Kako da koristite Tinder uz mnogo više diskrecije?

Mnogo je razloga zbog kojih korisnici Tindera žele malo diskrecije, ali se čini da Facebook tu definitivno nije od pomoći. Postoji, međutim, način da zaobiđete Facebook prilikom prijave na popularnu dejting aplikaciju.

Tehnopolis

Izvor: B92, Tportal

Utorak, 08.10.2019.

20:00

Kako da koristite Tinder uz mnogo više diskrecije?
Ilustracija / Foto: Depositphotos/IgorVetushko

Prvo što možete da uradite je da razdvojite prijave. Iako je mnogo praktičnije imati jednu prijavu za veći broj naloga društvenim mrežama, ovakav pristup je sigurniji. Tinder, naime, omogućava alternativnu metodu prijavljivanja pomoću telefonskog broja. Kada prvi put odlučite da napravite profil, odaberite nju umesto, prijave putem Facebooka.

Nakon što se prijavite putem telefonskog broja, Tinder će vam poslati SMS sa PIN kodom, koji ćete upisati u aplikaciju i tako zaobići prijavljivanje putem Facebooka. Ukoliko ste promenili svoj telefonski broj, pa ne možete da se ulogujete u već postojeći profil, postoji mogućnost prijave pomoću imejla.

Ako ste već povezali profil na Tinderu sa onim na Facebooku, ne brinite. Aplikacija više ne koristi opciju za zajedničke kontakte, koja može da vam prikaže kada vi i neko drugi sa Tindera imate iste prijatelje na Facebooku.

Kompanija je zaključila da tu postoji bezbednosni rizik, zbog toga što drugi korisnici Tindera mogu da obaveste vašeg zajedničkog prijatelja da vi koristite tu aplikaciju. Međutim, uprkos uklanjanju rizične opcije, prijatelji na Facebooku i dalje, uz malo "njuškanja" mogu da otkriju da li koristite najpoznatiju dejting aplikaciju.
Ilustracija / Foto: Depositphotos/SIphotography
A da biste ih u tome sprečili, moraćete da se pozabavite bezbednosnim postavkama samog Facebooka.

I pored toga što stari način povezivanja dve popularne društvene mreže više ne postoji, to ne znači da ga Tinder ili Facebook, u nekom trenutku, neće vratiti. Da biste bili bezbedni od slučajnog otkrivanja informacija, bilo bi dobro da Tinder na Facebooku podesite kao privatan. To možete da uradite tako što ćete u meniju Apps and Websites, unutar podešavanja opcija Facebooka, vidljivost Tindera podesiti na Only me.

A za još nešto više dodatne bezbednosti, uklonite Like sa Tinderove Facebook stranice i promenite profilnu fotografiju, ukoliko ste prethodno koristili istu na obe mreže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: