Nova vest
Tenis

Subota, 09.07.2022.

09:50

Novak: Znam kakav je ulog

Novak Đoković će u nedelju 10. jula po osmi put igrati u finalu Vimbldona.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Novak: Znam kakav je ulog
Foto: Profimedia

Treći reket sveta odlično zna šta ga očekuje u duelu sa Australijancem Nikom Kirjosom, koji je na turnir stigao kao 40. teniser sveta.

U meču sa Norijem, Novak je bio pomalo nervozan na startu, a novinarima je objasnio i zašto je to tako.

Trka za nezvaničnu titulu najboljih sveh vremena još nije gotova, Novak je svestan da ima odličnu priliku da smanji zaostatak za Rafaelom Nadalom.

"Svestan sam kakav je ulog. Svakui meč, svaki grend slem koji igram u ovoj fazi karijere, mnogo je toga na talonu. Ne znam koliko ću još imati prilika da osvojim trofej, znam da me jedna čeka u nedelju. Naravno da svemu tome pristupam pozitivno, sa verom u sebe i željom da pobedim, u to nema sumnje", jasan je Novak.

Na pitanje kako uspeva da akumulira sav taj pritisak i postigne sve te rezultate, Novak kaže da je to kompleksna stvar.

"Kako držim tu ravnotežu? To je subjektivna stvar. Svaki igrač se razlikuje. Ne bih da pričam o svim tim detaljima i rutinama koje čine da se osećam dobro pripremljenim. Postoje stvari koje radim ispravno na mentalnom, emotivnom i fizičkom planu. Opet, to nije garancija da će na terenu sve biti kako treba, jer tu mnogo toga može da se dogodi. Mnogo je pritiska, očekivanja. Ponekad ste bolji od protivnika u nošenju sa time, ponekad ne", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve