Nova vest
Tenis

Četvrtak, 20.07.2023.

17:40

Alkarasov fizio: Mi smo šokirani

Fizio Karlosa Alkarasa otkrio je u intervjuu za ATP da je ceo stručni štab mladog tenisera bio šokiran pobedom nad Novakom Đokovićem u finalu Vimbldona.

Izvor: B92

Autor:B92

Alkarasov fizio: Mi smo šokirani
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Alkaras je u finalu trećeg gren slema u sezoni savladao Novaka Đokovića posle pet setova.

Specijalista za fitnes i oporavak Huanjo Moreno deo je Alkarasovog tima i kaže da su svi iznenađeni uspehom dvadesetogodišnjeg tenisera.

"Da nismo iznenađeni, ne bismo bili ljudi“, rekao je Moreno u razgovoru za sajt ATP.

"Predvođen Huanom Karlosom Fererom, mi u Alkarasovom timu imamo najveća moguća očekivanja i ciljeve. Kada pripremamo Karlosa za bilo koji turnir, pripremamo ga da pobedi. Jednostavno, kao tim nemamo drugi cilj osim osvajanja turnira", kaže Moreno.

"Naravno, cilj je i da što je više moguće izbegnemo povrede na tom putu jer svi znamo koliko uspesi u vrhunskom sportu mogu da koštaju telo sportiste. Za sve nas je iznenađenje sa jedne strane, ali sa druge smo to i očekivali. Naravno da je iznenađenje što smo uz tako kratak rok pripreme i adaptacije videli Karlosa kako osvaja Kvins i Vimbldon. Iznenađenje u smislu da je to zaista veliki i istorijski uspeh, ne u smislu da to nismo očekivali. Pobedu smo očekivali jer je to ono za šta radimo svakog dana".

Alkaras je samo nekoliko nedelja ranije na Rolan Garosu poražen od Novaka Đokovića u polufinalu.

"Karlos je neko ko veoma brzo uči iz onoga što mu se dešava. Odmah posle meča je pitao zašto se to dešava, zašto je imao grčeve i razgovarali smo sa njim o tome kao tim. Objašnjeno mu je šta su razlozi i sve je odmah shvatio. Uz informacije koje smo mu dali je nastavio da radi i sa psihologom Izabel Balaguer koja je takođe deo tima. Karlos je uspeo da nauči na primeru i da prevaziđe tu situaciju", zaključio je Moreno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu