Ponedeljak, 22.02.2016.

10:31

Rešenje za nedostatak memorije iPhonea

Izvor: hr.n1

Rešenje za nedostatak memorije iPhonea IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

sax

pre 8 godina

@ske
mali dodatak posto vidim da nisi upucen u android telefone, postoji kabal za njih i to gle cuda usb, pa se isto kao sa tvoje kamere prebace snimci sa telefona na racunar, a mozes i sa kartice pomocu citaca, pozdrav druze! :)

sax

pre 8 godina

@ske
vidi ja snimam za svoju dusu, a ako se neko ovde hvali, da ne kazem da leci kompexe si ti, nisam rekao ni koji fon imam, a ti odmah zapeo za go pro, toliko o tome, uvek ista prica apple korisnici "visi stalez", a ostali te ljubimorni, te nemaju pare, zivi se jedu, manite se bre ljudi glupih prica, ne vidim sto vas toliko pogadjaju realni komentari o jabuci, kao da zivite od nje...prodaju brate maglu isto kao samsung, htc, sony...para hvala Bogu imam, a ipak ne vidim razlog da ih slupam, po meni, glupost od telefona, a nemoj misliti da ga nisam koristio...

Swedenonline

pre 8 godina

(Ske, 23. februar 2016 00:00)

Prodaja Gb je prodaja magle, nažalost nijedna zajednica nije imuna ali je prilično bezbolno u zemljama gde se net smatra osnovnim ljudskim pravima. Kod nas marketing timovi to prikazuju kroz brzinu protoka.

Endi Marej

pre 8 godina

Čitam komentare i razmišljam se ko je jadniji ovde... Oni koji su kupili iphone pa sad idu po komentarima i hvale se i likuju kako oni imaju keša i kako im je život sada bolji ili oni drugi koji pljuju iphone samo jer ne mogu da ga kupe... Pozdrav za one normalne kojima se iphone stvarno ne sviđa

Ske

pre 8 godina

@ske razumem te za kartice, ipak je apple tek relativno skoro uveo 4k snimanje, treba se navici, a mi na drndroidu se nekako borimo sa tim sadrzajem teska srca :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sax, 23. februar 2016 09:33)

Ne razumes ti mene druze ni malo. Ja za 4k snimanje uglavnom koristim GoPro sa 64GB memorijskom i nema sanse da je ikada puna jer kada zavrsim sa snimanjem, sav sadrzaj prebacim na komp, obradim, pa gledam na velikim ekranima.
Kome ti uopste pustas 4k video na svom 5-6 inca velikom telefonu, ili samo pokusavas da impresioniras one pred kojima se foliras, vidi, telefon mi snima 4k... mosh misliti...

Kostic

pre 8 godina

PORTAL C36Daily
Je jasno objavio: 78% Svajcaraca od 15-70 gidina koristi iOS, uglavnom iPHONE. Sto se zamarate ljudi, zna se sta je dobro (sami za mnoge nedostizno)!

OLIVERA

pre 8 godina

Kako su slatki svi ovi komentatori sto se nerviraju oko najboljeg smartfona - iPhone. Znam da ga mnogi mogu samo sanjati, ali nemojte da vam kida zivce!

Sana

pre 8 godina

Pa sta je ovde problem? Pored iClouda, mozete instalirati DropBox, zatim Drive, zatim OneDrave... I imacetd na IPHONU memorije koliko hocete! IPhine je super siguran sa memorijama. Ohladite ljubomorci!

Alex

pre 8 godina

Ajde da vidimo prosecnu upotrebu Iphone-a na trzistima za koje je prvenstveno i namenjen. Data paket- 3Gb , za fotografiju koristim Nikon FF DSLR sa paketom 1.4 , 1.8, 2.8 objektiva gde je svaki daleko skuplji od tog telefona. Posao: laptop/PC. Filmovi : Netflix ili on demand preko kabl provajdera u zavisnosti sta nude. Za muziku - kvalitetna hifi instalacija u kuci. Kojeg djavola ce mi na telefonu 64 ili 128 GB???? Ne pravim slike, ne skidam filmove na njega. Jedino sto na njemu jeste je of line navigacija od nekih 2 GB (i to samo zbog uvek svezih karti koje navigacija u autu nema na zalost jer se ne izdaju svake godine a i nisu jeftine). Ono sto mi je bitno je da uvek radi i da ga ne cackam svaki cas - niti imam volje niti vremena za to. Taj iPhone na zapadu nije nikakav prestizni objekt vec najnormalniji telefon koji svi koriste pocev od srednjoskolaca do penzionera. To da se u Srbiji stavlja na sto govori vise o samoj zemlji nego o telefonu. A ovi sto koriste Google uputstva kako da smeste custom ROM na telefon i pri tome se prave kao da su ga sami pisali su posebna prica...............

Petar

pre 8 godina

kako nerazumete memorijska kartica ima malu read/write spped u odnosu na onu sa cipa i sto se tice memorijskih lakse je uneti viruse,piratcke stvari(apps,game...) a jabuka neda da se dodaje puno pirackih stvari...

Pozdrav

sax

pre 8 godina

@ske razumem te za kartice, ipak je apple tek relativno skoro uveo 4k snimanje, treba se navici, a mi na drndroidu se nekako borimo sa tim sadrzajem teska srca :)

Swedenonline

pre 8 godina

Najgore i najiritantnije je kada pokazuje je baterija puna a onda pet minuta nakon toga pokazuje da je hitno treba napuniti!
(263A, 22. februar 2016 22:14)

A da stvari budu crnje i kad promenis bateriju glupom iOSu treba minimum 50 ciklusa punjenja\praznjenja da se prilagodi novoj bateriji, tek posle toga prikazuje korektno kaoacitet. A tada je baterija vec pala na maksimum 80% kapaciteta. :P

Elem, nova je samo dok je telefon nov i nikad vise. Dok su ostali imali Smart Charge 2.0, sad je izasao 3.0, Aple jos u praistoriji. Gomila smeca u lepom pakovanju!

Swedenonline

pre 8 godina

Dakle, telefon kao "access point" radi super, a dikretno sa telefona se za istu jačinu signala sve otvara sporo, što će reći da je to namerno ograničenje od strane operatera! 

Tako svi imamo neograničen internet, ali vrlo ograničene upotrebljivosti sa samog telefona, pa Cloud možemo da sanjamo.
(Veliki brat, 22. februar 2016 21:28)

Batice, da si malo bolje upoznat, znao bi da operatori nemaju veze sa tim vec je networking protokol u OSu telefona ustinut od strane proizvodjaca. Na droidima se zna da nijedan CM ROM nema te restrikcije, ali nema ni trajanje baterije.

How fast U wona Go it is question of money, ili tako nekako. ;)

Ђоле

pre 8 godina

Lepo uzmes iphone sam 64gb/128gb i nemas problema ne vidim razlog zasto andoid botivi spamuju temu kad i oni imaju modele od 16gb pa ih prosiruju sd karticom....a icloud ne mora da se koristi niko, to je backup vaseg telefona, da ako vam se nesto desi telefonu nista ne gubite od podataka....voleo bih da se mnogo informisu pre nego sto izLupaju ovde svasta....Pozz

Banjalučanin

pre 8 godina

16 GB nije dovoljno ni za koga ko se iole više "druži" s telefonom. Ja na androidu imam 4-5 rječnika, mape i nekoliko većih programa. Da nema kartice, ne bih imao gdje sa slikama, i pogotovo sa videom.
Problem kod nas je i to što samo jedan operater ima u ponudi iPhone, i to samo verzije od 16 GB. Prenos na cloud mi je skroz neupotrebljiv pošto su brzine upload jako niske i na WiFi i na 3g (4g još nema kod nas). Znači, ko želi telefon za upotrebu kod nas mora kupiti Android.
I, na kraju, jednostavno MORAM citirati Branka Ćopića:
I vuk,
i medo,
pa čak iOvca,
poznaju ježa
slavnoga lovca...

E, to se zove vizionar!

Swedenonline

pre 8 godina

Ili kupite Asus AC87 router i zakacite USB3 disk na njega i za oko 300€ resite sve Cloud jedinice u porodici.
Kod mene jedan Samsung 850 Pro od 512Gb zakacen na kabinetu sa externim napajanjem, nas troje sa 10 uredjaja delimo sadrzaj.
84 Gb su uzeta kao Golden image za Horizon (virtualna masina W10 sa aplikacijama koje najcesce koristimo).
VMware na NASu pored.

Sa ukunim protokom od svega 80kbps iz Srbije preko 3G mreze na Tabletu teram SolidWorks sa Clouda od kuce.

Isto tako obican websurf sa malo zahtevnijim stranicama je suludo terati kroz mobilnu mrezu, kroz Cloud preko VM masine koja je na 100/100 Mbps fiberu, otkida.

Pisem ovo da shvatite da je na kraju jeftinije i kvalitetnije imati svoju Cloud mrezu.

Ske

pre 8 godina

200GB na iCloud-u je ekvivalent paklici boljih cigareta ili dva pica u kafani...
(Ske, 22. februar 2016 16:36)

A ono, upload, download, protok, to ništa, a?
(Dabar, 22. februar 2016 17:18)

Mogu odgovorno da tvrdim da tve trecine vremena koje provedes online na telefonu, provodis zakacen na neki WiFi.
Sa druge strane, zahvali se derikozama Telekomu, Telenoru i VIP-u sto ti na kasicu daju nesto sto se podrazumeva i za to ti jos uzimaju brdo para.

Ske

pre 8 godina

@EU Citizen
Ili ako se laz dovoljno puta ponovi, ubrzo postaje istina. Uspesnost primene takve retorike, iz nekog mornidnog razloga, dokazana je bezbrojnim premerima u nasem drustvu.

Na jednoj stvari doduse moram da Vam cestitam. Uspeli ste da napisete prvi post u kom direktno ne vredjate i ne ponizavate svog sagovornika.
Svaka Vam cast, ima nade za Vas.

:)

Veliki brat

pre 8 godina

Sve je to lepo sa Cloude servisima, samo zaboravljate da živimo u Srbiji.

U Srbiji vam operater na telefonu prikaže da imate 3G, i kako krenete sa prenosom podataka, to 3G nestane. Zašto?
Pa zato što u načelu bazna stanica svima daje signal da imaju 3G kao "mogućnost", ali čim poželite da tu mogućnost iskoristite, kad ono međutim...
...bazna stanica podržava OGRANIČEN broj KONEKCIJA u 3G režimu, i vrlo često, imajući u vidu da popriličan broj korisnika ima neograničen internet u paketu (i da su im uključeni FB, Gmail, itd.), ostvaruju 3G jer su ili bliži baznoj stanici ili zahtevaju prenos manje količine podataka koji se prioritetno ostvaruje 3G brzinama kako bi se smanjilo vreme "aktivne veze", a korisnici koji intenzivnije prenose veće količine podataka namerno se spuštaju na sporiji standard kako bi se obeshrabrili i koristili WiFi što je češće moguće.


Tako se meni dešava da sa telefona internet i bilo kakav prenos podataka, otvaranje sajtova i sl. radi nenormalno sporo osim kada je signal maksimalan, sajtovi se otvaraju do 90% bez prikazivanja, a kad povežem laptop na telefon kao pristupnu tačku, internet na laptopu fercera kao da sam na WiFi.

Dakle, telefon kao "access point" radi super, a dikretno sa telefona se za istu jačinu signala sve otvara sporo, što će reći da je to namerno ograničenje od strane operatera!

Tako svi imamo neograničen internet, ali vrlo ograničene upotrebljivosti sa samog telefona, pa Cloud možemo da sanjamo.

centar

pre 8 godina

pa naravno da nema menorije kad je punite sa filmovima i video snimcima od preko 1gb.. a sto se tice muzike, kom jos treba 3000 pesama u telefonu, ili slika kome jos treba 8-9000 slika? ja na s4 imam oko 140 pesama, nemam oko 300 slika facebook, b92 aplikaciju? instagram, mozzart aplikaciju i flashscore i fon mi radi super, s tim da imam memorijsku 8gb i jedno 3gb slobodnog prostora jos . a da imam s5 sa 32gb memorije pa imao bi sad bar 25gb slobodne memorije.. ;-)

EU Citizen

pre 8 godina

@Ske
Sve dok mi Apple sa uvek novim načinima za ponižavajuću eksploataciju svojih fanova bez prestanka pruža inspiraciju, teško da ću prestati, jer ne volim prevarante i drske prodavce magle :)) A mantra bi bila bajata samo u slučaju da se u filozofiji te firme i njenom odnosu prema korisnicima nešto fundamentalno promenilo, ali to se ni u kom slučaju nije desilo, naprotiv, Apple je danas možda još arogantniji a njegovi prozivodi svakako u tehnološkom pogledu još zaostaliji i objektivno još gora kupovina nego ranije. Moje je da na to ukažem, sa svoje tačke gledišta, a ljudi će svakako svoje pare potrošiti kako oni hoće, i mirno mogu da me ignorišu.

Doktor

pre 8 godina

Kako ste dosadni sa pljuvanjem apple-a... Neka nosi brate ko sta hoce i moze,sta vas se tice. Lepo bi bilo da svi mogu da voze mercedes S class ali ne moze...

whatever

pre 8 godina

Sve je to cool, ali tema nije interna memorija telefona, sd kartice i tako dalje, vec iCloud prostor na internetu, kao sto i kaze prva recenica ove vesti.

"Verovatno jedna od najgorih i najiritantnijih stvari za vlasnike iPhonea jeste obaveštenje da su skoro popunili prostor na iCloudu."

Sto je tip servisa kao i Google Drive, OneDrive, Dropbox.

fešn

pre 8 godina

Pazi jabucare kako pored jabuka jedu i kiselo grožđe - te memorija nije bitna, te kome to još treba, te ti skineš ceo internet na telefon pa ti treba memorija njanjanja... Vama je upotrebna vrednost uređaja da ga stavite na sto i to na ekran da bi se stalno videla jabuka, drugačijeg objašnjenja nema za toliku tehnološku nepismenost i za ljude kojima je memorija passe kod uređaja koji je bukvalno kompjuter i za to i treba da služi. ja sam laptop zamenio telefonom, toliko mi služi a ne za gledanje u šaru na kućištu.

Dabar

pre 8 godina

200GB na iCloud-u je ekvivalent paklici boljih cigareta ili dva pica u kafani...
(Ske, 22. februar 2016 16:36)

A ono, upload, download, protok, to ništa, a?

Maks

pre 8 godina

@(Dragisa007, 22. februar 2016 13:27)

Šta pokušavaš da kažeš sa "Zato ja koristim S5 i kartica od 32GB i ne razmisljam o tome" kad ima iPhone i sa 128GB interne memorije? Da si rekao da pored interne memorije imaš i brzu SD karticu od 128GB, onda bi imalo više smisla.

Al' uzmi u obzir i da iOS znatno manje zauzima prostora nego Android... Evo gledam baš po Androidaškim sajtovima šta kažu koliko mesta zauzme Android na tom telefonu.

Citat:
"Independent reports from GottaBeMobile and Android Central have confirmed that the Galaxy S5 ROM takes up even more space than the Galaxy S4’s ROM, however. Out of 16GB on the base Galaxy S5 model, over 8GB is occupied by the Galaxy S5’s software, with the rest available to the user."

Gledao sam i za Lollipop šta pišu i izgleda da je slična situacija... Marshmallow vidim još nije dostupan za Galaxy S5 iako je Marshmallow izašao početkom oktobra prošle godine.

Koliko iOS zauzuma? Evo citat:
"Apple dramatically decreased the size of the update. iOS 8 was a 4.58GB update — over one-fourth of the space available to a measly 16GB iPhone. iOS 9 is a much slimmer 1.3GB." (uzgred, iOS 9 je dostupan bio i u Srbiji isti dan kada je izašao i u USA).

Znači, iOS 9 još manje mesta zauzima nego iOS 8 iako je dobio nove funkcije.

Bilo bi lepo da iPhone ima i čitač SD kartica... ali iPhone je dostupan sa većim kapacitetom interne memorije nego mnogi Android telefoni, plus što software za iPhone nije toliko alav kao na Androidu.

Ske

pre 8 godina

Resenje nije nikakav Sony, Samsung, LG...
iOS ima aplikacije za GDrive, za Dropbox, za SeaFile, za OneDrive, Mega, i jos mnogo mnogo "sitnijih" cloud provajdera koji ukupno mogu da vam pruze i stotine gigabajta za DZ.
200GB na iCloud-u je ekvivalent paklici boljih cigareta ili dva pica u kafani...

A u svako doba mozes da spojis telefon sa kompom i prebacis fajlove (slike, video, dokumente... stagod)

Ja ne znam u kom veku vi zivite ljudi i sta radite sa tim telefonima kada vam je 32/64GB malo na telefonu pa vam trebaju memorijske kartice...

Ske

pre 8 godina

Ima više odličnih rešenja: bilo koji LG, Samsung, HTC, Sony ili Huawei flegšip :))) Meni je neverovatno kako vlasnici iPhonea ne shvataju koliko je duboko ponižavajući odnos te firme prema vlastitim mušterijama.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (EU Citizen, 22. februar 2016 15:01)

Meni je neverovatno da ti i dalje imas snage da na svakoj vesti o Apple-u ponavljas svoju bajatu mantru.

EU Citizen

pre 8 godina

Ima više odličnih rešenja: bilo koji LG, Samsung, HTC, Sony ili Huawei flegšip :))) Meni je neverovatno kako vlasnici iPhonea ne shvataju koliko je duboko ponižavajući odnos te firme prema vlastitim mušterijama. Naravno, nijedna velika korporacija nije zlato, ali Apple svoje ovce baš dribla pa rastura :)))

iUser

pre 8 godina

Prosečnom korisniku iPhone-a je dovoljno i 16 gb,a kome treba više neka uzme,postoje i druga rešenja za proširenje memorije na iPhone,ali iOS i Apple zajedno bez obzira na mane koje im se pronalaze će uvek biti korak ispred za sve Androide koji će uvek biti LoL pa LoL.Ali LOL...i opet LOL...e da...lol.

Dragisa007

pre 8 godina

Zato lepo kupis normalan telefon sa SD karticom a ne iPhone i posle zbog dokazivanja kako imas iPhone nemas prostora za podatke. Zato ja koristim S5 i kartica od 32GB i ne razmisljam o tome

Alex

pre 8 godina

Pukneš najveće pare za telefon koje je moguće dati a proizvođač ti ostavi 16gb memorije bez sd slota i napravi reklamu kako je to za tvoje dobro. Lol. Pa LOL! Moraš voleti apple i ove što poslušno gutaju zagrižene jabučice.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zoo, 22. februar 2016 11:23)

Tacno je u pravu si za to, ali prica ima i drugu stranu, dam silne pare za telefon pa mu vadim bateriju LOL pa LOL, napunim ga slikama on zabrljavi i moram da ih prebacujem da bi gospodina vratio na fabricka podesavanja.
Znam reci ces mi da ih stavljam na SD karticu, ali cemu onda sluze 32gb na telefonu LOL pa LOL!
I da Samsung S6 32GB a operativni samo zauzima 14GB Lol pa Lol
Moras bas voleti i taj android da bi ti kidao zivce tako cesto.
Sve u svemu da je android stabilan kao ios imao bi onda i apple slot za sd karticu. Niko nije naivan sem nas kupaca i jednih i drugih sto trpimo i placamo.

mick

pre 8 godina

da ovo nije 'americka' kompanija makar na papiru i da su ljudi manje nabedjeni sa ovim modelima koje nude i po kojoj ceni ne bi prodali ni 100 komada a razvlacili bi ih sa podsmehom svuda. neki ce reci softver da, ali ako se vrate u 2007. mozda.

NCC-1701-E

pre 8 godina

Rešenje za nedostatak memorije na iphone-u je xaomi redmi note 3 pro zato što košta 250 dolara i ima 32GB interne memorije i podržava micro SD do 128GB , takođe radi na androidu tako da je stvarno pametni telefon , a ne polu-pametni kao iphone. Ovi što navode premium sonije , lg uređaje i samsunge kao neko "rešenje" ne uzimaju obzir cenu uređaja što je retardirano uzevši u obzir da živimo u srbiji gde velika većina ljudi nema novca za flagship telefon nekog od top proizvođača.

zoo

pre 8 godina

Pukneš najveće pare za telefon koje je moguće dati a proizvođač ti ostavi 16gb memorije bez sd slota i napravi reklamu kako je to za tvoje dobro. Lol. Pa LOL! Moraš voleti apple i ove što poslušno gutaju zagrižene jabučice.

zoo

pre 8 godina

Pukneš najveće pare za telefon koje je moguće dati a proizvođač ti ostavi 16gb memorije bez sd slota i napravi reklamu kako je to za tvoje dobro. Lol. Pa LOL! Moraš voleti apple i ove što poslušno gutaju zagrižene jabučice.

Alex

pre 8 godina

Pukneš najveće pare za telefon koje je moguće dati a proizvođač ti ostavi 16gb memorije bez sd slota i napravi reklamu kako je to za tvoje dobro. Lol. Pa LOL! Moraš voleti apple i ove što poslušno gutaju zagrižene jabučice.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zoo, 22. februar 2016 11:23)

Tacno je u pravu si za to, ali prica ima i drugu stranu, dam silne pare za telefon pa mu vadim bateriju LOL pa LOL, napunim ga slikama on zabrljavi i moram da ih prebacujem da bi gospodina vratio na fabricka podesavanja.
Znam reci ces mi da ih stavljam na SD karticu, ali cemu onda sluze 32gb na telefonu LOL pa LOL!
I da Samsung S6 32GB a operativni samo zauzima 14GB Lol pa Lol
Moras bas voleti i taj android da bi ti kidao zivce tako cesto.
Sve u svemu da je android stabilan kao ios imao bi onda i apple slot za sd karticu. Niko nije naivan sem nas kupaca i jednih i drugih sto trpimo i placamo.

NCC-1701-E

pre 8 godina

Rešenje za nedostatak memorije na iphone-u je xaomi redmi note 3 pro zato što košta 250 dolara i ima 32GB interne memorije i podržava micro SD do 128GB , takođe radi na androidu tako da je stvarno pametni telefon , a ne polu-pametni kao iphone. Ovi što navode premium sonije , lg uređaje i samsunge kao neko "rešenje" ne uzimaju obzir cenu uređaja što je retardirano uzevši u obzir da živimo u srbiji gde velika većina ljudi nema novca za flagship telefon nekog od top proizvođača.

Ske

pre 8 godina

Resenje nije nikakav Sony, Samsung, LG...
iOS ima aplikacije za GDrive, za Dropbox, za SeaFile, za OneDrive, Mega, i jos mnogo mnogo "sitnijih" cloud provajdera koji ukupno mogu da vam pruze i stotine gigabajta za DZ.
200GB na iCloud-u je ekvivalent paklici boljih cigareta ili dva pica u kafani...

A u svako doba mozes da spojis telefon sa kompom i prebacis fajlove (slike, video, dokumente... stagod)

Ja ne znam u kom veku vi zivite ljudi i sta radite sa tim telefonima kada vam je 32/64GB malo na telefonu pa vam trebaju memorijske kartice...

Dabar

pre 8 godina

200GB na iCloud-u je ekvivalent paklici boljih cigareta ili dva pica u kafani...
(Ske, 22. februar 2016 16:36)

A ono, upload, download, protok, to ništa, a?

Ske

pre 8 godina

Ima više odličnih rešenja: bilo koji LG, Samsung, HTC, Sony ili Huawei flegšip :))) Meni je neverovatno kako vlasnici iPhonea ne shvataju koliko je duboko ponižavajući odnos te firme prema vlastitim mušterijama.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (EU Citizen, 22. februar 2016 15:01)

Meni je neverovatno da ti i dalje imas snage da na svakoj vesti o Apple-u ponavljas svoju bajatu mantru.

fešn

pre 8 godina

Pazi jabucare kako pored jabuka jedu i kiselo grožđe - te memorija nije bitna, te kome to još treba, te ti skineš ceo internet na telefon pa ti treba memorija njanjanja... Vama je upotrebna vrednost uređaja da ga stavite na sto i to na ekran da bi se stalno videla jabuka, drugačijeg objašnjenja nema za toliku tehnološku nepismenost i za ljude kojima je memorija passe kod uređaja koji je bukvalno kompjuter i za to i treba da služi. ja sam laptop zamenio telefonom, toliko mi služi a ne za gledanje u šaru na kućištu.

iUser

pre 8 godina

Prosečnom korisniku iPhone-a je dovoljno i 16 gb,a kome treba više neka uzme,postoje i druga rešenja za proširenje memorije na iPhone,ali iOS i Apple zajedno bez obzira na mane koje im se pronalaze će uvek biti korak ispred za sve Androide koji će uvek biti LoL pa LoL.Ali LOL...i opet LOL...e da...lol.

Doktor

pre 8 godina

Kako ste dosadni sa pljuvanjem apple-a... Neka nosi brate ko sta hoce i moze,sta vas se tice. Lepo bi bilo da svi mogu da voze mercedes S class ali ne moze...

EU Citizen

pre 8 godina

Ima više odličnih rešenja: bilo koji LG, Samsung, HTC, Sony ili Huawei flegšip :))) Meni je neverovatno kako vlasnici iPhonea ne shvataju koliko je duboko ponižavajući odnos te firme prema vlastitim mušterijama. Naravno, nijedna velika korporacija nije zlato, ali Apple svoje ovce baš dribla pa rastura :)))

mick

pre 8 godina

da ovo nije 'americka' kompanija makar na papiru i da su ljudi manje nabedjeni sa ovim modelima koje nude i po kojoj ceni ne bi prodali ni 100 komada a razvlacili bi ih sa podsmehom svuda. neki ce reci softver da, ali ako se vrate u 2007. mozda.

Dragisa007

pre 8 godina

Zato lepo kupis normalan telefon sa SD karticom a ne iPhone i posle zbog dokazivanja kako imas iPhone nemas prostora za podatke. Zato ja koristim S5 i kartica od 32GB i ne razmisljam o tome

Maks

pre 8 godina

@(Dragisa007, 22. februar 2016 13:27)

Šta pokušavaš da kažeš sa "Zato ja koristim S5 i kartica od 32GB i ne razmisljam o tome" kad ima iPhone i sa 128GB interne memorije? Da si rekao da pored interne memorije imaš i brzu SD karticu od 128GB, onda bi imalo više smisla.

Al' uzmi u obzir i da iOS znatno manje zauzima prostora nego Android... Evo gledam baš po Androidaškim sajtovima šta kažu koliko mesta zauzme Android na tom telefonu.

Citat:
"Independent reports from GottaBeMobile and Android Central have confirmed that the Galaxy S5 ROM takes up even more space than the Galaxy S4’s ROM, however. Out of 16GB on the base Galaxy S5 model, over 8GB is occupied by the Galaxy S5’s software, with the rest available to the user."

Gledao sam i za Lollipop šta pišu i izgleda da je slična situacija... Marshmallow vidim još nije dostupan za Galaxy S5 iako je Marshmallow izašao početkom oktobra prošle godine.

Koliko iOS zauzuma? Evo citat:
"Apple dramatically decreased the size of the update. iOS 8 was a 4.58GB update — over one-fourth of the space available to a measly 16GB iPhone. iOS 9 is a much slimmer 1.3GB." (uzgred, iOS 9 je dostupan bio i u Srbiji isti dan kada je izašao i u USA).

Znači, iOS 9 još manje mesta zauzima nego iOS 8 iako je dobio nove funkcije.

Bilo bi lepo da iPhone ima i čitač SD kartica... ali iPhone je dostupan sa većim kapacitetom interne memorije nego mnogi Android telefoni, plus što software za iPhone nije toliko alav kao na Androidu.

Endi Marej

pre 8 godina

Čitam komentare i razmišljam se ko je jadniji ovde... Oni koji su kupili iphone pa sad idu po komentarima i hvale se i likuju kako oni imaju keša i kako im je život sada bolji ili oni drugi koji pljuju iphone samo jer ne mogu da ga kupe... Pozdrav za one normalne kojima se iphone stvarno ne sviđa

EU Citizen

pre 8 godina

@Ske
Sve dok mi Apple sa uvek novim načinima za ponižavajuću eksploataciju svojih fanova bez prestanka pruža inspiraciju, teško da ću prestati, jer ne volim prevarante i drske prodavce magle :)) A mantra bi bila bajata samo u slučaju da se u filozofiji te firme i njenom odnosu prema korisnicima nešto fundamentalno promenilo, ali to se ni u kom slučaju nije desilo, naprotiv, Apple je danas možda još arogantniji a njegovi prozivodi svakako u tehnološkom pogledu još zaostaliji i objektivno još gora kupovina nego ranije. Moje je da na to ukažem, sa svoje tačke gledišta, a ljudi će svakako svoje pare potrošiti kako oni hoće, i mirno mogu da me ignorišu.

Veliki brat

pre 8 godina

Sve je to lepo sa Cloude servisima, samo zaboravljate da živimo u Srbiji.

U Srbiji vam operater na telefonu prikaže da imate 3G, i kako krenete sa prenosom podataka, to 3G nestane. Zašto?
Pa zato što u načelu bazna stanica svima daje signal da imaju 3G kao "mogućnost", ali čim poželite da tu mogućnost iskoristite, kad ono međutim...
...bazna stanica podržava OGRANIČEN broj KONEKCIJA u 3G režimu, i vrlo često, imajući u vidu da popriličan broj korisnika ima neograničen internet u paketu (i da su im uključeni FB, Gmail, itd.), ostvaruju 3G jer su ili bliži baznoj stanici ili zahtevaju prenos manje količine podataka koji se prioritetno ostvaruje 3G brzinama kako bi se smanjilo vreme "aktivne veze", a korisnici koji intenzivnije prenose veće količine podataka namerno se spuštaju na sporiji standard kako bi se obeshrabrili i koristili WiFi što je češće moguće.


Tako se meni dešava da sa telefona internet i bilo kakav prenos podataka, otvaranje sajtova i sl. radi nenormalno sporo osim kada je signal maksimalan, sajtovi se otvaraju do 90% bez prikazivanja, a kad povežem laptop na telefon kao pristupnu tačku, internet na laptopu fercera kao da sam na WiFi.

Dakle, telefon kao "access point" radi super, a dikretno sa telefona se za istu jačinu signala sve otvara sporo, što će reći da je to namerno ograničenje od strane operatera!

Tako svi imamo neograničen internet, ali vrlo ograničene upotrebljivosti sa samog telefona, pa Cloud možemo da sanjamo.

Alex

pre 8 godina

Ajde da vidimo prosecnu upotrebu Iphone-a na trzistima za koje je prvenstveno i namenjen. Data paket- 3Gb , za fotografiju koristim Nikon FF DSLR sa paketom 1.4 , 1.8, 2.8 objektiva gde je svaki daleko skuplji od tog telefona. Posao: laptop/PC. Filmovi : Netflix ili on demand preko kabl provajdera u zavisnosti sta nude. Za muziku - kvalitetna hifi instalacija u kuci. Kojeg djavola ce mi na telefonu 64 ili 128 GB???? Ne pravim slike, ne skidam filmove na njega. Jedino sto na njemu jeste je of line navigacija od nekih 2 GB (i to samo zbog uvek svezih karti koje navigacija u autu nema na zalost jer se ne izdaju svake godine a i nisu jeftine). Ono sto mi je bitno je da uvek radi i da ga ne cackam svaki cas - niti imam volje niti vremena za to. Taj iPhone na zapadu nije nikakav prestizni objekt vec najnormalniji telefon koji svi koriste pocev od srednjoskolaca do penzionera. To da se u Srbiji stavlja na sto govori vise o samoj zemlji nego o telefonu. A ovi sto koriste Google uputstva kako da smeste custom ROM na telefon i pri tome se prave kao da su ga sami pisali su posebna prica...............

whatever

pre 8 godina

Sve je to cool, ali tema nije interna memorija telefona, sd kartice i tako dalje, vec iCloud prostor na internetu, kao sto i kaze prva recenica ove vesti.

"Verovatno jedna od najgorih i najiritantnijih stvari za vlasnike iPhonea jeste obaveštenje da su skoro popunili prostor na iCloudu."

Sto je tip servisa kao i Google Drive, OneDrive, Dropbox.

Ђоле

pre 8 godina

Lepo uzmes iphone sam 64gb/128gb i nemas problema ne vidim razlog zasto andoid botivi spamuju temu kad i oni imaju modele od 16gb pa ih prosiruju sd karticom....a icloud ne mora da se koristi niko, to je backup vaseg telefona, da ako vam se nesto desi telefonu nista ne gubite od podataka....voleo bih da se mnogo informisu pre nego sto izLupaju ovde svasta....Pozz

Swedenonline

pre 8 godina

Najgore i najiritantnije je kada pokazuje je baterija puna a onda pet minuta nakon toga pokazuje da je hitno treba napuniti!
(263A, 22. februar 2016 22:14)

A da stvari budu crnje i kad promenis bateriju glupom iOSu treba minimum 50 ciklusa punjenja\praznjenja da se prilagodi novoj bateriji, tek posle toga prikazuje korektno kaoacitet. A tada je baterija vec pala na maksimum 80% kapaciteta. :P

Elem, nova je samo dok je telefon nov i nikad vise. Dok su ostali imali Smart Charge 2.0, sad je izasao 3.0, Aple jos u praistoriji. Gomila smeca u lepom pakovanju!

centar

pre 8 godina

pa naravno da nema menorije kad je punite sa filmovima i video snimcima od preko 1gb.. a sto se tice muzike, kom jos treba 3000 pesama u telefonu, ili slika kome jos treba 8-9000 slika? ja na s4 imam oko 140 pesama, nemam oko 300 slika facebook, b92 aplikaciju? instagram, mozzart aplikaciju i flashscore i fon mi radi super, s tim da imam memorijsku 8gb i jedno 3gb slobodnog prostora jos . a da imam s5 sa 32gb memorije pa imao bi sad bar 25gb slobodne memorije.. ;-)

Ske

pre 8 godina

@ske razumem te za kartice, ipak je apple tek relativno skoro uveo 4k snimanje, treba se navici, a mi na drndroidu se nekako borimo sa tim sadrzajem teska srca :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sax, 23. februar 2016 09:33)

Ne razumes ti mene druze ni malo. Ja za 4k snimanje uglavnom koristim GoPro sa 64GB memorijskom i nema sanse da je ikada puna jer kada zavrsim sa snimanjem, sav sadrzaj prebacim na komp, obradim, pa gledam na velikim ekranima.
Kome ti uopste pustas 4k video na svom 5-6 inca velikom telefonu, ili samo pokusavas da impresioniras one pred kojima se foliras, vidi, telefon mi snima 4k... mosh misliti...

sax

pre 8 godina

@ske
mali dodatak posto vidim da nisi upucen u android telefone, postoji kabal za njih i to gle cuda usb, pa se isto kao sa tvoje kamere prebace snimci sa telefona na racunar, a mozes i sa kartice pomocu citaca, pozdrav druze! :)

Swedenonline

pre 8 godina

Dakle, telefon kao "access point" radi super, a dikretno sa telefona se za istu jačinu signala sve otvara sporo, što će reći da je to namerno ograničenje od strane operatera! 

Tako svi imamo neograničen internet, ali vrlo ograničene upotrebljivosti sa samog telefona, pa Cloud možemo da sanjamo.
(Veliki brat, 22. februar 2016 21:28)

Batice, da si malo bolje upoznat, znao bi da operatori nemaju veze sa tim vec je networking protokol u OSu telefona ustinut od strane proizvodjaca. Na droidima se zna da nijedan CM ROM nema te restrikcije, ali nema ni trajanje baterije.

How fast U wona Go it is question of money, ili tako nekako. ;)

Petar

pre 8 godina

kako nerazumete memorijska kartica ima malu read/write spped u odnosu na onu sa cipa i sto se tice memorijskih lakse je uneti viruse,piratcke stvari(apps,game...) a jabuka neda da se dodaje puno pirackih stvari...

Pozdrav

Sana

pre 8 godina

Pa sta je ovde problem? Pored iClouda, mozete instalirati DropBox, zatim Drive, zatim OneDrave... I imacetd na IPHONU memorije koliko hocete! IPhine je super siguran sa memorijama. Ohladite ljubomorci!

Banjalučanin

pre 8 godina

16 GB nije dovoljno ni za koga ko se iole više "druži" s telefonom. Ja na androidu imam 4-5 rječnika, mape i nekoliko većih programa. Da nema kartice, ne bih imao gdje sa slikama, i pogotovo sa videom.
Problem kod nas je i to što samo jedan operater ima u ponudi iPhone, i to samo verzije od 16 GB. Prenos na cloud mi je skroz neupotrebljiv pošto su brzine upload jako niske i na WiFi i na 3g (4g još nema kod nas). Znači, ko želi telefon za upotrebu kod nas mora kupiti Android.
I, na kraju, jednostavno MORAM citirati Branka Ćopića:
I vuk,
i medo,
pa čak iOvca,
poznaju ježa
slavnoga lovca...

E, to se zove vizionar!

sax

pre 8 godina

@ske razumem te za kartice, ipak je apple tek relativno skoro uveo 4k snimanje, treba se navici, a mi na drndroidu se nekako borimo sa tim sadrzajem teska srca :)

sax

pre 8 godina

@ske
vidi ja snimam za svoju dusu, a ako se neko ovde hvali, da ne kazem da leci kompexe si ti, nisam rekao ni koji fon imam, a ti odmah zapeo za go pro, toliko o tome, uvek ista prica apple korisnici "visi stalez", a ostali te ljubimorni, te nemaju pare, zivi se jedu, manite se bre ljudi glupih prica, ne vidim sto vas toliko pogadjaju realni komentari o jabuci, kao da zivite od nje...prodaju brate maglu isto kao samsung, htc, sony...para hvala Bogu imam, a ipak ne vidim razlog da ih slupam, po meni, glupost od telefona, a nemoj misliti da ga nisam koristio...

Swedenonline

pre 8 godina

Ili kupite Asus AC87 router i zakacite USB3 disk na njega i za oko 300€ resite sve Cloud jedinice u porodici.
Kod mene jedan Samsung 850 Pro od 512Gb zakacen na kabinetu sa externim napajanjem, nas troje sa 10 uredjaja delimo sadrzaj.
84 Gb su uzeta kao Golden image za Horizon (virtualna masina W10 sa aplikacijama koje najcesce koristimo).
VMware na NASu pored.

Sa ukunim protokom od svega 80kbps iz Srbije preko 3G mreze na Tabletu teram SolidWorks sa Clouda od kuce.

Isto tako obican websurf sa malo zahtevnijim stranicama je suludo terati kroz mobilnu mrezu, kroz Cloud preko VM masine koja je na 100/100 Mbps fiberu, otkida.

Pisem ovo da shvatite da je na kraju jeftinije i kvalitetnije imati svoju Cloud mrezu.

Kostic

pre 8 godina

PORTAL C36Daily
Je jasno objavio: 78% Svajcaraca od 15-70 gidina koristi iOS, uglavnom iPHONE. Sto se zamarate ljudi, zna se sta je dobro (sami za mnoge nedostizno)!

OLIVERA

pre 8 godina

Kako su slatki svi ovi komentatori sto se nerviraju oko najboljeg smartfona - iPhone. Znam da ga mnogi mogu samo sanjati, ali nemojte da vam kida zivce!

Ske

pre 8 godina

200GB na iCloud-u je ekvivalent paklici boljih cigareta ili dva pica u kafani...
(Ske, 22. februar 2016 16:36)

A ono, upload, download, protok, to ništa, a?
(Dabar, 22. februar 2016 17:18)

Mogu odgovorno da tvrdim da tve trecine vremena koje provedes online na telefonu, provodis zakacen na neki WiFi.
Sa druge strane, zahvali se derikozama Telekomu, Telenoru i VIP-u sto ti na kasicu daju nesto sto se podrazumeva i za to ti jos uzimaju brdo para.

Ske

pre 8 godina

@EU Citizen
Ili ako se laz dovoljno puta ponovi, ubrzo postaje istina. Uspesnost primene takve retorike, iz nekog mornidnog razloga, dokazana je bezbrojnim premerima u nasem drustvu.

Na jednoj stvari doduse moram da Vam cestitam. Uspeli ste da napisete prvi post u kom direktno ne vredjate i ne ponizavate svog sagovornika.
Svaka Vam cast, ima nade za Vas.

:)

Swedenonline

pre 8 godina

(Ske, 23. februar 2016 00:00)

Prodaja Gb je prodaja magle, nažalost nijedna zajednica nije imuna ali je prilično bezbolno u zemljama gde se net smatra osnovnim ljudskim pravima. Kod nas marketing timovi to prikazuju kroz brzinu protoka.

zoo

pre 8 godina

Pukneš najveće pare za telefon koje je moguće dati a proizvođač ti ostavi 16gb memorije bez sd slota i napravi reklamu kako je to za tvoje dobro. Lol. Pa LOL! Moraš voleti apple i ove što poslušno gutaju zagrižene jabučice.

Alex

pre 8 godina

Pukneš najveće pare za telefon koje je moguće dati a proizvođač ti ostavi 16gb memorije bez sd slota i napravi reklamu kako je to za tvoje dobro. Lol. Pa LOL! Moraš voleti apple i ove što poslušno gutaju zagrižene jabučice.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zoo, 22. februar 2016 11:23)

Tacno je u pravu si za to, ali prica ima i drugu stranu, dam silne pare za telefon pa mu vadim bateriju LOL pa LOL, napunim ga slikama on zabrljavi i moram da ih prebacujem da bi gospodina vratio na fabricka podesavanja.
Znam reci ces mi da ih stavljam na SD karticu, ali cemu onda sluze 32gb na telefonu LOL pa LOL!
I da Samsung S6 32GB a operativni samo zauzima 14GB Lol pa Lol
Moras bas voleti i taj android da bi ti kidao zivce tako cesto.
Sve u svemu da je android stabilan kao ios imao bi onda i apple slot za sd karticu. Niko nije naivan sem nas kupaca i jednih i drugih sto trpimo i placamo.

Dragisa007

pre 8 godina

Zato lepo kupis normalan telefon sa SD karticom a ne iPhone i posle zbog dokazivanja kako imas iPhone nemas prostora za podatke. Zato ja koristim S5 i kartica od 32GB i ne razmisljam o tome

fešn

pre 8 godina

Pazi jabucare kako pored jabuka jedu i kiselo grožđe - te memorija nije bitna, te kome to još treba, te ti skineš ceo internet na telefon pa ti treba memorija njanjanja... Vama je upotrebna vrednost uređaja da ga stavite na sto i to na ekran da bi se stalno videla jabuka, drugačijeg objašnjenja nema za toliku tehnološku nepismenost i za ljude kojima je memorija passe kod uređaja koji je bukvalno kompjuter i za to i treba da služi. ja sam laptop zamenio telefonom, toliko mi služi a ne za gledanje u šaru na kućištu.

NCC-1701-E

pre 8 godina

Rešenje za nedostatak memorije na iphone-u je xaomi redmi note 3 pro zato što košta 250 dolara i ima 32GB interne memorije i podržava micro SD do 128GB , takođe radi na androidu tako da je stvarno pametni telefon , a ne polu-pametni kao iphone. Ovi što navode premium sonije , lg uređaje i samsunge kao neko "rešenje" ne uzimaju obzir cenu uređaja što je retardirano uzevši u obzir da živimo u srbiji gde velika većina ljudi nema novca za flagship telefon nekog od top proizvođača.

EU Citizen

pre 8 godina

Ima više odličnih rešenja: bilo koji LG, Samsung, HTC, Sony ili Huawei flegšip :))) Meni je neverovatno kako vlasnici iPhonea ne shvataju koliko je duboko ponižavajući odnos te firme prema vlastitim mušterijama. Naravno, nijedna velika korporacija nije zlato, ali Apple svoje ovce baš dribla pa rastura :)))

iUser

pre 8 godina

Prosečnom korisniku iPhone-a je dovoljno i 16 gb,a kome treba više neka uzme,postoje i druga rešenja za proširenje memorije na iPhone,ali iOS i Apple zajedno bez obzira na mane koje im se pronalaze će uvek biti korak ispred za sve Androide koji će uvek biti LoL pa LoL.Ali LOL...i opet LOL...e da...lol.

Ske

pre 8 godina

Resenje nije nikakav Sony, Samsung, LG...
iOS ima aplikacije za GDrive, za Dropbox, za SeaFile, za OneDrive, Mega, i jos mnogo mnogo "sitnijih" cloud provajdera koji ukupno mogu da vam pruze i stotine gigabajta za DZ.
200GB na iCloud-u je ekvivalent paklici boljih cigareta ili dva pica u kafani...

A u svako doba mozes da spojis telefon sa kompom i prebacis fajlove (slike, video, dokumente... stagod)

Ja ne znam u kom veku vi zivite ljudi i sta radite sa tim telefonima kada vam je 32/64GB malo na telefonu pa vam trebaju memorijske kartice...

Ske

pre 8 godina

Ima više odličnih rešenja: bilo koji LG, Samsung, HTC, Sony ili Huawei flegšip :))) Meni je neverovatno kako vlasnici iPhonea ne shvataju koliko je duboko ponižavajući odnos te firme prema vlastitim mušterijama.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (EU Citizen, 22. februar 2016 15:01)

Meni je neverovatno da ti i dalje imas snage da na svakoj vesti o Apple-u ponavljas svoju bajatu mantru.

Petar

pre 8 godina

kako nerazumete memorijska kartica ima malu read/write spped u odnosu na onu sa cipa i sto se tice memorijskih lakse je uneti viruse,piratcke stvari(apps,game...) a jabuka neda da se dodaje puno pirackih stvari...

Pozdrav

OLIVERA

pre 8 godina

Kako su slatki svi ovi komentatori sto se nerviraju oko najboljeg smartfona - iPhone. Znam da ga mnogi mogu samo sanjati, ali nemojte da vam kida zivce!

EU Citizen

pre 8 godina

@Ske
Sve dok mi Apple sa uvek novim načinima za ponižavajuću eksploataciju svojih fanova bez prestanka pruža inspiraciju, teško da ću prestati, jer ne volim prevarante i drske prodavce magle :)) A mantra bi bila bajata samo u slučaju da se u filozofiji te firme i njenom odnosu prema korisnicima nešto fundamentalno promenilo, ali to se ni u kom slučaju nije desilo, naprotiv, Apple je danas možda još arogantniji a njegovi prozivodi svakako u tehnološkom pogledu još zaostaliji i objektivno još gora kupovina nego ranije. Moje je da na to ukažem, sa svoje tačke gledišta, a ljudi će svakako svoje pare potrošiti kako oni hoće, i mirno mogu da me ignorišu.

centar

pre 8 godina

pa naravno da nema menorije kad je punite sa filmovima i video snimcima od preko 1gb.. a sto se tice muzike, kom jos treba 3000 pesama u telefonu, ili slika kome jos treba 8-9000 slika? ja na s4 imam oko 140 pesama, nemam oko 300 slika facebook, b92 aplikaciju? instagram, mozzart aplikaciju i flashscore i fon mi radi super, s tim da imam memorijsku 8gb i jedno 3gb slobodnog prostora jos . a da imam s5 sa 32gb memorije pa imao bi sad bar 25gb slobodne memorije.. ;-)

Doktor

pre 8 godina

Kako ste dosadni sa pljuvanjem apple-a... Neka nosi brate ko sta hoce i moze,sta vas se tice. Lepo bi bilo da svi mogu da voze mercedes S class ali ne moze...

mick

pre 8 godina

da ovo nije 'americka' kompanija makar na papiru i da su ljudi manje nabedjeni sa ovim modelima koje nude i po kojoj ceni ne bi prodali ni 100 komada a razvlacili bi ih sa podsmehom svuda. neki ce reci softver da, ali ako se vrate u 2007. mozda.

Maks

pre 8 godina

@(Dragisa007, 22. februar 2016 13:27)

Šta pokušavaš da kažeš sa "Zato ja koristim S5 i kartica od 32GB i ne razmisljam o tome" kad ima iPhone i sa 128GB interne memorije? Da si rekao da pored interne memorije imaš i brzu SD karticu od 128GB, onda bi imalo više smisla.

Al' uzmi u obzir i da iOS znatno manje zauzima prostora nego Android... Evo gledam baš po Androidaškim sajtovima šta kažu koliko mesta zauzme Android na tom telefonu.

Citat:
"Independent reports from GottaBeMobile and Android Central have confirmed that the Galaxy S5 ROM takes up even more space than the Galaxy S4’s ROM, however. Out of 16GB on the base Galaxy S5 model, over 8GB is occupied by the Galaxy S5’s software, with the rest available to the user."

Gledao sam i za Lollipop šta pišu i izgleda da je slična situacija... Marshmallow vidim još nije dostupan za Galaxy S5 iako je Marshmallow izašao početkom oktobra prošle godine.

Koliko iOS zauzuma? Evo citat:
"Apple dramatically decreased the size of the update. iOS 8 was a 4.58GB update — over one-fourth of the space available to a measly 16GB iPhone. iOS 9 is a much slimmer 1.3GB." (uzgred, iOS 9 je dostupan bio i u Srbiji isti dan kada je izašao i u USA).

Znači, iOS 9 još manje mesta zauzima nego iOS 8 iako je dobio nove funkcije.

Bilo bi lepo da iPhone ima i čitač SD kartica... ali iPhone je dostupan sa većim kapacitetom interne memorije nego mnogi Android telefoni, plus što software za iPhone nije toliko alav kao na Androidu.

Sana

pre 8 godina

Pa sta je ovde problem? Pored iClouda, mozete instalirati DropBox, zatim Drive, zatim OneDrave... I imacetd na IPHONU memorije koliko hocete! IPhine je super siguran sa memorijama. Ohladite ljubomorci!

Endi Marej

pre 8 godina

Čitam komentare i razmišljam se ko je jadniji ovde... Oni koji su kupili iphone pa sad idu po komentarima i hvale se i likuju kako oni imaju keša i kako im je život sada bolji ili oni drugi koji pljuju iphone samo jer ne mogu da ga kupe... Pozdrav za one normalne kojima se iphone stvarno ne sviđa

Ђоле

pre 8 godina

Lepo uzmes iphone sam 64gb/128gb i nemas problema ne vidim razlog zasto andoid botivi spamuju temu kad i oni imaju modele od 16gb pa ih prosiruju sd karticom....a icloud ne mora da se koristi niko, to je backup vaseg telefona, da ako vam se nesto desi telefonu nista ne gubite od podataka....voleo bih da se mnogo informisu pre nego sto izLupaju ovde svasta....Pozz

Kostic

pre 8 godina

PORTAL C36Daily
Je jasno objavio: 78% Svajcaraca od 15-70 gidina koristi iOS, uglavnom iPHONE. Sto se zamarate ljudi, zna se sta je dobro (sami za mnoge nedostizno)!

Alex

pre 8 godina

Ajde da vidimo prosecnu upotrebu Iphone-a na trzistima za koje je prvenstveno i namenjen. Data paket- 3Gb , za fotografiju koristim Nikon FF DSLR sa paketom 1.4 , 1.8, 2.8 objektiva gde je svaki daleko skuplji od tog telefona. Posao: laptop/PC. Filmovi : Netflix ili on demand preko kabl provajdera u zavisnosti sta nude. Za muziku - kvalitetna hifi instalacija u kuci. Kojeg djavola ce mi na telefonu 64 ili 128 GB???? Ne pravim slike, ne skidam filmove na njega. Jedino sto na njemu jeste je of line navigacija od nekih 2 GB (i to samo zbog uvek svezih karti koje navigacija u autu nema na zalost jer se ne izdaju svake godine a i nisu jeftine). Ono sto mi je bitno je da uvek radi i da ga ne cackam svaki cas - niti imam volje niti vremena za to. Taj iPhone na zapadu nije nikakav prestizni objekt vec najnormalniji telefon koji svi koriste pocev od srednjoskolaca do penzionera. To da se u Srbiji stavlja na sto govori vise o samoj zemlji nego o telefonu. A ovi sto koriste Google uputstva kako da smeste custom ROM na telefon i pri tome se prave kao da su ga sami pisali su posebna prica...............

Dabar

pre 8 godina

200GB na iCloud-u je ekvivalent paklici boljih cigareta ili dva pica u kafani...
(Ske, 22. februar 2016 16:36)

A ono, upload, download, protok, to ništa, a?

whatever

pre 8 godina

Sve je to cool, ali tema nije interna memorija telefona, sd kartice i tako dalje, vec iCloud prostor na internetu, kao sto i kaze prva recenica ove vesti.

"Verovatno jedna od najgorih i najiritantnijih stvari za vlasnike iPhonea jeste obaveštenje da su skoro popunili prostor na iCloudu."

Sto je tip servisa kao i Google Drive, OneDrive, Dropbox.

Swedenonline

pre 8 godina

Ili kupite Asus AC87 router i zakacite USB3 disk na njega i za oko 300€ resite sve Cloud jedinice u porodici.
Kod mene jedan Samsung 850 Pro od 512Gb zakacen na kabinetu sa externim napajanjem, nas troje sa 10 uredjaja delimo sadrzaj.
84 Gb su uzeta kao Golden image za Horizon (virtualna masina W10 sa aplikacijama koje najcesce koristimo).
VMware na NASu pored.

Sa ukunim protokom od svega 80kbps iz Srbije preko 3G mreze na Tabletu teram SolidWorks sa Clouda od kuce.

Isto tako obican websurf sa malo zahtevnijim stranicama je suludo terati kroz mobilnu mrezu, kroz Cloud preko VM masine koja je na 100/100 Mbps fiberu, otkida.

Pisem ovo da shvatite da je na kraju jeftinije i kvalitetnije imati svoju Cloud mrezu.

Swedenonline

pre 8 godina

Najgore i najiritantnije je kada pokazuje je baterija puna a onda pet minuta nakon toga pokazuje da je hitno treba napuniti!
(263A, 22. februar 2016 22:14)

A da stvari budu crnje i kad promenis bateriju glupom iOSu treba minimum 50 ciklusa punjenja\praznjenja da se prilagodi novoj bateriji, tek posle toga prikazuje korektno kaoacitet. A tada je baterija vec pala na maksimum 80% kapaciteta. :P

Elem, nova je samo dok je telefon nov i nikad vise. Dok su ostali imali Smart Charge 2.0, sad je izasao 3.0, Aple jos u praistoriji. Gomila smeca u lepom pakovanju!

Veliki brat

pre 8 godina

Sve je to lepo sa Cloude servisima, samo zaboravljate da živimo u Srbiji.

U Srbiji vam operater na telefonu prikaže da imate 3G, i kako krenete sa prenosom podataka, to 3G nestane. Zašto?
Pa zato što u načelu bazna stanica svima daje signal da imaju 3G kao "mogućnost", ali čim poželite da tu mogućnost iskoristite, kad ono međutim...
...bazna stanica podržava OGRANIČEN broj KONEKCIJA u 3G režimu, i vrlo često, imajući u vidu da popriličan broj korisnika ima neograničen internet u paketu (i da su im uključeni FB, Gmail, itd.), ostvaruju 3G jer su ili bliži baznoj stanici ili zahtevaju prenos manje količine podataka koji se prioritetno ostvaruje 3G brzinama kako bi se smanjilo vreme "aktivne veze", a korisnici koji intenzivnije prenose veće količine podataka namerno se spuštaju na sporiji standard kako bi se obeshrabrili i koristili WiFi što je češće moguće.


Tako se meni dešava da sa telefona internet i bilo kakav prenos podataka, otvaranje sajtova i sl. radi nenormalno sporo osim kada je signal maksimalan, sajtovi se otvaraju do 90% bez prikazivanja, a kad povežem laptop na telefon kao pristupnu tačku, internet na laptopu fercera kao da sam na WiFi.

Dakle, telefon kao "access point" radi super, a dikretno sa telefona se za istu jačinu signala sve otvara sporo, što će reći da je to namerno ograničenje od strane operatera!

Tako svi imamo neograničen internet, ali vrlo ograničene upotrebljivosti sa samog telefona, pa Cloud možemo da sanjamo.

Banjalučanin

pre 8 godina

16 GB nije dovoljno ni za koga ko se iole više "druži" s telefonom. Ja na androidu imam 4-5 rječnika, mape i nekoliko većih programa. Da nema kartice, ne bih imao gdje sa slikama, i pogotovo sa videom.
Problem kod nas je i to što samo jedan operater ima u ponudi iPhone, i to samo verzije od 16 GB. Prenos na cloud mi je skroz neupotrebljiv pošto su brzine upload jako niske i na WiFi i na 3g (4g još nema kod nas). Znači, ko želi telefon za upotrebu kod nas mora kupiti Android.
I, na kraju, jednostavno MORAM citirati Branka Ćopića:
I vuk,
i medo,
pa čak iOvca,
poznaju ježa
slavnoga lovca...

E, to se zove vizionar!

Swedenonline

pre 8 godina

Dakle, telefon kao "access point" radi super, a dikretno sa telefona se za istu jačinu signala sve otvara sporo, što će reći da je to namerno ograničenje od strane operatera! 

Tako svi imamo neograničen internet, ali vrlo ograničene upotrebljivosti sa samog telefona, pa Cloud možemo da sanjamo.
(Veliki brat, 22. februar 2016 21:28)

Batice, da si malo bolje upoznat, znao bi da operatori nemaju veze sa tim vec je networking protokol u OSu telefona ustinut od strane proizvodjaca. Na droidima se zna da nijedan CM ROM nema te restrikcije, ali nema ni trajanje baterije.

How fast U wona Go it is question of money, ili tako nekako. ;)

Ske

pre 8 godina

200GB na iCloud-u je ekvivalent paklici boljih cigareta ili dva pica u kafani...
(Ske, 22. februar 2016 16:36)

A ono, upload, download, protok, to ništa, a?
(Dabar, 22. februar 2016 17:18)

Mogu odgovorno da tvrdim da tve trecine vremena koje provedes online na telefonu, provodis zakacen na neki WiFi.
Sa druge strane, zahvali se derikozama Telekomu, Telenoru i VIP-u sto ti na kasicu daju nesto sto se podrazumeva i za to ti jos uzimaju brdo para.

sax

pre 8 godina

@ske razumem te za kartice, ipak je apple tek relativno skoro uveo 4k snimanje, treba se navici, a mi na drndroidu se nekako borimo sa tim sadrzajem teska srca :)

Ske

pre 8 godina

@ske razumem te za kartice, ipak je apple tek relativno skoro uveo 4k snimanje, treba se navici, a mi na drndroidu se nekako borimo sa tim sadrzajem teska srca :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sax, 23. februar 2016 09:33)

Ne razumes ti mene druze ni malo. Ja za 4k snimanje uglavnom koristim GoPro sa 64GB memorijskom i nema sanse da je ikada puna jer kada zavrsim sa snimanjem, sav sadrzaj prebacim na komp, obradim, pa gledam na velikim ekranima.
Kome ti uopste pustas 4k video na svom 5-6 inca velikom telefonu, ili samo pokusavas da impresioniras one pred kojima se foliras, vidi, telefon mi snima 4k... mosh misliti...

Ske

pre 8 godina

@EU Citizen
Ili ako se laz dovoljno puta ponovi, ubrzo postaje istina. Uspesnost primene takve retorike, iz nekog mornidnog razloga, dokazana je bezbrojnim premerima u nasem drustvu.

Na jednoj stvari doduse moram da Vam cestitam. Uspeli ste da napisete prvi post u kom direktno ne vredjate i ne ponizavate svog sagovornika.
Svaka Vam cast, ima nade za Vas.

:)

Swedenonline

pre 8 godina

(Ske, 23. februar 2016 00:00)

Prodaja Gb je prodaja magle, nažalost nijedna zajednica nije imuna ali je prilično bezbolno u zemljama gde se net smatra osnovnim ljudskim pravima. Kod nas marketing timovi to prikazuju kroz brzinu protoka.

sax

pre 8 godina

@ske
vidi ja snimam za svoju dusu, a ako se neko ovde hvali, da ne kazem da leci kompexe si ti, nisam rekao ni koji fon imam, a ti odmah zapeo za go pro, toliko o tome, uvek ista prica apple korisnici "visi stalez", a ostali te ljubimorni, te nemaju pare, zivi se jedu, manite se bre ljudi glupih prica, ne vidim sto vas toliko pogadjaju realni komentari o jabuci, kao da zivite od nje...prodaju brate maglu isto kao samsung, htc, sony...para hvala Bogu imam, a ipak ne vidim razlog da ih slupam, po meni, glupost od telefona, a nemoj misliti da ga nisam koristio...

sax

pre 8 godina

@ske
mali dodatak posto vidim da nisi upucen u android telefone, postoji kabal za njih i to gle cuda usb, pa se isto kao sa tvoje kamere prebace snimci sa telefona na racunar, a mozes i sa kartice pomocu citaca, pozdrav druze! :)