Samsung Galaxy S23 serija ruši rekorde po pretprodaji

Početkom ovog meseca Samsung je predstavio Galaxy S23 seriju. Kompanija je već počela sa pretprodajom telefona iz ove serije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 15.02.2023.

11:30

Samsung Galaxy S23 serija ruši rekorde po pretprodaji
Foto: tinhkhuong / Shutterstock.com

Prošle nedelje su se pojavile informacije o rekordnoj pretprodaji u Indiji. Juče je otkriveno da je slična situacija i u Južnoj Koreji.

Interesovanje za Samsung Galaxy S23 seriju, koja po prvim testovima deluje zaista mnogo bolje od prethodne, i to najviše zbog čipa, u Južnoj Koreji je veliko.

Tako lokalni izvori prenose da je južnokorejski tehnološki gigant zabeležio 1,09 miliona prednarudžbi za modele iz ove serije. Ovo je povećanje prednarudžbi u odnosu na Galaxy S22 seriju od 7%.

Osim toga, ovo je najveći broj prednarudžbi ikada za Galaxy S seriju u Aziji. Ako izuzmemo Galaxy S seriju, samo je Galaxy Note 10 serija iz 2019. godine imala bolju pretprodaju, tokom leta 2019. godine.

Ono što je posebno zanimljivo jesu narudžbine po modelima. Očekivano, najviše je naručeno Galaxy S23 Ultra modela, čije prednarudžbine su činile 60% od ukupnog broja. Nakon njega sledi obični Samsung Galaxy S23 sa 24% učešća, dok je najmanje od ovih modela prednaručen Samsung Galaxy S23+, sa udelom od 16%.

Pre predstavljanja ove serije pojavile su se informacije da će sledeće godine Samsung odustati od Galaxy S+ modela, a izgleda da sada postoji još jedan razlog više za takvu odluku.

Kada govorimo o specifikacijama Galaxy S23 serije, ona je ove godine stigla s drugačijim dizajnom (pre svega običnog i Plus modela) u odnosu na prethodnu seriju. Pored toga, Galaxy S23 i Galaxy S23+ stižu sa većim baterijama u odnosu na prethodnike, ali i specijalnim čipom američke kompanije Qualcomm – Snapdragonom 8 Gen 2 for Galaxy.

Naš test Galaxy S23+ telefona možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: