Aktuelno 2

29.03.2024.

20:20

Poznato kad stižu novi iPad Air i iPad Pro

Prema najnovijim informacijama, Apple će u maju predstaviti nove modele svog tablet kompjutera, a to su iPad Air i iPad Pro.

Izvor: Kliks

Poznato kad stižu novi iPad Air i iPad Pro
ytautas Kielaitis / Shutterstock.com

Podeli:

Novi iPad Pro će imati OLED ekran, dok će iPad Air prvi put u istoriji stići kao serija, a ne kao jedan uređaj, tako da će kupci moći birati između dve veličine.

Prošlo je godinu i po otkako su na tržište stigli prethodni modeli iPada Pro, što znači da je ovo najduži period u istoriji Apple tableta bez novog modela. Međutim, čekanje će se definitivno isplatiti jer ih OLED ekrani čine neverovatno tankim.

Proizvodnja je povećana uoči predstavljanja uređaja, a kompanija se nada da će novi modeli unaprediti prodaju tablet kompjutera, koja je opala u obe prethodne fiskalne godine. Zabeležen je i dodatni pad od 25% tokom protekle sezone praznika, dok su u prošlosti iPadi bili veoma popularni pokloni.

Nove modele iPada Pro pokretaće M3 procesor, a imaće i redizajnirane verzije Magic Keyboard tastature, kao i Apple Pencil olovke. Nova olovka bi mogla da dobije i podršku za Vision Pro.

Apple iPad Air će takođe dobiti novi procesor i model veličine 12,9 inča, što će omogućiti ljudima da kupe veći iPad bez izdvajanja više novca za Pro.

Prvobitni plan je bio da Apple predstavi tablet računare do kraja marta, ali došlo je do kašnjenja zbog rada na njihovom softveru. OLED ekrani su takođe mogli da budu jedan od razloga, jer zahtevaju kompleksne nove tehnike proizvodnje.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: