Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 29.12.2021.

16:15

Prvak razočarao – Kobajaši najbolji u Obersdorfu!

Japanac Rjoju Kobajaši pobedio je u Obersdorfu, na prvoj stanici četiri skakaonice.

Izvor: MT

Autor: MT

Prvak razočarao – Kobajaši najbolji u Obersdorfu!
Foto: Profimedia

On je do pobede došao sa ukupno 302 ostvarenih poena, ispred Norvežana Halvora Egnera Graneruda I Roberta Johansona.

Japanski skakač je potvrdio dobru formu, koronavirus nije uticao na njega, a dobre skokove iz kvalifikacija preneo je i na glavni dan takmičenja.

Iza Norvežana na podijumu nalazi se još jedan njihov zemlja – Marijus Lindvik, dok je najbolji u generalnom plasmanu Karl Gajger, završio kao peti.

U Top 10 u Obersdorfu našli su se još Slovenac Lovro Kos, Nemac Markus Ajzenbihler, Austrijanac, Danijel Huber, još jedan Nemac Štefan Leje, te Švajcarac Gregor Dešvanden.

Najveće iznenađenje posle I runde bilo je ispadanje trostrukog šampiona četiri skakaonice, aktuelnog prvaka, Kamila Stoha, koji je skočio samo 118 metara i izgubio duel od Cenea Prevca.

Svetski rekorder Štefan Kraft je kao laki luzer prošao u finale, dok je Nemac Zeverin Frojnd, uprkos pobedi u duelu sa Trofimovim, ostao bez plasmana, zbog odela.

Što se tiče generalnog plasmana, Gajger je i dalje prvi sa 639 bodova i ima 43 više od Kobajašija.

Relativno blizu njih je Halvor Egner Granerud sa 441 poenom, Marijus Lindvik ima 387, Štefan Kraft 380, Anže Lanišek 367...

Tok takmičenja pratili ste u LIVE BLOGU B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

42 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu