Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 24.02.2024.

23:45

Odermat treći put uzastopno slavio u Svetskom kupu

Švajcarski skijaš Marko Odermat osvojio je treći put uzastopno Veliki kristalni globus, pošto je pobedio u veleslalomu, trci Svetskog kupa u Palisad Tahou.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Odermat treći put uzastopno slavio u Svetskom kupu
EPA-EFE/Stian Lysberg

Odermat je pobedio rezultatom 2:11,69 minuta i ostvario 10. uzastopnu pobedu u veleslalomu u Svetskom kupu. On je ove sezone pobedio u svih sedam trka u toj disciplini.

Drugo mesto zauzeo je Norvežanin Henrik Kristofersen sa 0,12 sekundi zaostatka, a treći je bio Amerikanac Rivers Radamus sa 1,37 sekundi zaostatka, što je bio njegov prvi plasman na pobedničko postolje.

Odermat je tako mesec dana pre kraja sezone, odnosno 10 trka pre kraja, osvojio titulu u ukupnom poretku Svetskog kupa, pošto ima 1.702 boda. Drugi je Austrijanac Manuel Feler sa 701 bodom, a treći je Francuz Siprijan Sarazen sa 684 boda.

Odermat je vodeći u veleslalomu, spustu i superveleslalomu i ima velike šanse da u tim disciplinama osvoji mali kristalni globus. On se ne takmiči u slalomu.

On je peti skijaš koji je osvojio tri uzastopne titule svetskog šampiona, posle Italijana Gustava Tonija, Šveđanina Ingemara Stenmarka, Amerikanca Fila Marea i Austrijanca Marsela Hiršera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

43 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu