Nova vest
Tenis

Nedelja, 16.07.2023.

11:40

"Finale Vimbldona je pitanje generacijske superiornosti"

Novak Đoković ove nedelje biće u prilici da potrvdi dominaciju svetskim tenisom.

Izvor: DP

Autor: DP

Foto: Profimedia

Đoković od 15.00 sati igra protiv Karlosa Alkarasa u finalu Vimbldona, a trijumfom protiv mladog Španca došao bi do rekordnog osdmog trofeja na londonskom grend slemu, ukupno 24, a vratio bi se na prvo mesto na ATP listi.

Ovaj duel izaziva veliku pažnju svih medija, a španski mediji na različite načine najavili su sudar dvojice tenisera, ističući šta je sve ulog današnjeg meča.

"Ove nedelje na Vimbldonu biće odlučeno nešto više od rezultata grend slem finala. Na zelenoj travi Centralnog terena, pored titule i svetskog broja jedan, u igri je i pitanje generacijske superiornosti. Novak Đoković, 36, brani svoju prevlast i čast "velike trojke". A Karlos Alkaras, koji ima 20 godina, nameće promenu takvog toka. Njegova pobeda bi bila veoma značajna, jer bi se desila protiv Srbina i to na mestu gde je on posebno dominantan", stoji u tekstu uglednog španksog Asa.

Sva dešavanja iz Londona možete pratiti u LIVE BLOG-u na B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu