Nova vest
Tenis

Petak, 30.06.2023.

10:25

Kirjos: Ne žalim, izgubio sam od najvećeg svih vremena

Nik Kirjos je spreman za nastup na Vimbldonu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Kirjos: Ne žalim, izgubio sam od najvećeg svih vremena
Foto: Profimedia/Juergen Hasenkopf / Alamy Live News

Australijanac koji je prošle sezone u finalu poražen od Novaka Đokovića, preskočio je provere uoči grend slema u Londonu, ali veruje da može da napravi i ove sezone dobar rezultat.

On je uoči početka turnira rekao da ima poverenja u svoju igru i da se nada novim pobedama, ali da ne žali što je izgubio prošle sezone.

"Bio sam kraći za tu jednu pobedu ali nisam tužan kad kažem da sam izgubio od najvećeg igrača svih vremena, jer sam mu dao dobar meč. Biće lepo ponovo kročiti na isto mesto, znam da će biti dosta medijske pažnje zbog toga. Da vidimo kako će biti", rekao je Kirjos.

Teniser iz Kanbere je u finalu izgubio u četiri seta, ali je ceo turnir za njega bio impresivan.

"Mislim da će mi to iskustvo iz prošle sezone pomoći, činjenica da sam već ostvario dobar rezultat ovde i da poznajem uslove na Centralnom terenu veoma dobro. Znam šta je potrebno da bih bio uspešan. Nema pritiska na meni. Znam da će ljudi reći da jednom kad postigneš rezultat, počinje u pritisak. Za mene je sasvim suprotno. Kada sam osvojio turnir i igrao dobro, sasvim je suprotno. To je kao da ste se dokazali i možete da se opustite i zabavljate se", dodao je Kirjos.

Njegova deviza je da maksimalno uživa na terenu.

"Iskreno, ne moram ništa da dokazujem. Pobeđivao sam zaista sjajne igrače, osvajao velike turnire, igrao grend slem finale, osvojio trofej u dublu. Zato i radite ovo. Jednostavno možete da se zabavljate i uživate u svemu", zaključio je Kirjos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu