!!

dragan

pre 5 godina

Sve je to lepo ali je i dalje sve to isto. Postojeci proizvodjaci su zaglavljeni u navedenoj koncepciji, ceka se pojava nekog novog koji ce ponuditi nesto zaista novo.

Mika

pre 5 godina

XIOAMI se odkako su dosli u Srbiju postali bezobrazno skupi.

Valjda zato sto im politiku cena kreiraju losi kadrovi koji misle na telefone kao na elitizam, a gube iz vida masovnost i nisku cenu koja je i dovela XIAOMI na mala vrata u >Srbiju.

Imam Xiaomi vec 3 godine i zadovoljan sam njim, ali sledeci telefon mi sigurno nece biti XIAOMI.

Trazim neki jeftini a normalan telefon koji tezi tehnoloskom vrhu i koji grize. A ne volim one koji dignu nos i paraju oblake.

Rumunija '89 je ono sto nam nedostaje

pre 5 godina

@dz U pravu si, skoro ista konfiguracija, razlikuju se samo EKRAN, KAMERA, MEMORIJA I PROCESOR! Sve ostalo im je isto! Imam jedan huawei skoro isti kao tvoj, moze za 100 evrica za tebe posto si mi simpatican. Oznaka mu je Y510…

Beeeee

pre 5 godina

Zbunjujuće su im oznake, previše modela su izbacili. Ne shvatam zašto ne naprave neku novu seriju...
(Maxxx, 15. februar 2019 15:10)

Žališ se da ima previše modela a onda želiš da naprave još jednu novu seriju... Auuu kakvi sve ovde komentarišu

blabla

pre 5 godina

Imam Samsung A7 2018, skoro ista konfiguracija kao i ovaj sto nude, s tima sto imam 4gb rama. Iskreno, uzeo sam ga preko mts-a zato sto ima najbolji odnos cene i kvaliteta.I pokazao se kao vrlo korektan telefon za taj novac. A ova glupost sa tri kamere? Zabluda, panorama opcija, nista posebno, ima kvalitetne slike, ali nista losiji nisu ni prethodni modeli. Poenta je da Kinezi kopiraju sami sebe, jer Samsung se pravi u Kini, pa ne treba ocekivati neki bum. A i mi smo zemlja treceg sveta, pa nam se uvaljuju najveci krsevi.
(dz, 15. februar 2019 13:16)

Jeste, skoro isti, samo duplo manje RAMa i upola sporiji procesor (ako ne i sporiji... Tu su negde...

Maks

pre 5 godina

@Kobaja Grande

Pa ima i iPhone modela sa većim ekranom... iPhone 8 Plus, iPhone XR...

Mada smatram da Apple pravi veliku grešku što ne prave nove telefone sa starijim komponentama i sa internom memorijom neke prosečne brzine koja nije preskupa, kao ostali proizvođači što uglavnom rade, pa da tako snize cenu komponenti da bi mogli da stave veći ekran i na jeftinije telefone.

Prema Geekbench testovima, iPhone 7 još uvek ima jači procesor nego neki novi Android telefoni od oko 300 evra, pogotovo na single-core testovima (tu je uglavmom dosta brži, dok je na multi-core testovima možda malo brži nego neki Android telefoni srednje klase).

Što se interne memorije tiče, ne znam zašto koriste znatno skuplju flash memoriju za telefon... gledao sam testove brzine upisa i noviji iPhone modeli imaju i po 600MB/s upis, što je brže nego prosečan desktop SSD i ne znam šta će nekom na telefonu to, kad čak mnogi fotografi za svoje fotoaparate uglavnom kupuju SD kartice koje imaju do 90MB/s brzinu i V30 rating (da brzina ne pada ispod 30MB/s dok snimaju video)... za snimanje 4k videa na telefonu bi i 10MB/s bilo dovoljno, obzirom da iPhone koristi 54Mbps bitrate za 4k... i neko će možda da kaže da je uvek dobro da ima što brži upis ako druge aplikacije u pozadini rade nešto, ali 600MB/s upis mi već izgleda kao preterivanje... upis od nekih 150-200 MB/s bi bio i više nego dovoljan... Mate 20 Pro na benchmarkovima izgleda da ima upis od oko 175MB/s, što je sasvim OK.

Titogradjanin

pre 5 godina

Imam mi8 i odličan je tel. Volio bih da ima samo jaču bateriju oko 4000mah i onda bi bio savršen. Još mi nije stucnuo što me je malo iznenadilo. Još kad sam instalirao gcam , kamera ubija.
mi9 preskacem jer ne donosi ništa toliko radikalno bolje, ali zato mislim da će mi10 biti pogodak

tze_vitamin

pre 5 godina

Ja imam vec mesec dana Xaomi Redmi S2 i jedina mana je sto mu je operativni sistem 32bit-a,ostalo..za 200€ telefon radi kao zver,baterija drzi po 24 sata. zaboravio sam na punjac od kad imam Xaomi.

pepo

pre 5 godina

@iPhone SE Smarate sa stabilnošću, androidi odlično rade ukoliko se plate kao vaši iPhoni, pa i u pola cene, iPhone XS Max košta 180000 dinara i radi lošije od Mate 20 Pro koji je 60000 dinara jeftiniji

sir oliver

pre 5 godina

Stvarno ste vise dosadni sa zubom ili rupicama na ekranu! Sta ste ocekivali, postoje dva proizvodjaca ekrana, kad naprave 10 miliona ekrana moraju nekome da ih prodaju! Tako da hoces neces prozvodjaci telefona su primorani da sada uzimaju ekrane sa zubom, a posle ce uzimati sa rupicama! Niko tu ne kopira, proizvodjaci ekrana diktiraju izgled! Za razvijanje novog koncepta treba mnogo novca i oni se trude da ga povrate!

Pragmatic

pre 5 godina

Smesno je pricati o kradji u telefonskoj industriji kad svi telefoni lice. Sada se osvezenjem smatra drugacija boja ili sara na zadnjem staklu. Poenta je da su danas svi vodeci igraci uporednog kvaliteta i u tom smislu treba birati pragmaticno. U industriji je trenutno glavna tema prolazak ere pametnih telefona. Nema vise tu enormnog profita. Samsung kaska zato sto je resio da ulozi pare u nesto isplatljivije, pa pokusava na staru slavu bez stvarnih inovacija i ulaganja da uzme kes. Huawei je druga prica oni su drzavni projekat sa strateskim ciljem dominacije na trzistu, a inace je pitanje koliko su isplativi. Xiaomi je citav ekosistem i oni su registrovani pre svega kao proizvodjaci softweara pa onda hardweara i ideja je da te uvuku u svoju pricu i onda polako da ti muzu pare. Inace tvrde da im profit po tel. ne prelazi 5%.
Apple tj. Iphone su posebni jer neverovatne pare uzimaju na telefonu, ali pokazuju znake posustajanja i lagano se transformisu na usluge kako bi preziveli sumrak telefonske ere.
A za to vreme sirotinja po Srbiji ocajnicki preko komentara zeli da opravda zasto su potrosili platu (dve ili tri) na telefon.

Swedenonline

pre 5 godina

Koji je tacan naziv te gcam aplikacije za kameru? Ima li je na storu? Hvala unapred.
(Kavric, 16. februar 2019 10:56)

Google camera, uslov za Mi8 je global beta ROM na Pie, onda ima portovana G-cam na MIUI forumu.

mozaks

pre 5 godina

svi samo gledaju kakva je kamera,dali dobro snima prostor u wc-u ili spavacoj sobi,a niko ne razmislja koliko dobro hvata signal mreznog operatera sto je kod velike vecine mobilnih boljka,pa i oni koji kostaju po par stotina eu

Swedenonline

pre 5 godina

Redmi i Mi serije su sada razdvojene, vrlo mudar potez da u perjanicu ne ugrađuju 5G u startu i provociraju nezadovoljstvo kod korisnika zato što mreža nema neko realno pokriće.
Zadovoljan sa Mi6, Mi8 vreme sa next level. (zadovoljniji sa Mi6 i osećajem u ruci od Mi8!)

blabla

pre 5 godina

Ko kupuje ovo smece? Ko hvali ovo smece?! Ko?! Kome je ovo dobro?!
(joCa, 16. februar 2019 23:40)

Svakom normalnom coveku. Pravo pitanje je na kakvim drogama su ostali...

blabla

pre 5 godina

XIOAMI se odkako su dosli u Srbiju postali bezobrazno skupi.Valjda zato sto im politiku cena kreiraju losi kadrovi koji misle na telefone kao na elitizam, a gube iz vida masovnost i nisku cenu koja je i dovela XIAOMI na mala vrata u >Srbiju.Imam Xiaomi vec 3 godine i zadovoljan sam njim, ali sledeci telefon mi sigurno nece biti XIAOMI. Trazim neki jeftini a normalan telefon koji tezi tehnoloskom vrhu i koji grize. A ne volim one koji dignu nos i paraju oblake.
(Mika, 16. februar 2019 20:39)

Srecno. I sa ovakvim cenama je ubedljivo najjeftiniji. Za cene u Srbiji, kao i uvek, postarali su se operateri i preprodavci (a pre svega trziste). Xiaomi tu ne igra nikakvu ulogu.

blabla

pre 5 godina

Evo jedna pljuska za ozracene botove,moj note 8 radi brze i bolje nego prvog dana,imam ga 10 mjeseci kod sebe,i moj sljedeci telefon ce opet biti Samsung!!!!!
(Pppp, 16. februar 2019 19:42)

Druze, omasio si vest. Tekst o Samsungu je malo iznad.