Nova vest
Tenis

Petak, 28.06.2019.

11:10

Đoković kreće od Kolšrajbera, ne može na Nadala i Federera pre finala

Novak Đoković igraće protiv Nemca Filipa Kolšrajbera u prvom kolu Vimbldona, a taj meč je na programu u ponedeljak u 14h na Glavnom terenu.

Izvor: AK

Autor: AK

Đoković kreće od Kolšrajbera, ne može na Nadala i Federera pre finala
Photo by Getty Images

Đoković je nadigrao Nemca 6:3, 6:0 u osmini finala Mastersa u Rimu pre nekoliko nedelja, a pre toga i u Monaku 6:3, 4:6, 6:4, dok ga je Kolšrajber savladao u Indijan Velsu 6:4, 6:4.

Srbin se nalazi u suprotnoj polovini "kostura" na Vimbldonu od Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

To znači da najbolji teniser sveta sa svojim najvećim rivalima može da se sretne tek u finalu turnira.

Đokovićev potencijalni rivali u drugom kolu su Denis Kudla i Malek Džaziri, a u trećoj rundi bismo mogli da imamo srpski derbi jer bi mogao da se sretne sa Dušanom Lajovićem.

U eventualnom četvrtfinalu se očekuje da igra protiv Gaela Monfisa ili Danila Medvedeva, dok je najzvučnije ime koje bi moglo da se nađe na Đokovićevom putu u četvrtfinalu Stefanos Cicipas.

Najteže prepreke u Đokovićevom delu kostura su Aleksandar Zverev i četvrti nosilac Kevin Anderson, koji su potencijalni rivali u polufinalu turnira.

Ostali srpski teniseri – Dušan Lajović će u prvom kolu igrati sa Poljakom Hubertom Hurkačem, Laslo Đere na startu Vimbldona igra sa Gvidom Andreocijem, rival Janku Tipsareviću biće Jošihito Nišioka, a Miomir Kecmanović će se sastati sa Robertom Karbaljesom Baenom.

Drugi nosilac Rodžer Federer će u prvom kolu igrati protiv Lojda Herisa iz Južne Afrike, a potencijalni rivali u drugom kolu su mu DŽej Klark i Noa Rubin.

Kasnije bi mogao da se sretne sa Lukom Pujem u trećem kolu, Bornom Ćorićem ili Dijegom Švarcmanom u osmini finala, Keijem Nišikorijem ili Džonom Iznerom u četvrtfinalu, a onda se ukršta sa putom Rafaela Nadala i Dominika Tima.

Treći favorit Rafael Nadal kreće od Japanca Juičija Sugite, a potencijalni rivali u narednim rundama su Nik Kirjos u drugoj, Denis Šapovalov u trećoj, Marin Čilić u osmini finala, Dominik Tim i Fabio Fonjini u četvrtfinalu, a onda se ukršta sa Federerovim delom žreba.

Jedan od favorita iz drugog plana je Dominik Tim, kojem je žreb doneo Sema Kverija u prvom kolu, dok bi u trećoj rundi mogao da se sretne sa Đereom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

179 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve