U ovim evropskim zemljama se najviše gugla o Srbiji

Da li preko Googlea pretražujete informacije o susednim i drugim evropskim državama? Evo šta pokazuje jedno zanimljivo istraživanje.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 15.02.2024.

13:40

U ovim evropskim zemljama se najviše gugla o Srbiji
Foto: Naruedom Yaempongsa / Shutterstock.com

Na platformi Iks pojavila se zanimljiva mapa, koja pokazuje koje zemlje najviše pretražuju čitaoci na Google pretraživaču.

Prema ovoj mapi, Srbija se najviše pretražuje u Crnoj Gori i Makedoniji. Mapa pokazuje i da Srbi najviše guglaju o Kosovu, koje se prema kreatorima mape vodi kao nezavisna država u Evropi, dok se na Kosovu najviše gugla o Albaniji.

Kada je u pitanju region, Hrvati najviše guglaju o Nemcima, dok Slovenci i Bosanci vole da guglaju o Hrvatima.

Najveći deo ostatka Evrope je uglavnom opsednut Sjedinjenim Američkim Državama, Nemačkom ili Rusijom.

Od većih država u Evropi, o Francuskoj se najviše gugla u Italiji i Španiji, Turci i Grci su opsednuti Nemačkom, kao i Mađari, Austrijanci, Poljaci i Rumuni.

SAD su glavna tema u Rusiji, Nemačkoj i Francuskoj, dok su Rusi tema pretraživanja na Guglu u Ukrajini, Češkoj i Slovačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

17 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: