Nova vest
Tenis

Nedelja, 16.07.2023.

11:55

"Šanse su 75–25 za Novaka"

Trener francuskog tenisera Korentana Mutea , smatra da će Novak Đoković pobediti Karlosa Alkarasa u finalu Vimbldona.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Profimedia

Bivši trener Filipa Krajinovića i Ive Karlovića je dao svoju prognozu predstojećeg duela između Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa.

"Alkaras me je šokirao svojom igrom na travi ove godine. Svi znamo da je igračina, ali da će biti na ovom nivou već u svojoj drugoj sezoni na travi, to nisam očekivao. Na Kvinsu je dobio Rinderkneša teško na startu, tu je bio malo stegnut, kretao se kao po jajima… I prošle godine se mučio sa kretanjem, ali sada je uhvatio kretanje i krenuo da razbija s osnovne linije“, kaže Popović za Sport klub i dodaje:

"Uprkos svemu tome, mislim da su šanse 75-25 za Noleta, to je realno, tako vidim odnos snaga. Obojica su držali liniju i udarali jako, sada ćemo da vidimo ko će da vodi te razmene, pošto dosad ni jedan ni drugi nisu bili stvarno pritisnuti rezultatski. Nole je imao Hurkača, koji je servirao neverovatno, ali nije postojao kad je trebalo da završi. Novak se diže iz meča u meč, na to smo i navikli, sad je već došao do onog svog plejstejšn nivoa“.

Novak je veliki favorit, ali ni Španac nije bez šansi.

"Ne znam šta treba da se poklopi da Alakraz dobije, ali za njega će prvi set biti jako važan. Ako Nole povede 1-0, uz svoje iskustvo, a Alkaraz zna šta se dogodilo u Parizu… Uz ogradu da nisu isti uslovi i da je u Parizu stvarno bilo baš toplo, sigurno će mu to negde biti u glavi“, zaključuje Popović.

Novak Đoković i Karlos Alkaras će odigrati svoj treći međusobni susret i prvi koji se neće igrati na šljaci. Prvi put su se sastali na Mastersu u Madridu, gde je slavio mladi Španac, Novak mu se revanširao na ovogodišnjem Rolan Garosu, dok ćemo videti ko će biti bolji u finalu Vimbldona.

U slučaju pobed, Novak bi stigao do svog osmnog trofeja na Vimbldonu, čime bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom , i automatski stigao do svoje 24. Gren slem titule.

Sva dešavanja iz Londona možete pratiti u LIVE BLOG-u na B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu