Nova vest
Tenis

Četvrtak, 07.07.2022.

16:25

Ons Žabur prva Afrikanka u finalu GS!

Ons Žabur plasirala se u finale Vimbldona u ženskoj konkurenciji pobedom nad Tatjanom Marijom rezultatom 2:1 (6:2, 3:6, 6:1).

Izvor: SS

Autor: SS

Ons Žabur prva Afrikanka u finalu GS!
EPA-EFE/NEIL HALL

Tako je teniserka iz Tunisa postala prva Afrikanka ikada koja se plasirala u singl finale jednog od četiri grend slem turnira.

Žabur je lako i ubedljivo dobila prvi set, dok je u drugom jedan brejk razlike bio na strani Nemice koja je 103. teniserka planete.

Samo polufinale i uzet set za nju je bio ogroman podvig, zbog čega je zaslužila veliku naklonost domaće publike. Ali, više od toga nije mogla.

Žabur je u trećem setu bila više nego ubedljiva i sa 6:1 je dominantno otišla u prvo finale u karijeri.

Prethodno je Žaburovoj najbolji rezultat na grend slemovima bilo četvrtfinale Australijan opena iz 2020. godine.

Tunišanka je ove sezone u Madridu postala prva Arapkinja koja je osvojila WTA turnir serije 1000, a sada će biti prva žena iz arapskog sveta koja će igrati u finalu Vimbldona.

Za prvi grend slem trofej u karijeri Žaburova će se boriti protiv bolje iz duela između Elene Ribakine iz Kazahstana i Rumunke Simone Halep, koji je na programu kasnije danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve