Nova vest
Tenis

Petak, 24.06.2022.

13:15

Krunićeva protiv Rumunke, Serena i Iga možda u polufinalu

Srpska teniserka Aleksandra Krunić igraće u prvom kolu ovogodišnjeg Vimbldona protiv Rumunke Sorane Kirstee, odlučeno je žrebom u Londonu.

Izvor: MT

Autor: MT

Krunićeva protiv Rumunke, Serena i Iga možda u polufinalu
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Ako preskoči prvu prepreku, Krunić će u drugom kolu igrati protiv pobednice meča u kojem se sastaju Autralijanka Astra Šarma i Nemica Tatjana Marija.

Najbolja teniserka sveta, Poljakinja Iga Švjontek takmičenje će početi protiv Hrvatice Jane Fet, a potencijalna rivalka u četvrfinalu joj je Amerikanka Džesika Pegula.

U projektovanim četvrtfinalima trebalo bi da se sastanu i Paula Badosa – Karolina Pliškova, Danijel Kolins – Uns Džabir i Marija Sakari – Anet Kontavejt.

Amerikanka Serena Vilijams, koja se ove nedelje vratila na teren posle gotovo godinu dana pauze, takmičenje će početi protiv Francuskinje Armoni Tan. Protiv Švjontek bi mogla da igra u polufinalu.

Učesnici ovogodišnjeg Vimbldona neće dobiti bodove nakon odluke čelnika takmičenja da se ruskim i beloruskim igračima zabrani učešće na turniru.

Vimbldon počinje u ponedeljak, 27. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

12 h

U fokusu

Vidi sve