Nova vest
Tenis

Nedelja, 10.07.2022.

23:15

Đoković: Ne planiram da se vakcinišem, pitanje je samo hoće li ukinuti zabranu

Šampion Vimbldona Novak Đoković priznao je da ima čudnu sezonu i da ne može da predvidi naredne korake.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Đoković: Ne planiram da se vakcinišem, pitanje je samo hoće li ukinuti zabranu
Foto: Profimedia/Antoine Couvercelle/ Panoramic/Bestimage

Novak je osvojio prvi gren slem u 2022. godini, ujedno 21. u karijeri i sedmi na Vimbldonu.

Posle pobede u četiri seta nad Nikom Kirjosom, Đoković je sumirao utiske.

"Ova godina svakako nije bila kao neke pre. Počelo je kako je počelo i pogodilo me u prvih nekoliko mseseci godine. Nisam se sjajno osećao, emotivno nisam bio na pravom mestu. Želeo sam da igram, ali kada sam izašao na teren u Dubaiju, što mi je bio prvi turnir u sezoni, osetio sam toliko emocija. Nisam bio sav svoj na terenu. Shvatio sam tada da će trebati da prođe vremena, da moram da budem strpljiv i da ću pre ili kasnije doći u ono optimalno stanje u kom želim da budem. Vimbldon je istorijski oduvek bio važna pozornica u mojoj karijeri. Kad kažem Vimbldon, u smislu turnira, mislim na sebe kako pobeđujem. Mislim da je bilo 2018. kada sam počeo da se vraćam posle operacije lakta, kada sam se borio da se probijem u vrh liste ponovo, kda nisam igrao dobro. To je bio prvi slem koji sam osvojio i koji mi je poslužio kao odskočna daska kasnije za US Open i Australijan open 2019. Nije slučajno da ovo mesto ima takav značaj za moj život i karijeru. Osećam olakšanje posle svega, posebno ako se osvrnem na sve što je bilo", kaže Novak.

Novinare je interesovalo i kako se osećao pre dolaska u London.

"Nije mi bilo lako da zatvorim to poglavlje sa Australijom, zbog medija i svih vas koji me podsećate na to. Mnogi ljudi putuju svetom i nađu se u perijatnim situacijama i dešava im se isti film u kom sam ja bio u Australiji. To je kod mene izazvalo unutrašnje turbulencije, trebalo mi je vremena da pregrmim oluju. Shvatio sam u jednom trenutku da mi je potrebno vreme u to je to, da se pregrupišem, van terena i na njemu. Igra je bila tu, znam svoje kvalitete, svoj tenis. Bile su to samo stvari van terena koje su mi oduzimale pažnju i suočavale me s tim pritiskom, ne samo mene već i sve oko mene. Mnoge od njih je to i više pogađalo jer su me branili. I ja to opet osećam preko njih. To nije jedna od onih stvari koje prosto ugasite i pravte se da se ne dešavaju. Ipak, pre Vimbldona osetio sam da igram dobar tenis, jer sam ovde osvojio tri titule u nizu pre ove godine. Uvek sam voleo da igram na trevi, osećao sam da svake godine još napredujem na njoj. Došao sam iz Pariza posle emotivnog poraza od Nadala, to je bilo razočaravajuće. Ali Rim, Pariz, igrao sam već tenis koji želim i to me je stavilo u poziciju da se borim za najveće titule. Dopadale su mi se šanse na Vimbldonu, kao i uvek, inspirisan sam da igram najbolji tenis u Londonu", jasan je Novak.

Takođe je rekao da će nekoliko nedelja odmarati. Konkretan plan još ne može da napravi.

"Ne osećam pritisak da igram po određenom rasporedu. Stvari su se promenile u godinu, godinu i po dana za mene. Ostvario sam najveći broj nedelja na prvom mestu,. za to sam radio celog života. Sad kada je to završeno, prioriteti su mi slemovi i veliki turniri, tamo želim da igram, tu se osećam dobro. Nismo pričali o rasporedu, Goran i ja. Moraćemo da sednemo i vidimo kakve su vesti iz SAD, i šta god bude, da idemo odatle. Može biti Lejver kup, Dejvis kup, volim da igram za svoju zemlju. Da budem deo toga. I odmah tu je i kraj sezone, zar ne? To su veliki turniri koje sada imam u glavi", otkrio je Đoković.

Još jednom je podvukao da se neće vakcinisati.

"Nisam vakcinisan i ne planiram da uradim to, tako da jedine dobre vesti koje mogu da dobijem je da ukinu zabranu, te obavezne vakcinalne pasoše ili kako god to zvali kako bi ušao u SAD, ili neko izuzeće. Ne znam. Ne mislim da je izuzeće realno moguće. Ako je moguće, ne znam kakvo bi bilo, nemam mnogo odgovora na to pitanje. Radi se samo o tome hoće li ili neće ukinuti to na vreme da bih mogao da uđem u SAD", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu