iOS 4

12.04.2024.

15:30

Apple upozorio korisnike iPhone-a: Vi ste potencijalna meta

Apple je poslao poruku sa upozorenjem korisnicima u 92 države, ukazujući da bi mogli da budu meta spyware napada.

Izvor: TechCrunch

Apple upozorio korisnike iPhone-a: Vi ste potencijalna meta
Shutterstock/Framesira

Podeli:

Kompanija ističe da je obaveštenja poslala individualnim korisnicima u 92 države u sredu. Obaveštenje nije dalo informacije o identitetima napadača, niti u kojim zemljama su korisnici dobili obaveštenja.

"Apple je detektovao da ste potencijalna meta spyware napada, koji pokušava da na daljinu kompromituje iPhone povezan sa vašim Apple ID -xxx-", stoji u poruci koju je Apple poslao korisnicima.

Poruka takođe ističe da napad cilja specifičnog korisnika najverovatnije zbog onoga ko je i šta radi. Apple takođe upozorava da ove pretnje i upozorenja ozbiljno shvate, piše TechCrunch.

Apple ovakve poruke i obaveštenja šalje korisnicima više puta tokom godine, a o ovim pretnjama je upozorio korisnike u više od 150 država od 2021. godine, kako stoji na kompanijinoj stranici za podršku.

Iz kompanije kažu da se oslanjaju isključivo na interne informacije i istraživanja o pretnjama kada su u pitanju ovi napadi.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: