Tehnopolis

Četvrtak, 09.12.2021.

11:40

Rupu u ekranu dobija i iPhone

Izveštaji iz Južne Koreje pominju da će iPhone modeli za sledeću godinu dobiti drugačiji dizajn displeja.

Izvor: B92, TheElec

Rupu u ekranu dobija i iPhone
Foto: nikkimeel / Shutterstock.com

Apple se trenutno suočava sa problemima u lancu snabdevanja kada je u pitanju kompanijina aktuelna iPhone linija. Međutim, južnokorejski medij TheElec ima zanimljive novosti kada je u pitanju iPhone 14 linija.

Prema navodima, iPhone Pro modeli za narednu godinu koristiće 48MP "punch-hole" selfi kamere, odnosno imaće otvor u ekranu za prednju kameru.

Model iPhone 14 Pro od 6,06 inča i 6,7-inčni iPhone 14 Pro Max bi trebalo da koriste LG Display LTPO 120Hz OLED panele i biće jedini koji će implementirati otvor u ekranu za selfi kamere.

Kada su u pitanju iPhone 14 modeli koji nisu iz "Pro" linije, očekuju se 6,06-inčna i 6,7-inčna verzija, a oni će zadržati izrez u ekranu za prednje kamere, kakav ima i aktuelna iPhone linija. Ove displeje će proizvoditi kineski BOE, a u pitanju će biti LTPO ekrani sa 120HZ osvežavanjem.

Tokom sledeće godine se očekuje i novi iPhone SE model, a imaće isti dizajn kao aktuelni telefon, uz dodatak 5G koenkcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina "da", Srbija "ne"

Ukrajina i Moldavija, po ubrzanoj proceduri i preskačući uobičajeni vozni red, danas počinju pristupne pregovore sa Evropskom unijom.

8:05

25.6.2024.

11 h

Svet

Orban "uvalio kosku" Beogradu?

Mađarski premijer Viktor Orban pohvalio je planove nemačke vlade koja ispituje mogućnost da se procedure za odobravanje azila obavljaju u zemljama koje nisu članice Evropske unije.

9:48

24.6.2024.

1 d

Podeli: