Nova vest
Tenis

Subota, 02.07.2022.

16:00

Andrea o Vimbldonu: Mnogo bolje uživo nego na TV-u

Mlada srpska teniserka Andrea Obradović govorila je o prvim utiscima posle poraza u prvom kolu juniorskog Vimbldona.

Izvor: LN

Autor: LN

Andrea o Vimbldonu: Mnogo bolje uživo nego na TV-u
Foto: B92/LN

Od nje je bila bolja slovačka igračica Irina Baluš rezultatom 7:5, 6:2, posle manje od sat i po vremena igre.

Obradovićeva je posle meča srpskim novinarima u Londonu objasnila razloge poraza.

"U prvom setu je bilo više igre i ritma, na 4:4 je bio gust gem, igrao se na razliku, nažalost nisam uspela da uzmem taj gem. Spasila sam tada tri, četiri njene prednosti, ali nisam uspela tu da prelomim. Dobila sam naredni gem, ali je imala dosta dobar servis u narednom gemu, tako da... Tu je prelomila i dobila set", rekla je Obradovićeva i nastavila:

"U drugom setu mislim da je trebalo da budem malo smirenija na početku, da se malo više skoncentrišem i povedem. Taj prvi gem sam loše odigrala i onda je sve krenulo nizbrdo".

Obradovićevu na turniru prati majka, a tu joj je i menadžer. Inače trenira na akademiji Janka Tipsarevića, a trener joj je Peđa Burmazović.

Što se tiče juniorske karijere, to bi trebalo da je to za Andreu, pošto planira potpuni prelazak na profesionalnu turneju. Možda još juniorski US open, ali najverovatnije ne.

"Trebalo bi da krenem na Fjučrse, možda da odigram još neki junoirski do kraja godine, čisto da bih zadržala rang, da budem u Top 100 zbog vajld kardi za Fjučerse, ali plan je da prvenstveno igram Fjučerse od sad",
kazala je Andrea, koja je ove godine napunila 18 godina.

Šta planira da unapredi u igri?

"Više treninga na bržim podlogama, na betonu, pošto uglavnom treniram na šljaci i dosta je tu sve sporije, pogotov nego ovde -- ovde je prebrzo. Kretnja je tu najbitnija, a ovo ostalo... Mislim da je sve okej", kaže nam Andrea i dodaje da trenutno nema omiljenu teniserku, ali da joj je omiljeni teniser Denis Šapovalov.

O utiscima iz Londona sve najbolje, iako još nije uspela da obiđe grad.

"Sve je savršeno. Mnogo bolje uživo nego na TV-u. Sto puta bolje uživo".

Veliki broj gledalaca na njenom meču.

"Nisam mislila da će ovoliko ljudi da bude na našim, juniorskim mečevima, ali je zapravo bilo dosta gledalaca. Super je bio osećaj", zaključila je razgovor Andrea Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Tenis

Iga silovito do treće runde Rima

Poljska teniserka Iga Švjontek plasirala se u treće kolo turnira u Rimu, pošto je pobedila 77. teniserku sveta Amerikanku Bernardu Peru posle dva seta, 6:0, 6:2.

Beta

23:08

9 h

Tenis

Poznato kada Đoković izlazi na teren

Srpski teniser Novak Đoković će meč drugog kola mastersa u Rimu protiv Francuza Korentana Mutea igrati u petak uveče posle 19 časova, saopšteno je na sajtu turnira.

Tanjug

20:45

12 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu