Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 17.02.2024.

13:35

Neverovatni Kasai – u 51. godini uzeo bod u Svetskom kupu VIDEO

Legendarni Noriaki Kasai uspeo je da u šestoj deceniji života osvoji bod u Svetskom kupu u ski-skokovima.

Izvor: B92

Autor:B92

Neverovatni Kasai – u 51. godini uzeo bod u Svetskom kupu VIDEO
Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

On je danas napravio novu senzaciju i plasirao se u drugu rundu skokova, odnosno našao se među osvajačima bodova.

Kasai je u petak već ispisao istoriju kada se u 52. godini života plasirao kroz kvalifikacije u glavno takmičenje Svetskog kupa na skakaonici u Saporou,

Legendarni Japanac je prvu seriju skokova završio na 28. mestu, no u drugoj seriji je podbacio, te je takmičenje okončao na 30. mestu.

No, Kasai može biti prezadvoljan onim što je postigao, jer je sa 51 godinom, 8 meseci i 11 dana osvojio bod u Svetskom kupu i postavio rekord koji teško da će iko ikada oboriti.

Poslednji put kada je Kasai osvajao bodove u Svetskom kupu bila je 2019. godina kada je na kultnoj Planici zauzeo 19. mesto.

Inače, danas je u Sapooru trijumfovao Austrijanac Stefan Kraft, drugi je završio Japanac Rjoju Kobajaši, dok je treći bio Nemac Andreas Velinger.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

43 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu