Subota, 30.12.2017.

11:40

Oglasili se rivali: Ne pada nam na pamet da usporavamo telefone

Izvor: 24sata.hr

Oglasili se rivali: Ne pada nam na pamet da usporavamo telefone IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

Filip

pre 6 godina

Bio sam korisnik iPhone-a dok sam ove godine presao na S8+. Nekada sam se plasio azuriranja na iPhoneu jer je stvarno telefon postojao sve sporiji sa svakim novijim azuriranjem, dok na Androidu sam primetio jedino poboljsanje azuriranjem softvera. Tako da mi uopste nije zao sto sam presao na Android i kupio S8+ (koji je pored Note 8 jedan od najboljih telefona u 2017. godini). iPhone ima veliki potencijal ali dzabe sve to kada je Apple pohlepan za novcem.

XXI XX

pre 6 godina

Tehnologija je mnogo napredovala; svestan sam kada bih hteli, mogli bi sve da pojednostave i uproste ali se teži potrošačkoj groznici da se promeni smartfon. Meni služi kao izvor informacije i nisam opterećen toliko "finesama..". SGS 2 koristim tačno 6g. Snalazim se kako znam i umem da mi služi. Koristiću ga dok radi. Ne verujem da će mi se omogučiti da sledeći smartfon koristim toliko dugo. Promeniću taktiku, neću dati 440 € za sledeči nego manje od 200, biće veći ekran, bolja kamera i po mogućnosti promenljiva baterija i računam da mora trajati najmanje 2g. To su moji kriterijumi. Dobar glas se ipak dalje čuje od lošeg i računam da će sve marketinške firme najzad to shvatiti ako žele da računaju na duge staze. 2 stara mob. Nokia 5140i i 2600 su i dalje u funkciji kod mene; preko 10g. i služe svrsi. To se zove prava reklama. IT industrija je uzela mnogo para zadnjih par godina kao auto industrija nekada kada je držala monopol "pod kontrolom." moraćete biti "inovativniji" u uzimanju para jer para nema i sve ovce su već u dužničkom ropstvu..umesto da pomalo šišate..pa ponovo naraste..kada istrebite, nema šišanja...morate ponovo da odgajite "ovce" ali čini mi se da niko više nema nameru da ih gaji, nego samo da uzima...došlo ponovo doba "predatora"..neki u zadnje vreme mnogo koriste termin "priroda" za sve izgovore misleći i na "selekciju" treči u ovo ludo vreme plasiraju novi pravac razmišljanja dodavajuči terminologiju "neuronauka" očekujući da se reprodukuju nove ovce sa takvim mentalitetom...teško...jedino gde ima "mase" sklona je uvek manipulaciji ali će se i ona smanjivati...

Prokleta avlija i baterija

pre 6 godina

vidi, druze, a da ti nama malo elaboriras tvoju akciju: "Iskljucim se sa adaptera za struju i pokrene se punjenje. "
Jel' to neko virtuelno punjenje ili sta?
Malo ti to konfuzno uputstvo.
(Nije ti avlija kriva, 30. decembar 2017 23:43)

U pravu si,propustio sam jednu bitnu stvar.
Izvuces kabl od adaptera za struju i automatski prelazis na bateriju.
Sacekas desetak sekundi i prikopcas ponovo na struju.
Istovremeno se ukljucuje led lampica koja svetli kad zapocne punjenje.
Problem je sto se iskljuci nakon desetak sekundi i punjenje prestaje,verovatno zato sto je baterija odradila svoj programirani broj ciklusa.
Da bih to predupredio,pokrecem odmah nekoliko zahtevnih aplikacija i maksimalno opteretim procesor.
Dok se procesor muci na 100%,punjenje se nekim cudom nastavlja dok ponovo sve ne dodje u normalu.
To ume da potraje nekoliko minuta i sasvim je dovoljno da se dobije oko 2% na bateriji.
Ponavljam to jednom u par dana i bez problema drzim bateriju na 98-100%.
Isprobao sam na nekoliko linuksa sa razlicitim Power Managerima i svuda imam isti efekat,kao i ocitavanja stanja i kapaciteta baterije.
Nadam se da je sada jasnije.

P.S.
Svim posetiocima,komentatorima,kao i zaposlenim na ovom portalu,zelim srecne novogodisnje praznike i mnogo zdravlja u sledecoj godini,a sve ostalo ce doci samo po sebi!

NikolaC

pre 6 godina

Ako već hoćete da se upoređuje sa "cenjenim Apple" onda uzmite samo Nexus u obzir koji ima Stock Andriod.

Zato što je Nexus za Google isto što i IPhone za Apple.

1 sistem za 1 do 2 telefona godišnje.

Lično imam Nexus 5 iz 2013 koji hvala Bogu radi kao zmaj od prvog dana, do dan danas, što se tiče sistema. Zadnje ažuriranje je bilo pre nekih 8 meseci.
Baterija izgura dan posle 4 godine korišćenja.
I nemam potrebu da ga menjam.

Ostali proizvođači su nadograđeni sistemi i normalno je da koče posle 2-3 godine.

Baš me interesuje da li ima još neki Nexus korisnik koji nije zadovoljan brzinom rada svog OS-a.

Zurkolomac

pre 6 godina

Kad sam azurirao jos moj iPhone 4 na iOS7 i nakon toga dobio usporen telefon, duplo kracu bateriju, uzasne ikonice, "seckanje" kod najprostijih operacija kao sto je kucanje poruka itd. - lepo otisao i kupio Android, kojim sam i dalje prezadovoljan.

Prevareni su oni koji su nakon slicnih situacija otisli i kupili novi iPhone, pored mnogo drugih, boljih i jeftinijih opcija.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Selfi Romeo, 30. decembar 2017 12:12)

Bato, iphone 4 je telefon iz 2008. Jes ti puko kad si hteo da ga updejtujes na IOS11 tj. najnoviji operativni sistem koji kiristi i 5x brzi iphone X. Budimo iskreni, u ton slucaju si mogao da ga vratis na prethodni update, tako rade korisnici sa jako starim iphone aparatima, ako zapinje vrate na staro. A takodje ne znam zasto pljujes iphone ako ti je dobro sluzio 5-10 godina, sem ako nisi nedavno kupio polovan za 20-30e, u tom slucaju onda ti nisi ni iskusio ios. To vam je ljudi kao da izmete pentijum 3 32bita i instalirate windows 10 64 bita, eto sta je covek uradio i onda se zali kako mu je spor mobilni.

смена страже

pre 6 godina

bečki kontraš, 30. decembar 2017 15:56)
Дати више од двеста евра за андроид и неће бити успоравања.

Nije ti avlija kriva

pre 6 godina

Kapacitet baterije je jos uvek odlican,ali nakon inicijalizacije prekida sa punjenjem nakon desetak sekundi.
Imam izbor da kupim novu(originalna oko 150€) ili menjam laptop.
Posteno,nema sta.
Malo sam se poigravao sa njom koristeci nekoliko razlicitih linuksa i dosao do resenja koje radi u mom slucaju.
Iskljucim se sa adaptera za struju i pokrene se punjenje.
Odmah startujem nekoliko zahtevnih aplikacija i maksimalno opteretim procesor.
Dok se ucitavaju aplikacije,punjenje se ne prekida nekoliko minuta(umesto desetak sekundi).
Rezultat se odmah vidi,to je dovoljno vremena da dobijem oko 2%.
Uspeo sam ovako da vratim izgubljenu bateriju sa 68% na 100%.
Sad ponavljam postupak jednom u par dana,kad se nivo spusti na 98%.
Mozda nekom bude od pomoci,mi za njih nismo kupci,nego ovce za sisanje!
(Prokleta avlija i baterija, 30. decembar 2017 12:46)

vidi, druze, a da ti nama malo elaboriras tvoju akciju: "Iskljucim se sa adaptera za struju i pokrene se punjenje. "
Jel' to neko virtuelno punjenje ili sta?
Malo ti to konfuzno uputstvo.

Niko

pre 6 godina

Imam xiaomi mi4 i posle tri godine stižu apdejti i tel je možda i brži nego u startu. Jedino je baterija oslabila za otprilike 20-25%

mali od palube

pre 6 godina

Ne branim iphone,ali kad neko kaze da je nakon ios-a presao na android i da mu bolje radi,nemam reci.Ios je dosta rastereceniji,bolje radi sa manje ram-a od androida.Imao sam oba,mogu da zakljucim.Inace,ovo usporenje nikada nisam osetio,a zamenio sam bateriju na mojoj sestici.

Salerno

pre 6 godina

pa moj soni z1 compact,, ima vec tri i po godina, jedino baterija oslabljena, inace procesor fura ko prvi dan kupljen, plus redovno stizu azuriranja.

baki

pre 6 godina

Android proizvođači za svoje telefone nakon 2 godine od prodaje ni ne objavljuju update operatvnog sistema tako da nema šanse to da im se desi.

Joka

pre 6 godina

Korisnici Apple-ovih telefona mole boga da kupe novi model bez obzira da li stari radi pravilno. Da je Apple pametan izbacivao bi novi model za svako godisnje doba.

poslednji sarmuraj

pre 6 godina

Sony to ne radi. Xperia Miro, radi vec 4 godine i 2 meseca od kada sam ga kupio, rutovan, odstranjene brojne aplikacije jer nema vise mesta za azuriranje, ali osnovne funkcije, poziv, sms, gmail, (pa i b92 :-) ) rade kao prvog dana. Uz to baterija drzi 2-3 dana normalnog koriscenja. Cekam da crkne da kupim novi, a on nikako :-D

Selfi Romeo

pre 6 godina

Ja se ne osecam prevarenim. Zasto?

Kad sam azurirao jos moj iPhone 4 na iOS7 i nakon toga dobio usporen telefon, duplo kracu bateriju, uzasne ikonice, "seckanje" kod najprostijih operacija kao sto je kucanje poruka itd. - lepo otisao i kupio Android, kojim sam i dalje prezadovoljan.

Prevareni su oni koji su nakon slicnih situacija otisli i kupili novi iPhone, pored mnogo drugih, boljih i jeftinijih opcija.

Nebojša

pre 6 godina

Ja telefon koristim dve godine pa uzmem drugi za taj period nisam primetio da sporije radi ako i radi ja nisam primetio a što se tiče usporavanja aptejtom tu mogu da garantujem da ne usporava barem ne kod mene moj p9lite je na nugat-u za nijansu brži i tečniji nego na pređašnjoj verziji Androida zadovoljan sam posle nekih 15 meseci korišćenja sve optimalno radi uključujući i bateriju i dalje drži dan kao i kada sam ga kupio ja zapravo ni na jednom mobilnom ikad što Android što oni pre njega nisam imao problema sa baterijom možda je to i do korisnika dobro čuvam stvari.

der Steppenwolf

pre 6 godina

Za skoro dve godine koliko imam S7 edge, kapacitet baterije je opao za 300mAh, sa 3600 na 3300mAh... I sa oslabljenom baterijom, sam kapacitet baterije je veći za 600mAh od ajfona X. Haha

Prokleta avlija i baterija

pre 6 godina

Generalno se danas moze reci PROKLETE baterije.
SVI nesto muvaju sa njima,koristeci termin `zivotni ciklus`,bas kao sto je to slucaj i ovom clanku.
Tim terminom pokrivaju notornu istinu da ce baterija,iako je u dobrom stanju,prestati da funkcionise nakon unapred odredjenog broja punjenja,jer ce to njena elektronika sprecavati.
Preostaje vam zamena baterije ili kupovina novog uredjaja.
Imam takav slucaj na HP laptopu.
Kapacitet baterije je jos uvek odlican,ali nakon inicijalizacije prekida sa punjenjem nakon desetak sekundi.
Imam izbor da kupim novu(originalna oko 150€) ili menjam laptop.
Posteno,nema sta.
Malo sam se poigravao sa njom koristeci nekoliko razlicitih linuksa i dosao do resenja koje radi u mom slucaju.
Iskljucim se sa adaptera za struju i pokrene se punjenje.
Odmah startujem nekoliko zahtevnih aplikacija i maksimalno opteretim procesor.
Dok se ucitavaju aplikacije,punjenje se ne prekida nekoliko minuta(umesto desetak sekundi).
Rezultat se odmah vidi,to je dovoljno vremena da dobijem oko 2%.
Uspeo sam ovako da vratim izgubljenu bateriju sa 68% na 100%.
Sad ponavljam postupak jednom u par dana,kad se nivo spusti na 98%.
Mozda nekom bude od pomoci,mi za njih nismo kupci,nego ovce za sisanje!

Selfi Romeo

pre 6 godina

Ja se ne osecam prevarenim. Zasto?

Kad sam azurirao jos moj iPhone 4 na iOS7 i nakon toga dobio usporen telefon, duplo kracu bateriju, uzasne ikonice, "seckanje" kod najprostijih operacija kao sto je kucanje poruka itd. - lepo otisao i kupio Android, kojim sam i dalje prezadovoljan.

Prevareni su oni koji su nakon slicnih situacija otisli i kupili novi iPhone, pored mnogo drugih, boljih i jeftinijih opcija.

Joka

pre 6 godina

Korisnici Apple-ovih telefona mole boga da kupe novi model bez obzira da li stari radi pravilno. Da je Apple pametan izbacivao bi novi model za svako godisnje doba.

Prokleta avlija i baterija

pre 6 godina

Generalno se danas moze reci PROKLETE baterije.
SVI nesto muvaju sa njima,koristeci termin `zivotni ciklus`,bas kao sto je to slucaj i ovom clanku.
Tim terminom pokrivaju notornu istinu da ce baterija,iako je u dobrom stanju,prestati da funkcionise nakon unapred odredjenog broja punjenja,jer ce to njena elektronika sprecavati.
Preostaje vam zamena baterije ili kupovina novog uredjaja.
Imam takav slucaj na HP laptopu.
Kapacitet baterije je jos uvek odlican,ali nakon inicijalizacije prekida sa punjenjem nakon desetak sekundi.
Imam izbor da kupim novu(originalna oko 150€) ili menjam laptop.
Posteno,nema sta.
Malo sam se poigravao sa njom koristeci nekoliko razlicitih linuksa i dosao do resenja koje radi u mom slucaju.
Iskljucim se sa adaptera za struju i pokrene se punjenje.
Odmah startujem nekoliko zahtevnih aplikacija i maksimalno opteretim procesor.
Dok se ucitavaju aplikacije,punjenje se ne prekida nekoliko minuta(umesto desetak sekundi).
Rezultat se odmah vidi,to je dovoljno vremena da dobijem oko 2%.
Uspeo sam ovako da vratim izgubljenu bateriju sa 68% na 100%.
Sad ponavljam postupak jednom u par dana,kad se nivo spusti na 98%.
Mozda nekom bude od pomoci,mi za njih nismo kupci,nego ovce za sisanje!

baki

pre 6 godina

Android proizvođači za svoje telefone nakon 2 godine od prodaje ni ne objavljuju update operatvnog sistema tako da nema šanse to da im se desi.

poslednji sarmuraj

pre 6 godina

Sony to ne radi. Xperia Miro, radi vec 4 godine i 2 meseca od kada sam ga kupio, rutovan, odstranjene brojne aplikacije jer nema vise mesta za azuriranje, ali osnovne funkcije, poziv, sms, gmail, (pa i b92 :-) ) rade kao prvog dana. Uz to baterija drzi 2-3 dana normalnog koriscenja. Cekam da crkne da kupim novi, a on nikako :-D

der Steppenwolf

pre 6 godina

Za skoro dve godine koliko imam S7 edge, kapacitet baterije je opao za 300mAh, sa 3600 na 3300mAh... I sa oslabljenom baterijom, sam kapacitet baterije je veći za 600mAh od ajfona X. Haha

Nebojša

pre 6 godina

Ja telefon koristim dve godine pa uzmem drugi za taj period nisam primetio da sporije radi ako i radi ja nisam primetio a što se tiče usporavanja aptejtom tu mogu da garantujem da ne usporava barem ne kod mene moj p9lite je na nugat-u za nijansu brži i tečniji nego na pređašnjoj verziji Androida zadovoljan sam posle nekih 15 meseci korišćenja sve optimalno radi uključujući i bateriju i dalje drži dan kao i kada sam ga kupio ja zapravo ni na jednom mobilnom ikad što Android što oni pre njega nisam imao problema sa baterijom možda je to i do korisnika dobro čuvam stvari.

Salerno

pre 6 godina

pa moj soni z1 compact,, ima vec tri i po godina, jedino baterija oslabljena, inace procesor fura ko prvi dan kupljen, plus redovno stizu azuriranja.

mali od palube

pre 6 godina

Ne branim iphone,ali kad neko kaze da je nakon ios-a presao na android i da mu bolje radi,nemam reci.Ios je dosta rastereceniji,bolje radi sa manje ram-a od androida.Imao sam oba,mogu da zakljucim.Inace,ovo usporenje nikada nisam osetio,a zamenio sam bateriju na mojoj sestici.

Nije ti avlija kriva

pre 6 godina

Kapacitet baterije je jos uvek odlican,ali nakon inicijalizacije prekida sa punjenjem nakon desetak sekundi.
Imam izbor da kupim novu(originalna oko 150€) ili menjam laptop.
Posteno,nema sta.
Malo sam se poigravao sa njom koristeci nekoliko razlicitih linuksa i dosao do resenja koje radi u mom slucaju.
Iskljucim se sa adaptera za struju i pokrene se punjenje.
Odmah startujem nekoliko zahtevnih aplikacija i maksimalno opteretim procesor.
Dok se ucitavaju aplikacije,punjenje se ne prekida nekoliko minuta(umesto desetak sekundi).
Rezultat se odmah vidi,to je dovoljno vremena da dobijem oko 2%.
Uspeo sam ovako da vratim izgubljenu bateriju sa 68% na 100%.
Sad ponavljam postupak jednom u par dana,kad se nivo spusti na 98%.
Mozda nekom bude od pomoci,mi za njih nismo kupci,nego ovce za sisanje!
(Prokleta avlija i baterija, 30. decembar 2017 12:46)

vidi, druze, a da ti nama malo elaboriras tvoju akciju: "Iskljucim se sa adaptera za struju i pokrene se punjenje. "
Jel' to neko virtuelno punjenje ili sta?
Malo ti to konfuzno uputstvo.

смена страже

pre 6 godina

bečki kontraš, 30. decembar 2017 15:56)
Дати више од двеста евра за андроид и неће бити успоравања.

Zurkolomac

pre 6 godina

Kad sam azurirao jos moj iPhone 4 na iOS7 i nakon toga dobio usporen telefon, duplo kracu bateriju, uzasne ikonice, "seckanje" kod najprostijih operacija kao sto je kucanje poruka itd. - lepo otisao i kupio Android, kojim sam i dalje prezadovoljan.

Prevareni su oni koji su nakon slicnih situacija otisli i kupili novi iPhone, pored mnogo drugih, boljih i jeftinijih opcija.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Selfi Romeo, 30. decembar 2017 12:12)

Bato, iphone 4 je telefon iz 2008. Jes ti puko kad si hteo da ga updejtujes na IOS11 tj. najnoviji operativni sistem koji kiristi i 5x brzi iphone X. Budimo iskreni, u ton slucaju si mogao da ga vratis na prethodni update, tako rade korisnici sa jako starim iphone aparatima, ako zapinje vrate na staro. A takodje ne znam zasto pljujes iphone ako ti je dobro sluzio 5-10 godina, sem ako nisi nedavno kupio polovan za 20-30e, u tom slucaju onda ti nisi ni iskusio ios. To vam je ljudi kao da izmete pentijum 3 32bita i instalirate windows 10 64 bita, eto sta je covek uradio i onda se zali kako mu je spor mobilni.

NikolaC

pre 6 godina

Ako već hoćete da se upoređuje sa "cenjenim Apple" onda uzmite samo Nexus u obzir koji ima Stock Andriod.

Zato što je Nexus za Google isto što i IPhone za Apple.

1 sistem za 1 do 2 telefona godišnje.

Lično imam Nexus 5 iz 2013 koji hvala Bogu radi kao zmaj od prvog dana, do dan danas, što se tiče sistema. Zadnje ažuriranje je bilo pre nekih 8 meseci.
Baterija izgura dan posle 4 godine korišćenja.
I nemam potrebu da ga menjam.

Ostali proizvođači su nadograđeni sistemi i normalno je da koče posle 2-3 godine.

Baš me interesuje da li ima još neki Nexus korisnik koji nije zadovoljan brzinom rada svog OS-a.

Niko

pre 6 godina

Imam xiaomi mi4 i posle tri godine stižu apdejti i tel je možda i brži nego u startu. Jedino je baterija oslabila za otprilike 20-25%

XXI XX

pre 6 godina

Tehnologija je mnogo napredovala; svestan sam kada bih hteli, mogli bi sve da pojednostave i uproste ali se teži potrošačkoj groznici da se promeni smartfon. Meni služi kao izvor informacije i nisam opterećen toliko "finesama..". SGS 2 koristim tačno 6g. Snalazim se kako znam i umem da mi služi. Koristiću ga dok radi. Ne verujem da će mi se omogučiti da sledeći smartfon koristim toliko dugo. Promeniću taktiku, neću dati 440 € za sledeči nego manje od 200, biće veći ekran, bolja kamera i po mogućnosti promenljiva baterija i računam da mora trajati najmanje 2g. To su moji kriterijumi. Dobar glas se ipak dalje čuje od lošeg i računam da će sve marketinške firme najzad to shvatiti ako žele da računaju na duge staze. 2 stara mob. Nokia 5140i i 2600 su i dalje u funkciji kod mene; preko 10g. i služe svrsi. To se zove prava reklama. IT industrija je uzela mnogo para zadnjih par godina kao auto industrija nekada kada je držala monopol "pod kontrolom." moraćete biti "inovativniji" u uzimanju para jer para nema i sve ovce su već u dužničkom ropstvu..umesto da pomalo šišate..pa ponovo naraste..kada istrebite, nema šišanja...morate ponovo da odgajite "ovce" ali čini mi se da niko više nema nameru da ih gaji, nego samo da uzima...došlo ponovo doba "predatora"..neki u zadnje vreme mnogo koriste termin "priroda" za sve izgovore misleći i na "selekciju" treči u ovo ludo vreme plasiraju novi pravac razmišljanja dodavajuči terminologiju "neuronauka" očekujući da se reprodukuju nove ovce sa takvim mentalitetom...teško...jedino gde ima "mase" sklona je uvek manipulaciji ali će se i ona smanjivati...

Filip

pre 6 godina

Bio sam korisnik iPhone-a dok sam ove godine presao na S8+. Nekada sam se plasio azuriranja na iPhoneu jer je stvarno telefon postojao sve sporiji sa svakim novijim azuriranjem, dok na Androidu sam primetio jedino poboljsanje azuriranjem softvera. Tako da mi uopste nije zao sto sam presao na Android i kupio S8+ (koji je pored Note 8 jedan od najboljih telefona u 2017. godini). iPhone ima veliki potencijal ali dzabe sve to kada je Apple pohlepan za novcem.

Prokleta avlija i baterija

pre 6 godina

vidi, druze, a da ti nama malo elaboriras tvoju akciju: "Iskljucim se sa adaptera za struju i pokrene se punjenje. "
Jel' to neko virtuelno punjenje ili sta?
Malo ti to konfuzno uputstvo.
(Nije ti avlija kriva, 30. decembar 2017 23:43)

U pravu si,propustio sam jednu bitnu stvar.
Izvuces kabl od adaptera za struju i automatski prelazis na bateriju.
Sacekas desetak sekundi i prikopcas ponovo na struju.
Istovremeno se ukljucuje led lampica koja svetli kad zapocne punjenje.
Problem je sto se iskljuci nakon desetak sekundi i punjenje prestaje,verovatno zato sto je baterija odradila svoj programirani broj ciklusa.
Da bih to predupredio,pokrecem odmah nekoliko zahtevnih aplikacija i maksimalno opteretim procesor.
Dok se procesor muci na 100%,punjenje se nekim cudom nastavlja dok ponovo sve ne dodje u normalu.
To ume da potraje nekoliko minuta i sasvim je dovoljno da se dobije oko 2% na bateriji.
Ponavljam to jednom u par dana i bez problema drzim bateriju na 98-100%.
Isprobao sam na nekoliko linuksa sa razlicitim Power Managerima i svuda imam isti efekat,kao i ocitavanja stanja i kapaciteta baterije.
Nadam se da je sada jasnije.

P.S.
Svim posetiocima,komentatorima,kao i zaposlenim na ovom portalu,zelim srecne novogodisnje praznike i mnogo zdravlja u sledecoj godini,a sve ostalo ce doci samo po sebi!

mali od palube

pre 6 godina

Ne branim iphone,ali kad neko kaze da je nakon ios-a presao na android i da mu bolje radi,nemam reci.Ios je dosta rastereceniji,bolje radi sa manje ram-a od androida.Imao sam oba,mogu da zakljucim.Inace,ovo usporenje nikada nisam osetio,a zamenio sam bateriju na mojoj sestici.

baki

pre 6 godina

Android proizvođači za svoje telefone nakon 2 godine od prodaje ni ne objavljuju update operatvnog sistema tako da nema šanse to da im se desi.

Selfi Romeo

pre 6 godina

Ja se ne osecam prevarenim. Zasto?

Kad sam azurirao jos moj iPhone 4 na iOS7 i nakon toga dobio usporen telefon, duplo kracu bateriju, uzasne ikonice, "seckanje" kod najprostijih operacija kao sto je kucanje poruka itd. - lepo otisao i kupio Android, kojim sam i dalje prezadovoljan.

Prevareni su oni koji su nakon slicnih situacija otisli i kupili novi iPhone, pored mnogo drugih, boljih i jeftinijih opcija.

der Steppenwolf

pre 6 godina

Za skoro dve godine koliko imam S7 edge, kapacitet baterije je opao za 300mAh, sa 3600 na 3300mAh... I sa oslabljenom baterijom, sam kapacitet baterije je veći za 600mAh od ajfona X. Haha

Zurkolomac

pre 6 godina

Kad sam azurirao jos moj iPhone 4 na iOS7 i nakon toga dobio usporen telefon, duplo kracu bateriju, uzasne ikonice, "seckanje" kod najprostijih operacija kao sto je kucanje poruka itd. - lepo otisao i kupio Android, kojim sam i dalje prezadovoljan.

Prevareni su oni koji su nakon slicnih situacija otisli i kupili novi iPhone, pored mnogo drugih, boljih i jeftinijih opcija.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Selfi Romeo, 30. decembar 2017 12:12)

Bato, iphone 4 je telefon iz 2008. Jes ti puko kad si hteo da ga updejtujes na IOS11 tj. najnoviji operativni sistem koji kiristi i 5x brzi iphone X. Budimo iskreni, u ton slucaju si mogao da ga vratis na prethodni update, tako rade korisnici sa jako starim iphone aparatima, ako zapinje vrate na staro. A takodje ne znam zasto pljujes iphone ako ti je dobro sluzio 5-10 godina, sem ako nisi nedavno kupio polovan za 20-30e, u tom slucaju onda ti nisi ni iskusio ios. To vam je ljudi kao da izmete pentijum 3 32bita i instalirate windows 10 64 bita, eto sta je covek uradio i onda se zali kako mu je spor mobilni.

poslednji sarmuraj

pre 6 godina

Sony to ne radi. Xperia Miro, radi vec 4 godine i 2 meseca od kada sam ga kupio, rutovan, odstranjene brojne aplikacije jer nema vise mesta za azuriranje, ali osnovne funkcije, poziv, sms, gmail, (pa i b92 :-) ) rade kao prvog dana. Uz to baterija drzi 2-3 dana normalnog koriscenja. Cekam da crkne da kupim novi, a on nikako :-D

Joka

pre 6 godina

Korisnici Apple-ovih telefona mole boga da kupe novi model bez obzira da li stari radi pravilno. Da je Apple pametan izbacivao bi novi model za svako godisnje doba.

Prokleta avlija i baterija

pre 6 godina

Generalno se danas moze reci PROKLETE baterije.
SVI nesto muvaju sa njima,koristeci termin `zivotni ciklus`,bas kao sto je to slucaj i ovom clanku.
Tim terminom pokrivaju notornu istinu da ce baterija,iako je u dobrom stanju,prestati da funkcionise nakon unapred odredjenog broja punjenja,jer ce to njena elektronika sprecavati.
Preostaje vam zamena baterije ili kupovina novog uredjaja.
Imam takav slucaj na HP laptopu.
Kapacitet baterije je jos uvek odlican,ali nakon inicijalizacije prekida sa punjenjem nakon desetak sekundi.
Imam izbor da kupim novu(originalna oko 150€) ili menjam laptop.
Posteno,nema sta.
Malo sam se poigravao sa njom koristeci nekoliko razlicitih linuksa i dosao do resenja koje radi u mom slucaju.
Iskljucim se sa adaptera za struju i pokrene se punjenje.
Odmah startujem nekoliko zahtevnih aplikacija i maksimalno opteretim procesor.
Dok se ucitavaju aplikacije,punjenje se ne prekida nekoliko minuta(umesto desetak sekundi).
Rezultat se odmah vidi,to je dovoljno vremena da dobijem oko 2%.
Uspeo sam ovako da vratim izgubljenu bateriju sa 68% na 100%.
Sad ponavljam postupak jednom u par dana,kad se nivo spusti na 98%.
Mozda nekom bude od pomoci,mi za njih nismo kupci,nego ovce za sisanje!

Nebojša

pre 6 godina

Ja telefon koristim dve godine pa uzmem drugi za taj period nisam primetio da sporije radi ako i radi ja nisam primetio a što se tiče usporavanja aptejtom tu mogu da garantujem da ne usporava barem ne kod mene moj p9lite je na nugat-u za nijansu brži i tečniji nego na pređašnjoj verziji Androida zadovoljan sam posle nekih 15 meseci korišćenja sve optimalno radi uključujući i bateriju i dalje drži dan kao i kada sam ga kupio ja zapravo ni na jednom mobilnom ikad što Android što oni pre njega nisam imao problema sa baterijom možda je to i do korisnika dobro čuvam stvari.

Salerno

pre 6 godina

pa moj soni z1 compact,, ima vec tri i po godina, jedino baterija oslabljena, inace procesor fura ko prvi dan kupljen, plus redovno stizu azuriranja.

смена страже

pre 6 godina

bečki kontraš, 30. decembar 2017 15:56)
Дати више од двеста евра за андроид и неће бити успоравања.

NikolaC

pre 6 godina

Ako već hoćete da se upoređuje sa "cenjenim Apple" onda uzmite samo Nexus u obzir koji ima Stock Andriod.

Zato što je Nexus za Google isto što i IPhone za Apple.

1 sistem za 1 do 2 telefona godišnje.

Lično imam Nexus 5 iz 2013 koji hvala Bogu radi kao zmaj od prvog dana, do dan danas, što se tiče sistema. Zadnje ažuriranje je bilo pre nekih 8 meseci.
Baterija izgura dan posle 4 godine korišćenja.
I nemam potrebu da ga menjam.

Ostali proizvođači su nadograđeni sistemi i normalno je da koče posle 2-3 godine.

Baš me interesuje da li ima još neki Nexus korisnik koji nije zadovoljan brzinom rada svog OS-a.

Filip

pre 6 godina

Bio sam korisnik iPhone-a dok sam ove godine presao na S8+. Nekada sam se plasio azuriranja na iPhoneu jer je stvarno telefon postojao sve sporiji sa svakim novijim azuriranjem, dok na Androidu sam primetio jedino poboljsanje azuriranjem softvera. Tako da mi uopste nije zao sto sam presao na Android i kupio S8+ (koji je pored Note 8 jedan od najboljih telefona u 2017. godini). iPhone ima veliki potencijal ali dzabe sve to kada je Apple pohlepan za novcem.

Niko

pre 6 godina

Imam xiaomi mi4 i posle tri godine stižu apdejti i tel je možda i brži nego u startu. Jedino je baterija oslabila za otprilike 20-25%

Prokleta avlija i baterija

pre 6 godina

vidi, druze, a da ti nama malo elaboriras tvoju akciju: "Iskljucim se sa adaptera za struju i pokrene se punjenje. "
Jel' to neko virtuelno punjenje ili sta?
Malo ti to konfuzno uputstvo.
(Nije ti avlija kriva, 30. decembar 2017 23:43)

U pravu si,propustio sam jednu bitnu stvar.
Izvuces kabl od adaptera za struju i automatski prelazis na bateriju.
Sacekas desetak sekundi i prikopcas ponovo na struju.
Istovremeno se ukljucuje led lampica koja svetli kad zapocne punjenje.
Problem je sto se iskljuci nakon desetak sekundi i punjenje prestaje,verovatno zato sto je baterija odradila svoj programirani broj ciklusa.
Da bih to predupredio,pokrecem odmah nekoliko zahtevnih aplikacija i maksimalno opteretim procesor.
Dok se procesor muci na 100%,punjenje se nekim cudom nastavlja dok ponovo sve ne dodje u normalu.
To ume da potraje nekoliko minuta i sasvim je dovoljno da se dobije oko 2% na bateriji.
Ponavljam to jednom u par dana i bez problema drzim bateriju na 98-100%.
Isprobao sam na nekoliko linuksa sa razlicitim Power Managerima i svuda imam isti efekat,kao i ocitavanja stanja i kapaciteta baterije.
Nadam se da je sada jasnije.

P.S.
Svim posetiocima,komentatorima,kao i zaposlenim na ovom portalu,zelim srecne novogodisnje praznike i mnogo zdravlja u sledecoj godini,a sve ostalo ce doci samo po sebi!

XXI XX

pre 6 godina

Tehnologija je mnogo napredovala; svestan sam kada bih hteli, mogli bi sve da pojednostave i uproste ali se teži potrošačkoj groznici da se promeni smartfon. Meni služi kao izvor informacije i nisam opterećen toliko "finesama..". SGS 2 koristim tačno 6g. Snalazim se kako znam i umem da mi služi. Koristiću ga dok radi. Ne verujem da će mi se omogučiti da sledeći smartfon koristim toliko dugo. Promeniću taktiku, neću dati 440 € za sledeči nego manje od 200, biće veći ekran, bolja kamera i po mogućnosti promenljiva baterija i računam da mora trajati najmanje 2g. To su moji kriterijumi. Dobar glas se ipak dalje čuje od lošeg i računam da će sve marketinške firme najzad to shvatiti ako žele da računaju na duge staze. 2 stara mob. Nokia 5140i i 2600 su i dalje u funkciji kod mene; preko 10g. i služe svrsi. To se zove prava reklama. IT industrija je uzela mnogo para zadnjih par godina kao auto industrija nekada kada je držala monopol "pod kontrolom." moraćete biti "inovativniji" u uzimanju para jer para nema i sve ovce su već u dužničkom ropstvu..umesto da pomalo šišate..pa ponovo naraste..kada istrebite, nema šišanja...morate ponovo da odgajite "ovce" ali čini mi se da niko više nema nameru da ih gaji, nego samo da uzima...došlo ponovo doba "predatora"..neki u zadnje vreme mnogo koriste termin "priroda" za sve izgovore misleći i na "selekciju" treči u ovo ludo vreme plasiraju novi pravac razmišljanja dodavajuči terminologiju "neuronauka" očekujući da se reprodukuju nove ovce sa takvim mentalitetom...teško...jedino gde ima "mase" sklona je uvek manipulaciji ali će se i ona smanjivati...

Nije ti avlija kriva

pre 6 godina

Kapacitet baterije je jos uvek odlican,ali nakon inicijalizacije prekida sa punjenjem nakon desetak sekundi.
Imam izbor da kupim novu(originalna oko 150€) ili menjam laptop.
Posteno,nema sta.
Malo sam se poigravao sa njom koristeci nekoliko razlicitih linuksa i dosao do resenja koje radi u mom slucaju.
Iskljucim se sa adaptera za struju i pokrene se punjenje.
Odmah startujem nekoliko zahtevnih aplikacija i maksimalno opteretim procesor.
Dok se ucitavaju aplikacije,punjenje se ne prekida nekoliko minuta(umesto desetak sekundi).
Rezultat se odmah vidi,to je dovoljno vremena da dobijem oko 2%.
Uspeo sam ovako da vratim izgubljenu bateriju sa 68% na 100%.
Sad ponavljam postupak jednom u par dana,kad se nivo spusti na 98%.
Mozda nekom bude od pomoci,mi za njih nismo kupci,nego ovce za sisanje!
(Prokleta avlija i baterija, 30. decembar 2017 12:46)

vidi, druze, a da ti nama malo elaboriras tvoju akciju: "Iskljucim se sa adaptera za struju i pokrene se punjenje. "
Jel' to neko virtuelno punjenje ili sta?
Malo ti to konfuzno uputstvo.