Tehnopolis

Utorak, 02.05.2023.

09:45

Novom funkcijom Twitter se dodvorava medijima i čitaocima

Izvršni direktor Twittera Ilon Mask želi da uvede novu funkciju koja čitaocima omogućava kupovinu pojedinačnih članaka jednim klikom.

Izvor: Fenixmagazin.de

Novom funkcijom Twitter se dodvorava medijima i čitaocima
Foto: Diego Thomazini / Shutterstock.com

"Ovo omogućuje korisnicima koji se ne bi prijavili za mesečnu pretplatu da plate višu cenu po članku kada povremeno žele da pročitaju neki članak", kaže Musk.

U proteklih nekoliko godina postojalo je nekoliko servisa koji su nudili pojedinačnu prodaju medijskih sadržaja – ali nisu uspeli da uspostave poslovni model.

U teoriji, korisnici Twittera tada bi imali lakši način da pročitaju "zaključane" članke na internet stranicama koje retko posećuju.

Mask je imao nekoliko sporova s medijima u šest meseci koliko je bio vlasnik Twittera, a novinari su nakratko bili zabranjeni nakon izveštavanja o Twitterovom nalogu koji je objavio kretanje Maskovog privatnog aviona.

Velika kontroverza nastala je nakon što je Twitter, na Maskov nalog, privremeno označio javne medije poput NPR-a u SAD-u i britanskog BBC-a kao državne. NPR i kanadska televizija CBC obustavili su svoje aktivnosti na Twitteru u znak protesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Podeli: