Samsung objavio svoj RAM sledeće generacije za telefone i metavers

Samsung je predstavio svoju next-gen RAM tehnologiju, napravljenu za mobilne uređaje. Južnokorejski gigant saopštila je da će se koristiti u nadolazećim telefonima, ali i serverima, kolima i metaversu.

Tehnopolis

Izvor: The Verge

Sreda, 10.11.2021.

09:07

Samsung objavio svoj RAM sledeće generacije za telefone i metavers
Foto: Lucky Photographer / Shutterstock.com

Iako kompanija ne napominje u svojoj objavi kako će novi LPDDR5X RAM čipovi pomoći ljudima da uđu u digitalnu realnost, ta tehnologije bi trebalo da omogući uređajima da rade brže i traju duže, napominje The Verge.

Koristeći aktuelne ključne reči, poput metaversa, AI i 5G tehnologije, Samsung obećava realna unapređenja na polju brzine i energetske efikasnosti - navodi se da će taj next-gen RAM imati 1.3 puta veću brzinu rada u odnosu na prethodnu LPDDR5 generaciju, biće proizvođeni čipovi sa više memorije na istom prostoru (do 64GB po čipu) i koristiće 20 procenata manje energije u odnosu na prethodnu generaciju.

Mada nije potvrđeno, očekuje se da memorija bude napravljena u 14nm tehnologiji.

Još uvek nije saopšteno kada će novi LPDDR5X RAM čipovi biti dostupni proizvođačima, uključujući i Samsungove telefone, međutim AnandTech spekuliše da bi mogli da se pojave u 2023. godini.

S obzirom da DDR5 memorija za desktop polako stiže na računare, trebalo bi imati na umu i da se verovato neće odmah videti veliki razlika u performansama između generacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: