Instagram i Snapchat odgovorni za samoubistvo devojčice?

Temi Rodrigez tužila je kompanije Meta i Snep tvrdeći da su "negativni i opasni produkti društvenih mreža" odgovorni za samoubistvo njene 11-godišnje ćerke.

Tehnopolis

Izvor: B92, Bussines Insader

Nedelja, 23.01.2022.

08:48

Instagram i Snapchat odgovorni za samoubistvo devojčice?
Foto: Profimedia

Žena iz Konektikata podnela je tužbu Federalnom sudu u San Francisku zbog samoubistva njene ćerke Selene, za koje krivi Metu i Snep.

Ona navodi da je njena ćerka patila od depresije, nesanice, poremećaja ishrane i želje za povređivanjem zahvaljujući Instagramu i Snepčetu.

Prema izveštaju i dokumentima, Selena je počela da koristi društvene mreže sa devet godina, dve godine pre samoubistva i tokom tog perioda je stvorila izuzetnu zavisnost od Instagrama i Snepčeta.

Navodi se i da je više puta propustila školu zbog društvenih mreža i da je imala nepristojne ponude od muškaraca na Instagramu.

Majka navodi da je ćerku vodila na lečenje i da je doktor u izveštaju napisao da nikada nije video takav slučaj zavisnosti, zbog čega je zadržana na psihijatriji.

Snepčet se oglasio i izrazio žaljenje, a naveli su i da će se pozabaviti ovim slučajem, dok se iz Instagrama nisu oglašavali.

Ovo nije prvi put da se Instagram suočava sa ovakvim problemom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: