Problemi za Apple - iPhone 13 se sve manje traži, a nema ni delova

Apple sugeriše svojim dobavljačima komponenti za iPhone 13, da više ne može da poručuje uobičajeno veliki broj telefona, zbog pada potražnje.

Tehnopolis

Izvor: B92, Verge

Petak, 03.12.2021.

15:18

Problemi za Apple - iPhone 13 se sve manje traži, a nema ni delova
Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

Kompanija je već za ovu godinu smanjila porudžbine iPhone modela na 80 miliona (sa ciljanih 90 miliona), a planirala je da ovo nadoknadi naredne godine.

Sada je izgleda kompanijinim proizvodnim partnerima ukazano na mogućnost da do toga ipak neće doći, zbog toga što možda neće biti povećane potražnje na tržištu.

Poput gotovo svih drugih tehnoloških kompanija, i Apple se suočava sa problemima koje je prouzrokovala globalna nestašica čipova.

Tim Kuk, izvršni direktor Apple-a je istakao da je nestašica uticala na kompanijinu procenjenu zaradu od šest milijardi dolara na tromesečnom nivou, a na ovo je dodat i uticaj COVID-19 pandemije.

Prema navodima Bloomberga, iPhone 13 linija možda neće zadovoljiti početna očekivanja kompanija Apple. Originalni plan je bio da se, zbog povećane potražnje, proizvede 90 miliona iPhone modela za 2021. godinu.

Apple uobičajeno naručuje oko 75 miliona telefona, u godini tokom koje je objavljen iPhone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: